Hm, pa dobro. Al to je moje razmisljanje. Tako ja gledam na dobar dio onih koji glasaju za SDP. Najveci broj njih. Naravno, postoji i onaj manji broj.mIRCerka wrote:sanjanin wrote:Da, to su oni koji zive u proslim vremenima, laznog bratstva i jedinstva, blagostanja i srece na staklenim nogama.mIRCerka wrote: ili jednostavno, glasaj za SDP da ne bi glasao za SDAnisi skontao poentu
nema veze
oprosteno ti je
uoci treceg kongresa SDP BIH
-
sanjanin
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
poenta je u tome da vecina ljudi koji uopce izadju na izbore, glasaju za ono sto smatraju "manjim zlom".... licno SDP smatram manjim zlom od nacionalnih stranakasanjanin wrote:
Hm, pa dobro. Al to je moje razmisljanje. Tako ja gledam na dobar dio onih koji glasaju za SDP. Najveci broj njih. Naravno, postoji i onaj manji broj.
SFSN
-
sanjanin
Da, samo sto vecina tih koji SDP dozivljavaju kao manje zlo zive u proslim vremenima, i obrnuto.mIRCerka wrote:poenta je u tome da vecina ljudi koji uopce izadju na izbore, glasaju za ono sto smatraju "manjim zlom".... licno SDP smatram manjim zlom od nacionalnih stranakasanjanin wrote:
Hm, pa dobro. Al to je moje razmisljanje. Tako ja gledam na dobar dio onih koji glasaju za SDP. Najveci broj njih. Naravno, postoji i onaj manji broj.zato uvijek i dobiju moj glas
SFSN
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
S tim da ce prosla vremena, uz odredjene modifikacije, da se vratesanjanin wrote:Da, samo sto vecina tih koji SDP dozivljavaju kao manje zlo zive u proslim vremenima, i obrnuto.mIRCerka wrote:poenta je u tome da vecina ljudi koji uopce izadju na izbore, glasaju za ono sto smatraju "manjim zlom".... licno SDP smatram manjim zlom od nacionalnih stranakasanjanin wrote:
Hm, pa dobro. Al to je moje razmisljanje. Tako ja gledam na dobar dio onih koji glasaju za SDP. Najveci broj njih. Naravno, postoji i onaj manji broj.zato uvijek i dobiju moj glas
SFSN
- JBT
Pa zar nije SDP vodeca partija tj. pozicija u svim jacim europskim zemljama?
Pa zar nije SDP gradjanska partija za razliku od vecine drugih partija u BiH?
U bivsoj YU pa ni u BiH nikad nije bilo boljsevika.
Socijal-demokratija ima svoju definiciju, a drugacija je od definicije komunizma, koji, da spomenem, nikad nije ni egzistirao u takvom obliku kakav mu odredjuje njegova definicija.
Zastupati radnika (sto rade socijal-demokratije u Europi, mada ne iskljucuje niti bilo koju drugu klasu, mada kod SDP jos nije sazreo do tog nivoa) nije isto sto i propagirati boljsevizam.
O bratstvu i jedinstvu je suvisno govoriti. Covjek moze biti brat samo rodjenom bratu, a u jedinstvu moze biti samo sa zenom (ako sve stima).
Dakle, ima nas svakakvih. Ima pametnih i ima budala. Ima dobrih a ima i zlih. Svi su gradjani BiH ako je smatraju svojom domovinom i ako joj misle dobro. Kao gradjani imaju ista prava bez obzira na vjeru, naciju i rasu. Ako bilo ko iskljucuje nekoga vodjen diskriminatorskim pobudama, on ne misli dobro za BiH. Jer svojom diskriminacijom vodi ka cijepanju BiH kao drzave. Iz tog razloga, svaka nacinalisticka stranka u BiH, samim svojim postojanjem, rusi temelje BiH kao cjelovite i nedjeljive, a time i suverene drzave.
Socijal-demokratija ima svoju definiciju, a drugacija je od definicije komunizma, koji, da spomenem, nikad nije ni egzistirao u takvom obliku kakav mu odredjuje njegova definicija.
Zastupati radnika (sto rade socijal-demokratije u Europi, mada ne iskljucuje niti bilo koju drugu klasu, mada kod SDP jos nije sazreo do tog nivoa) nije isto sto i propagirati boljsevizam.
O bratstvu i jedinstvu je suvisno govoriti. Covjek moze biti brat samo rodjenom bratu, a u jedinstvu moze biti samo sa zenom (ako sve stima).
Dakle, ima nas svakakvih. Ima pametnih i ima budala. Ima dobrih a ima i zlih. Svi su gradjani BiH ako je smatraju svojom domovinom i ako joj misle dobro. Kao gradjani imaju ista prava bez obzira na vjeru, naciju i rasu. Ako bilo ko iskljucuje nekoga vodjen diskriminatorskim pobudama, on ne misli dobro za BiH. Jer svojom diskriminacijom vodi ka cijepanju BiH kao drzave. Iz tog razloga, svaka nacinalisticka stranka u BiH, samim svojim postojanjem, rusi temelje BiH kao cjelovite i nedjeljive, a time i suverene drzave.
-
sanjanin
Ti si malo puko!JBT wrote:Pa zar nije SDP vodeca partija tj. pozicija u svim jacim europskim zemljama?
Boljsevizam je bio jako prisutan u vrijeme SFRJ. I to kakav.....
Taj boljsevizam je ocit i u SDP BiH.
U RS boljsevizam caruje.
Boljsevizam-nadji definiciju pa onda skontaj da li zaista na nasim prostorima nikad nije bilo boljsevizma.
Slazem se da je socijal-demokratija ok. Ali ne ova koja postoji kod nas. Kod nas je to boljsevizam.
MiRCerka, mislis?
Ne vjerujem.
-
sanjanin
JBT wrote:Sta je boljsevizam?
Boljsevizam je kad neko ko je expert za jezik i knjizevnost ode na seminar u Banja Luku i tamo dozivi to da mu kolega i koleginica iz Bosanske Gradiske kazu da bi rado poili kafu s njim ali ne smiju jer ce im ministar prosvjete RS Gojko Savanovic dati otkaz.
To je boljsevizam.
Boljsevizam je to sto su na smrt prebili Srbina iz okoline Kozluka jer je davao hranu Bosnjacima.
Boljsevizam je to sto moja majka nije mogla dobiti posao profesora u srednjoj skoli dok nije postala clan KPJ.
Boljsevizam je to sto su moju nanu otjerali iz Sarajeva u selo Dastansko kod Varesa.
Boljsevizam (doduse, ulatra-nacionalisticki
Boljsevizam je to sto pokrivene zene nisu mogle biti integrisane u drustvo.
-
margareta
Postava SVIH nacionalsovinistickih stranaka ne vrijedi jednog Zlatkove stare cipele! Z. Lagumdjija JESTE zahvaljujuci Avazu i sl. profanisan ali je neuporediv sa ludacima , do rata gologuzim bijednicima , jer je oduvijek bio AKADEMSKI GRADJANIN ! Cime se SDA moze "pohvaliti"? Engramoidima i popljackanim bosanskim pasalukom !
Svi ce se UDRUZITI U JEDAN anacionalni front ! Svi iz SVIH gradjanskih stranaka ce biti JEDNA CJELINA od NAJKVALITETNIJIH LJUDI - ukljucujuci i Z.Lagumdjiju! Nebitno je sta ce se desiti na kongresu od koga nacionalfashisti ocekuju najgore! Bitno je da ce se SVI , bas SVI (osim M.Ajanovica i Stranke za suvlast) UJEDINITI a sta cete onda vi nacionalisti ? Cuvajte se zajedno u coporu kako ste narod utornjali da je sa VAMA zaboravio na RAT ! NAROD JE SHVATIO OD KOGA JE ZAVARAN !
Znam ko mi je ovo smjestio! Revansizam i stostruki nickovi !Svejedno sam VRIJEDNIJA , daleko KORISNIJA izvan foruma nego ovdje u podvalama i niskim podmetanjima.Jadno je to i bijedno boriti se preko leseva da bi se ostvarili bolesni ciljevi.Jeste , ovo BI TREBALA BITI "BOLESNA" nacija ali NECE MOCI! NECE PROCI! Sada ZNAM zasto je "smrt fasizmu" pisao velikim slovima.
Smrt fasizmu sloboda narodu !
Svi ce se UDRUZITI U JEDAN anacionalni front ! Svi iz SVIH gradjanskih stranaka ce biti JEDNA CJELINA od NAJKVALITETNIJIH LJUDI - ukljucujuci i Z.Lagumdjiju! Nebitno je sta ce se desiti na kongresu od koga nacionalfashisti ocekuju najgore! Bitno je da ce se SVI , bas SVI (osim M.Ajanovica i Stranke za suvlast) UJEDINITI a sta cete onda vi nacionalisti ? Cuvajte se zajedno u coporu kako ste narod utornjali da je sa VAMA zaboravio na RAT ! NAROD JE SHVATIO OD KOGA JE ZAVARAN !
Znam ko mi je ovo smjestio! Revansizam i stostruki nickovi !Svejedno sam VRIJEDNIJA , daleko KORISNIJA izvan foruma nego ovdje u podvalama i niskim podmetanjima.Jadno je to i bijedno boriti se preko leseva da bi se ostvarili bolesni ciljevi.Jeste , ovo BI TREBALA BITI "BOLESNA" nacija ali NECE MOCI! NECE PROCI! Sada ZNAM zasto je "smrt fasizmu" pisao velikim slovima.
-
nebi
SDA,kao apsolutno demokratska stranka,nema nikakvih primjesa boljsevizma.Osvestavanje mostiju mrtvog vodje,instaliranje njegovog sina na visoku poziciju (sta ono ba ima u nekim drzavama?monarhija?dinastija?),
izdavanje pismenih direktiva clanstvu(licno citao),objasnjenje nepismenim i polupismenim biracima kako da glasaju za njih(licno citao),telefonske prijetnje od strane nacelnika opstine(bio prisutan),sve su to tekovine europske demokracije
sanjanin: I pokojna Olenka Popik je bila principijelnija od SZBiH
izdavanje pismenih direktiva clanstvu(licno citao),objasnjenje nepismenim i polupismenim biracima kako da glasaju za njih(licno citao),telefonske prijetnje od strane nacelnika opstine(bio prisutan),sve su to tekovine europske demokracije
sanjanin: I pokojna Olenka Popik je bila principijelnija od SZBiH
-
margareta
Koje privilegije UZIVA na Sa-x.portalu OVAJ koji meni priziva SMRT jer JAistmus wrote:..i teb` baba![]()
prizivam SMRT fasizmu ? KOga zabavlja ovaj sa 1001 nickom ?
Recimo da iJESAM BABA ALI ako NISAM fasisticki nastrojena trebam li OVAKVE "KOMENTARE" TRPJETI ?
KO podrzava a ko je PROTIV fasizma u sastavu MODERATORA ?
Zar jedan iole ozbiljan DEMOKRATSKI a ne FASISTICKI forum moze OVAKVE ispade tolerisati ?
Jos malo (ako vec nije) engram kupio prostor i vrijeme na Sa-x.portalu jer
nacionalistima je i ENGRAM "nesto" uzviseno !
Zlatkov djon od stare cipele vrijedi vise od svih skupa nacionalistickih elemenata.
Sreca da vise ni Z.Lagumdjija nije SAM !
NAROD se PROBUDIO jer budale su za fasizam koji UVIJEK GUBI !
-
laliberty
margareta wrote:Postava SVIH nacionalsovinistickih stranaka ne vrijedi jednog Zlatkove stare cipele! Z. Lagumdjija JESTE zahvaljujuci Avazu i sl. profanisan ali je neuporediv sa ludacima , do rata gologuzim bijednicima , jer je oduvijek bio AKADEMSKI GRADJANIN ! Cime se SDA moze "pohvaliti"? Engramoidima i popljackanim bosanskim pasalukom !
TI PODMECES
-
margareta
MOJE DIJETE JE NA RUBU ZIVOTA OD VASIH NACIONALISTICKI PREVARA ! Ko VAS finansira od NASEGA NARODNOG NOVCA!?
NECE VISE FASISTI NIKADA BITI NA SCENI ! VASE JE PROSLOST !
IMATI ENGRAME UZ SEBE !!?!?!? Il' takve poput tebe !?!? Ko ce
te shuplje glave isplatiti !?!? Zrtve VASE postratne manipulacije ali GOTOVA PRICA samnom retardacije ! Da su nacionalisti normalni nebi im ENGRAM i TI bili produzena ruka !
Ponavljam da je stari oderani djon Z. Lagumdjije vrijedniji od svih vas iz "drzave" i dijaspore na okupu NACIONALISTA!
Nikakve veze nemam sa SDP-om ali VI mi ih TRPATE u srce u mozak u dusu i ne samo meni nego bilo kome sa barem minimumom llubavi prema ISTINI i PRAVDI!
IMATI ENGRAME UZ SEBE !!?!?!? Il' takve poput tebe !?!? Ko ce
te shuplje glave isplatiti !?!? Zrtve VASE postratne manipulacije ali GOTOVA PRICA samnom retardacije ! Da su nacionalisti normalni nebi im ENGRAM i TI bili produzena ruka !
Ponavljam da je stari oderani djon Z. Lagumdjije vrijedniji od svih vas iz "drzave" i dijaspore na okupu NACIONALISTA!
Nikakve veze nemam sa SDP-om ali VI mi ih TRPATE u srce u mozak u dusu i ne samo meni nego bilo kome sa barem minimumom llubavi prema ISTINI i PRAVDI!
- Fair Life
sanjanin wrote:Ja cu prije glasati za Stranku ZA BiH nego za ovakav SDP.
[img]http://www.bhdani.com/img/logop12.gif[/img][color=white]__[/color][size=117]Broj 398 - 28.01.2005.[/size] wrote:
Silajdžić - novi Čengićev advokat
Treći dnevnik BHT1 se proteklog utorka pozabavio optužnicom Državnog tužiteljstva BiH protiv Hasana Čengića. Voditeljica Suzana Stambol u studiju je ugostila Čengića, dok su se telefonom u program uživo uključili bivši ministar odbrane Federacije Vlado Šoljić, bivši premijer Haris Silajdžić, te glodur Slobodne Bosne Senad Avdić. Do Silajdžićevog uključenja emisija je tekla manje-više očekivanim tokom: Čengić je demagoški izbjegavao odgovore na svako konkretno pitanje Stambolove, Šoljić je muljao baš kao što je to činio dok je sa Čengićem vodio Ministarstvo odbrane… A onda se u program uključio Haris Silajdžić, u novoj, neočekivanoj ulozi - Čengićevog advokata. Ponuđeno vrijeme iskoristio je da održi vakelu gledateljima BHT1 o Čengićevim zaslugama, doprinosu, patriotizmu, odnosu države prema braniteljima, rizicima koje je Čengić preuzimao… No, ne i o parama koje je Čengić preuzimao, ne o optužnici povodom koje se i razgovara, a javnosti je i otkrio svoju navodnu neinformiranost da se Čengić već godinama nalazi na američkoj "crnoj listi". Na argumentirana ukazivanja Senada Avdića o mnogobrojnim zloupotrebama Čengićevih ovlaštenja, on (Čengić) uzvratio je primitivnim uvredama na račun Avdića, izbjegavajući ponuditi konkretne odgovore i skrivajući se iza fraza o braniteljima Bosne.
No, spomenuta emisija je imala i svoje "treće poluvrijeme", u kojem je Čengić usplahireno i nimalo pristojno protestirao voditeljici Stambol što je u emisiju pozvala i Avdića. Narednog dana urednicu emisije Lauru Bošnjak nazvao je Čengićev advokat Asim Crnalić, koji je komentirao emisiju istim tonom kao i njegov i Silajdžićev klijent. (S.P.)
-
laliberty
[quote="margareta"]MOJE DIJETE JE NA RUBU ZIVOTA OD VASIH NACIONALISTICKI PREVARA ! Ko VAS finansira od NASEGA NARODNOG NOVCA!?
NARAVNO DA NECES BITI!
Iza Zlatkovog imena se ne krij, ziva bila i ne seri ,
Idi zabavi se porodicom bolje bi ti bilo, nego sto trujes djecu svojim
neofasistickim idejama i podvalama, propagandama itd.its.
NARAVNO DA NECES BITI!
Iza Zlatkovog imena se ne krij, ziva bila i ne seri ,
Idi zabavi se porodicom bolje bi ti bilo, nego sto trujes djecu svojim
neofasistickim idejama i podvalama, propagandama itd.its.
- Fair Life
kekec wrote:Lagumdzija je, ipak, OK !
[size=150][url]http://www.startbih.info/broj/intervju.asp?br=160[/url][/size] wrote:Potpredsjednik SDP-a BiH i načelnik općine Novo Sarajevo, bivši ambasador BiH u Jugoslaviji koji je napustio tu poziciju jer nije želio da mu šefovi budu Mladen Ivanić i aktuelno tročlano Predsjedništvo, objašnjava koje su razlike između Beograda i Sarajeva, šta je to i kako se postaje “pravi Sarajlija “ i zašto bi Lagumdžija trebao ostati predsjednik SDP-a i nakon Kongresa najavljenog za 5. februar.
-
margareta
Ziv bio sa Zlatkom nemam nista AMA bas niista!
Sa mojim i zivotom moje porodice VI ste se DAVNO i dobrano POZABAVILI ALI i sa SVIM obicnim narodom koji je i te kako shvatio sta znaci biti PASIVAN gradjanin ! Nacionalistima VI pomazete? Nikakvo cudo - slika priliku krpa zakrpu !
Vama ne bih niti sliku djeteta dala na "cuvanje" i "staranje" jer cega se VI dokacite to je vec unaprijed osudjeno na propast.
Sa mojim i zivotom moje porodice VI ste se DAVNO i dobrano POZABAVILI ALI i sa SVIM obicnim narodom koji je i te kako shvatio sta znaci biti PASIVAN gradjanin ! Nacionalistima VI pomazete? Nikakvo cudo - slika priliku krpa zakrpu !
Vama ne bih niti sliku djeteta dala na "cuvanje" i "staranje" jer cega se VI dokacite to je vec unaprijed osudjeno na propast.
-
laliberty
margareta wrote:Ziv bio sa Zlatkom nemam nista AMA bas niista!
TI SI NACIONALISTA (to je prenjezna rijec za tebe) OD KOJE SE JEZIM
BRRRR
-
margareta
Svaki pristalica nacionalizma (citaj klerofasizma) vec ima jednog starog u shupljoj glavi instaliranog nacionalistu (klerofasistu) a koliko ste se puta logovali da bi izbacili "realne" *statisticke* podatke to je vec vidjeno barem dvadeset puta na Dan Engramoidnih DESNIH - produzenih ruku nacionalisticke stranke. Koliko je F. Alispahic "omiljen" u narodu to je vec isprazna i krajnje ofucana prica kao sto su i njegovi lobiji , logisticke baze i kiseline.violentjack wrote:Fatmir dolazi na celo SDP
Slusala sam narod dok govori da im je bilo bolje u RATU nego sada! Zato jer
su u ratu imali samo jednu brigu - hoce li prezivjeti a SADA u Deytonskoj "drzavi" ne boje se SAMO od kriminalaca i mafije nego i od SVIH MRACNIH SILA ove ***SLOBODE***!
Na kraju kao i na pocetku ili sredini ,ko sam to pa JA da se SAMO ja "nesto" pitam ili od strane VAS trebam da citam !? NIKO sam za VAS ne POSTOJIM a vi ste tek svi SAMO RAK RANA NARODNA!
Znam da zivite i od prodaje i dilanja "boba". Vama ne trebaju "bobe" jer ste rodjeni nabobni a tek o nadgradnji da ne govorim.Cio svijet zna vec za
vase ***uspjehe***.
Smrt fasizmu sloboda narodu!
-
tataratira
e jesi mudrac, jel titati šta je bila Seada Palvrić prije rata?sanjanin wrote: A nemoguce je da nije korumpiran i na onom mracnom visokom nivou. Tvrditi da je Lagumdzija ili bilo ko na takvoj poziciji cist moze samo kompletan idiot.
šta Tihić, Čengići i ostali seljaci iz tvoje ekipe ?
samo seljaku može da ne smeta da su oni na vlasti i da mu je Zlatko Lagumdžija štetan po Bosnu koju tako vole da glasaju za čistačicu da upravlja sa njom,. SDA patetika kao što je u HDZu Rojs dogurao daleko, moraš biti " sa dna kace" da se izlaktaš sa seljacima u redu za funkcije a u toj priči nema profesora i akademskih građana, samo go papak ili papanka