Ne bi da ulazim u diskusiju sto sam otisao, ali besperspektivnost nije definitivno igrala ulogu nego jednostavno bolja karijera. Ja sam u toj "mocvari" poprilicno vremena proveo i nisam se ispalio bas tako davno, a bogami dosta tu vremena i dans provedem i poslovno sam vezan stoga mislim da mogu pisati "epopeje" a i cak da nisam nikako tu, elem, sta ima veze?Ellinor wrote:Ne kažem ja da je pogrešno što je otišao. Potpuno ga podržavam što se ispalio iz ove močvare. Nego, lik napisa epopeju o tome kako su nam uvijek drugi krivi i ništa sami ne možemo. Licemjerno, brate. Pa nisi otišao jer ti je ovdje dobra perspektiva bila, sigurno. Otišao si baš zato što se ovdje ništa ne može. Da objasnim slikovito: Ako si izašao iz govana, nemoj pametovat onima koji se i dalje tuše u njima.Alfons Kauders wrote:
Kakve sad veze ima sto covjek nije tu?
Da sam bio pametniji, i ja bi se ispario iza rata. Ali nisam. Zato jer sam vjerovao da je nas narod dobar i da ce okrenuti pametijim stvarima. I tako mi prodje pola zivota.
Hoces njemca da ti upravlja drzavom a imas nesto protiv kada neko svoje misljenje iznese jerbo nije u BiH!
U sustini nas najvise upravo jebe taj mentalitet: nek komsiji crkne krava makar i meni crkla.