zima ide, ide zima mali zeko bundu ima:)-ili što nosite zimi
Moderator: anex
- anais_nin
#27 Re: zima ide, ide zima mali zeko bundu ima:)-ili što nosite
flora.sa wrote:
1. Cure da li ste i zimi vječni pobornici mode, ili više volite da prekrijete bubrege, guzu, jajnike, nekim džemperima, štramplama i potkošuljama?
Da li zimi uopće nosite ove "mrske" stvari-potkošulje, štrample itd...
2. Da li vas nervira, i da li VAS hvata groznica kada vidite kokukoja na -10, ima kratku majčicu, tako da se vidi pupa
, plus kratka jakica, naravno otkopčana, ili i vi imate naviku da se tako nosite, čak i zimi?
3. Da li nosite štikle i po snijegu, bljuzgavici...
Boje koje nosite zimi-da li su "zatvorene" tj.tamnije, ili neke jarke, da "ubijete" zimsku monotoniju...
4. Volite li nositi kape, šalove i rukavice???
1. moze se oboje kombinovat....ne volim zimi kratke janke, ako mi ne pokriva guzicu NE VALJA
NE NOSIM POTKOSULJE....ni u jedno godisnje doba....hulahopke jos manje....pronalazim alternativne nacine zgrijavanja
2. svakom svoje....ako se njoj da smrzavat nek izvoli....ja se tako oskudno ne oblacim ni ljeti...pupak pokazujem samo odabranim a ne cijelom svijetu
3. vise volim vesele boje zimi...tipa crvene, ciklama, roze...bijelo ne volim ni ljeti ni zimi....a crno uvijek u kombinaciji sa nekom od gore navedenih boja
4. OBOZAVAM....ima kolekciju saleva, toga mi nikad nije viska...volim i lijepe ili luckaste zimske rukavice...sesire ne nosim, ali volim one kape sto prekrivaju usi (sto ono nesto visi dole ispod uha
-
vodolija_33
da, i šta ćeš ono još kada ostariš?edu wrote:i ja cu se tako oblaciti..kad ostarim..![]()
![]()
-
vodolija_33
u neku ruku...edu wrote:mislis..sta ono necu kad ostarim?!vodolija_33 wrote:da, i šta ćeš ono još kada ostariš?edu wrote:i ja cu se tako oblaciti..kad ostarim..![]()
![]()
:D:D
![]()
![]()
u stvari... šta ćeš ono još, jer nećeš moći to na što ti misliš?
-
farky
otkud znas da on to moze sad, to na sta svi mislimovodolija_33 wrote:u neku ruku...edu wrote:mislis..sta ono necu kad ostarim?!vodolija_33 wrote: da, i šta ćeš ono još kada ostariš?:D:D
![]()
![]()
:D
u stvari... šta ćeš ono još, jer nećeš moći to na što ti misliš?:D:D
-
vodolija_33
rek'o mi mali zeko
... onaj što bundu ima jer mu je zima... i onda je njemu hladno... i pada snijeg....a on ne voli da pada snijeg.... jer mu se onda smrzne potočić... i onda bude žedan
.... valjda....
druže, nemojte me više
:D
druže, nemojte me više
-
vodolija_33
A evo i cijela pjesma 
U jednoj zimskoj noći
tam gdje je visok brijeg
smrznuo se potočić i pokrio ga snijeg.
A jedan mali zeko taj potok
traži svud,
gdje je, kud je nestao to njemu tišti grud.
I plače,plače zeko mal,
za potočićem tim
i žali žali zeko sad
žali srcem svim
i tužan misli zeko
da gdje je potok taj,
možda laste slijedi on
u dalek južni kraj.
a onda dodje ljeto
i snijeg se otopi
vratio se potočić
i zeko sretan bi.

U jednoj zimskoj noći
tam gdje je visok brijeg
smrznuo se potočić i pokrio ga snijeg.
A jedan mali zeko taj potok
traži svud,
gdje je, kud je nestao to njemu tišti grud.
I plače,plače zeko mal,
za potočićem tim
i žali žali zeko sad
žali srcem svim
i tužan misli zeko
da gdje je potok taj,
možda laste slijedi on
u dalek južni kraj.
a onda dodje ljeto
i snijeg se otopi
vratio se potočić
i zeko sretan bi.
- flora.sa
sada ja...
obzirom da meni skoro nikada nije hladno(osim kada je -17 i niže
) tj. moj organizam jako dobro podnosi velike hladnoće i vrućine, ja sam sve do prošle godine uvijek bila bez potkošulje i štrampli(osim kada nosim suknju)...
a kada sam prošle godine fasovala upalu bubrega, cijelu zimu sam ipak nosila potkošulju...štrample moram nositi i tako, jer sam stalno u skunji...
ne volim puno odjeće na sebi, jer me guši, obično je to samo košulja ili neka majica, pa preko nekada sako, pa kaputić, ili jakna..
džempere od ove godine ne smijem nositi, na žalost, jer sam dobila alergiju i na prirodnu i onu vještačku
vunu...
ne nosim priglavke...kući uglavnom samo čarape, i papuče..
ne nosim kape...
rukavice nosim, kada ih ne zaboravim ponijeti sa sobom...
šal takođe...u žurbi često izletim iz kuće bez ovoog dijela garderobe, a ne volim da mi fura po vratu, pa se jedva čekam vrnuti kući...
ove godine još uvijek nisam počela nositi potkošulju...čekam valjda da me opet bubrezi počnu boliti
...
boje...volim jarke boje, ali mi se ipak nekako desi, da kada ku7pujem ipak kupim odjeću crne boje...
i uvijek, ljeti i zimi....ne zaboravljam nakit
...samo zimi ne stavljam onaj koji se ipak može nositi samo ljeti...
obzirom da meni skoro nikada nije hladno(osim kada je -17 i niže
a kada sam prošle godine fasovala upalu bubrega, cijelu zimu sam ipak nosila potkošulju...štrample moram nositi i tako, jer sam stalno u skunji...
ne volim puno odjeće na sebi, jer me guši, obično je to samo košulja ili neka majica, pa preko nekada sako, pa kaputić, ili jakna..
džempere od ove godine ne smijem nositi, na žalost, jer sam dobila alergiju i na prirodnu i onu vještačku
ne nosim priglavke...kući uglavnom samo čarape, i papuče..
ne nosim kape...
rukavice nosim, kada ih ne zaboravim ponijeti sa sobom...
šal takođe...u žurbi često izletim iz kuće bez ovoog dijela garderobe, a ne volim da mi fura po vratu, pa se jedva čekam vrnuti kući...
ove godine još uvijek nisam počela nositi potkošulju...čekam valjda da me opet bubrezi počnu boliti
boje...volim jarke boje, ali mi se ipak nekako desi, da kada ku7pujem ipak kupim odjeću crne boje...
i uvijek, ljeti i zimi....ne zaboravljam nakit