Godinama se borim sa viškom kilograma, i idem na razne tjelovježbe od fitnesa, aerobika, pilatesa...
Definitivno si u pravu kada kažeš da se ne može smršati ako ideš jednom sedmično na bilo kakav tip vježbe, to je više radi zezanja. Mora se shvatiti da treba vremena i truda. Dakle krenuti i ne odustajati. Potpuno promijeniti svoj život, ne samo raditi vježbu nego prilagoditi ishranu. Ja sam isprobavala svakakve dijete i mogu reći sa sigurnošću da je najbolji učinak za mene bilo kada sam išla redovno na vježbanje, i na moju liniju i na moje samopouzdanje, a bila sam i raspoloženija, manje sam se i razbolijevala...
Ali dakle ključno je da se potrudiš i da ideš redovno, i da shvatiš da prve promjene neće nastupiti odmah. Mnogi koji krenu na vježbe hoće nakon sedam dana da imaju wow promjene i da izgledaju kao žene s naslovnice. Ne ide to tako...
Mora se vježbati najmanje tri puta sedmično po sat vremena, promijeniti ishranu, ne jesti poslije 7 navečer ( osim možda jabuke ).
Ja sam tako radila, i prve promjene sam uočila tek nakon mjesec dana vježbanja! A taj prvi mjesec je najgori.
Kilaža mi je ostala ista, ali se tijelo počelo oblikovati, postalo je gibljivije, koža zategnutija, pogotovo kada sam redovno radila vježbe za bokove. Tek sam nakon dva mjeseca vježbanja počela da gubim na kilaži, i najbolji rezultat se osjetio nakon 4, 5 mjeseci vježbanja. I što sam duže vježbala, to je moje tijelo bukvalno tražilo od mene da više i više vježbam. I tu sam došla na svoje
Ja mislim da svako za sebe treba da nađe vježbe koja mu odgovara!
Dakle tijelo se može oblikovati i možeš mršaviti uz aerobik i ostale vježbe za mišiće, ali ako intenzivno radiš, nekoliko puta sedmično, ne mora se drastično smanjiti ishrana( ja sam se normalno hranila ( čak sam se konsultovala i sa ljekarom ) ali sam smanjila količinu slatkiša, izbacila sokove obične i gazirane i malo jela hljeba).
Samo se mora imati na umu da promjene NEĆE odmah nastati, treba vremena, i treba definitivno biti strpljiv i uporan