dinoo1898 wrote:Pravda za Azel hahahasarajevsko_pivo wrote: Gdje ce biti ova Zara u Sarajevu?
I sta ce biti sa Azelom? Nece se valjda svi Azeli po BiH po zatvarati? :O
Zara u Sarajevu??
Moderator: anex
-
manki
#76 Re: Zara u Sarajevu??
-
sarajevsko_pivo
#77 Re: Zara u Sarajevu??
Jeli se zatvara onaj Azel u Titovoj?
A mozda ce Zara biti u BBi, Importani ili Alti?
A mozda ce Zara biti u BBi, Importani ili Alti?
- Artemida84
#78 Re: Zara u Sarajevu??
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/533730
Ovdje pise da se prva prodavnica Zare otvara u Mostaru.....

Ovdje pise da se prva prodavnica Zare otvara u Mostaru.....
- dinoo1898
#79 Re: Zara u Sarajevu??
da, to znamo, trebalo otvaranje biti 6. aprila ali zbog snijega ne znam hoce li se imalo odgoditiArtemida84 wrote:http://www.ekapija.ba/website/bih/page/533730
Ovdje pise da se prva prodavnica Zare otvara u Mostaru.....![]()
- Artemida84
#80 Re: Zara u Sarajevu??
Aha, ja sam mislila da je kao prva u Sarajevu (tako sam negdje procitala). Sorry, sad znamdinoo1898 wrote:da, to znamo, trebalo otvaranje biti 6. aprila ali zbog snijega ne znam hoce li se imalo odgoditiArtemida84 wrote:http://www.ekapija.ba/website/bih/page/533730
Ovdje pise da se prva prodavnica Zare otvara u Mostaru.....![]()
![]()
-
sarajevsko_pivo
#81 Re: Zara u Sarajevu??
To su Slobodna Bosna i TV1 objavili, da se prva Zara otvara u Sarajevu.
-
sarajevsko_pivo
#82 Re: Zara u Sarajevu??
Jeli se poceo zatvarati ovaj Azel?

Ovdje bi trebao biti Zara, ili ne?

- chuchumbamayumbe
#83 Re: Zara u Sarajevu??
Zašto bi se taj Azel zatvarao?sarajevsko_pivo wrote:Jeli se poceo zatvarati ovaj Azel?
Zašto bi baš tu trebala biti Zara?!
Ne zatvara se niti jedan Azel zbog Zare, ohani malo, i ti i ostali.
-
sarajevsko_pivo
#84 Re: Zara u Sarajevu??
Meni je Azel najbolji, i drazi od Zare, najjeftiniji su u BiH, ali kvalitetni.chuchumbamayumbe wrote:Zašto bi se taj Azel zatvarao?sarajevsko_pivo wrote:Jeli se poceo zatvarati ovaj Azel?
Zašto bi baš tu trebala biti Zara?!
Ne zatvara se niti jedan Azel zbog Zare, ohani malo, i ti i ostali.
Samo ja sam cuo da Azel cuva ovu lokaciju u Titovoj za Zaru, a Zara je najavila da prvo otvara prodavnicu u Sarajevu, a vec u aprilu otvaraju jednu u Mostaru, neznam gdje bi drugo mogli biti...
- alica.k
#85 Re: Zara u Sarajevu??
pa azel prodaje staru zaru :S kako moze biti bolji od zare?
da je najjeftinije, i nije.
da je najjeftinije, i nije.
-
MADMalice
#86 Re: Zara u Sarajevu??
Ja sa Azelom nemam negativnih iskustava. Sva roba koju sam kupila perfektno izgleda (bez ikakvih ostcenja) tako da nema sanse da je polovna tj. vec nosena. Ova djevojka sto je imala problem s jaknom, to je sigurno neka muljaza uposlenika/vlasnika Azela jer ipak smo mi Bosanci.
Azel odobravam iz razloga sto npr. kod njih mozes kvalitetnu koznu jaknu npr. kupiti za 50tak KM na onom nekom totalnom snizenju. (inace nikad vise od 100 KM) bez obzira iz koje je sezone (kozna jakna je ipak bezvremenska stvar)
U pravoj Zari na totalnom snizenju ne mogu se te stvari tako jeftino kupiti. I inace ne mogu ni u Hr ni u Becu npr. Ono sto tada kod njih bude totalno snizeno su krpice koje tada bas toliko i vrijede dok neke kvalitetnije stvari bas i ne snize mnogo.
E sada. Kada Zara dodje u Sarajevo, istina je da cemo biti vise trendovki opskrbljeni. Zara ima relativno prihvatljive cijene (negdje na nivou onih u Mangu) ali ipak mislim da su previsoke za nasu kupovnu moc. Ne znam koliko ce biti voljni da se prilagodjavaju ali ce prije ili kasnije morati ako se zele zadrzati na nasem trzistu (a ne otici kao npr. Miss Selfridge, DP i sl.)
To mislim da ne znaci da Azel France nuzno mora prestati s radom. Vjerojatno ce se povuci brojcano s trzista i imati tek nekoliko radnji. I danas postoji Pimkie radnja u Sarajevu koja (ne kao pravi Pimkie) prodaje robu raznih marki izmedju ostalih i Manga koji je vec kod nas prisutan.
Ja se radujem Zarinom dolasku jer imju odlicnu robu koja na zalost nikada ne dodje u radnje Azela. Valjda je velika potraznja i te stvari se prodaju. Stoga sam cesto morala putovati van BiH bas da bih kupila nesto sto pronadjem na netu a kod nas nema. Ali opet ne bih voljela da Azel sasvim ukinu jer ponekad covjek moze naletjeti na odlican odjevni komad po nevjerojatnoj, bagatelnoj cijni.
Ja sam npr. prosle godine (novembar) u Becu kupila dzemper od kasmira za 150 KM. Taj isti dzemper sam kupila u Azelu za 30 KM nekada u januaru. Kasnije sam naletila na jos 2 slicna. Ipak je to zadnja Zarina kolekcija koja je eto nasla put do nas, a nije cekala 2-3 sezone. I nailazila sam na jos stvari iz posljednje sezone tako da ne treba bas blatiti Azel.
Azel odobravam iz razloga sto npr. kod njih mozes kvalitetnu koznu jaknu npr. kupiti za 50tak KM na onom nekom totalnom snizenju. (inace nikad vise od 100 KM) bez obzira iz koje je sezone (kozna jakna je ipak bezvremenska stvar)
U pravoj Zari na totalnom snizenju ne mogu se te stvari tako jeftino kupiti. I inace ne mogu ni u Hr ni u Becu npr. Ono sto tada kod njih bude totalno snizeno su krpice koje tada bas toliko i vrijede dok neke kvalitetnije stvari bas i ne snize mnogo.
E sada. Kada Zara dodje u Sarajevo, istina je da cemo biti vise trendovki opskrbljeni. Zara ima relativno prihvatljive cijene (negdje na nivou onih u Mangu) ali ipak mislim da su previsoke za nasu kupovnu moc. Ne znam koliko ce biti voljni da se prilagodjavaju ali ce prije ili kasnije morati ako se zele zadrzati na nasem trzistu (a ne otici kao npr. Miss Selfridge, DP i sl.)
To mislim da ne znaci da Azel France nuzno mora prestati s radom. Vjerojatno ce se povuci brojcano s trzista i imati tek nekoliko radnji. I danas postoji Pimkie radnja u Sarajevu koja (ne kao pravi Pimkie) prodaje robu raznih marki izmedju ostalih i Manga koji je vec kod nas prisutan.
Ja se radujem Zarinom dolasku jer imju odlicnu robu koja na zalost nikada ne dodje u radnje Azela. Valjda je velika potraznja i te stvari se prodaju. Stoga sam cesto morala putovati van BiH bas da bih kupila nesto sto pronadjem na netu a kod nas nema. Ali opet ne bih voljela da Azel sasvim ukinu jer ponekad covjek moze naletjeti na odlican odjevni komad po nevjerojatnoj, bagatelnoj cijni.
Ja sam npr. prosle godine (novembar) u Becu kupila dzemper od kasmira za 150 KM. Taj isti dzemper sam kupila u Azelu za 30 KM nekada u januaru. Kasnije sam naletila na jos 2 slicna. Ipak je to zadnja Zarina kolekcija koja je eto nasla put do nas, a nije cekala 2-3 sezone. I nailazila sam na jos stvari iz posljednje sezone tako da ne treba bas blatiti Azel.
-
sarajevsko_pivo
#87 Re: Zara u Sarajevu??
Mozda otvore Zaru u BBI centru.
-
sarajevsko_pivo
#88 Re: Zara u Sarajevu??
Rasprodaja u Azelu u Titovoj 80% popusta, mozda pripremaju lokal za Zaru 
-
MADMalice
#89 Re: Zara u Sarajevu??
Hah interesantno, kada ih pitas jel to Zara dolazi, odgovor im je: "Kakva Zara? Pa oo je Zara!"
Sta misle te uposlenice tamo, da smo ovdje svi papci!?
Sta misle te uposlenice tamo, da smo ovdje svi papci!?
-
LaCici
#90 Re: Zara u Sarajevu??
Cuj "ovo je Zara"
Tako isto i meni poznanice odgovore kada ih pitam gdje su kupile neku stvar, pa kazu: "u Zari". Nidje veze.
Valjda ih stid ili sta vec reci da je kupljeno u Azelu!? 
-
Ambrozija
#91 Re: Zara u Sarajevu??
poznajem par takvih, kazu u Zari i kad ih pitas jesu to isli negdje van BiH, kaze: "ma ne, u Titovoj".LaCici wrote:Cuj "ovo je Zara"Tako isto i meni poznanice odgovore kada ih pitam gdje su kupile neku stvar, pa kazu: "u Zari". Nidje veze.
Valjda ih stid ili sta vec reci da je kupljeno u Azelu!?
-
LaCici
#92 Re: Zara u Sarajevu??
Da da, i ja odmah nakon toga pitam: "A kad si to bila na putu" 
-
Ambrozija
#93 Re: Zara u Sarajevu??
LaCici wrote:Da da, i ja odmah nakon toga pitam: "A kad si to bila na putu"
-
StupskaBitanga
#94 Re: Zara u Sarajevu??
Samo koliko sam ja vidio nije ista Zara u Zagrebu i Beogradu
Ne znam kakva će biti ovdje situacija
Ne znam kakva će biti ovdje situacija
- chuchumbamayumbe
#95 Re: Zara u Sarajevu??
Ne pripremaju, već sam ti napisao.sarajevsko_pivo wrote:Rasprodaja u Azelu u Titovoj 80% popusta, mozda pripremaju lokal za Zaru
A ti navalio ko...
-
Ali_G
#96 Re: Zara u Sarajevu??
Steta je da onakvu top lokaciju zauzima radnja koja nema robe preko L velicine 
-
MADMalice
#97 Re: Zara u Sarajevu??
mah imaju oni i preko L velicine ali uvijek dobiju neki komad koji j ugl. jedne velicine, dakle, ako ti se nesto dopadne ne mozes birati broj. bas neki dan sam usla i ugledala 4 sakoa isti br. To samo govori kako nabavljaju doista ono sto se nigdje ne uspije prodati u pravoj Zari. Srednjih velicina (38(M), 40(L), 42(XL)) najmanje dobivaju jer najvise se ti brojevi i prodaju. a kada su im ove totalne rasprodaje kao ove trenutno...tu broja veceg od 36(S) nema. ja recimo nosim i 34 (XS) ali kada vidim 32 (XXS) stvarno mi nije dobroAli_G wrote:Steta je da onakvu top lokaciju zauzima radnja koja nema robe preko L velicine
-
Ali_G
#98 Zara u Sarajevu??
Od kako su otvorili radnju ja sam 2x nasao stvar da je XL i to Massimo Dutti. Na spratu gdje je Zara imaju fol XL koji u stvarnosti nije ni L.
Koncept radnje dobar, al zaista nije za udarne lokacije:)
Koncept radnje dobar, al zaista nije za udarne lokacije:)
- azurna_obala
#99 Re: Zara u Sarajevu??
Roba u Azelu je skoro sve polovna...ili je sve...oni ono samo dobro ispeglaju i očiste na hemijskom...dole u Rajlovcu gdje im je ona glavna uprava.
Imam dosta stvari iz Azela, ne znam koga može to biti stid što kupuje u Azelu, svašta.
Raprodaje u Azelu su već godinama u ovim nekim prijelazima zima-proljeće, ljeto-jesen..tako da ova velika rasprodaja i njihovim radnjama nije ništa novo.
Imam dosta stvari iz Azela, ne znam koga može to biti stid što kupuje u Azelu, svašta.
Raprodaje u Azelu su već godinama u ovim nekim prijelazima zima-proljeće, ljeto-jesen..tako da ova velika rasprodaja i njihovim radnjama nije ništa novo.
- alica.k
#100 Re: Zara u Sarajevu??
a koga je stid?