Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#101 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ladyblue18 »

alica.k wrote:ma vec tamo 5-6 dan trebala bi da mozes odraditi bez problema...
ja nisam prelazila na 3. dok nisam 2. uradila bez pauze :) zato sam ga vjezbala sto godina :)
:lol:
Prosli put mi je trebalo nekih 45, danas isto toliko minuta.

Za prvu mi je stvarno trebalo 10 dana (ne racunam pauze), 10. sam bez pauze sve odradila.
alica.k

#102 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by alica.k »

mene bas zanima ocul sad poslje prvog ovaj drugi ista lakse raditi.
meni su najgore vjezbe za ruke posto sam uzasno slaba u tom dijelu. noge sam uvjek imala jace, na stomaku su mi plocice "odma ispod", al ruke i citav taj gornji dio ni naopako....
ema_

#103 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ema_ »

Jeste li probale vježbati sa onim slatkišom Shaun T-jem? :D On ima Insanity i Hip hop Abs :thumbup:

Insanity je ono fakat da umreš :D , a Hip hop abs su zapravo koreografije tako upakovane da je nevjerovatno kojom lakoćom cm sa struka odoše, a sve se radi kroz ples, ništa ležeći i sl. :) Odavno nisam, i ja ću sad aktivirati :thumbup:
tech10

#104 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by tech10 »

ladyblue18

#105 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ladyblue18 »

Ja cu mislim morati otici kupiti sebi lakse tegove, od 1-1.5 kg jer sa ovim mojim nakon drugog cu ja mislim biti invalid u rukama koliko boli :-)
alica.k

#106 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by alica.k »

ladyblue18 wrote:Ja cu mislim morati otici kupiti sebi lakse tegove, od 1-1.5 kg jer sa ovim mojim nakon drugog cu ja mislim biti invalid u rukama koliko boli :-)
zato ja radim sa barbie tegovima od 1kg :)

insanity ja probala ema...lol, onaj pure cardio & cardio abs.
hocu to da nabavim svidja mi se.

probala i p90x....lol al onaj losi lol. pateticna sam bila.
ema_

#107 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ema_ »

Meni je P90X, nekako.... Premuški :lol: Insanity mi se više dopao, iako je i on onako hard verzija..

Moraš probati i Hip hop abs :thumbup: :thumbup: To je samo oko 30 minuta dnevno, a rezultati wow
alica.k

#108 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by alica.k »

ne volim nis to gdje se kofol plese...osim tae bo gdje se bas i ne plese u pravom smislu te rijeci. ne mogu se natjerat na to.

insanity je tezak, al se moze, meni se svidja sto imas 10 razlicitih pa mozes svaki put drugo i birat sve sebi sta ti odgovara (meni npr ono nes plyometrics iz p90x NIKAKO ne lezi. znam ja cemu to sluzi al mi je bezveze).
beautyfool

#109 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by beautyfool »

Da vas pitam moze li se stvarno smrsati od Zumbe ili da se ja drzim svog programa !yourself fitness ??? :?
ladyblue18

#110 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ladyblue18 »

beautyfool wrote:Da vas pitam moze li se stvarno smrsati od Zumbe ili da se ja drzim svog programa !yourself fitness ??? :?
Pa i ne bas. Ako hoces neki dobar program onda procitaj malo o ovome sto ja i alica radimo. ;-)
beautyfool

#111 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by beautyfool »

ladyblue18 wrote:
beautyfool wrote:Da vas pitam moze li se stvarno smrsati od Zumbe ili da se ja drzim svog programa !yourself fitness ??? :?
Pa i ne bas. Ako hoces neki dobar program onda procitaj malo o ovome sto ja i alica radimo. ;-)
procitala sam ali onako na preskakanje vi sve o nekakvim levelima pricate :lol: , samo ne znam o kom se programu radi
ladyblue18

#112 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ladyblue18 »

Jillian Michaels' 30 Day Shred.

Mozes po tjubu prosnjuhati i po netu pa vidi kako izgleda.
beautyfool

#113 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by beautyfool »

ladyblue18 wrote:Jillian Michaels' 30 Day Shred.

:) ... hvala, imal' gdje link za download ?
cat lover

#114 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by cat lover »

zašto se zove zumba :?
ema_

#115 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ema_ »

@beautiful

Ako si tip za "plesa" ja preporučujem ovo :) :thumbup:

LaCici

#116 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by LaCici »

beautyfool wrote:
ladyblue18 wrote:Jillian Michaels' 30 Day Shred.

:) ... hvala, imal' gdje link za download ?
Ma za pocetnika Jillian uopste nije, cak i onaj Level 1 koji se kao vodi za pocetnika je uzasan. :shock: Ja sam organizam dovela u stanje katastrofe sa njenim vjezbama, jer sam imala groznih problema sa srcem. Kako sam prestala tako mi se sve vratilo u normalu. Preintezivne su cak i one za pocetnika. Vjezbala sam jedno mjesec i po sa njenim vjezbama, pa prestala dok nisam dosla sebi i krenula na tae bo i nikakvih problema, sve super.
beautyfool

#117 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by beautyfool »

Ma ja vjezbam sa !yourself fitness, meni taj program odgovara a i tu na pocetku imas kao neki tip pitanja koja moras odgovoriti, od toga koliko kila imas do koliko hoces da smrsas, uz to mjeris i puls i unosis i npr koliko mozes sklekova u min. i slicno i na osnovu toga ti zadaju program i tempo kojim ces raditi da bi postigla taj cilj, cak i jelovnik mozes unijeti...eh sad ja bih volila pored ovog programa da vidim jos malo sta se nudi po netu pa zato i pitam :-D
ladyblue18

#118 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by ladyblue18 »

LaCici wrote: Ma za pocetnika Jillian uopste nije, cak i onaj Level 1 koji se kao vodi za pocetnika je uzasan. :shock: Ja sam organizam dovela u stanje katastrofe sa njenim vjezbama, jer sam imala groznih problema sa srcem. Kako sam prestala tako mi se sve vratilo u normalu. Preintezivne su cak i one za pocetnika. Vjezbala sam jedno mjesec i po sa njenim vjezbama, pa prestala dok nisam dosla sebi i krenula na tae bo i nikakvih problema, sve super.
Pa dobro, ako neko nema bas trunke kondicije bice mu tesko u najmanju ruku.
Meni je bilo prvih dana tesko iako nisam bas bez kondicije, ali kasnije sam se uhodala.

I evo vec sa drugim nivoom za sada nemam problema sa koljenima sto se javilo na prvom nivou, valjda sam razradila tijelo vec koliko-toliko.

Naravno nekome odgovara ovo, nekome nesto drugo i tako. Ali ja se osjecam tako odlicno uvijek nakon sto se izmucim sa njom. :lol: Bas puna nekog elana, samo sto ne poletim. :lol:
alica.k

#119 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by alica.k »

lacici, ako imas problema sa srcem nisi trebala raditi ove vjezbe bez konsultacije sa specijalistom kardiologom il kod koga vec ides.
vjeruj, radila sam i teze stvari u totalnoj nekondiciji i nisu mi toliko tesko pale, pa tako ni jillian level 1 nije, meni je to bas pravi onaj entry level trening za ljude koji tek trebaju steci kondiciju, level 2 je tezi ali doable, a level 3 je isto tako skroz okej, podnosljiv. tae bo, pogotovo onaj extreme i ripped su po meni puno puno tezi od ovog njenog programa.

uzevsi u obzir da za dobar kardio moooora srce malo da ubrza, ne znam kakav trening bi trebao biti za nekoga da topi masnoce a da mu tempo odgovara.
necu da zvucim sad nesto grubo, al ako ti ne odgovara inace cardio, nisi trebala ni raditi - mada u ovom 30ds ima svega 6 minuta cardia, sve ostalo je jal snaga jal misici. hajd dobro ispocetka ako nisi znala da ti ne odgovara, al sto si dopustila da dodje do toga da ti organizam bude u stanju katastrofe i nastavila raditi jillian? trebala si doktoru ici jer to nije normalno da se od tog programa katastrofalno osjecas.

a sto se zumbe tice, zumbom se moze smrsati ko je vjezbao nesto prije i zna tacno sta radi...primjera radi mene su poslije zumba fitness dobro bolili stomacni misici i bedra - al to jer sam ih znala da ih moram sve vrijeme vjezbati dok radim zumbu inace nikakve koristi od toga. bacakanje ruku i nogu uokolo nece dati nikakav rezultat osim mozda povrede clanaka ili koljena il sta ti ja znam...zato sam apsolutno protiv grupnih vjezbanja u smislu aerobika i slicno - tu uvijek postoji taj rizik za povredu jer niko ustvari ne gleda sta ti radis i ne ispravlja te ako pogresno radis vec onako pokazuju grupi sta da radi...razlika je velika.
LaCici

#120 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by LaCici »

Ma i ja sam kontala da treba vremena da se tijelo navikne pa da ce sve doci na svoje ali ni nakon mjesec i po nisam bila dobro. Jednostavno mi nije odgovarao taj tempo, valjda takav organizam. Mada mi je djelovalo kao super vjezbanje s kojim se moze postici dosta, ali eto...Pronadjoh se u tae bo-u :-D
LaCici

#121 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by LaCici »

Pa kazem ti kontala sam da je to normalno na pocetku dok se ne naviknem. I otisla sam ja na kraju kod kardiologa i na ergometriju i otkucaji srca u jednom momentu bili 191 u minuti. Doktor mi je rekao da samo smanjim intenzitet ali da svakako mogu nastaviti, pa sam zato presla na tae bo i puno mi vise odgovara, nisam vise nikad imala problema.
alica.k

#122 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by alica.k »

tae bo je meni super, preporodio me :) s tim sam skontala da nisam smotani debil :) sto sam prije uvijek mislila da jesam heh
zamzija

#123 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by zamzija »

najbolje je isprobati nekoliko vježbi - od tae boa, aerobika, step aerobika, pilatesa, zumbe - i onda skontati šta tebi najbolje odgovara, tako sam ja vježbala, ali sa malim grupama žena i instruktorkom koja objašnjava - ima takvih klubova - tako da vidiš kako i šta...i odabereš onda "svoje" vježbanje :)
kada sam ja počinjala s vježbanjem, nisam imala kondicije, išla sam na najlakše vježbe, još nisam sve radila nego po nekom svom intenzitetu, pa sam dostigla njihov nivo, poslije mi bilo dosadno i prebacila se na druge vježbe...
Ali je moja preporuka, kada počinješ - da ideš negdje gdje ima instruktor/ka, da možeš postaviti pitanja za vježbe i vježbanje... :-D
anelie

#124 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by anelie »

@ beautyfool
imam i ja isto yourself fitness.medjutim,meni brzo dosade svake vjezbe,zato stalno nesto skidam,da odrzim motivaciju za vjezbanje.imam sad zelju da probam i ovaj tae bo :)... a opet se vratim mayi nakon nekog vremena,barem po onih 15 min,ako nemam vremena za bilo sta drugo.
ja tek odradila 3/30.prvi level od jillian.pauza mi uvijek treba oko dvadesete minute :) uvijek na istom dijelu,a jos samo koja minuta do kraja,ali ne mogu,moram malo predahnuti.
alica.k

#125 Re: Zumba i druge metode tjelovjezbe ???

Post by alica.k »

anelie imas pp :)
Post Reply