suncica24 wrote:Sve nesto necu da se javljam na ovu temu, jer...gdje je puno baba, useremo sve odreda.
Ali, nekako nije uredu da svoju frustraciju svijetom koji se mijenja iznosimo na temi o preminulom covjeku, tako da... moram.
Jer, ja se nisam javljala, obozavala, "plakala", idealizirala na temama o ljudima koje ne postujem i koji meni ne znace nista.
Jednostavno sam presutila. Iz postovanja.
Michael Jackson je bio produkt ovog svijeta, i to je jedino u cemu se slazem sa Silent-om.
Svijeta koji je zatvorio oci kad je sestogodisnji, a i mladji djecacic zlostavljan, fizicki i psihicki, od strane svoga oca.
Zlostavljanje je i u MJ, kao i u Oprah, rodilo zelju da bude iznad svijeta, samo sto dok je Oprah svoju "mrznju" pretvorila u konstruktivnost, MJ je bio apsolutno autodestruktivan, zeleci pobjeci od sebe, a vala i sviju nas.
O izbjeljivanju...da ne govorim. Covjek je zelio izgledati kao jedna od tri dame koje je obozavao, jer...damama se samo gleda u sise, rijetko i u pamet, one su vec bile Barbie lutke, koje svijet obozava, a on samo Petar Pan kojeg svijet... ne prihvata. Svako od nas, ujutro kad izadje iz kuce, stavi svoju masku, u vidu karmina, haljine, odjela, parfema... on je samo pomjerio granice maskiranja i...ko sam ja tu da mu sudim. Njegova maska je makar bila jasna.
Sem kad nije bio na sceni, sto je samo po sebi bjezanje, koje je u tom trenutku ga stavljalo u poziciju koju navedoh, klonio se medija i crvenih tepiha na sve nacine.
A da scena nije dovoljna mozemo vidjeti iz primjera ostalih zvijezda koje su se nakon silaska sa iste uveliko odavale drogi, orgijama, prostituciji, tucama, skandalima... jer taj pritisak silazka sa scene je tesko izdrzati.
Za razliku od njih, MJ je, ocigledno, imao libido sestogodisnjeg djecaka, gadilo mu se sve seksualno, valjda zbog onoga sto je dozivio u djetinjstvu, pa je odlucio postati aseksualan. Ako ste gledali onaj "sokantni" intervju jednostavno mi nije jasno kako ne ugledaste da se radi o psihicki ugrozenoj osobi, koja nije spavala s djecom, po nasim standardima, vec je spavala sa djecom kao sestogodisnjak sa dvanaestogodisnjacima..
A da pitamo te dvanaestogodisnjake jel im se od Dzeksonove nabrekle cune ucinila cuna sestogodisnjaka?