pisko wrote:Pored onog sto je vec navedeno kao besplatno, dodajem besplatan telefon, ulje, benzin 60 litara 1 dolar, super javna higijena i ekstra unutrasnja bezbjednost.
Kad saberes sta im je sve bilo besplatno 100 dolara mjesecno zarade je velika para.
Sta ti od toga imas mrco u toj usranoj kolijevci demokratije?
Ako nemas posla ili osnovnih namirnica livsat ces ko ker.
Ovaj tip je bio otkacen ali ga je narod volio i sigurno da nece biti demonstracija na ulicama kao sto bi to volili ovi svjetski lesinari.
U Turkmenistanu nije bilo nikakvih pokolja ni egzodusa i sve medjunarodne primjedbe odnosile su se na nedostatak demokratije.
Zemlja je peta po gasnim rezervama u svijetu i uziva snazno rusko pokroviteljstvo.Ako kvalitetno odrade uvu predsjednicku tranziciju bice dobro po njih.Ovo je pradomovina kavkaskih naroda, medju njima i Turaka, i ljudi su mudri, posteni i moralni.
A vi tamo na zapadu gledajte kako se pedofili oblizuju dok kraj njih prolaze vasa djeca, kako se pederi ljube po ulicama i kako bande haraju,
i uzivajte u demokratiji.
Hajde i od tebe nesto konkreto.
Meni nije jasno - kakvi sukoba to manjka? Pa Turkmenistan nije niko napao izvana a izuntra je situacija - jasna. 77% Turkmena, 90% muslimana, ostalo Rusa. Oko cega ce se glodati? Mogu jedino po plemeneskim linijama - koje su jos uvijek poprilicno zivahne.
Inace - meni kao covjeku - ne treba niko nista da daje i udjeljuje. Udjeljuje se starom, nemocnom, invalidu. Ja se ne smatram nijednom od tih kategorija - tj. sposoban sam da zaradim. 60 litara bezina jeste 1 dolar, al' je jedan dolar 5400 Turkemnistanski Manata. Koliko je 1 sljive u Bosni i Hercegovini? Jel to mjerilo - napredka? Pogledaj neke druge statistike. Ta zemlja ima PPP od $4700 - tj. Purchasing Power Parity. Znaci da prosjecan gradjanin ima kao ja u Americi $4700 da prezivi godinu dana, znas li kakav je zivotu u Americi za manje od $5000 godisnje?. 60% ljudi zivi ispod nivoa siromastva.
I na kraju - sta ima neko politicara voljeti? Voli se zena, dijete, brat, a politicar il' se koriste da urade nesto sto bi im trebao biti posao il' su tu da ti samo zivot ucine nocnom morom. Sama cinjenica - da niko iz okolnih regiona ne ide u Turkmenistan da zivi - dodatno mi pokazuje da ma kako lose drugdje bilo - a Turkenistan je okruzen "losim ekonomijama" - u Turkemnistanu ne cvatu ruze.
Procitaj jos sta je Bosanac sa Dna Kace napisao - jer covjek zna - o studentima iz Turkemenistana u Turskoj - koje prati tajna policija - i svaki njihov pokret biljezi. Sta mislis - sto?
Evo i par drugih slicica