Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
-
andrija2007
#51 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Evo malo humora da razvedrimo temu: Vrati se mali cigo sav blatnjav i prljav kući a babo kaže ženi: Jeli bre ženo, da ga
peremo il' da pravimo novog?
peremo il' da pravimo novog?
- chuchumbamayumbe
#52 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Jah, odveo bi ih, nema problema, ali time problemi ovoga grada i države neće nestat.Super Hik wrote:pa eto vodi ih kući i problem rješen.chuchumbamayumbe wrote:Jah, eto kada bi se Romi, Cigani, Firauni, Cigoši ili kako ih već sve nazivaju, e kada bi se oni sklonili, najbolje kada ih ne bi bilo, ovdje (u Sarajevu) ne bi više bilo problema. Ispade da su oni najgori i najveći izvor problema.
Kapiš?
- Super Hik
#53 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
jedan definitivno hoće.chuchumbamayumbe wrote:Jah, odveo bi ih, nema problema, ali time problemi ovoga grada i države neće nestat.Super Hik wrote:pa eto vodi ih kući i problem rješen.chuchumbamayumbe wrote:Jah, eto kada bi se Romi, Cigani, Firauni, Cigoši ili kako ih već sve nazivaju, e kada bi se oni sklonili, najbolje kada ih ne bi bilo, ovdje (u Sarajevu) ne bi više bilo problema. Ispade da su oni najgori i najveći izvor problema.
Kapiš?
u mom naselju ih je bilo par porodica i zivjet se od njih nije moglo. ulazili su u kuće u po bijela dana, krali šta i gdje su stigli, a maloljetnici moglo im se. sada smo odahnuli od kako ih nema.
-
sarajevo63
#54 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Haj molim te reci ti o kojem zatvoru ti pričaš? Je l to opet procurila u javnost ubleha nekog nadležnog da su našli lokaciju, al lokalno stanovništvo ne da, pa ne da?Super Hik wrote:haj molim te sad mi reci kako bi ih ti to kaznio, novčano možda, ili u zatvor pa da i njega unište.............???????cyprus wrote:Pa jebemu nećemo ić u rasizam i fašizam...![]()
A što se tiče Roma i konkretnog slučaja. Romi niti smiju biti ispod, ali ni iznad prava ostalih građana BiH. Za svaki prekršaj koji naprave, treba uslijediti kazna i gotovo. To što ih se diskriminiše u mnogim sferama života, nadoknađuje im se tako što im se gleda kroz prste i tolerišu sva sranja koja naprave. Vrlo pogrešno...
- Altsa
#55 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
normalno da nisu samo oni trebali biti nogirani ali je lakse i bezbolnije cige koji zive pod satorima i kartonima premjestiti i jos im napraviti kuce koje su Hilton za ono gdje su zivjeli nego porusiti sve pespravno izgradene kuce i ostaviti ljude bez krova nad glavom.chuchumbamayumbe wrote:Jah, eto sada jedino cigani moraju biti protjerani sa vodozaštitne zone, a njihove nastambe razvaljene. Oni tamo nisu zauzeli ni 5% od onoga što je bespravno izgrađeno na toj "vodozaštitnoj zoni". Pa sve od poligona na desnu stranu prema hipodromu je na vodozaštitnoj zoni, kao i sve ono desno izgrađeno od one oštre desne krivine. I sve to u zadnjih desetak godina, a eto cigani jedini morali biti nogirani. FUJ.Altsa wrote:pa normalno da su ih protjerali sa butmira. naselili su se u vodozaštitnu zonu gdje je zabranjeno graditi ili bilo sta raditi.a oni su nanosili smece i zivjeli bez ikakvih sanitarnih uslova. i sada kada su im napravili kuce dubrad sve razvali i proda.Luke Perry wrote:lijepo pise da nisu htjeli ici iz butmira. to je bunt. hajd da vas neko protjera iz vasih domova.![]()
![]()
- Super Hik
#56 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
a kako je počelo još će ustvrditi da su cige loše prošle, čuj molim te, srušili im šator a za uzvrat im dali nekakve mizerne kuće.Altsa wrote:[q
normalno da nisu samo oni trebali biti nogirani ali je lakse i bezbolnije cige koji zive pod satorima i kartonima premjestiti i jos im napraviti kuce koje su Hilton za ono gdje su zivjeli nego porusiti sve pespravno izgradene kuce i ostaviti ljude bez krova nad glavom.
- Super Hik
#57 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
pa ako ćemo tako onda treba biti principijelan do kraja. cige su za rušenje šatora na državnoj zemlji dobile kuće, ovi što imaju kuće na vlastitoj zemlji bi trebali dobiti??????????????????????????????Her Flick wrote:nesta kontam, bolje da su tu donaciju "iscjepkali" na mjesecne rate i tako im davali pod uslovom da se presele na drugu lokaciju
oni nastave zivjeti u satorima i kartonskim kutijama, dobivaju pare bez trunke rada, nema ih u vodozastitnoj zoni i djelomicno rijesen problem
moram se sloziti sa chuchumabajamammabenmom, ako su preselili cigane trebali bi onda rusiti i pespravno izgradjene kuce
a ne svaki put kada poplavi potok da se fataju za glavu i da kukaju i psuju na drzavu kako im ne pomaze
i smješno vam je poređenje, pa jesi li ti ikada u životu prošao pored njihovog naselja u butmiru?
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#58 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Ne kontaj. Radi. Vjerujem da ti nije posao da kontaš i promišljaš na forumima. Ti si jedan od problema koji se mora riješiti, a i Cige također, ali i dalje ne ostaju riješeni svi problemi, što je odgovor chuchumbamayumbeu koji se nalazi kao redovan kritičar svega i svačega.
- Haris.ba
#59 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Znaci bice zanimljivo kada krenu "izbjeglice" istjerivati iz oglednog dobra sumarskog fakulteta na Ilidzi - prema Vrelu Bosne. Tamo su jos veca prijetnja vodozastitnoj zoni pa niko ih ne "sredjuje". Jer jednostavno nisu na ocima toliko. A toliko nije ni interesantno stranim organizacijama, a i nasi se igraju ping-ponga sa nadleznostima. Haj, moze uvijek biti gore.
P.S.
Ne ostaje mi nista vise nego zamoliti ljude da ne daju pare djeci koja prose oko stupske petlje(hranu, cokoladice ok), i cistacima prozora, te onoj gospodji sto sada prosi na ulazu na Ilidzu iz podvoznjaka - uvijek ima malu bebu (koja je prije prosila po tramvajima). Jer se to pretvorilo u biznis. Ima i grupa pokrivenih zena koja prose na raznim mjestima po gradu, ali su uglavnom udaljene jedna od druge po 20 - ak metara.
P.S.
Ne ostaje mi nista vise nego zamoliti ljude da ne daju pare djeci koja prose oko stupske petlje(hranu, cokoladice ok), i cistacima prozora, te onoj gospodji sto sada prosi na ulazu na Ilidzu iz podvoznjaka - uvijek ima malu bebu (koja je prije prosila po tramvajima). Jer se to pretvorilo u biznis. Ima i grupa pokrivenih zena koja prose na raznim mjestima po gradu, ali su uglavnom udaljene jedna od druge po 20 - ak metara.
Last edited by Haris.ba on 02/09/2009 14:42, edited 1 time in total.
- Altsa
#60 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
ma gdje se to moze porediti. cige su dobile super namjestene kuce i umjesto da se zahvaljuju bogu sto su to dobili oni sve rasture. e sad mi jos reci ko bi to nadomjestio stetu ukoliko bi se tolike kuce srusile.Her Flick wrote:moram se sloziti sa chuchumabajamammabenmom, ako su preselili cigane trebali bi onda rusiti i pespravno izgradjene kuce
- chuchumbamayumbe
#61 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Ja radim, moja je savjest čista i ja imam pravo da kritikujem, manite se te šuplje tipa "radi", to sačuvajte za nekoga drugoga.Halleluhwah wrote:Ne kontaj. Radi. Vjerujem da ti nije posao da kontaš i promišljaš na forumima. Ti si jedan od problema koji se mora riješiti, a i Cige također, ali i dalje ne ostaju riješeni svi problemi, što je odgovor chuchumbamayumbeu koji se nalazi kao redovan kritičar svega i svačega.
Stvar je u tome da su, ako su već Rome sklonili iz fucken vodozaštitne zone zbog "tih i tih razloga", onda su morali skloniti i porušiti i sve ostale bespravno izgrađene objekte na toj zoni. Gdje idu govna što ih poseru novopečene sarajlije u bespravno izgrađenim objektima? U kanalizaciju sigurno ne idu, nego u septičke jame. Koja je razlika u govnima, "našim i njihovim" ? Romska govna su prljavija od naših, a naša manje smrde?
Ma dajte.
Osuđujem uništavanje imovine (stanova i svega) od strane tih istih Roma, ali me boli princip zbog kojeg su te ljude otjerali iz njihovog "naselja".
Zato je ovdje kritikujem.
I uvijek ću kritikovati.
Valjda se podrazumijeva da neko treba da radi svoj posao, a ako ga ne radi ja ga kritikujem. A ako ga radi, to je to, šta se tu ima pisati.
Dakle, kritika, kritika i samo kritika.
-
popajic
#62 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Naravno, ali ne samo medju NJIMA...i medju NAMA, zar ne ?Postao/la komi dana 29/08/2009 00:10
treba znati da među njima ima različitih tipova
od divljaka do onoh koji žele kuću i posao dostojan čovjeka
znaci prije toga treba srusiti SVE bespravno izgradjene objekte ,a ima ih ohohooo !@valterbrani rajvosa
Inače, na području vodozaštitne zone Butmir planiran je park prirode...
(jer fekalija je fekalija iz koga god da izadje )
- Halleluhwah
#63 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Drago mi je što ti radiš, ali Her Flick ne radi i to za rad je upućeno njemu koji ne radi svoj posao, ali kritikuje. Uzroci i posljedice njihovog iseljenja, poređenja sa drugima, trenutno me ne zanimaju, pa ću večeras usniti bosansku utopiju, a sutra se nadati njenom ostvarenju.chuchumbamayumbe wrote:Ja radim, moja je savjest čista i ja imam pravo da kritikujem, manite se te šuplje tipa "radi", to sačuvajte za nekoga drugoga.Halleluhwah wrote:Ne kontaj. Radi. Vjerujem da ti nije posao da kontaš i promišljaš na forumima. Ti si jedan od problema koji se mora riješiti, a i Cige također, ali i dalje ne ostaju riješeni svi problemi, što je odgovor chuchumbamayumbeu koji se nalazi kao redovan kritičar svega i svačega.
Stvar je u tome da su, ako su već Rome sklonili iz fucken vodozaštitne zone zbog "tih i tih razloga", onda su morali skloniti i porušiti i sve ostale bespravno izgrađene objekte na toj zoni. Gdje idu govna što ih poseru novopečene sarajlije u bespravno izgrađenim objektima? U kanalizaciju sigurno ne idu, nego u septičke jame. Koja je razlika u govnima, "našim i njihovim" ? Romska govna su prljavija od naših, a naša manje smrde?
Ma dajte.
Osuđujem uništavanje imovine (stanova i svega) od strane tih istih Roma, ali me boli princip zbog kojeg su te ljude otjerali iz njihovog "naselja".
I uvijek ću kritikovati.
Valjda se podrazumijeva da neko treba da radi svoj posao, a ako ga ne radi ja ga kritikujem. A ako ga radi, to je to, šta se tu ima pisati.
Da li tvoja kritika odzvanja samo forumom?
- chuchumbamayumbe
#64 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Čuje si i dalje od foruma, koliko je u mojoj moći.
Razmišljaj globalno, radi lokalno, to je moja omiljena "kineska" mudrost.

- respo
#65 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
ima i ona japanska mudrost
nikad ne slusaj kineske mudrosti
nikad ne slusaj kineske mudrosti
- vjesticanametli
#66 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
ima li neka peticija da se oni vrate butmiru svom 
- Halleluhwah
#67 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Odlično.chuchumbamayumbe wrote:Čuje si i dalje od foruma, koliko je u mojoj moći.
- valterbranisarajevo
#68 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
O vodozaštitnim zonama ne treba trošiti riječi i biti beskomromisan, bilo da se radi o Romima sa Butmira, našim "uglednim" sugrađanima iz aleje, ili onoj benzinskoj pumpi na zaobilaznici(čini mi se nekih 100 metara od table vodozaštitna zona u Otesu) -inače nema nas na mapi..što se tiče stanova bio je jedan članak u današnjem SAN-u, ali će biti dostupan na Internetu tek u 02:00. Šta god da bude štetu od 100.000 KM ćemo "iskihati" mi iz svojih džepova-to sam siguran...
- Super Hik
#69 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
chuchumbamayumbe wrote:Ja radim, moja je savjest čista i ja imam pravo da kritikujem, manite se te šuplje tipa "radi", to sačuvajte za nekoga drugoga.Halleluhwah wrote:Ne kontaj. Radi. Vjerujem da ti nije posao da kontaš i promišljaš na forumima. Ti si jedan od problema koji se mora riješiti, a i Cige također, ali i dalje ne ostaju riješeni svi problemi, što je odgovor chuchumbamayumbeu koji se nalazi kao redovan kritičar svega i svačega.
Ma dajte.
I uvijek ću kritikovati.
pa evo ja se dobrovoljno javljam da i mene otjeraju iz mog naselja, pod istim uslovima pod kojima su i cige. tj. cige su imale šator koji vrijedi 1KM a dobile su kuće vrijednosti 60 000KM. ja imam kuću, recimo da vrijedi 150 000, e neka mi daju ........samo da sracunam...... 9 000 000 000...i vrlo radu ću dozvoliti da me istjeraju.
kakav princip čovječe, na čemu si ti? pa KUĆE su im DALI i to GUZOVAČE, jel ti razumiješ to, treba li štogod nacrtati?
- karanana
#70 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
kako je butmir bilo njihovo naselje? na kojem osnovu? jeli sada ja mogu doci postaviti sator ispred katedrale, tu spavati kenjati i hvaliti se raji da je moje naselje raskrsnica ferhadije i strose? dosli su, postavili satore i cherge ilegalno i bespravno, na poprilicno ekoloski osjetljivom prostoru. hajde, nije se radilo sto se trebalo uraditi a to je doci buldozerom i to odmah razvaliti cim je postavljeno, nije se uradilo ni sa brojnim kucama. napravljeni su im stanovi dati na koristenje dzabalesku, dok ja krv lijem da placam kredit, dok mnoge interne izbjeglice fasuju delozacije i zive u satorima i polusrusenim kucama bez struje i vode...a oni ovo rade. zasto? jeli zato sto im je sada dalje doci do stupa i nedzarica kako bi mogli prositi na semaforima i pljuvati raju u autima koja im nista ne da?
- chuchumbamayumbe
#71 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Kuće/stanove su dobili samo na korištenje.Super Hik wrote:chuchumbamayumbe wrote:Ja radim, moja je savjest čista i ja imam pravo da kritikujem, manite se te šuplje tipa "radi", to sačuvajte za nekoga drugoga.Halleluhwah wrote:Ne kontaj. Radi. Vjerujem da ti nije posao da kontaš i promišljaš na forumima. Ti si jedan od problema koji se mora riješiti, a i Cige također, ali i dalje ne ostaju riješeni svi problemi, što je odgovor chuchumbamayumbeu koji se nalazi kao redovan kritičar svega i svačega.
Ma dajte.
I uvijek ću kritikovati.
pa evo ja se dobrovoljno javljam da i mene otjeraju iz mog naselja, pod istim uslovima pod kojima su i cige. tj. cige su imale šator koji vrijedi 1KM a dobile su kuće vrijednosti 60 000KM. ja imam kuću, recimo da vrijedi 150 000, e neka mi daju ........samo da sracunam...... 9 000 000 000...i vrlo radu ću dozvoliti da me istjeraju.
kakav princip čovječe, na čemu si ti? pa KUĆE su im DALI i to GUZOVAČE, jel ti razumiješ to, treba li štogod nacrtati?
Eto, nemoj bogati dalje pričati, imaš kuću od 150 milja, sada bi 9 miliona?! Oni su imali marku, dobili 60 milja.
Je li ti to krivo što su oni dobili kuće na korištenje. Što su dobili krov nad glavom i što su ih sklonili iz blata i smrada?! Hoćeš da se porediš sa njima? Onda nemam problema da se i tebi da 9 miliona na osnovu toga, jedino ako se spustiš na njihov nivo, važi?!
PRINCIP o kojem govorim je da su trebali, kada su već otjerali Rome (kojima je gotivnije bilo tamo nego u stanovima), trebali su iz istog razloga otjerati i ostatak bagre koja se tamo doselila i bespravno izgradila kuće/vile.
Namjerno ili ne prelaziš preko mog pitanja, a to je zašto to romska govna smrde, a naša ne smrde!?
To je taj početni princip, pokušaj sada da skontaš.
btw, na Cockti sam.
- Super Hik
#72 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
ma ti ne znas sta pričaš, sad ih sklonili iz blata i smrada, pa ih onda otjerali.........haj skontaj pa javi sta su im konacno uradili, kakav su zločin napravilichuchumbamayumbe wrote:[
Kuće/stanove su dobili samo na korištenje.
Eto, nemoj bogati dalje pričati, imaš kuću od 150 milja, sada bi 9 miliona?! Oni su imali marku, dobili 60 milja.
Je li ti to krivo što su oni dobili kuće na korištenje. Što su dobili krov nad glavom i što su ih sklonili iz blata i smrada?! Hoćeš da se porediš sa njima? Onda nemam problema da se i tebi da 9 miliona na osnovu toga, jedino ako se spustiš na njihov nivo, važi?!
PRINCIP o kojem govorim je da su trebali, kada su već otjerali Rome (kojima je gotivnije bilo tamo nego u stanovima), trebali su iz istog razloga otjerati i ostatak bagre koja se tamo doselila i bespravno izgradila kuće/vile.
Namjerno ili ne prelaziš preko mog pitanja, a to je zašto to romska govna smrde, a naša ne smrde!?
btw, na Cockti sam.
nije ni kokta za tebe, ma nije stvar u govnima, već o autootpadu koji je tu ležao, o količinama prerađenog ulja koji sadrži abnormalne količine sumpora i dr otrovnih materija, i ko zna čega sve nije tu bilo. nije isključena ni radioaktivnost. eto ti početni princip, autootpad i drugi otrovi.
ne mogu da vjerujem oko čega se ja raspravljam, a da ti nisi cigo kojim slučajem?
- Dust
#73 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Ma nek su oni otisli iz Butmira, to je bitno, a sad neka FGR rješava probleme sa njima.
Čudi me da nema onih zagovornika ljudskih prava da malo obiđu i Osenik u Hadžićima da vide djela i nedjela
svojih Roma.
Nisu stari griješili kad kažu: ''Kapija je za čovjeka a ograda za hajvana.''
Čudi me da nema onih zagovornika ljudskih prava da malo obiđu i Osenik u Hadžićima da vide djela i nedjela
svojih Roma.
Nisu stari griješili kad kažu: ''Kapija je za čovjeka a ograda za hajvana.''
- valterbranisarajevo
#74 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Evo onaj članak i SAN-a
Romske porodice će biti izbačene iz stanova koje su potpuno uništili
Razvaljena kupatila, poplavljeni stanovi, pokidane električne instalacije, samo su neki od prizora koje su na licu mjesta u naselju Mrakuša zatekli predstavnici Općine Ilijaš prilikom obilaska novih i opremljenih stanova u kojima su boravili Romi iz Butmira.
Velika šteta
Trebalo im je manje od tri mjeseca da unište kompletne stanove, dignu parket, prodaju namještaj i naprave štetu od 100.000 KM. Prvi čovjek Ilijaša Nusret Mašić kaže da će Općina odmah raskinuti ugovore sa šest romskih porodica, te da će nakon adaptacije stanovi biti ponuđeni drugim romskim porodicama ili socijalnim slučajevima.
- Desilo se što se desilo. Mi smo nekoliko puta upozoravali policiju, oni su dolazili pravili zapisnike i na tome se završilo. Da li će biti krivično gonjeni ne zavisi od nas već od policije. Očito je da ovi ljudi nisu za ovakav ambijent, jer to se pokazalo i ovaj put - kaže Mašić.
U stanovima su imali nove peći na struju i na čvrsto gorivo, frižidere, kuhinje, česme, provedenu struju i satove. Ništa od toga nije ostalo, a u nekim stanima su čak palili vatru. Ni wc nisu koristili, već su nuždu vršili u dvorištu.
Raskinuti ugovori
- Razgovarao sam i sa predstavnicima humanitarne organizacije Karitas», koja je finansirala gradnju stanova za 33 romske porodice iz Butmira. I njihov stav je da se ti ugovori raskinu - kazao nam je Mašić. Ista stvar se desila i u hadžićkom naselju Osenik i kako su nam kazali u Općini Hadžići i oni će raskinuti ugovor sa problematičnim romskim porodicama.
Dervo Sejdić, aktivista Vijeća Roma u BiH kaže kako se ovakav haos nije smio desiti, te da se očito radi o Romima koji ne poštuju sebe i svoje porodice. - Sramno je to, jer toliko su se svi trudili da izađu u susret i da im osiguraju krov nad glavom. Sada su prepušteni sami sebi i neka se snalaze kako znaju i umiju. Neki Romi jedva čekaju da dobiju bilo kakav smještaj i njima treba pomoći. A ovo što se desilo je za svaku osudu - kazao nam je Sejdić.
J.Mališević
San
Romske porodice će biti izbačene iz stanova koje su potpuno uništili
Razvaljena kupatila, poplavljeni stanovi, pokidane električne instalacije, samo su neki od prizora koje su na licu mjesta u naselju Mrakuša zatekli predstavnici Općine Ilijaš prilikom obilaska novih i opremljenih stanova u kojima su boravili Romi iz Butmira.
Velika šteta
Trebalo im je manje od tri mjeseca da unište kompletne stanove, dignu parket, prodaju namještaj i naprave štetu od 100.000 KM. Prvi čovjek Ilijaša Nusret Mašić kaže da će Općina odmah raskinuti ugovore sa šest romskih porodica, te da će nakon adaptacije stanovi biti ponuđeni drugim romskim porodicama ili socijalnim slučajevima.
- Desilo se što se desilo. Mi smo nekoliko puta upozoravali policiju, oni su dolazili pravili zapisnike i na tome se završilo. Da li će biti krivično gonjeni ne zavisi od nas već od policije. Očito je da ovi ljudi nisu za ovakav ambijent, jer to se pokazalo i ovaj put - kaže Mašić.
U stanovima su imali nove peći na struju i na čvrsto gorivo, frižidere, kuhinje, česme, provedenu struju i satove. Ništa od toga nije ostalo, a u nekim stanima su čak palili vatru. Ni wc nisu koristili, već su nuždu vršili u dvorištu.
Raskinuti ugovori
- Razgovarao sam i sa predstavnicima humanitarne organizacije Karitas», koja je finansirala gradnju stanova za 33 romske porodice iz Butmira. I njihov stav je da se ti ugovori raskinu - kazao nam je Mašić. Ista stvar se desila i u hadžićkom naselju Osenik i kako su nam kazali u Općini Hadžići i oni će raskinuti ugovor sa problematičnim romskim porodicama.
Dervo Sejdić, aktivista Vijeća Roma u BiH kaže kako se ovakav haos nije smio desiti, te da se očito radi o Romima koji ne poštuju sebe i svoje porodice. - Sramno je to, jer toliko su se svi trudili da izađu u susret i da im osiguraju krov nad glavom. Sada su prepušteni sami sebi i neka se snalaze kako znaju i umiju. Neki Romi jedva čekaju da dobiju bilo kakav smještaj i njima treba pomoći. A ovo što se desilo je za svaku osudu - kazao nam je Sejdić.
J.Mališević
San
- chuchumbamayumbe
#75 Re: Uništili stanove za nepuna tri mjeseca
Super Hik wrote:ma ti ne znas sta pričaš, sad ih sklonili iz blata i smrada, pa ih onda otjerali.........haj skontaj pa javi sta su im konacno uradili, kakav su zločin napravilichuchumbamayumbe wrote:[
Kuće/stanove su dobili samo na korištenje.
btw, na Cockti sam.![]()
nije ni kokta za tebe, ma nije stvar u govnima, već o autootpadu koji je tu ležao, o količinama prerađenog ulja koji sadrži abnormalne količine sumpora i dr otrovnih materija, i ko zna čega sve nije tu bilo. nije isključena ni radioaktivnost. eto ti početni princip, autootpad i drugi otrovi.
ne mogu da vjerujem oko čega se ja raspravljam, a da ti nisi cigo kojim slučajem?
Jesam, cigo sam, jel problem!? Je li to ja vrijedim manje od tebe?
Četrdeset i pet romskih
porodica trenutno žive u naselju Butmir u ekstremno lošim
uvjetima. Naselje Butmir se nalazi na mjestu prijeratne
eksploatacije šljunka, firme Sigma-Hidrogradnja. Romi nemaju
struju, voda je dostupna samo na jednoj česmi na ulazu u naselje,
dok sistem otpadnih voda uop}e ne postoji. Barake su
improvizovane sa svim vrstama otpadnih materijala koji ne
mogu obezbijediti zaštitu od vjetra, snijega ili kiše. Do nedavno,
niti jedno dijete iz naselja nije pohađalo školu. Nezaposlenost,
higijena i zdravstvena zaštita su dodatni problemi u naselju. S
obzirom da je naselje formirano u vodozaštitnom pojasu, lokalne
vlasti su u dužem vremenskom periodu tražile rješenja za stambeno
zbrinjavanje Roma iz Butmira.
Kakva licemjernost!
Dakle, osnovni razlog je to što su se nalazili na vodozaštitnoj zoni (naselje je formirano na vodozaštitnoj zoni).
Opet ponavljam, neka otjeraju sve sa vodozaštitne zone (da nisi i ti jedan od onih koji su se tamo doselili u zadnjih 10 godina). Nisu cigani jedini koji su tamo napravili cirkus.
A onda neka se po zakonu rješava i sankcioniše to šta oni urade sa dodjeljenim stanovima.
Obožavam Cocktu.