UMRO DOBRICA ĆOSIĆ
- sinuhe
#126 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ
Zanimljivo kako se balkanska "inteligencija" smatra centrom svijeta. Cim se pojavi kakav pisac kolege ga caste nobelovim nagradama i cime sve ne. Onda jos to prenesu i na narod.
- mO k3
#127 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ
PA jeli ti mislis da ima istine u tome ??sinuhe wrote:Zanimljivo kako se balkanska "inteligencija" smatra centrom svijeta. Cim se pojavi kakav pisac kolege ga caste nobelovim nagradama i cime sve ne. Onda jos to prenesu i na narod.
Daj dzukela je lagala citav zivot i da ima morala i dostojanstva ne bi pred smrt
- harunn
#128 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ
Fatmir Alispahić o Dobrici Ćosiću
-
Vega_Brothers
#129 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ
Uzeo sam da čitam "Bosanski rat". Očekivao sam velikosrbovanje ali sa stilom, ipak je on neki akademik. Ovo su uvodne rečenice iz knjige:"Iz Bosne stižu zastrašujuće vesti: počeo je rat između Muslimana i Srba. Započeli su ga muslimani, sarajevski razbojnici, ubijajući Srbe, "četnike". Za Muslimane i njihove "zelene beretke" svi su Srbi "četnici". Alija, uz političku podršku Evrope i Amerike, krenuo je svoj džihad za "nezavisnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu".
Pa ovo je na nivou prosječnog pijanog guslara, ipak sam od najvećeg ideologa velikosrpstva očekivao više.
Interesantno da je ta knjiga zapravo njegov ratni dnevnik a da unose iz vremena genocida u Srebrenici nije objavio. Između 26. maja i 15. jula 1995. nema unosa, a i u unosu iz 15. jula nema nikakvog spomena Srebrenice.
Pa ovo je na nivou prosječnog pijanog guslara, ipak sam od najvećeg ideologa velikosrpstva očekivao više.
Interesantno da je ta knjiga zapravo njegov ratni dnevnik a da unose iz vremena genocida u Srebrenici nije objavio. Između 26. maja i 15. jula 1995. nema unosa, a i u unosu iz 15. jula nema nikakvog spomena Srebrenice.
- SmokingMan
#130 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ
Jedna prljava usta manje.
- Sara03
#131 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ
On akademik?
Nema akademika, dok se ne skine to masonsko odjelo. Kod tako obućenih, ne postoji ni zrno kritičkog mišljenja, osim onog koji se uklapa u okvire pripadajućeg stada.
Nema akademika, dok se ne skine to masonsko odjelo. Kod tako obućenih, ne postoji ni zrno kritičkog mišljenja, osim onog koji se uklapa u okvire pripadajućeg stada.
-
Vega_Brothers
#132 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ
"Bosanski rat"
(16. 09. 1995.)
(16. 09. 1995.)
"Ja dve godine strahujem od poraza u Bosni. Ovih dana mi je taj poraz sasvim izvestan. Srpski narod je dvadeseti vek započeo oslobodilačkim ratovima sa pobedničkim ishodima nad velikim silama, a dogodiće se da ovaj vek okonča vojnim porazom od bosanskih Muslimana i Hrvata. Nas koji smo, zaista, srušili dve carevine poraziće slovenski poturčenjaci u Bosni i jedan mali narod - Hrvati, koje smo u dva svetska rata spasli nacionalnog sloma."
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#133 Re: UMRO DOBRICA ĆOSIĆ
sve tHocno od do...Vega_Brothers wrote:"Bosanski rat"
(16. 09. 1995.)
"Ja dve godine strahujem od poraza u Bosni. Ovih dana mi je taj poraz sasvim izvestan. Srpski narod je dvadeseti vek započeo oslobodilačkim ratovima sa pobedničkim ishodima nad velikim silama, a dogodiće se da ovaj vek okonča vojnim porazom od bosanskih Muslimana i Hrvata. Nas koji smo, zaista, srušili dve carevine poraziće slovenski poturčenjaci u Bosni i jedan mali narod - Hrvati, koje smo u dva svetska rata spasli nacionalnog sloma."