United States Presidential Elections 2016

Ko je vas favorit?

Hillary Clinton
23
41%
Bernie Sanders
10
18%
Lincoln Chafee
0
No votes
Jeb Bush
8
14%
Ran Paul
7
13%
Lindsey Graham
0
No votes
Mike Huckabee
1
2%
Rick Perry
0
No votes
Marco Rubio
0
No votes
Donald Trump
7
13%

Total votes: 56

megaman4

#27 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by megaman4 »

Ja mislim da je Hillary Clinton najveći kandidat za novog predsjednika SAD-a, i sve dosadašnje analize idu njoj u prilog. Čini mi se da Hillary ima najjači lobi da postane novi Predsjednik SAD-a.
ioannes

#28 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by ioannes »

otac bio predsjednik,sin mu i sada moguce i da bude i drugi sin...
nebi bilo lose uzeti mandat ujedinjenih naroda i pocet bombardirat,da im pomognemo pri demokraciji
Lakat Jebić

#29 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Lakat Jebić »

jon stewart u ekstazi, trump ozvancio kandidaturu :D
ljevoruki

#30 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by ljevoruki »

Moja prognoza je da ce u finale Hillary i Jeb.
Demokrati ce tesko ostati u Bijeloj kuci - Republikanci ce biti aposloutni pobjednici ovih izbora.
Sto bi znacilo opet rat negdje na bliskom Istoku.
Cybernetic

#31 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 20:40, edited 1 time in total.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#32 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by parappa »

ljevoruki wrote:Moja prognoza je da ce u finale Hillary i Jeb.
Demokrati ce tesko ostati u Bijeloj kuci - Republikanci ce biti aposloutni pobjednici ovih izbora.
Sto bi znacilo opet rat negdje na bliskom Istoku.
kako mislis opet rat? koji je to rat prestao u zadnjih par godina? pogotovo na bliskom istoku...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Truba »

jeb bush
go jeeb
Lakat Jebić

#34 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Lakat Jebić »

il jeb il rubio, ostalo je na nivou eseda radeljasa
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#35 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Velkoski »

Ču' žena da bude precjednik Hamerike :(
Šveđanin

#36 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Šveđanin »

Moze li ovaj gospodin donijeti prosperitet?
https://en.wikipedia.org/wiki/Terry_Jones_(pastor)

:lol: :run:

Nego..
Bernie Sanders wants America to look a lot more like Scandinavia, the land of lingonberries, herring, tasteful minimalism, paid family leave and living wages for fast food workers.
http://www.salon.com/2015/05/07/bernie_ ... akthrough/

http://mic.com/articles/117944/7-charts ... ie-sanders

U Americi postoji dovoljno mocnih koji se jeze na ovakve ideje da ovo nikad ne uspije. 1% elite, par postotaka onih koji ih snazno podupiru i jos odredjen broj postotaka onih koji rade na tome da postanu elita.. vecina ih nikad nece ni postati ali to je nebitno sad.
Šveđanin

#37 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Šveđanin »

Razmisljam o postotku mladih americkih bracnih parova (dakle oboje ispod 40 godina) iz upper middle class koji se identifikuju sa Sandersom..
Ja_Ja

#38 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Ja_Ja »

Kada dodje 5 do 12 citava ce se Amerika podijeliti kao i na svakim izborima. Ruralni dijelovi i mrtvi jug ce glasati za Republikance, urbani dio, i sjever za Demokrate. Trenutno ni jedan kandidat nije ni do koljena Klintonovoj, ne zato sto je ona nesto dobra, vec sto su ostali tanki ko lizalo. Ovaj Paul mladji ima potencijala da iznenadi ali sve je to tanko.

Cak sta vise mislim da ce i uticaj Republikanaca u kongresu da opada polahko. Nista nisu napravili vec godinama.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#39 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by corolla02 »

OpijumKrajiski

#40 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by OpijumKrajiski »

Mozete li mi napisati ko za koga glasa u Americi i zasto? Koja je da kazem glavna razlika izmedju demokrata i republikanaca?

Za koga glasaju oni nedodirljivi, elita.. ko je njima drag?
Za koga glasaju milioneri.. dakle osobe koje danas sutra lako da kazem mogu propasti i otici u bankrot?
Za koga glasaju nize klase?
Kakva je podjela glasova prema rasama?

Za koga glasaju generalno Bosnjaci u Americi?

Najvise me zanima bas taj sto gore neko pomenu american upper middle class to je dakle onaj americki san.. za koga glasaju takvi ljudi?
kosava

#41 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by kosava »

Jedini problem jos je 17 mjeseci do izbora, Bernie se opasno priblizio u New Hampshiru i Ajovi.

Sto se tice Hillary ona je pod stalnim napadima, svake sedmice novi skandal tako da joj povjernje Americke javnosti pada sedmicno, nazalost nekih do preliminarnih izbora ko ce biti predstavnik, taktika radi samo novi skandal svake sedmice i na kraju ce sama da odustane.

Inace Hillary protiv Jeb Bush= Bush predsjednik

Bernie protiv Busa = Bernie

jer raja nece glasati ako je izbor izmedju dvije dinastije,

Marco Rubio isto ima dobre sanse jer je mlad obrazovan i hispanik.

Rand Paul ima isto jaku podrsku jer je jedan od protivnika velike vlade i uplitanja iste.

Neko upita Demokrate su ko nasa demokratska fronta Republikanci su ko nase nacionalne stranke i kao sto znamo nacionalne stranke pobjedjuju.

Na zadnjim izborima Republikanci su uzeli Demokrate ko bekane.
Cak i drzave koje su uporiste demokrata su glasale 50/50 .
fosna2014

#42 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by fosna2014 »

Image
walter kurtz

#43 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by walter kurtz »

Image
Jack Be Nimble

#44 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Jack Be Nimble »

OpijumKrajiski wrote:
Najvise me zanima bas taj sto gore neko pomenu american upper middle class to je dakle onaj americki san.. za koga glasaju takvi ljudi?
To ti je 50/50 ili svake cetiri godine malo vise za jedne nego za ove druge. Imas 40% i sa jedne i sa druge strane koji nikada ne bi glasali protiv svoje partije pa makar ti njima nacrtao i dokazao da ce ih ta partija ukopati u zemlju. I onda imas tu manjinu koja odluci izbore i koju kandidati pokusavaju stalno na svoju stranu prebaciti. Ako Amerika ne konta o sljedecem ratu onda Demokrati imaju vise sanse da prebace pricu na ekonomiju, ugrozene, zenska prava itd, al ako je ratno stanje onda socijalno ekonomska prica pada u vodu i vecinom Republikanac uzme.

Rekao bi da vecinom nasa raja glasa za Demokrate. Imam prijatelja koji glasaju za Republikance. Ja licno na drzavnom nivou glasam za Demokrate a lokalno sam 50/50. Malo ovako, malo onako. Na kraju svaki izbori ispadnu ko referendum, ako si mi se svidio zadnje 2/4 godine dobices opet glas ako ne mars napolje daj nekog novog. I tako u krug.
drastic

#45 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by drastic »

u americi je jednopartijski system sa dvije frakcije koje kontrolisu bankari
kosava

#46 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by kosava »

Jack Be Nimble wrote:
OpijumKrajiski wrote:
To ti je 50/50 ili svake cetiri godine malo vise za jedne nego za ove druge. Imas 40% i sa jedne i sa druge strane koji nikada ne bi glasali protiv svoje partije pa makar ti njima nacrtao i dokazao da ce ih ta partija ukopati u zemlju. I onda imas tu manjinu koja odluci izbore i koju kandidati pokusavaju stalno na svoju stranu prebaciti. Ako Amerika ne konta o sljedecem ratu onda Demokrati imaju vise sanse da prebace pricu na ekonomiju, ugrozene, zenska prava itd, al ako je ratno stanje onda socijalno ekonomska prica pada u vodu i vecinom Republikanac uzme.

Rekao bi da vecinom nasa raja glasa za Demokrate. Imam prijatelja koji glasaju za Republikance. Ja licno na drzavnom nivou glasam za Demokrate a lokalno sam 50/50. Malo ovako, malo onako. Na kraju svaki izbori ispadnu ko referendum, ako si mi se svidio zadnje 2/4 godine dobices opet glas ako ne mars napolje daj nekog novog. I tako u krug.
Kad sam bio svjeze pridosli voli sam Demorats, kada sam stao na noge malo poslije dobio drzavljanstvo i glasam za Republikance.
VCorp

#47 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by VCorp »

Ljudi i ja živim vani ali ono možete vi slobodno napisati jednu rečenicu bez da ubacujete riječi i nazive na engleskom jeziku da bi pokazali kako ste vani. Samo kažemo ono ...
mO k3

#48 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by mO k3 »

Velkoski wrote:Ču' žena da bude precjednik Hamerike :(
I ??
Challenger__

#49 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Challenger__ »

Moj lični favorit je Rand Paul, bez ikakve dileme:

Image

- Međutim, s obzirom na njegovu inteligenciju (visoka), karakter (nepotkupljiv) i retoriku (antimonopolistička, antiuzurpatorska) misilim da su mu izgledi ravni svojevremenim izgledima njegovog oca, Rona Paula, dakle slabi ili nikakvi:

- Oligarhiji (u koju je odavno mutiralo društvo američke posredne demokratije) treba glupan (ili glupača, svejedeno) i poslušni beskičmenjak na poziciji šefa države, tako da nemam nadu da će se Rand probiti... A ako se to desi kojim čudom - u šta ne vjerujem - to će biti velika vijest za USA i za svijet.

Dakle, priča ovih izbora je sljedeća: ili Rand ili debil.

p.s.

Otvaraču teme, nije "Ran" nego Rand Paul.
GandalfSivi

#50 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by GandalfSivi »

Masih slovo, do mene...
Post Reply