What to wear???
Moderator: anex
- Nadinka
#576 Re: What to wear???
ma ja zene i nemam crnu torbu, odatle vam je sve jasno 
- Nadinka
#577 Re: What to wear???
Evo kad smo kod pravila trojke 

Meni ej inace super kad je torba ili cipele u nekoj ovako jacoj boji u kombinaicji sa nekom klasicnom kombinacijom, kao ovdje morskom

Meni ej inace super kad je torba ili cipele u nekoj ovako jacoj boji u kombinaicji sa nekom klasicnom kombinacijom, kao ovdje morskom
- eluna
#578 Re: What to wear???
zaboravih mantilčićeluna wrote:eluna danas ...... i danas važi pravilo 2 boje, lol ...... majica je otprilike ovakva, samo u bebi-zelenoj boji a rukavi malo više idu na šišmiš, ali nakit u zlatno i zelenopa valjda je to i 3 boje
- alica.k
#580 Re: What to wear???
nadinka, cija je haljinica?
aj Fink ajm in lav
aj Fink ajm in lav
- Nadinka
#581 Re: What to wear???
joj to ti je s neke japanske stranice, imaju inace tih par japanskih stranica sa super stvarimaalica.k wrote:nadinka, cija je haljinica?
aj Fink ajm in lav
- alica.k
#582 Re: What to wear???
aha wholesale dress i slicno.
e onda mi garant nece moci
oni sve prave u one size za one svoje minijaturne djevojke.
e onda mi garant nece moci
- Nadinka
#583 Re: What to wear???
ova je sa hfm.co.jp, a iance ima i mirabella i jos nekih simpa skroz, sa ovako neki8m stvarima
-
zamzija
#584 Re: What to wear???
I meni i meni! Kao što bi rekla alica.k. : aj fink ajm in lav ! i to u torbu!Nadinka wrote:Evo kad smo kod pravila trojke
Uhhh jest dobra ova torba, majko moja, baš je dobra!!! Stvarno je dobra!!!
-
surajaa
#587 Re: What to wear???
Nadinka ako mislimo na isti butik, a vjerovatno da, (jedan se nalazi u trznom centru Dzananovic, a drugi je u glavnoj ulici) moram reci da sam kupovala stvari kod njih, poprilicno skupo sam placala taj "kvalitet". Cipele su jako neudobne, cizme su mi se vrlo brzo raspale i odlijepile, obucar ih je preda mnom rastvorio i umjesto umetka u stopalima, poceli su izlijetati kojekakvi kartoni u fazi raspadanja...to su tipicne kineske lose kopije, a jos sam povrh svega na onoj kineskoj stranici wholesale nasla modele, koje ovi u butiku prodaju, pa barem po troduplo visoj cijeni...Ljuta sam na sebe jer sam k'o posljednji levat samu sebe ubijedila da ne osjetim onaj smrad koji se uglavnom uvijek osjeti kod gotovo svih stvari koje se uvezu iz Kine...Nadinka wrote:Moja ideja je nekad bila i velika zelja da pokrenem portal pa mozda uz njeg takav casopis, ali koji bi se bazirao na nosivim kombinacijama, stvarnim i uz to dostupnim-dakle oslonio bi se prije sveg ana se trgovine + sajtovi koji su kod nas aktuelni kad je u pitanju e-kupovina (npr alicin asos)..imala sam ja tu jos ideja, ali nikad realizacije
![]()
Za portal sam htjela da specijaliziram taj jedan dio ovo sto u principu radim ovdje, znaci prijedlozi kombinacija za konkretan komad ili priliku po upitu
eh, btw u Zenici ako neko zna ona radnja Adi, ima savrsen mantil u izlogu, kratki bež, nisam piala icjenu jer imam dva i ne treba mi, ali ovaj bih odmah kupila
Ima i Chloe torba, sa 400 snizena na 280 pa potrcite dok nije nestalo
Ne bih da uticem na bilo koga, iznosim svoje ne tako pozitivno iskustvo...Priznajem, na prvu su me ocarali njihovi privlacni modeli, ali daleko je to od bilo kakvog kvaliteta, a njihove bezobrazno visoke cijene za taj skart su bez komentara...
Chloe torba, odnosno, replika torbe po kineskoj izradi koja kosta 280 KM, ko zeli neka pokusa, ja vise ne
-
Lounge Act
#588 Re: What to wear???
u adiju je dobro samo kad je snizenje ili rasprodaja, ja cini mi se prosle god naletila tako na njihovu rasprodaju, ostao samo po 1 br nekih stvari i uzela jedne hlace za 10 KM
i nekih sitnica. ma sto se tice svih tih butika oni tako i kad skinu cijenu skroz opet imaju neke zarade, a zamislite tek kolika je zarada kad prodaju po punoj cijeni 
-
zamzija
#589 Re: What to wear???
Joj sad ću otić u offtopic, ali da znaš da ti sva roba dolazi u veeeelikim kontejnerima ( to su tone i tone robe ) iz kine / vijetnama/ indonezije u brodovima i onda se dalje distribuira po evropi.enisa wrote: ja cini mi se prosle god naletila tako na njihovu rasprodaju, ostao samo po 1 br nekih stvari i uzela jedne hlace za 10 KMi nekih sitnica. ma sto se tice svih tih butika oni tako i kad skinu cijenu skroz opet imaju neke zarade, a zamislite tek kolika je zarada kad prodaju po punoj cijeni
Kad skontaš koliko se plaća one koji biraju pamuk ( po nekoliko dolara mjesečno ) pa oni jadni kinezi koji u velikim tvornicama odjeće isto tako zarađuju, skontaš da jedna majica košta naprimjer 3 - 5 dolara u vrh glave ( ako ne i puno manje ) i onda ti ustvari kad kupuješ u radnji kupiš distribuciju robe, carinu, pa opet distribuciju, pa svjetlo, muziku, izgled radnje, ime branda ( čija se etiketa šije u istim tim tvornicama na robu ) - a najmanje ustvari platiš majicu
Ne znam ako si ikad kupovala u Mangu ( mango je nama kao dobra roba ) pogledaj etiketu , sve je made in china ili vijetnam ( jeftina radna snaga i proizvodnja ) i skini cijenu ( ispod te cijene piše cijena u eurima koja se stavlja u evropi pa dostavlja nama ), koliko ovdje vlasnici radnja povećavaju realnu cijenu...
Sve je to biznis nemojmo se zavaravati, u nekim radnjama ima kvaliteta, ali većinom plaćamo sve ostalo, a kvalitet je tu sekundaran
Čak i talijansku odjeću ( koja je toliko razvikana ) rade u italiji kinezi koji su smješteni u podrumima u sobe 2 sa 2, njih po dvadeset rade 12 sati dnevno bez pauze...
Uh, što ispisah
-
surajaa
#590 Re: What to wear???
@Litotes, na brzinu spojih dnevnu kombinaciju uz haljinu koju zelis kupiti, a mozda si je vec dosad i kupila

-
Lounge Act
#591 Re: What to wear???
odoh i ja s tobom u offtopiczamzija wrote:Joj sad ću otić u offtopic, ali da znaš da ti sva roba dolazi u veeeelikim kontejnerima ( to su tone i tone robe ) iz kine / vijetnama/ indonezije u brodovima i onda se dalje distribuira po evropi.enisa wrote: ja cini mi se prosle god naletila tako na njihovu rasprodaju, ostao samo po 1 br nekih stvari i uzela jedne hlace za 10 KMi nekih sitnica. ma sto se tice svih tih butika oni tako i kad skinu cijenu skroz opet imaju neke zarade, a zamislite tek kolika je zarada kad prodaju po punoj cijeni
Kad skontaš koliko se plaća one koji biraju pamuk ( po nekoliko dolara mjesečno ) pa oni jadni kinezi koji u velikim tvornicama odjeće isto tako zarađuju, skontaš da jedna majica košta naprimjer 3 - 5 dolara u vrh glave ( ako ne i puno manje ) i onda ti ustvari kad kupuješ u radnji kupiš distribuciju robe, carinu, pa opet distribuciju, pa svjetlo, muziku, izgled radnje, ime branda ( čija se etiketa šije u istim tim tvornicama na robu ) - a najmanje ustvari platiš majicu
Ne znam ako si ikad kupovala u Mangu ( mango je nama kao dobra roba ) pogledaj etiketu , sve je made in china ili vijetnam ( jeftina radna snaga i proizvodnja ) i skini cijenu ( ispod te cijene piše cijena u eurima koja se stavlja u evropi pa dostavlja nama ), koliko ovdje vlasnici radnja povećavaju realnu cijenu...
Sve je to biznis nemojmo se zavaravati, u nekim radnjama ima kvaliteta, ali većinom plaćamo sve ostalo, a kvalitet je tu sekundaran
Čak i talijansku odjeću ( koja je toliko razvikana ) rade u italiji kinezi koji su smješteni u podrumima u sobe 2 sa 2, njih po dvadeset rade 12 sati dnevno bez pauze...
Uh, što ispisah
- Nadinka
#592 Re: What to wear???
Ma Suraja znam ja dobro to sto ti pricas, za Chloe torbu je bilo ironicno, naravno da sam se zezala da potrcite, bas ce original biti 400 km
nedavno sam tako rekla prodavacicama da malo paze da ne pricaju gluposti kad se razmecu tim terminima original, bilo je vezano za birkinku, ono trebalo bi javiti severini da ako joj je dugo cekati da se javi kod adija, ima kod njega na lageru 
Sto se tice same robe, suti, mislim da vecih levata od mene je malo bilo, kupila sam tanjire i soljice pri cemu jedna solja kosta 26 km a jedan duboki tanjir cini mi se isto tako
ima li i jedna veca budala na pdf-u
?
Moram priznati da sam kod njeg nekad znala potrefiti i super stvari, ali ima tome vise vremena, imam jedna mantil koji je stvarno neobican, lafo just cavali, ali je odlican i nikad ni kod kog ga nisma vidjela i za 3 godine mu nisma nasla manu. Ipak priznajem, vecina stvari koje sam kupila u tim godinama kod adija su se pokazale bezveze. Eh imam jedne sandalice koje su se jadne vise raspale, a iskrena da budme platila bi ih sad i duplo kad bi ih opet nabavio
U glavnom, tu je vazno smao se ne zavaravati da su to stvarno originali:)
btw, sjecam se kad sam kupila jednu kosulju, max mara na etiketi, nisma stvarno mogla razuvjeriti prijateljicu da nisma kupila original u max marinoj radnji jer ju je ona gledala tu vikend prije i klela se da je identicna..mozda to uvodi pitanje koliko su originali kod nas originali..
Sto se tice same robe, suti, mislim da vecih levata od mene je malo bilo, kupila sam tanjire i soljice pri cemu jedna solja kosta 26 km a jedan duboki tanjir cini mi se isto tako
Moram priznati da sam kod njeg nekad znala potrefiti i super stvari, ali ima tome vise vremena, imam jedna mantil koji je stvarno neobican, lafo just cavali, ali je odlican i nikad ni kod kog ga nisma vidjela i za 3 godine mu nisma nasla manu. Ipak priznajem, vecina stvari koje sam kupila u tim godinama kod adija su se pokazale bezveze. Eh imam jedne sandalice koje su se jadne vise raspale, a iskrena da budme platila bi ih sad i duplo kad bi ih opet nabavio
btw, sjecam se kad sam kupila jednu kosulju, max mara na etiketi, nisma stvarno mogla razuvjeriti prijateljicu da nisma kupila original u max marinoj radnji jer ju je ona gledala tu vikend prije i klela se da je identicna..mozda to uvodi pitanje koliko su originali kod nas originali..
-
surajaa
#593 Re: What to wear???
Nadinka wrote:Ma Suraja znam ja dobro to sto ti pricas, za Chloe torbu je bilo ironicno, naravno da sam se zezala da potrcite, bas ce original biti 400 kmnedavno sam tako rekla prodavacicama da malo paze da ne pricaju gluposti kad se razmecu tim terminima original, bilo je vezano za birkinku, ono trebalo bi javiti severini da ako joj je dugo cekati da se javi kod adija, ima kod njega na lageru
Sto se tice same robe, suti, mislim da vecih levata od mene je malo bilo, kupila sam tanjire i soljice pri cemu jedna solja kosta 26 km a jedan duboki tanjir cini mi se isto takoima li i jedna veca budala na pdf-u
?
Moram priznati da sam kod njeg nekad znala potrefiti i super stvari, ali ima tome vise vremena, imam jedna mantil koji je stvarno neobican, lafo just cavali, ali je odlican i nikad ni kod kog ga nisma vidjela i za 3 godine mu nisma nasla manu. Ipak priznajem, vecina stvari koje sam kupila u tim godinama kod adija su se pokazale bezveze. Eh imam jedne sandalice koje su se jadne vise raspale, a iskrena da budme platila bi ih sad i duplo kad bi ih opet nabavioU glavnom, tu je vazno smao se ne zavaravati da su to stvarno originali:)
Razumjele smo se, nisam ni mislila da neko s takvim stilom poput tvog moze pasti na price za lakovjerne
A kao sto kazes djevojke koje rade tamo prilicno napadno kupcu podvaljuju pricu koja ne prolazi nigdje...mene su mrtve ozbiljne ubjedjivale kako su cipele koje sam mislila da kupim napravljene od antilop koze, a na sam pogled, a tek dodir se osjeti da je to ustvari pliš ili kako nazvati onaj vjestacki materijal koji kad osjetis pod prstima pocne odvratno da skripi...ne znam da li im je tako naredjeno da postupaju ili to rade radi svoje dobiti, mozda rade na procenat ili nesto slicno, ko ce ga znati, ali sigurno je da nije lako raditi kod nasih kapitalaca, pa im donekle ne zamjeram, udjem, pogledam sta me zanima i sada dobro razmislim hocu li kupiti nesto kod njih za sta unaprijed znam da me nece najbolje sluziti..ali, ja sam kao i svako tipicno zensko, zaljubim se na prvu samo u izgled, sve ostalo potisnem u drugi plan i uglavnom "nastradam"...
Dosada nisam imala pozitivna iskustva sa robom iz Adi pro, ali vjerujem da takvih ima, kao sto i ti sama kazes da si zadovoljna nekim stvarima... Neko je vec rekao da se mozda isplati kupovati kada prave rasprodaju, jer samo takve cijene daju pandan (ne)kvaliteti te robe...ali nisu samo oni bezobrazni kada su u pitanju visoke cijene koje kreiraju za fake robu, masovno se pojavljuju oglasivaci na internetu, fejsbuku koji nude tzv.markiranu robu, nakit, parfeme kao originale sa astronomskim cijenama...npr.

80 eura
- Nadinka
#594 Re: What to wear???
Ima ovakva i kod Adija 
Nego Surajaa, svidja mi se ova kombinacija za litotes, prava dnevna, razigrana floral haljinca + ravne sandalice, velika torba, stvarno sta vise treba, a crveno-teget-bijelo uvijek dobitna kombinacija
Jesi li na poliju???Nick??
Nego Surajaa, svidja mi se ova kombinacija za litotes, prava dnevna, razigrana floral haljinca + ravne sandalice, velika torba, stvarno sta vise treba, a crveno-teget-bijelo uvijek dobitna kombinacija
Jesi li na poliju???Nick??
- Nadinka
#595 Re: What to wear???
Za moje dame koje vole baletanke:

- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#596 Re: What to wear???

ja bih mantil na ovaj fazon
- bijela
#597 Re: What to wear???
uuuuu prelijep jeALexis wrote:
najsličnije tome vidjeh u bellissimi,
kao npr. na njihovoj stranici http://www.bellissima.ba/bs/,
kolekcija jesen/zima 2010-11, model 22
(ne da da se postavi slika
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#598 Re: What to wear???
sto im je dobra stranica, svaka im cast.
vidjela sam mantilic, lijep je kroj, ali ja bih nesto da ima neki famozni detalj kao ovaj sa slike
stvarno je tesko naci takvo nesto u Sa... sve je neka jednostava
vidjela sam mantilic, lijep je kroj, ali ja bih nesto da ima neki famozni detalj kao ovaj sa slike
stvarno je tesko naci takvo nesto u Sa... sve je neka jednostava
- alica.k
#599 Re: What to wear???
ja ga imamALexis wrote:
uzela u topshopu prije 3 godine
moram sad trcat nazad na predavanje
izadjem s predavanja na studomat da vidim sta pisete...ccc
- ALexis
#600 Re: What to wear???
ojjj kako sam ljubomorna