Unistena BIH

bdzs

#26 Re: Unistena BIH

Post by bdzs »

daddy-kool wrote:Da citiram sam sebe od prije nekih 9 mjeseci:

http://forum.klix.ba/dan-i-nakon-refere ... s1500.html
Imamo očito kršenje ustava i DMS od strane NSRS (uz podršku svih srpskih stranaka). Održan je referendum o odluci Ustavnog suda BiH čije su odluke po ustavu konačne i obavezujuće, a dodatno je prekršena direktna zabrana održavanja tog referenduma. Sada čekamo hapšenja odgovornih i reakciju države, a već teče 10 dan od referenduma. Moguće je izreći tvrdnju da ustav i zakoni BiH više ne vrijede na teritoriji RS, bar sve dok ne bude stvarnih poteza državnih organa koji sankcionišu ovaj prekršaj.

To znači da je rahat patnja završena. Rahat patnja ima smisla samo ako postoji okvir DMS-a, tj pravila koja su jednaka na teritoriji cijele države. To više nije slučaj. Prekinuta je voljom svih stranaka u RS jer su sve podržale referendum, i zapečaćena indolencijom državnih organa. Ništa se neće dogoditi preko noći, ali polako ulazimo u nesigurni postdejtonski period (pravne, političke, ekonomske nesigurnost i nefunkcionanost), at o nosi nove prilike i opasnosti. Država nije nestala, ali je značajno oslabila. Umjesto da sada Bošnjaci urade ono što Srbi već dugo prijete - blokiranje institucija BiH - imamo truhle dogovore oko raspodjela para, kokošarenja oko lokalne uprave i sl.
Znači idu novi referendumi, pa i onaj za otcjepljenje.
Ovo je period u kojem se nedvosmisleno treba pripremiti za rat.
Zato i ide malo pojačana aktivnost oko namjenske, ali potrebno je postaviti i ekonomske temelje u međuvremenu.
Ide izgleda kiparski scenarij samo što bodljikava žica neće ići entitetskom linijom i linijama razgraničenja 95 godine.
oakville

#27 Re: Unistena BIH

Post by oakville »

Imamo očito kršenje ustava i DMS od strane NSRS (uz podršku svih srpskih stranaka). Održan je referendum o odluci Ustavnog suda BiH čije su odluke po ustavu konačne i obavezujuće, a dodatno je prekršena direktna zabrana održavanja tog referenduma. Sada čekamo hapšenja odgovornih i reakciju države, a već teče 10 dan od referenduma. Moguće je izreći tvrdnju da ustav i zakoni BiH više ne vrijede na teritoriji RS, bar sve dok ne bude stvarnih poteza državnih organa koji sankcionišu ovaj prekršaj.

To znači da je rahat patnja završena. Rahat patnja ima smisla samo ako postoji okvir DMS-a, tj pravila koja su jednaka na teritoriji cijele države. To više nije slučaj. Prekinuta je voljom svih stranaka u RS jer su sve podržale referendum, i zapečaćena indolencijom državnih organa. Ništa se neće dogoditi preko noći, ali polako ulazimo u nesigurni postdejtonski period (pravne, političke, ekonomske nesigurnost i nefunkcionanost), at o nosi nove prilike i opasnosti. Država nije nestala, ali je značajno oslabila. Umjesto da sada Bošnjaci urade ono što Srbi već dugo prijete - blokiranje institucija BiH - imamo truhle dogovore oko raspodjela para, kokošarenja oko lokalne uprave i sl.
Zato i ide malo pojačana aktivnost oko namjenske, ali potrebno je postaviti i ekonomske temelje u međuvremenu.
Postoje 2 DMSa, jedan vanjski (zastava varta jedan i pol volt i linije na geografskoj mapi) i drugi unutrašnji (sistem napravljen djelovanjem MZ-a).
Ovaj prvi vanjski pod svojom kontrolom drži Amerika, i neće dati nikome da ga mijenja, a i ako dozvoli, to će biti promjena na gore, jer oni samo hoće polurješenja gdje se ništa ne rješava. :mrgreen:

Ovaj drugi unutrašnji više ne važi i nikoga i ne zanima a neće imati ni posljedica - možete sutra održati referendum o otcjepljenju ili o ujedinjenju ili o pridruživanju EU, nijedan neće piti vode. :D

Nit je šta uništeno, niti je šta nestalo, niti će biti rata. Na prvi znak rata, milion stanovnika instantno bježi na sve strane. Unutrašnji sistemi dodju i prodju, i najljepše od svega ovoga je što najbolje tek dolazi - da se završe ublehe bošnjačkog Fataha o "izgradnji državnih institucija" a onda i ostale tipa treći entitet, još samo malo i nezavisnost.
Samo blokada svega i svačega i neka sve propadne, nema više administrativnih prepreka da stanovništvo nađe sebi bolji život u EU ili na drugim mjestima. Samo nek je legitimno :mrgreen:
bosan

#28 Re: Unistena BIH

Post by bosan »

Bosna i Hercegovina je upravo onakva kakvu zele njeni narodi .Politicari nisu pali s neba nego su demokratskim putem izabrani od svojih biraca . I upravo ti politicari vode politiku kakvu narod zeli . A svaki narod od ova tri vecinska zeli da ona druga dva krepaju ili na bilo koji nacin nestanu i sluze se svim i svacim da se to ostvari . Pa zato i dalje podrzavaju politiku mrznje i terora , a nisu svjesni da tom mrznjom i podrskom takvoj politici rade i na svom nestanku .Iz BiH odlaze svi osim politicara jer njima je ovo raj ili Dzennet ,kako god hocete . Oni su izgradili sistem da mogu pljackat koliko hoce a da ne moraju odgovarati . A mi smo stoka koja voli slusati suplju pa makar crkli od gladi . Jednog dana ( mada sam skeptican da ce on doci) kad narodi shvate da se za njih definitivno ne bori niko i da ne interesuju nikog i kada shvate da se kompromisi moraju donositi i da samo zajedno mozemo izici iz govana tek onda mozemo se nadati normalnom zivotu dostojnog covjeka .
A do tad gledaj na koju ces stranu krenut i kako ces prezivit danasnji dan .
Alfons Kauders

#29 Re: Unistena BIH

Post by Alfons Kauders »

Tursije. Kiseliti sve sem municije i sanitetskog materijala!

Osigurati visokotarifne robe za sverc. Iskoristiti priliku da na sve parcele na kojim su nasi biseri posadili smilje i maline sada sijemo neku genetski modificiranu travu maksuziju (taman D. Marjanovic da ima posla).

Jebiga mogli su barem ranije s tim ratom, dok se bilo u formi, prije 15 godina, kad sam imao 20 kila manje... Ali u svemu treba traziti nesto dobro. Eto prilike da se vrati linija i nose jebacke cizme s kojim cu izaci na 195cm. :D
cyprus

#30 Re: Unistena BIH

Post by cyprus »

bosan wrote:Bosna i Hercegovina je upravo onakva kakvu zele njeni narodi .
:thumbup:

Ili da budemo još precizniji: Bosna i Hercegovina je baš onakva kakav je presjek želja njenih naroda...
Alfons Kauders

#31 Re: Unistena BIH

Post by Alfons Kauders »

oakville wrote:
Nit je šta uništeno, niti je šta nestalo, niti će biti rata. Na prvi znak rata, milion stanovnika instantno bježi na sve strane. Unutrašnji sistemi dodju i prodju, i najljepše od svega ovoga je što najbolje tek dolazi - da se završe ublehe bošnjačkog Fataha o "izgradnji državnih institucija" a onda i ostale tipa treći entitet, još samo malo i nezavisnost.
Samo blokada svega i svačega i neka sve propadne, nema više administrativnih prepreka da stanovništvo nađe sebi bolji život u EU ili na drugim mjestima. Samo nek je legitimno :mrgreen:
Od danas, auta iz Njemacke se uvoze na zoll tablama i ostaju na njima. Mozda se vrate kuci. :)
Ludzak

#32 Re: Unistena BIH

Post by Ludzak »

Nema ovdje države.
BosnaOnlineOrg

#33 Re: Unistena BIH

Post by BosnaOnlineOrg »

Nijedna od drzava nastalih raspadom SFRJ nije drzava, cak ni po definiciji drzave a ni po vlastitim ustavima.

I nijednoj granice nisu sigurne, osim mozda Slovenije s tim da opcija sirenja po Histriji nije iskljucena.
Ajatolah_

#34 Re: Unistena BIH

Post by Ajatolah_ »

insomnia78 wrote:Treba sad izroviti one postove kad je referendum bio aktuelan da se ismijemo malo :lol:
Amerika ce ovo, Angela ce ono...prc
Najviše bih volio čitati tadašnja divljenja Bakirovim izjavama i potezima, uglavnom u dvije varijante - vidi ga nije glup kao što izgleda, i vidi se da neko iza njega stoji i da mu daju migove iz vana... To čak nije bilo ni jedini put da se pišu takve stvari, bilo je toga i kad se zavrtila priča o tužbi protiv Srbije pa prc.
GeeTnT

#35 Re: Unistena BIH

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:

Ili da budemo još precizniji: Bosna i Hercegovina je baš onakva kakav je presjek želja njenih naroda...
Kad je rijec o preciznim definicijama zelja naroda, onda treba istaknuti da je moguce da Bosnjaci nemaju iskustvo u vodjenju drzave, ali je barem vole i vide je kao svoju. Nasuprot njima, druga dva naroda su itekako nezadovoljni postojanjem Bosne i Hercegovine i da je do njih, vjerovatno bi bila podijeljena. Zato smatram kad je rijec o Bosni i Hercegovini zelje naroda su diametralno razlicite...
Indigont

#36 Re: Unistena BIH

Post by Indigont »

Image

ovakve generalizacije i šovinizam nisu dobri

bez obzira što dolaze i sa druge strane treba imati moralne odgovornosti i biti iznad toga ako voliš ovu državu
insomnia78

#37 Re: Unistena BIH

Post by insomnia78 »

Jest. Taman ko i nenavijanje za BiH u BL zbog "ratnih zastava".
bosan

#38 Re: Unistena BIH

Post by bosan »

GeeTnT wrote:
Kad je rijec o preciznim definicijama zelja naroda, onda treba istaknuti da je moguce da Bosnjaci nemaju iskustvo u vodjenju drzave, ali je barem vole i vide je kao svoju. Nasuprot njima, druga dva naroda su itekako nezadovoljni postojanjem Bosne i Hercegovine i da je do njih, vjerovatno bi bila podijeljena. Zato smatram kad je rijec o Bosni i Hercegovini zelje naroda su diametralno razlicite...
Naravno da su razlicite ali u ostvarivanju svojih zelja doslo se u klinc . Pa ne mozes ni tamo ni vamo , ni pobijedit nit biti pobijedjen .Al narodi ne odustaju od svojih zelja i onda imamo to sto imamo , a to se zove volja vecine naroda .I imamo drzavu po mjeri idiota . Ko nas jebe kad smo blesavi .
GeeTnT

#39 Re: Unistena BIH

Post by GeeTnT »

bosan wrote:
GeeTnT wrote:
Naravno da su razlicite ali u ostvarivanju svojih zelja doslo se u klinc . Pa ne mozes ni tamo ni vamo , ni pobijedit nit biti pobijedjen .Al narodi ne odustaju od svojih zelja i onda imamo to sto imamo , a to se zove volja vecine naroda .I imamo drzavu po mjeri idiota . Ko nas jebe kad smo blesavi .
Ne znam sta znaci "ne mozes ni tamo ni vamo"...Ponavljam, dokle god postoji Bosna i Hercegovina, negatorima iste ce biti najteze.
cyprus

#40 Re: Unistena BIH

Post by cyprus »

GeeTnT wrote:
cyprus wrote:

Pa kao što rekoh - Bosna i Hercegovina postoji zato što većina Bošnjaka želi da postoji... A entiteti i kantoni postoje zato što većina pripadnika druga dva naroda žele da drugi narodi što manje odlučuju o njihovoj sudbini... Dakle, vraćamo se na isto - Bosna i Hercegovina je ovakva zato što njeni narodi žele tako :)
GeeTnT

#41 Re: Unistena BIH

Post by GeeTnT »

:lol: pa nije rijec o ustroju,a nego o drzavi..Bosna i Hercegovina se negira, a negatora bi bilo bez obzira na unutrasnje uredjenje..
cyprus

#42 Re: Unistena BIH

Post by cyprus »

GeeTnT wrote::lol: pa nije rijec o ustroju,a nego o drzavi..Bosna i Hercegovina se negira, a negatora bi bilo bez obzira na unutrasnje uredjenje..
Odlično, samo ne znam što si replicirao meni... To o čemu ti pričaš ima vrlo malo veze sa onim što sam rekao ja...
GeeTnT

#43 Re: Unistena BIH

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:
GeeTnT wrote::lol: pa nije rijec o ustroju,a nego o drzavi..Bosna i Hercegovina se negira, a negatora bi bilo bez obzira na unutrasnje uredjenje..
Odlično, samo ne znam što si replicirao meni... To o čemu ti pričaš ima vrlo malo veze sa onim što sam rekao ja...
Replicirao sam ti zato sto grijesis i ti to znas. Bosnjaci su u toj tvojoj projekciji jednako krivi kao i druga dva naroda, sto je apsolutno netacno.
cyprus

#44 Re: Unistena BIH

Post by cyprus »

GeeTnT wrote:
cyprus wrote:Odlično, samo ne znam što si replicirao meni... To o čemu ti pričaš ima vrlo malo veze sa onim što sam rekao ja...
Replicirao sam ti zato sto grijesis i ti to znas. Bosnjaci su u toj tvojoj projekciji jednako krivi kao i druga dva naroda, sto je apsolutno netacno.
Još jedan strašno deplasiran komentar. Definitivno nismo na istim talasnim dužinama, dakle, možda je bolje da mi više ne repliciraš. Nikad.
GeeTnT

#45 Re: Unistena BIH

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:
GeeTnT wrote:
cyprus wrote:Odlično, samo ne znam što si replicirao meni... To o čemu ti pričaš ima vrlo malo veze sa onim što sam rekao ja...
Još jedan strašno deplasiran komentar. Definitivno nismo na istim talasnim dužinama, dakle, možda je bolje da mi više ne repliciraš. Nikad.
Onog momenta kada budes prestao generalizovati, mozda i prestanem....
cyprus

#46 Re: Unistena BIH

Post by cyprus »

Znači, od vaskolikog foruma, ti si meni našao da spočitaš generalizaciju? :mrgreen: De bolan šta si mene uzeo zajebavat, nađi nekog drugog...
GeeTnT

#47 Re: Unistena BIH

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:Znači, od vaskolikog foruma, ti si meni našao da spočitaš generalizaciju? :mrgreen: De bolan šta si mene uzeo zajebavat, nađi nekog drugog...
..pa samo "vaskoliki" vole generalizovat, izjednacavati....ihhh ko vas ne zna.
cyprus

#48 Re: Unistena BIH

Post by cyprus »

A da se posavjetuješ sa kakvim rječnikom oko značenja riječi koje koristiš?
GeeTnT

#49 Re: Unistena BIH

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:A da se posavjetuješ sa kakvim rječnikom oko značenja riječi koje koristiš?
:lol: :lol: ..da se posavjetujem sa rijecnikom?
cyprus

#50 Re: Unistena BIH

Post by cyprus »

:komi:
Post Reply