Umro Kim Jong Il
- snaga_znanja
#151 Re: Umro Kim Jong Il
I kad smo kod Sjeverne Koreje i komunizma cak su ga se i oni odrekli prije nekih 7-8 godina i sad furaju neku svoju filozofiju cudnog naziva...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#152 Re: Umro Kim Jong Il
ovo fakat ne mogu da povjerujem isuviše je za meneReligious Fantastic wrote:U svakom stanu se nalazi radio koji se ne može ni smanjiti ni ugasiti. 24-satna propaganda čitav život od rođenja.
Welcome to North Korea nije za mlađe od 33 godine
orwellov big brother live all the time
imal đe skinuti taj dokumentarac
- Halcyon
#153 Re: Umro Kim Jong Il
KimJongIlzam?snaga_znanja wrote:I kad smo kod Sjeverne Koreje i komunizma cak su ga se i oni odrekli prije nekih 7-8 godina i sad furaju neku svoju filozofiju cudnog naziva...
- citadela
#154 Re: Umro Kim Jong Il
Pa jesi ti pogledao ovo: koliko puta nabraja "misconception about Yugoslavia" --snaga_znanja wrote:http://www.youtube.com/watch?v=oEfyA9uV-Hscitadela wrote:`Ajde, pokazi nam kakva je bila predstava nekog prosjecnog Talijana, Engleza, Amerikanca o Jugoslaviji 60-tih godina ??guy fawkes wrote:o ovome pricam![]()
![]()
evo amerikanke iz 86-te.
Mani se suplje o teskoj diktaturi.
-
HM 2011
#155 Re: Umro Kim Jong Il
meni opet nije jasno - evo čovjek je umro - ako je cilj bio vezati sitem za ličnost što je on i radio, postavljajući sebe kao vrhovnog vladara svega, a ne ideju koja je vječna, onda njegovom smrti ne bi trebalo biti logike da sistem u obliku kakav je bio za vrijeme Kim Jong Ill-a - preživi više od 10 - 15 godina......
Jednostavno - ložiti ljude od rođenja da je samo jedan velliki vođa - Kim Jong Ill te da su svi drugi obmana i laž, te nakon njegove smrti nastaviti pričati istu priču ali za drugog čovjeka - nekako izgleda perverzno....
Ako njihova politička vrhuška želi da budu komunisti, ili šta već, to je njihova stvar, ali nadati se da će dolaskom nekih novih snaga život ljudi te države barem postati malu mrvicu lakši....
Sloboda ima svoju cijenu, Kao i displina,
Ravnoteža je najbitnija !
Jednostavno - ložiti ljude od rođenja da je samo jedan velliki vođa - Kim Jong Ill te da su svi drugi obmana i laž, te nakon njegove smrti nastaviti pričati istu priču ali za drugog čovjeka - nekako izgleda perverzno....
Ako njihova politička vrhuška želi da budu komunisti, ili šta već, to je njihova stvar, ali nadati se da će dolaskom nekih novih snaga život ljudi te države barem postati malu mrvicu lakši....
Sloboda ima svoju cijenu, Kao i displina,
Ravnoteža je najbitnija !
- despina
#156 Re: Umro Kim Jong Il
guy fawkes wrote:
nisam prosjecan italijan niti englez, samo mogu reci da smo sa crvenim pasosem mogli svugdje i svugdje bili dobrodosli, a kakvu su predstavu imale zemlje svijeta o jugoslaviji mozes vidjeti na primjeru titove sahrane![]()
pretpostavljam da ces nam sad ispricati tuznu pricu o tome kako nisi mogao u dzamiju ili nesto slicno
jugoslavija nije bila demokratija naravno, ali porediti jugoslavenski komunizam sa sssr-om, kinom ili sjevernom korejom moze samo zlonamjerna osoba i lazni moralista i disident
evo nam demokratije, sta sad prosjecan italijan ili englez misli o nama
- snaga_znanja
#157 Re: Umro Kim Jong Il
Sta ti ja mogu sad... sto se mene tice rasprava zakljucena...citadela wrote: Pa jesi ti pogledao ovo: koliko puta nabraja "misconception about Yugoslavia" --
- spreca
#158 Re: Umro Kim Jong Il
Takav radio je postojao do nedavno i u rusiji i cak se je placao a u racunu je pisalo Radio tockaReligious Fantastic wrote:U svakom stanu se nalazi radio koji se ne može ni smanjiti ni ugasiti. 24-satna propaganda čitav život od rođenja.
Welcome to North Korea nije za mlađe od 33 godine
- muha_sa
#159 Re: Umro Kim Jong Il
ne mandali živa bilazagazaga wrote:jel' dosta sedam stranica zalosti![]()
-
dezurni_ucenik
#160 Re: Umro Kim Jong Il
guy fawkes wrote:citadela wrote:`Ajde, pokazi nam kakva je bila predstava nekog prosjecnog Talijana, Engleza, Amerikanca o Jugoslaviji 60-tih godina ??guy fawkes wrote:o ovome pricam![]()
![]()
nisam prosjecan italijan niti englez, samo mogu reci da smo sa crvenim pasosem mogli svugdje i svugdje bili dobrodosli, a kakvu su predstavu imale zemlje svijeta o jugoslaviji mozes vidjeti na primjeru titove sahrane![]()
pretpostavljam da ces nam sad ispricati tuznu pricu o tome kako nisi mogao u dzamiju ili nesto slicno
jugoslavija nije bila demokratija naravno, ali porediti jugoslavenski komunizam sa sssr-om, kinom ili sjevernom korejom moze samo zlonamjerna osoba i lazni moralista i disident
ili ce nam ispricati kako muslimanima u bivsoj jugoslaviji nije bilo dozvoljeno da zavrsavaju fakultet.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#162 Re: Umro Kim Jong Il
Tuga je velika i ovakve snažne emocije ne treba ograničavati.Mi u štabu NVZ-a naredna tri mjeseca zabranilizagazaga wrote:jel' dosta sedam stranica zalosti![]()
smo slušanje svake vrste muzike osim posmrtnih marševa i Mozartova "Requiem-a".
Ovoliki komentari i sućut koju forumaši pokazuju samo ilustruju koliko je djelo iza sebe ostavio
blagopočivši preCednik Kim!
- muha_sa
#163 Re: Umro Kim Jong Il
prljavi Hare wrote:Tuga je velika i ovakve snažne emocije ne treba ograničavati.Mi u štabu NVZ-a naredna tri mjeseca zabranilizagazaga wrote:jel' dosta sedam stranica zalosti![]()
Ovoliki komentari i sućut koju forumaši pokazuju samo ilustruju koliko je djelo iza sebe ostavio
udavih se zalogajem
-
Marketa24
#164 Re: Umro Kim Jong Il
ma dobar ili loš (ja mislim da je loš mada ni blizu kolko ga ovi zapadnjaci prikazuju al sad ..)prljavi Hare wrote: Tuga je velika i ovakve snažne emocije ne treba ograničavati.Mi u štabu NVZ-a naredna tri mjeseca zabranili
LIK je bio covjek pa neka se malo muhabeti i ovde o njemu
mozda nam kim jong un riže posalje u znak zahvale
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#165 Re: Umro Kim Jong Il
Riže imamo svakako,ja bih rađe da nasljednik pošalje kilu-dviju obogaćenog urana!Marketa24 wrote:ma dobar ili loš (ja mislim da je loš mada ni blizu kolko ga ovi zapadnjaci prikazuju al sad ..)prljavi Hare wrote: Tuga je velika i ovakve snažne emocije ne treba ograničavati.Mi u štabu NVZ-a naredna tri mjeseca zabranili
LIK je bio covjek pa neka se malo muhabeti i ovde o njemu
mozda nam kim jong un riže posalje u znak zahvale![]()
![]()
- muha_sa
#166 Re: Umro Kim Jong Il
zagazaga wrote:tebi ce muha ova zalost dohakati![]()
mislio sam malo Frenkija puŠcat al me strah da komšije ne kažu--vidi ga u žalosti a do pjesme mu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SxxhGtgIeP8 [/youtube]
- citadela
#167 Re: Umro Kim Jong Il
Ili cu vam pricati o Golom otoku ?CVIKERASH wrote:guy fawkes wrote: nisam prosjecan italijan niti englez, samo mogu reci da smo sa crvenim pasosem mogli svugdje i svugdje bili dobrodosli, a kakvu su predstavu imale zemlje svijeta o jugoslaviji mozes vidjeti na primjeru titove sahrane![]()
![]()
ili ce nam ispricati kako muslimanima u bivsoj jugoslaviji nije bilo dozvoljeno da zavrsavaju fakultet.
- spreca
#168 Re: Umro Kim Jong Il
Jedino ako si bio/la tamo.....onda moze a inace nema smislacitadela wrote:Ili cu vam pricati o Golom otoku ?CVIKERASH wrote:guy fawkes wrote: nisam prosjecan italijan niti englez, samo mogu reci da smo sa crvenim pasosem mogli svugdje i svugdje bili dobrodosli, a kakvu su predstavu imale zemlje svijeta o jugoslaviji mozes vidjeti na primjeru titove sahrane![]()
![]()
- Duncan Ferguson
#169 Re: Umro Kim Jong Il
Ha ja, samo ako je iz prve ruke... 
- snaga_znanja
#170 Re: Umro Kim Jong Il
Bas me zanima sta ces da nam ispricas. Da te nije Jova Kapicic uputio u problematiku? Ili da nisi imao nekog u familiji ko je suludo obozavao Staljina.
De ti meni bolje pricaj o tome koliko se radilo? Sta se jelo i pilo. Jel Tito ubio Dzemu zbog Jovanke ili je Dzemi stvarno pilot bio corav?
De ti meni bolje pricaj o tome koliko se radilo? Sta se jelo i pilo. Jel Tito ubio Dzemu zbog Jovanke ili je Dzemi stvarno pilot bio corav?
-
Hendrix
#171 Re: Umro Kim Jong Il
Sjeverna Koreja je tamnica naroda jednog, meni je stvarno žao da ljudi toliko pate ali su istrenirani da glume radost, čitav sistem je nadrealan, i ako je cijena suprotstavljanja USA da budeš programirani robot u siromaštvu, ne vrijedi brate. Zemlja koja slijepo vjeruje jednom licemjeru koji je živio u neviđenom bogatstvu i zapadnjačkim stilom dok je narod ložio na nekakvu odbranu od neprijatelja sa zapada, mislim da je ovaj lik najveći licemjer ikada koji je hodao planetom.
Pogledajte sve dijelove ovog dokumentarca, da se sjebeš totalno kako jadnih scena ima, sami novinari u hotelu a oni stavili hranu za sve stolove da prikažu kako ima raje tu da jede, poslije sklanjaju, stvarno tužno, bar meni.
Pred njima su na stadionu napravili predstavu od 120.000 ljudi, to je nevjerovatno, morate pogledati, malo je reć da su se sjebali novinari.
Pogledajte sve dijelove ovog dokumentarca, da se sjebeš totalno kako jadnih scena ima, sami novinari u hotelu a oni stavili hranu za sve stolove da prikažu kako ima raje tu da jede, poslije sklanjaju, stvarno tužno, bar meni.
Pred njima su na stadionu napravili predstavu od 120.000 ljudi, to je nevjerovatno, morate pogledati, malo je reć da su se sjebali novinari.
- Gandalf
#172 Re: Umro Kim Jong Il
despina wrote:guy fawkes wrote:
- amrica
#173 Re: Umro Kim Jong Il
google
mitovi
Samo tri tjedna nakon što je rođen, on je naučio hodati, piše Telegraph. Da biste ga utakmicu, on je naučio govoriti samo pet tjedana kasnije, prema sjevernokorejski biografije.
-da je uspio napisati šest opera u dvije godine.
golf ekspert
Kada krajem diktatora igrao golf po prvi put u 1994, on je uspio cijelu 11 rupa-u-jednom, piše Telegraph.
Ona će u tom slučaju ga jedinstvenim u popularan sport, a mogao brzo gurnuo aktualni prvak svijeta Luke Donald za palete. Osim Kim Jong-il bio tako skroman, to je. On je odlučio u tome da nikada ne opet igrati golf.
mitovi
Samo tri tjedna nakon što je rođen, on je naučio hodati, piše Telegraph. Da biste ga utakmicu, on je naučio govoriti samo pet tjedana kasnije, prema sjevernokorejski biografije.
golf ekspert
Kada krajem diktatora igrao golf po prvi put u 1994, on je uspio cijelu 11 rupa-u-jednom, piše Telegraph.
Ona će u tom slučaju ga jedinstvenim u popularan sport, a mogao brzo gurnuo aktualni prvak svijeta Luke Donald za palete. Osim Kim Jong-il bio tako skroman, to je. On je odlučio u tome da nikada ne opet igrati golf.
- muha_sa
#174 Re: Umro Kim Jong Il
amriceamrica wrote:google![]()
mitovi
golf ekspert
-
Marketa24
#175 Re: Umro Kim Jong Il
korejski ?muha_sa wrote:amriceamrica wrote:google![]()
mitovi
golf ekspert
Ona će u tom slučaju ga jedinstvenim u popularan sport, a mogao brzo gurnuo aktualni prvak svijeta Luke Donald za palete. Osim Kim Jong-il bio tako skroman, to je. On je odlučio u tome da nikada ne opet igrati golf.ja ovo ništa ne skontala