Zara u Sarajevu??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ductus Holedocus

#126 Re: Zara u Sarajevu??

Post by Ductus Holedocus »

tako je,slazem se za to zadnje sto si napisala.
Ko nema stila i ko ne zna da lijepo iskombinuje moze da nosi ne znam ti sta..
uvijek je to tako..Neka stvar sa pijace na nekom pjeva,a na nekom i da obuce ne znam ti koju marku visi..
alica.k

#127 Re: Zara u Sarajevu??

Post by alica.k »

znaci, ako imas stila, polovna roba ti izgleda ko nova?
dajte, ne zavaravajte se.
sigurno da ima nove odjece, ali ima i polovne. licno sam bila prisutna kad je neka djevojka vracala ovdje u azel haljinu koju je samo za novu godinu obukla...
muhanata

#128 Re: Zara u Sarajevu??

Post by muhanata »

" A razlog zasto nece biti vise Zarina roba je, zato jer ce uskoro otvoriti prava Zara kod nas, to ce biti malo za nas preskupo :-? ali za neke dobre cipele bih izdvojiti, sto da ne :-) "

Pa možda na sniženju i mi "obični smrtnici" uspijemo nešto kupiti :-) Zašto otvaraju nešto u gradu ako nije pristupačno za većinu, da ne kažem sve građane? Pa će opet biti otvoreno par mjeseci i ćao?!? Misliim :-)
Ductus Holedocus

#129 Re: Zara u Sarajevu??

Evo ja,kupovala sam benetonovu gardarobu,dok sam mladja bila i dok sam zivila van bih.Cijene su mi povoljne sasvim bile.Ovdje ne mogu ni nosa da pomolim..Brate,gdje da odvalim 100+KM za neku kosuljicu?
muhanata

#130 Re: Zara u Sarajevu??

Post by muhanata »

Ma beneton je jedino kod nas (iz nekog razloga) napuhan kao da je D&G u najmanju ruku :-? Svuda u svijetu je kao što je nama NY , al' nejse, nije to tema :D
Ductus Holedocus

#131 Re: Zara u Sarajevu??

muhanata wrote:Ma beneton je jedino kod nas (iz nekog razloga) napuhan kao da je D&G u najmanju ruku :-? Svuda u svijetu je kao što je nama NY , al' nejse, nije to tema :D
Nije,ali tako ce biti i u zari.U bg sam stvari vidjala identicne ko kod nas u azelu.Nejse,eto onima koji imaju Zre,neka uzivaju
MADMalice

#132 Re: Zara u Sarajevu??

Post by MADMalice »

Zar je Benetton tako jeftin u drugim zemljama. Ja sam samo u Zagrebu bila u Benettonu i nije mi bas bio puno jeftiniji. Otprilike su cijene iste. I slazem se da Zara uopste nije u top brands po kvalitetu. To se odlicno moze vidjti po garderobi nakon duzeg nosenja, ali i oni uvijk imaju onu nesto skuplju limitiranu ediciju (koju nose i neke zvijezde) koja je dosta skuplja. Ali svidja mi se raznovrsnost njihove gardarobe i zato cesto kupujem u Zari u Hrvatskoj, a ovdje u Azelu cesto nadjem garderobu koju tamo nisam mogla kuptit zbog neprihvatljive mi cijene.

Zna li netko ima li negdje u sa s.Oliver radnja? Oni imaju cijene u rangu Benettona (mozda nesto nize) ali odlican kvalitet. Ja sam fan Benettona iz razloga sto tamo doista mozes kupiti kvalitetnu garderobu. Ja jos uvijek nosim majicu koju sam kupila kod njih jos u srednjoj skoli, dakle prije nekih 9 godina. Niti je izblijedila (jest da je pazljvo perem) niti se razvukla, niti se neki koncic izvukao. Ama bas nista. Takva situacija nije s robom iz Zare i Manga recimo ali oni su vise trendovski butici sa trendovskim krpicama upitna kvaliteta dok se Benetton recimo drzi casual garderobe koja je univerzalna i bezvremenska, nadopunjuje ostatak garderobe i svima pristaje i sto jest jest, imaju izbor boja! :D
opa22

#133 Re: Zara u Sarajevu??

Post by opa22 »

Koliko znam S.Oliver nema svoju poslovnicu u Sarajevu, ali ima dosta butika koji prodaju S.Oliver robu
MADMalice

#134 Re: Zara u Sarajevu??

Post by MADMalice »

opa22 wrote:Koliko znam S.Oliver nema svoju poslovnicu u Sarajevu, ali ima dosta butika koji prodaju S.Oliver robu
Ja sam vidjela u nekin prodavnicama obuce S.Oliver cipele i ponegdje torbe, ali to je sve od njihovog asortimana. Na netu sam provjeravala i isto kazu da u BiH preko susjdnih nam zemalja (distributera) uvoze samo accessoires.
Steta!
Bambi_na_kofeinu

#135 Re: Zara u Sarajevu??

Post by Bambi_na_kofeinu »

Pogledajte u Bingu, mislim da sam vidjela S. Oliver farmerke.
matt9

#136 Re: Zara u Sarajevu??

Post by matt9 »

I kad se otvara ZARA? Pisalo se po novinama jedno vrijeme sad se svi usutili :D
Artemida84

#137 Re: Zara u Sarajevu??

Post by Artemida84 »

matt9 wrote:I kad se otvara ZARA? Pisalo se po novinama jedno vrijeme sad se svi usutili :D
U Mostaru 13.04. u Mepas Mall-u.
MASTER_NO1

#138 Re: Zara u Sarajevu??

Post by MASTER_NO1 »

[quote="Bambi_na_kofeinu"]Pogledajte u Bingu, mislim da sam vidjela S. Oliver farmerke.[/quote]

s oliver marke se prodaju u Tuš marketu u I. Sarajevu radnja na spratu pored New Yorkera...

ps: usput kako da mi se izdvoji kad nesto komentarisem idem na Quote ali nece nikako uvjek ovako ispadne ??
anelie

#139 Re: Zara u Sarajevu??

Post by anelie »

meni je bas zao sto azel nece vise prodavati zaru.jos se nadam da to nije istina.volim zarinu odjecu.u zadnjih mjesec dana kupila sam u azelu dva dzempera,crveni na kopcanje i mint zeleni s V-izrezom,suknju u boji senfa i ganjam po azelima jedne bez hlace,nisu imali moj broj..i to sve sto sam kupila je ispod 50 km.tesko da se moze jedan dzemper za toliko para kupiti u pravoj zari.
ja bih i azel i zaru :-D
amiria

#140 Re: Zara u Sarajevu??

Post by amiria »

anelie wrote:meni je bas zao sto azel nece vise prodavati zaru.jos se nadam da to nije istina.volim zarinu odjecu.u zadnjih mjesec dana kupila sam u azelu dva dzempera,crveni na kopcanje i mint zeleni s V-izrezom,suknju u boji senfa i ganjam po azelima jedne bez hlace,nisu imali moj broj..i to sve sto sam kupila je ispod 50 km.tesko da se moze jedan dzemper za toliko para kupiti u pravoj zari.
ja bih i azel i zaru :-D
I meni je stvarno zao sto nece biti vise zare u azelu, jer iskreno prava zara i njene cijene meni su nedostizne. ja sam navikla svako malo da kupim nesto u azelu, a kad dodje zara moje kupovanje ce se svoditi na cekanje snizenja :sad: , tako da ja nisam uopce odusevljena dolaskom zare.
Amy82

#141 Re: Zara u Sarajevu??

Post by Amy82 »

.
Last edited by Amy82 on 01/11/2013 14:17, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#142 Re: Zara u Sarajevu??

Post by ladyblue18 »

Pa realno ja mislim da vecini stanovnista cijene u Kotonu, Mangu pa eto sad i Zari i ostalim njenim ograncima su itekako nepristupacne.
A da ne spominjem npr naf naf :lol:
Ja polazim od sebe i nije me stid reci vala da ja nemam pare da kupujem u Mangu osim kad su snizenja, realno i na snizenjima cijene su velike za nas standard a kamoli u redovnoj prodaji.
Amy82

#143 Re: Zara u Sarajevu??

Post by Amy82 »

.
Last edited by Amy82 on 01/11/2013 14:17, edited 1 time in total.
opa22

#144 Zara u Sarajevu??

Post by opa22 »

ja sam neki dan bio s curom u Zari u Minchenu i cijene su boli glava majica obicna 80€ to je fkt preskupo, isto tako je po njenoj prici Mango nesto malo skuplji od ovog sto mi imamo ali je izbor veci a neki kazu da su kvalitetnije stvari no u to
ne bih sada ulazio...Cool mi je sto ce se u Mostaru otvoriti i S.Oliver butik nadam se da ce uskoro i u Sarajevu

Sent from my iPhone using Tapatalk
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#145 Re: Zara u Sarajevu??

Post by ladyblue18 »

Amy82 wrote:
Taj Naf naf je kod nas totalno precijenjen. To je francuska marka koja je tamo u rangu HM. Kod nas pucaju neke nenormalne marže...ja sam vani na sniženjima u Naf nafu kupovala majice za 10 EUR koje ovdje prodaju po 60-70KM :x :x
Pa to, isplativije ti dodje kupiti kartu i otici vani i nakupovati sta hoces i jos se vratititi sa nesto para. :-)
Nadinka

#146 Re: Zara u Sarajevu??

Post by Nadinka »

ladyblue18 wrote:Pa realno ja mislim da vecini stanovnista cijene u Kotonu, Mangu pa eto sad i Zari i ostalim njenim ograncima su itekako nepristupacne.
A da ne spominjem npr naf naf :lol:
Ja polazim od sebe i nije me stid reci vala da ja nemam pare da kupujem u Mangu osim kad su snizenja, realno i na snizenjima cijene su velike za nas standard a kamoli u redovnoj prodaji.
Ma generalno, za sve brendove, cijene kod nas su najčešće jednake kao i cijene vani, kod onih koji imaju globalnu politiku cijena, i onda kad uporedite cijenu nekog komada s našom platom i istu icjenu tog komada s platom nekog u Minhenu jasno je sve. Brendovi koji su vani u rangu niže cjenovne klase (za njihove plate) nama su skoro pa nedostižni. Taj imidž skupih i dobrih brendova kod nas je i izgrađen na tome, vani H&M, Benetton, pa i Mango i veći ido Zare i jesu namijenjeni studentima i generalno osobama koje ne zaradjuju previše, dok kod nas je to neki plafon koji mozemo sebi priustiti.
anelie

#147 Re: Zara u Sarajevu??

Post by anelie »

Amy82 wrote:Ne kontam priču oko cijena u Zari, cijene su na istom nivou kao i Mango, a i kvalitet im je tu negdje... a Mango radi k'o lud, ja kad god udjem red na kasi, a kad su sniženja, otimam se za stvari... :roll: Mada sve je to u suštini smeće koje možeš nosit jednu sezonu i poslije izgleda kao krpa obična :cry:
...
Nadam se jedino da će i Zara imati sezonska sniženja kako treba, a pošto se radi o franšizi, trebali bi valjda i oni na kraju sezone imati pravu rasprodaju...

Azel mi je ok, ali da bude kao neki outlet u tržnim centrima van grada, a ne u najvećem prostoru u centru i da mi još napišu NOVA KOLEKCIJA :run: :cry: Mada iskreno ja u tom Azelu rijetko rijetko nađem stvar koja nije poderana, prljava, felerična, deformisana itd. Treba baš imat sreće i obilazit radnje svaka 2-3 dana :skoljka:
meni je i mango preskup za ''kvalitet'' njihove odjece.kad vidim mantil od 150 maraka a sasiven od najjeftinijeg materijala,kao onaj sto se podstava pravi i iz njeg konci vire i dugmad samo sto nisu otpala dodje mi da :x da je on kvalitetan i sasiven kako treba meni ne bi bilo zao dati tih 150 ili koliko vec maraka,znam da cu tako neki klasican odjevni predmet nositi 3-4 godine,pa i vise, sigurno.
a u azelu nisam vidjela nikad nesto poderano,prljavo jesam,zuto od pudera :D ustvari narandzasto :)
slazem se da je 90% odjece u azelu dobro samo za otarak.ALI nije sve.ja svaki put kad sam otisla,mogla sam probrati nesto da valja.medju 10 ofucanih kosulja,majica,suknjica,ja vidim jednu da valja.uvijek.
bez_ideje

#148 Re: Zara u Sarajevu??

Post by bez_ideje »

meni je ono presmijesno u Azelu "NOVA KOLEKCIJA "
udjem i gledam svoju Massimo dutti haljinu u NOVOJ KOLEKCIJI ,koju ja kupih negdje u februaru za 35 KM,a sad je 70 KM :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Better Man

#149 Re: Zara u Sarajevu??

Post by Better Man »

opa22 wrote:ja sam neki dan bio s curom u Zari u Minchenu i cijene su boli glava majica obicna 80€ to je fkt preskupo, isto tako je po njenoj prici Mango nesto malo skuplji od ovog sto mi imamo ali je izbor veci a neki kazu da su kvalitetnije stvari no u to
ne bih sada ulazio...Cool mi je sto ce se u Mostaru otvoriti i S.Oliver butik nadam se da ce uskoro i u Sarajevu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne znam kakve si ti majice vidio od 80 Eura, jer sam imao priliku u Londonu da vidim Zaru i stvari su stvarno jeftine! Za 80 Eura u Zari si mogao kupiti odijelo, a majice su strašno jeftine, kao i košulje, cipele itd.
thea

#150 Re: Zara u Sarajevu??

Post by thea »

ja kao i mnogi oko mene oplakivacemo dugo azel-zaru, osim sto si mogao naci jeftino, za kvalitatu je bilo korektno, ne znam sta ce biti dalje u ponudi samo znam da nama nije lako, bez obzira na realne cijene prave buduce zare.

naf naf je nekad bio top, i jako skup nesto kao kookai, ali su se pokvarili nakon sto se produkcija preselila u kinu.
nista nije kao prije sve se mijenja a mi starimo
Post Reply