Stvarno vrijedja inteligenciju da su danasnji srbi, hrvati, crnogorci, grci i itd, isti od prije 700 godina...Ripicipi wrote:
Ima li ijedan spot "bitno je biti Bosnjak" gdje nisu pokrivene glave, mjesec i zvjezda, islam itd?
Nemam nista protiv da se razumijemo, ali pricanje kako je danasnje ime Bosnjak nesto univerzalno su presmjesne.
Bosnjaci = Muslimani i tacka.
Stvarno vrijedja inteligenciju uvjeravanje da su danasnji Bosnjaci, Bosnjaci od prije "700" godina. tj. svi stanovnici Bosne.
Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#26 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
-
muzicar_iz_parka
#27 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
Ajd da napravimo neki humanitaran broj na BHT i ostalim mrežama, red je pomoći čovjeku u nevolji, neka poziv bude 2 KM, pa ko koliko puta može nek nazove.don vito wrote:Jadni Bošnjaci.
Nekad su ih šaltali jugoslovenstvom, danas bosanstvom.
A nije im dovoljna škola ratni i poratni pakao kroz koji je prošao Ejup Ganic zato što se izjašnjavao kao Jugosloven.
Ne desilo se nikome zlo kao njemu.
- Liga Rojalista
#28 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
anthraxQ wrote:Stvarno vrijedja inteligenciju da su danasnji srbi, hrvati, crnogorci, grci i itd, isti od prije 700 godina...Ripicipi wrote:
Ima li ijedan spot "bitno je biti Bosnjak" gdje nisu pokrivene glave, mjesec i zvjezda, islam itd?
Nemam nista protiv da se razumijemo, ali pricanje kako je danasnje ime Bosnjak nesto univerzalno su presmjesne.
Stvarno vrijedja inteligenciju uvjeravanje da su danasnji Bosnjaci, Bosnjaci od prije "700" godina. tj. svi stanovnici Bosne.
Oni su isti pravcati pogotovo oni crnogorci...al za nas bošnjake jarane vrijede neka druga pravila.
-
muzicar_iz_parka
#29 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
Hrvati su ovdje od stoljeća sedmog, a Srbi bili rimski imperatori po Deretiću, dok su Bošnjaci najstariji jer su imali svoje piramide i Faraona prije 2500 godina.anthraxQ wrote:
Stvarno vrijedja inteligenciju da su danasnji srbi, hrvati, crnogorci, grci i itd, isti od prije 700 godina...
Last edited by muzicar_iz_parka on 16/09/2013 21:36, edited 1 time in total.
-
_majevica_
#30 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
escobar__ wrote:A i vi s tim pričama da Bošnjaci od prije i ovi danas nisu isto ste se na qratz popeli.
-
hAZNADAR
#31 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
Mozda tvoju. Treba minimum prosjecna inteligencija da se skonta da nacionalna historija nije isto kao historija vjere. Nema te nacije u Evropi koja nije primijenila vjeru i prije 500, 700, 1000 god. bila drugacija po mnogo toga. I svi datiraju historiju od pocetka imena ili drzave,.. bez obzira jesu li u proslosti vjerovali u vise bogova, i sl. Bosnjani, Bosnjaci - isto ime i isti jezik, ista zemlja,.. i prije 700 god. i danas.Ripicipi wrote:
Vezano za opasku Bosnjaci = Muslimani, citaj malo Garasaninovo Nacertanije i ko su sve prije samo 100 i kusur godina bili Bosnjaci. Tvojom logikom ako cemo uzeti u obzir da je u RS davno objavljen rat bosanskom prefiksu cim je izbrisan iz imena gradova, i da malo koji nebosnjak voli uopce spomenuti Bosnu i taj prefiks ispada da Bosnjaci = Bosanci. Time sve ove teme gube smisao.
A q ti ne smetaju pokrivene glave i islamska obiljezja - nebi inace historija Bosnjaka vrijedjala tvoju inteligenciju.
-
uzgajivac
#32 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
slabe su vam nesto te paralele. gdje vam je kontekst? godina 1990.-ta protekla u grupisanju nacija oko stranaka, novembar 1990. prvi visestranacki izbori, mlada demokratija. tokom 1990.-te Ante Markovic sa svojom strankom pravio mitinge za Jugoslavene, danas Zeljko Komsic skuplja Bosance i Hercegovce. psihijatar je tada bio u parlamentu, danas na privremenom boravku u Haagu. Krajisnik je kao i onda bio i danas na slobodi
prva ratna dejstva u Hrvatskoj, rat uzivo, slike protjeranih na televiziji, dosle su tek nakon popisa, inace bi rezultati bili upadljivo drugaciji.
prva ratna dejstva u Hrvatskoj, rat uzivo, slike protjeranih na televiziji, dosle su tek nakon popisa, inace bi rezultati bili upadljivo drugaciji.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#33 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
samo cu reci "sta se desilo broato, sto si ljut"
. ovo ce fakat ostati za memoara

- elma89_
#34 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
Ovo nije tacno,nikada nije rekao nesto takvo.A kad su ga pitali sta je on je odgovorio Hrvatdanas Zeljko Komsic skuplja Bosance i Hercegovce.
-
muzicar_iz_parka
#35 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
Jest pravi Hrvat, pokazalo se i na izborima, preko 330 000 glasova, kad saberemo njegove glasove i one od ostalih kandidata za hrvatskog člana predsjedništva i usporedimo sa glasovima za bošnjačkog, ispade isti broj Hrvata i Bošnjaka na području FBiH. Čak je hrvatski natalitet u nekim mjestima naglo narastao, od 70 koliko ih je bilo 1991 u Kalesiji broj im narastao na preko 7000 koji su glasali za Željka, albanski natalitet je nula za njih. A kad još skontaš da onih 70 1991 bilo i djece a ovih 7000+ su samo punoljetni, kad se zbroje i djeca sigurno ima 8000 Hrvata u Kalesiji.elma89_ wrote:Ovo nije tacno,nikada nije rekao nesto takvo.A kad su ga pitali sta je on je odgovorio Hrvatdanas Zeljko Komsic skuplja Bosance i Hercegovce.
- travnik
#36 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
muzicar_iz_parka wrote:Jest pravi Hrvat, pokazalo se i na izborima, preko 330 000 glasova, kad saberemo njegove glasove i one od ostalih kandidata za hrvatskog člana predsjedništva i usporedimo sa glasovima za bošnjačkog, ispade isti broj Hrvata i Bošnjaka na području FBiH. Čak je hrvatski natalitet u nekim mjestima naglo narastao, od 70 koliko ih je bilo 1991 u Kalesiji broj im narastao na preko 7000 koji su glasali za Željka, albanski natalitet je nula za njih. A kad još skontaš da onih 70 1991 bilo i djece a ovih 7000+ su samo punoljetni, kad se zbroje i djeca sigurno ima 8000 Hrvata u Kalesiji.elma89_ wrote:Ovo nije tacno,nikada nije rekao nesto takvo.A kad su ga pitali sta je on je odgovorio Hrvatdanas Zeljko Komsic skuplja Bosance i Hercegovce.
Kalesija = Grude Bosne
- elma89_
#37 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
Nisam rekla da su za njega Hrvati glasali,vec da je on licnost hrvat

- Havatar
#38 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
Ti znas da se svih tih 8000 izjasnilo kao Bosanci iako se tad nisu ni pominjalimuzicar_iz_parka wrote:Jest pravi Hrvat, pokazalo se i na izborima, preko 330 000 glasova, kad saberemo njegove glasove i one od ostalih kandidata za hrvatskog člana predsjedništva i usporedimo sa glasovima za bošnjačkog, ispade isti broj Hrvata i Bošnjaka na području FBiH. Čak je hrvatski natalitet u nekim mjestima naglo narastao, od 70 koliko ih je bilo 1991 u Kalesiji broj im narastao na preko 7000 koji su glasali za Željka, albanski natalitet je nula za njih. A kad još skontaš da onih 70 1991 bilo i djece a ovih 7000+ su samo punoljetni, kad se zbroje i djeca sigurno ima 8000 Hrvata u Kalesiji.elma89_ wrote:Ovo nije tacno,nikada nije rekao nesto takvo.A kad su ga pitali sta je on je odgovorio Hrvatdanas Zeljko Komsic skuplja Bosance i Hercegovce.
-
Basvod
#39 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
On je bosnjacki politicar.elma89_ wrote:Nisam rekla da su za njega Hrvati glasali,vec da je on licnost hrvat![]()
Isto kao sto je Vlajki srpski poiticar.
-
Ripicipi
#40 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
Razumijes li ti Bosanski?hAZNADAR wrote:Mozda tvoju. Treba minimum prosjecna inteligencija da se skonta da nacionalna historija nije isto kao historija vjere. Nema te nacije u Evropi koja nije primijenila vjeru i prije 500, 700, 1000 god. bila drugacija po mnogo toga. I svi datiraju historiju od pocetka imena ili drzave,.. bez obzira jesu li u proslosti vjerovali u vise bogova, i sl. Bosnjani, Bosnjaci - isto ime i isti jezik, ista zemlja,.. i prije 700 god. i danas.Ripicipi wrote:
Vezano za opasku Bosnjaci = Muslimani, citaj malo Garasaninovo Nacertanije i ko su sve prije samo 100 i kusur godina bili Bosnjaci. Tvojom logikom ako cemo uzeti u obzir da je u RS davno objavljen rat bosanskom prefiksu cim je izbrisan iz imena gradova, i da malo koji nebosnjak voli uopce spomenuti Bosnu i taj prefiks ispada da Bosnjaci = Bosanci. Time sve ove teme gube smisao.
A q ti ne smetaju pokrivene glave i islamska obiljezja - nebi inace historija Bosnjaka vrijedjala tvoju inteligenciju.
Sve ovo moje napisano se svodi na to da su Bosnjaci taj naziv uzeli SAMO I ISLJUCIVO ZA SEBE.
Grdno se varas ako mislis da bi Bosnjacima i njihovim poglavarima-vodjama bilo drago da se Srbi i Hrvati pocnu masovno izjasnjavati kao Bosnjaci, jer bi onda s tim izgubili svoj "nacionalni" smisao. Isti onaj kao sto ne zele biti "suplji" Bosanci. Kome bi se hodza u dzamiji obracao sa Bosnjaci ako to vise nije isti narod kome se do tada obracao.
Danasnji Bosnjaci zele da su SAMO I ISKLJUCIVO ONI Bosnjaci, jer time imaju svoj korpus.
- Havatar
#41 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
Upravo suprotno posto nisu Bosnjaci etnicki cistili teritorije zbog drugacije vjere nego su jedini koji su za suzivot a to se vidi po tome koliko je narodu drago kad se neki Srbin ili Hrvati odluci igrati za Bosnu .Ripicipi wrote:Razumijes li ti Bosanski?hAZNADAR wrote:Mozda tvoju. Treba minimum prosjecna inteligencija da se skonta da nacionalna historija nije isto kao historija vjere. Nema te nacije u Evropi koja nije primijenila vjeru i prije 500, 700, 1000 god. bila drugacija po mnogo toga. I svi datiraju historiju od pocetka imena ili drzave,.. bez obzira jesu li u proslosti vjerovali u vise bogova, i sl. Bosnjani, Bosnjaci - isto ime i isti jezik, ista zemlja,.. i prije 700 god. i danas.Ripicipi wrote:
Sve ovo moje napisano se svodi na to da su Bosnjaci taj naziv uzeli SAMO I ISLJUCIVO ZA SEBE.
Grdno se varas ako mislis da bi Bosnjacima i njihovim poglavarima-vodjama bilo drago da se Srbi i Hrvati pocnu masovno izjasnjavati kao Bosnjaci, jer bi onda s tim izgubili svoj "nacionalni" smisao. Isti onaj kao sto ne zele biti "suplji" Bosanci. Kome bi se hodza u dzamiji obracao sa Bosnjaci ako to vise nije isti narod kome se do tada obracao.
Danasnji Bosnjaci zele da su SAMO I ISKLJUCIVO ONI Bosnjaci, jer time imaju svoj korpus.
- kako to
#42 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
ne vidim razlog ovim polemikama. je li to meni neko treba reci ko sam? e taj neko nek se nos u pm. znam odlicno i ko sam i sta sam. to je iskljucivo moja stvar.
- uglavnomja
#43 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
nako, cisto informativno, sto se tice paralela i samog naslova teme, neke male parice su se zaradile tada, za studenta fine
malo se nahodalo, ali se upoznalo naroda, bilo u stotine kuca i stanova ... i niti jedna, ali bas niti jedna jedina neprijatna sekunda se nije desila.
zapao me dio grada blizu carsije, ramazan bio, u puno kuca su me ljudi nudili necim, iako sami poste. svi su bili ekstremno ljubazni, nikakvih pitanja, podpitanja, komentara ...
jedino se desilo u par slucajeva
mijesani brak, ne sjecam se sad detalja, ko je bio sta, ali da muz kaze ja sam jugovic ili m.s.h, pa izadje iz sobe da ne slusa sta je gospodja rekla
ono slobodan izbor 
eeeeeeeeeee razlika, nije bilo spotova, reklama, ispiranja mozga, ucjena, prijetnji "anamo onim", izvlacenjem istorije prema potrebi itd.
malo se nahodalo, ali se upoznalo naroda, bilo u stotine kuca i stanova ... i niti jedna, ali bas niti jedna jedina neprijatna sekunda se nije desila.
zapao me dio grada blizu carsije, ramazan bio, u puno kuca su me ljudi nudili necim, iako sami poste. svi su bili ekstremno ljubazni, nikakvih pitanja, podpitanja, komentara ...
jedino se desilo u par slucajeva
eeeeeeeeeee razlika, nije bilo spotova, reklama, ispiranja mozga, ucjena, prijetnji "anamo onim", izvlacenjem istorije prema potrebi itd.
-
Krushna mrva
#44 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
To je tokako to wrote:ne vidim razlog ovim polemikama. je li to meni neko treba reci ko sam? e taj neko nek se nos u pm. znam odlicno i ko sam i sta sam. to je iskljucivo moja stvar.
Ali vidis, neki ne mogu to da podnesu. Znaci, ne mogu da podnesu da svako najbolje zna sta je
- MuaDib
#45 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
I još jednom 
- zateznistub
#46 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
Ove teme postale degutantne! 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47 Re: Uoči popisa 1991-ve godine - paralele
upravo tako, zato se i ključajuzateznistub wrote:Ove teme postale degutantne!
ĐŽedaj sam i tim se dičim.
tema ćao.