UMRO MICHAEL JACKSON
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#301 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
edited : xxxxx
Last edited by Latina on 28/06/2009 10:56, edited 1 time in total.
-
elSaik
#302 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Da, kao da je tebi i tebi sličnima uopšte stalo do istine. Bitnije je pljuvati po njegovom karakteru i njegovom djelu, a to što je za svijet učinio više nego što ćete svi vi skupa u život, to je, naravno, manje bitno. Bijedno.
- JThomas
#303 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
i još onako usput, opušteno, u prolazu napomenuti da oni koji žale ne bi žalili da je ostao crn - što će reći, proglasiti ih rasistima.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#304 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Bože moj, odavno se ne ismijah više nego na one komentare.
koliko god zvučalo kao crnjak bilo je tamo preludih komentara, a i genijalnih. osim toga, u svim onim komentarima ima manje zlobe nego u jednom jedinom žutom novinarskom članku. ondje ima više humora na vlastiti račun nego na rahmetliju.
kad se sjetim da su naši odmah počeli pričati viceve o 9/11, ali ubijeđen sam da niko nije slavio zbog toga... uvrnut smo mi narod...
nek ti je rahmet MJ, ima ko da ti sudi.
koliko god zvučalo kao crnjak bilo je tamo preludih komentara, a i genijalnih. osim toga, u svim onim komentarima ima manje zlobe nego u jednom jedinom žutom novinarskom članku. ondje ima više humora na vlastiti račun nego na rahmetliju.
kad se sjetim da su naši odmah počeli pričati viceve o 9/11, ali ubijeđen sam da niko nije slavio zbog toga... uvrnut smo mi narod...
nek ti je rahmet MJ, ima ko da ti sudi.
-
PalaSa Marsa
#305 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Jako mi je zao sto je Michael preselio. Ipak je on ostavio dosta dobrog iza sebe.
Rip.
Rip.
-
ruzmarin
#306 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Ovih dana se jako puno prica o njegovom djetinjstvu i odnosu oca prema njemu
Bliski prijatelj je razgovarao i pitao ga otvoreno- Zasto to radi????
Odgovor je bio da zeli i na ovakav nacin da ima sto manje slicnosti sa ocem, sto je nekako logicno, ako nije uspio na neki drugi nacin preraditi djetinjstvo
Od mene jos jednom, postovanje i RIP. Jako, jako tragicna figura.
ps Neko vec rece- vrh je dozivio CRN.
Odgovor je bio da zeli i na ovakav nacin da ima sto manje slicnosti sa ocem, sto je nekako logicno, ako nije uspio na neki drugi nacin preraditi djetinjstvo
Od mene jos jednom, postovanje i RIP. Jako, jako tragicna figura.
ps Neko vec rece- vrh je dozivio CRN.
- sheilak
#307 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Nisam bila fan njegove muzike , izuzev možda Thrillera, ali tad sam bila dijete. Ipak smatram da je bio jako talentirana osoba, senzibilna i karizmatična. Na kraju je postao žtva sebe samog kao i neizmjerne pohlepe ljudi koji su ga poput lešinara okruživali, uključujući tu najprije liječnike, razne menadžere, razne " prijatelje ". Živio je svoje prokletstvo, bio je neobičan, izuzetno osjetljiv, labilan i smatram da su ga ljudi zbog toga doživljavali čudovišnim i na kraju, krivim. Iskreno, vjerujem da su optužbe protiv njega bile iskonstruirane i da je njegova težnja za nekim nevinijim svijetom, ali i njegov bizaran način života iskorišten za nečije lično bogaćenje.
U svakom slučaju mi je žao. Nadam se da će na onom svijetu naći mir.
U svakom slučaju mi je žao. Nadam se da će na onom svijetu naći mir.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#308 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
edited:xxxxx
Za pomoc Sarajevu nisam znala, i za to mu hvala.
Za pomoc Sarajevu nisam znala, i za to mu hvala.
Last edited by Latina on 28/06/2009 10:57, edited 1 time in total.
-
samoti
#309 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Citam malo ove komentare i ne mogu sebi doci. Koliko zlobe i gluposti kod nekih ljudi. Ni mrtve ne mozemo ostaviti na miru. Sramota. Ako neko nije volio MJ i njegovu muziku ne znam sto radi na ovoj temi. Njegov zivot je bio njegova stvar. Osobno mi je zao sto nije imao vise snage unutar sebe, mozda onda i ne bi bilo toliko operacija, ljekova i kojecega. Mozda onda ne bi bio nesretna zrtva Americke pohlepne masinerije. Svi oko njega su se obogatili na njemu a on je umro u dugovima. Jako, jako sam tuzna i strasno mi je zao zbog njegove smrti. I molim vas ostavite covjeka neka pociva u miru.
-
samoti
#310 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
U potpunosti se slazem s tobom, ovi nastupi stvarno ostavljaju covjeka bez texta a mene i bez daha.leo karan wrote:Svi ti selebritiji su se mogli i mogu se sresti i zamisliti na ulici restoranu na raznim manifestacijama. Izazivaju odredejnu pozornost prisutnih, kako medija tako fanova. Sve to do odredejne granice, ukusa dostojanstva ili obzirnosti.
Jedino MJ izaziva histeriju, pometnju, i sve ta granice se ruse. On nije imao normalan zivot, nazalost covjek je bio kao vanzemaljac, odnosno tretiran je tako
Nadam se da ce napokon naci svoj mir.
ovi nastupi ostavljaju covjeka bez texta:
- senjor
#311 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Vitamin C wrote:Većina svjetske populacije želi da pocrni, a on je hud samo želio pobijeliti. Sada Latina osuđuje njegovo pravo, a senjor Aristotel je podržava i njenom svjetlu se divi. Što bi aktivisti rekli, ovo je diskriminacija prava. Ne želim se zamjerati nikome, ali, otkako pratim ovaj forum (vrlo dugo), svašta sam od Latine pročitao. Ali, različite su percepcije i stavovi. Možda ja nisam u mogućnosti da me svjetlost obasja.![]()
Loše je govoriti ružno o nekome, pa makar ono bilo istina, a kamoli kaljati nečiju smrt. Halali ili ne halali, pametan (budala) se nemoj praviti.
...o pokojniku sve najbolje...helem.
Pokojni MJ presao je sve granice ljudske slobode koje moj skromni um moze dokuciti.Niko netreba zaboraviti cinjenicu koliko poznati u uvom slucaju popularni MJ moze ili je ostavio zaoranu brazdu na milione mladih.Idi do kraja...ma bilo kojim putem bila bi parafraza njegovog poimanja zivota.
No on je vise tragikomicna licnost uhvacena u muzicku mafiju(industriju)koja mu je uz njegovu bolesnu ili neku drugu vodilju zivota dosla glave.
ps
@vitamin c,neslazem se da se @latina pominje u takvom kontekstu.Ima ljudi koji djele isto misljenje...no zele ostati na vjetrometini,ni tamo ni ovamo...
-
PalaSa Marsa
- _ja_
#313 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
samoti wrote:Citam malo ove komentare i ne mogu sebi doci. Koliko zlobe i gluposti kod nekih ljudi. Ni mrtve ne mozemo ostaviti na miru. Sramota. Ako neko nije volio MJ i njegovu muziku ne znam sto radi na ovoj temi. Njegov zivot je bio njegova stvar. Osobno mi je zao sto nije imao vise snage unutar sebe, mozda onda i ne bi bilo toliko operacija, ljekova i kojecega. Mozda onda ne bi bio nesretna zrtva Americke pohlepne masinerije. Svi oko njega su se obogatili na njemu a on je umro u dugovima. Jako, jako sam tuzna i strasno mi je zao zbog njegove smrti. I molim vas ostavite covjeka neka pociva u miru.
Samo da jos dodam , on je kao mali bio dosta maltretiran od strane njegovog oca. Tjerao ih je, i njega i njeguvo bracu i sestre , da budu perfektni na nastupima i kad bi koji put pogrijesili , tukao ih je. Majkla je znao uzeti za nogu i okrenuti naopacke i tuci kaisem. To sam danas cula na tv-u u jednoj od reportaza. Odatle i dolazi cinjenica da je njemu djetinjstvo bilo oduzeto i zasto je ostao u dusi dijete. Da kazem jos da je kao mali imao nadimak "veliki nos", odatle mozda i dolazi njegova zelja da ima drugaciji nos .Tolike operacije i sve , sve to ima svoj razlog. Ja samo kazem on se smirio , njemu je sad puno bolje nego sto je bilo. Zao mi ga je . A VI koji ste dosli ovdje da pametujete , prosetajte ostavite ga da pociva u miru Bozijem.
RIP legendo
-
PalaSa Marsa
- Jara
#315 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Genijalan izvođač
.O operacijama i sl. neću...ako je mislio da su mu potrebne, njegova stvar. Da je bio čudan ( blago rečeno) - bio je. Da li je kriv za ono za šta je optuživan - ne znam...
Nego - pomoć Sarajevu...Ne pročitah sve komentare, možda piše negdje, u čemu se sastojala?
Vijesti su sporadično dopirale do nas u opsadi, ali koliko se sjećam, radi se o nekoj odjeći za omladinu. Čini mi se da su se spominjale jakne Majkla Džeksona. Možda ih neko još ima a ni ne zna da su dar od njega...
Zna li neko više o tome?
Nego - pomoć Sarajevu...Ne pročitah sve komentare, možda piše negdje, u čemu se sastojala?
Vijesti su sporadično dopirale do nas u opsadi, ali koliko se sjećam, radi se o nekoj odjeći za omladinu. Čini mi se da su se spominjale jakne Majkla Džeksona. Možda ih neko još ima a ni ne zna da su dar od njega...
Zna li neko više o tome?
- *miara*
#316 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
je li vazno to sto je bio crn? je li vazno to sto je kasnije bio bijel? je li vazno sto je imao umetke? pocupane obrve? krive noge? operisan nos? a ko to danas ne radi?
on je bio isti kao i svako u prokletoj americi zato sto im drustvo to tako namece, samo je to kod MJ-a sve skandalozno i cini ga manje vrijednim...
kad bi prdno u javnosti, godinama bi se o tome pricali i na kraju bi bio zakljucak da mu treba djecu zbog toga oduzeti.
u neku ruku mi je i drago sto je otisao sa ovog prokletog svijeta. kako biste vi da vas CITAV zivot ljudi prate u stopu? ne mozes ni hljeb rahat otic kupit. u drugu ruku mi je, naravno, zao sto su mnogi ostali uskraceni da imaju priliku da im on pomogne. napravio je luna park u neverlandu za oboljelu djecu sto je bila sam jedna od hiljadu prilika da mu iscijede novcanik. ko je imalo pratio ono sudjenje, zna kako je ono ofirna namjestaljka bila.
ovi sto se javljaju i samo spominju njegovu vanjstinu, nek kupe barem kolica nekom oboljelom djetetu i tek onda nek komentarise.
mi svi zajedno njemu nismo ni do clanaka.
a za pojedine: eloquentiae unda, sapientiae gutta.
on je bio isti kao i svako u prokletoj americi zato sto im drustvo to tako namece, samo je to kod MJ-a sve skandalozno i cini ga manje vrijednim...
kad bi prdno u javnosti, godinama bi se o tome pricali i na kraju bi bio zakljucak da mu treba djecu zbog toga oduzeti.
u neku ruku mi je i drago sto je otisao sa ovog prokletog svijeta. kako biste vi da vas CITAV zivot ljudi prate u stopu? ne mozes ni hljeb rahat otic kupit. u drugu ruku mi je, naravno, zao sto su mnogi ostali uskraceni da imaju priliku da im on pomogne. napravio je luna park u neverlandu za oboljelu djecu sto je bila sam jedna od hiljadu prilika da mu iscijede novcanik. ko je imalo pratio ono sudjenje, zna kako je ono ofirna namjestaljka bila.
ovi sto se javljaju i samo spominju njegovu vanjstinu, nek kupe barem kolica nekom oboljelom djetetu i tek onda nek komentarise.
mi svi zajedno njemu nismo ni do clanaka.
a za pojedine: eloquentiae unda, sapientiae gutta.
-
The Silent Man
#317 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Vidim da ja Michael ovih dana top tema pa je i mene potaklo na razmisljanje.
Iskreno zao mi je smrti covjeka,ali u ovom specificnom slucaju malo mi je vise zao njegovog zivota...
Ne mogu da se otmem utisku da zivot i djelo Michael Jacsona kada ga sagledamo u potpunosti nema apsolutno nikakvu poruku.Nikakvu osim nihilisticke konzumersisticke poruke besmisla.
Neko nedefinisano i nerazumljeno nesto u USA je dobilo priliku da se maksimalno realizira (u svoj svojoj ruznoci).
Zbog cega ga ljudi zale ? Zbog pjesama,entertanimenta,folova... Ukratko konzumenti oplakuju nestanak svog omiljenog produkta... Jer su i pjesme i entertainment i folovi MJ jedan produkt mocne industrije koja je to digla u nevjerovatne visine...
Ok, zbog toga se zale i oplakuju i John Lenon , Morisson,Mercury i Elvis Prisley itd... Ali Lenon,Morison je imao neku auru arta,mistike, Elvis auru buntovnika koji se utopio u lezerno blato konformiteta koje ga je ubilo , Fredy suprotno Elvisu itd... sta je prvo sto padne na pamet kada se spomene MJ ? - eksponirani primjer neke konzumeristicke sizofrenije , u kojoj je svaka "potreba" ma koliko morbidna - samoopravdavajuca! Svi navedeni primjeri su fascinantni sto su gurali granice , ali MJ ju je odgurao u nekom bolesno-egoisticnom,autodestruktivnom smjeru (upravo karakteristicno za "nas" zeitgeist)
Imas potrebu da promjenis rasu,spol - nema roblema! Imas potrebu da promjenis lice,tjelo ? nema problema! Imas potrebu da seksualno opcis s kim god bez obzira na moral i stetu koju nanosis - nema problema! Imas potrebu da budes slobodan gradjanin,uz to nagradjen paznjom i "razumjevanjem" - nema problema! Imas potrebu da od sebe napravis zrtvu i govoris o teskom djetinjstvu, o teskom zivotu - NEMA PROBLEMA!
- samo daj dolare!
Ok,naravno ima tu pokoja poruka i gesta altruizma ,ali i to je pomalo neiskreno i zasjenjeno njegovim nastranim egoizmom...
Sve u svemu - cjela njegova pojava i njegov zivot je jedan veliki besmisao!
No valjda ce sad tek moci da se odmori ... pa tako R.I.P. MJ!
Iskreno zao mi je smrti covjeka,ali u ovom specificnom slucaju malo mi je vise zao njegovog zivota...
Ne mogu da se otmem utisku da zivot i djelo Michael Jacsona kada ga sagledamo u potpunosti nema apsolutno nikakvu poruku.Nikakvu osim nihilisticke konzumersisticke poruke besmisla.
Neko nedefinisano i nerazumljeno nesto u USA je dobilo priliku da se maksimalno realizira (u svoj svojoj ruznoci).
Zbog cega ga ljudi zale ? Zbog pjesama,entertanimenta,folova... Ukratko konzumenti oplakuju nestanak svog omiljenog produkta... Jer su i pjesme i entertainment i folovi MJ jedan produkt mocne industrije koja je to digla u nevjerovatne visine...
Ok, zbog toga se zale i oplakuju i John Lenon , Morisson,Mercury i Elvis Prisley itd... Ali Lenon,Morison je imao neku auru arta,mistike, Elvis auru buntovnika koji se utopio u lezerno blato konformiteta koje ga je ubilo , Fredy suprotno Elvisu itd... sta je prvo sto padne na pamet kada se spomene MJ ? - eksponirani primjer neke konzumeristicke sizofrenije , u kojoj je svaka "potreba" ma koliko morbidna - samoopravdavajuca! Svi navedeni primjeri su fascinantni sto su gurali granice , ali MJ ju je odgurao u nekom bolesno-egoisticnom,autodestruktivnom smjeru (upravo karakteristicno za "nas" zeitgeist)
Imas potrebu da promjenis rasu,spol - nema roblema! Imas potrebu da promjenis lice,tjelo ? nema problema! Imas potrebu da seksualno opcis s kim god bez obzira na moral i stetu koju nanosis - nema problema! Imas potrebu da budes slobodan gradjanin,uz to nagradjen paznjom i "razumjevanjem" - nema problema! Imas potrebu da od sebe napravis zrtvu i govoris o teskom djetinjstvu, o teskom zivotu - NEMA PROBLEMA!
- samo daj dolare!
Ok,naravno ima tu pokoja poruka i gesta altruizma ,ali i to je pomalo neiskreno i zasjenjeno njegovim nastranim egoizmom...
- JThomas
#318 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
slažem se s najvećim dijelom. i upravo zato mi ga jeste i više žao, jer je bilo bolno očigledno da nije baš "dobar", i da nije bio sretan ni pod razno, isto kao ni drugi koje si nabrojao.
ali ako ništa, svaki besmisao može poslužiti kao upozorenje i primjer drugima. ako ga shvate i razumiju...da, konzumerizam je zlo.
ali ako ništa, svaki besmisao može poslužiti kao upozorenje i primjer drugima. ako ga shvate i razumiju...da, konzumerizam je zlo.
-
Gazija80
#319 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
pa sta..neka je umro..umiru i drugi, pa se ne dize tolika hajka oko toga..sidjite sa tog trip-a 
-
PalaSa Marsa
#320 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
E haj' mi sad fino reci, kako se osjecas nakon ovog napisanog? Jel' ti lakse, jesil' nam to ostavio neku "veliku" poruku? Sta si uradio 'ovim, sta je smisao ovog, zbog cega i sta ovo znaci, nakon sto je eto preselio Michael?The Silent Man wrote:Vidim da ja Michael ovih dana top tema pa je i mene potaklo na razmisljanje.
- samo daj dolare!
-
tempora
#321 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
[quote="The Silent Man"]Vidim da ja Michael ovih dana top tema pa je i mene potaklo na razmisljanje.
- samo daj dolare!
No valjda ce sad tek moci da se odmori ... pa tako R.I.P. MJ![/quote]
Stvarno nema se sta dodati, sve sadrzano u jednome postu! Neka mu je laka crna zemlja!
- samo daj dolare!
Stvarno nema se sta dodati, sve sadrzano u jednome postu! Neka mu je laka crna zemlja!
-
Vedoni
#322 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
[/quote]tempora wrote:The Silent Man wrote:Vidim da ja Michael ovih dana top tema pa je i mene potaklo na razmisljanje.
- samo daj dolare!
Mialim da je ova analiza fenomena MJ netacna. Ovo je, cini mi se, vise odraz vaseg ukusa nego sto sadrzi ikakvu dozu istine o umjetnickom djelu MJ-a.
-
The Silent Man
#323 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Hvala...
A uopste nisam govorio o umjetnickom djelu MJ i mom ukusu...
Svidja mi se dosta njegovih pjesama...
A uopste nisam govorio o umjetnickom djelu MJ i mom ukusu...
Svidja mi se dosta njegovih pjesama...
-
tempora
#324 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Vedoni, ja Sajlentov post nisam kopirala zbog nekakve kritike o muzickom djelu Dzeksona. Niti bi mi takvo sto uopste palo na pamet. U mom slucaju zal o covjeku je izkljucivo vezan za karikaturu i tragediju zivljenja. Meni je histerija mase o idolima strana i nerijetko me ista uplasi i zbuni jer je apsolutno ne razumijem.
Zadnjih godina, Dzekson je malo vise vazio za karikaturu ako se ne varam, a malo manje za "genija". I to je ono sto u meni stvara nelagodu i da ne kazem sazaljenjenje. Mozda Dzekson nije bio nista od onoga za sto ga ja smatram ili kako ga vide drugi, a mozda je ponajmanje bio ono sto je prikazivano u medijima. Ali ono sto ja vidjoh u tim medijima bilo je za moj pojam krajnje ponizavajuce. Covjek koji je psihicki i fizicki odbacio samoga sebe.Iz ovih ili onih razloga, njemu poznatih. I mozda je covjek u muzici bio genije i mozda mu za sada nema ravnoga, ali u javnome svijetu nema mu ni ravnoga po samodestrukciji, takvoga oblika, da covjek mora da zatvori oci da ne gleda u tu tragediju ljudskoga postojanja.
I neko ovdje rece, kako cio svijet zeli biti crn a covjek se trudio da postane bijel. Ocigledno onaj koji je to izrekao ne zivi u stvarnome svijetu. Zasto je Dzekson tezio tome da bude bijel je njegovo pravo i njemu znano. Ali teziti preplanulosti ( koja se ovdje mijesa sa necim sasvim drugim) je stvar zapada. I ona nema veze sa zeljom da neko bude crn. Jer biti crn i biti preplanuo su apsolutno dva razlicita pojma i dimenzije koje se ne doticu. Ostatak svijeta, onog crnog, zutog ili kako ga vec zelite nazvati u statistikama itekako zeli biti svjetlije, pa kroz isto i najprodavaniji proizvodi u svijetu su za posvjetljivanje koze.
Zadnjih godina, Dzekson je malo vise vazio za karikaturu ako se ne varam, a malo manje za "genija". I to je ono sto u meni stvara nelagodu i da ne kazem sazaljenjenje. Mozda Dzekson nije bio nista od onoga za sto ga ja smatram ili kako ga vide drugi, a mozda je ponajmanje bio ono sto je prikazivano u medijima. Ali ono sto ja vidjoh u tim medijima bilo je za moj pojam krajnje ponizavajuce. Covjek koji je psihicki i fizicki odbacio samoga sebe.Iz ovih ili onih razloga, njemu poznatih. I mozda je covjek u muzici bio genije i mozda mu za sada nema ravnoga, ali u javnome svijetu nema mu ni ravnoga po samodestrukciji, takvoga oblika, da covjek mora da zatvori oci da ne gleda u tu tragediju ljudskoga postojanja.
I neko ovdje rece, kako cio svijet zeli biti crn a covjek se trudio da postane bijel. Ocigledno onaj koji je to izrekao ne zivi u stvarnome svijetu. Zasto je Dzekson tezio tome da bude bijel je njegovo pravo i njemu znano. Ali teziti preplanulosti ( koja se ovdje mijesa sa necim sasvim drugim) je stvar zapada. I ona nema veze sa zeljom da neko bude crn. Jer biti crn i biti preplanuo su apsolutno dva razlicita pojma i dimenzije koje se ne doticu. Ostatak svijeta, onog crnog, zutog ili kako ga vec zelite nazvati u statistikama itekako zeli biti svjetlije, pa kroz isto i najprodavaniji proizvodi u svijetu su za posvjetljivanje koze.
- suncica24
#325 Re: UMRO MICHAEL JACKSON
Sve nesto necu da se javljam na ovu temu, jer...gdje je puno baba, useremo sve odreda.
Ali, nekako nije uredu da svoju frustraciju svijetom koji se mijenja iznosimo na temi o preminulom covjeku, tako da... moram.
Jer, ja se nisam javljala, obozavala, "plakala", idealizirala na temama o ljudima koje ne postujem i koji meni ne znace nista.
Jednostavno sam presutila. Iz postovanja.
Michael Jackson je bio produkt ovog svijeta, i to je jedino u cemu se slazem sa Silent-om.
Svijeta koji je zatvorio oci kad je sestogodisnji, a i mladji djecacic zlostavljan, fizicki i psihicki, od strane svoga oca.
Zlostavljanje je i u MJ, kao i u Oprah, rodilo zelju da bude iznad svijeta, samo sto dok je Oprah svoju "mrznju" pretvorila u konstruktivnost, MJ je bio apsolutno autodestruktivan, zeleci pobjeci od sebe, a vala i sviju nas.
O izbjeljivanju...da ne govorim. Covjek je zelio izgledati kao jedna od tri dame koje je obozavao, jer...damama se samo gleda u sise, rijetko i u pamet, one su vec bile Barbie lutke, koje svijet obozava, a on samo Petar Pan kojeg svijet... ne prihvata. Svako od nas, ujutro kad izadje iz kuce, stavi svoju masku, u vidu karmina, haljine, odjela, parfema... on je samo pomjerio granice maskiranja i...ko sam ja tu da mu sudim. Njegova maska je makar bila jasna.
Sem kad nije bio na sceni, sto je samo po sebi bjezanje, koje je u tom trenutku ga stavljalo u poziciju koju navedoh, klonio se medija i crvenih tepiha na sve nacine.
A da scena nije dovoljna mozemo vidjeti iz primjera ostalih zvijezda koje su se nakon silaska sa iste uveliko odavale drogi, orgijama, prostituciji, tucama, skandalima... jer taj pritisak silazka sa scene je tesko izdrzati.
Za razliku od njih, MJ je, ocigledno, imao libido sestogodisnjeg djecaka, gadilo mu se sve seksualno, valjda zbog onoga sto je dozivio u djetinjstvu, pa je odlucio postati aseksualan. Ako ste gledali onaj "sokantni" intervju jednostavno mi nije jasno kako ne ugledaste da se radi o psihicki ugrozenoj osobi, koja nije spavala s djecom, po nasim standardima, vec je spavala sa djecom kao sestogodisnjak sa dvanaestogodisnjacima.
Jbg, mislite da je poljubac sa L.M.Prisley bio produkt kampanje ili ljubavi? Mislite li da su njegovo dvoje djece produkt seksualnih odnosa, ili epruvete (za trece se zna)? Pa, i djeca sama su znak, on je "rodio" sebi ne potomke, vec vrsnjake za igru.
Je li to normalno? Nije. Po nasim standardima. Koji kazu da moras biti ili musko ili zensko, imati zenu, porodicu, djecu, biti crn ili bijel, nikako ne biti dijete, neodrastao, neozbiljan, idealista, Petar Pan koji se igra u Neverlandu. I pjeva "Heal the world", "Earth song"... Jbt, istina je da je bio na vrhu popularnosti kad je bio afroamerikanac, ali ne zbog boje koze, vec zato sto mi ne vjerujemo u pjesmice o svijetu, spasavanju i dobroti, daj nam ljubavnih zavrzama, trilera i drama.
I...b(l)oze nas sakloni nakaza. Koje nisu po nasem mjerilu skrojene.
Svijet je, istina bio tamnica za MJ. I zato je licemjerno ovo slavljenje danas, jer...bili smo tu i kad je propadao.
Tako da... ne dao b(l)og da bude i drugog MJ (ah da, vec smo unistili Britney Spears), ne vjerujem da smo ista iz ovoga naucili.
Ali, nekako nije uredu da svoju frustraciju svijetom koji se mijenja iznosimo na temi o preminulom covjeku, tako da... moram.
Jer, ja se nisam javljala, obozavala, "plakala", idealizirala na temama o ljudima koje ne postujem i koji meni ne znace nista.
Jednostavno sam presutila. Iz postovanja.
Michael Jackson je bio produkt ovog svijeta, i to je jedino u cemu se slazem sa Silent-om.
Svijeta koji je zatvorio oci kad je sestogodisnji, a i mladji djecacic zlostavljan, fizicki i psihicki, od strane svoga oca.
Zlostavljanje je i u MJ, kao i u Oprah, rodilo zelju da bude iznad svijeta, samo sto dok je Oprah svoju "mrznju" pretvorila u konstruktivnost, MJ je bio apsolutno autodestruktivan, zeleci pobjeci od sebe, a vala i sviju nas.
O izbjeljivanju...da ne govorim. Covjek je zelio izgledati kao jedna od tri dame koje je obozavao, jer...damama se samo gleda u sise, rijetko i u pamet, one su vec bile Barbie lutke, koje svijet obozava, a on samo Petar Pan kojeg svijet... ne prihvata. Svako od nas, ujutro kad izadje iz kuce, stavi svoju masku, u vidu karmina, haljine, odjela, parfema... on je samo pomjerio granice maskiranja i...ko sam ja tu da mu sudim. Njegova maska je makar bila jasna.
Sem kad nije bio na sceni, sto je samo po sebi bjezanje, koje je u tom trenutku ga stavljalo u poziciju koju navedoh, klonio se medija i crvenih tepiha na sve nacine.
A da scena nije dovoljna mozemo vidjeti iz primjera ostalih zvijezda koje su se nakon silaska sa iste uveliko odavale drogi, orgijama, prostituciji, tucama, skandalima... jer taj pritisak silazka sa scene je tesko izdrzati.
Za razliku od njih, MJ je, ocigledno, imao libido sestogodisnjeg djecaka, gadilo mu se sve seksualno, valjda zbog onoga sto je dozivio u djetinjstvu, pa je odlucio postati aseksualan. Ako ste gledali onaj "sokantni" intervju jednostavno mi nije jasno kako ne ugledaste da se radi o psihicki ugrozenoj osobi, koja nije spavala s djecom, po nasim standardima, vec je spavala sa djecom kao sestogodisnjak sa dvanaestogodisnjacima.
Jbg, mislite da je poljubac sa L.M.Prisley bio produkt kampanje ili ljubavi? Mislite li da su njegovo dvoje djece produkt seksualnih odnosa, ili epruvete (za trece se zna)? Pa, i djeca sama su znak, on je "rodio" sebi ne potomke, vec vrsnjake za igru.
Je li to normalno? Nije. Po nasim standardima. Koji kazu da moras biti ili musko ili zensko, imati zenu, porodicu, djecu, biti crn ili bijel, nikako ne biti dijete, neodrastao, neozbiljan, idealista, Petar Pan koji se igra u Neverlandu. I pjeva "Heal the world", "Earth song"... Jbt, istina je da je bio na vrhu popularnosti kad je bio afroamerikanac, ali ne zbog boje koze, vec zato sto mi ne vjerujemo u pjesmice o svijetu, spasavanju i dobroti, daj nam ljubavnih zavrzama, trilera i drama.
I...b(l)oze nas sakloni nakaza. Koje nisu po nasem mjerilu skrojene.
Svijet je, istina bio tamnica za MJ. I zato je licemjerno ovo slavljenje danas, jer...bili smo tu i kad je propadao.
Tako da... ne dao b(l)og da bude i drugog MJ (ah da, vec smo unistili Britney Spears), ne vjerujem da smo ista iz ovoga naucili.