Vrtić

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BINKA

#1 Vrtić

Post by BINKA »

Zena koja je cuvala moje dijete dobila je bolji posao i sad sam u situaciji da mi treba druga zena ili vrtic. Mislim da bi bolje bilo u vrtic jer je dijetetu 3,5 god. Pitala sam u tri vrtica ali primaju tek u septembru. Zamolicu mame da mi jave ako znaju vrtic koji prima tokom cijele godine, a ne samo u sept., ako ima takvih uopste. Nije bitno da li je privatni ili drzavni. Hvala
baby_angel

Post by baby_angel »

A gdje ti treba vrtic?
Meda

Post by Meda »

Gdije ti treba vrtic ako je u sarajevu imas na c vili 2 vrtic Lastavica ako ti treba jos informacija tu smo pitaj sve sto te interesuje
Rania

Post by Rania »

Ima dobar privatni vtic Zvoncici u Mehmed-pase Sokolovica

izgubila broj
BINKA

Post by BINKA »

Ima li gdje na Alipasinom polju izuzev onog vrtica SOS jer tamo nema mjesta.
BINKA

Post by BINKA »

trazila sam informacije i na internetu ali nema nista
idic

Post by idic »

Evo ovdje imaš sve informacije

http://www.djecasarajeva.edu.ba/
BINKA

Post by BINKA »

hvala puno. Valjda ce u jednom od ovih vrtica biti mjesta za moga malisana.
idic

Post by idic »

Bez obzira na vrijeme upisa uvjek u toku godine možeš upisati dijete u vrtić. Raspitaj se gdje je najbliži i možeš telefonom nazvati ili lično otići i pitati za mjesto. Za upis ti treba ljekarsko uvjerenje ( bris nosa i grla ) iz matične ambulante i kopije ličnih karata i prijave mjesta boravka roditelja i djeteta. Sretno :)
BINKA

Post by BINKA »

Nasla sam vrtic i vec smo uradili bris grla i nosa. Sutra ce biti gotovi nalazi i u ponedjeljak idemo u vrtic. Neznam kako ce proci odlazak u vrtic a pretpostavljam da ce prva dva tri dana biti teskoza za mene i za njega. Ja nisam isla u vrtic i neznam kako je djeci u vrticu. Nadam se da ih vaspitacice "dobro paze". Pitala sam ih da li se moze desiti da djete odseta iz grupe i izade napolje bez nadzora. Jer se bojim. Pedagogica se tako nasmijala kao ma to je nemoguce. I tako je problem upisa rjesen, e sad je problem prilagodbe.
Rania

Post by Rania »

BINKA wrote:Nasla sam vrtic i vec smo uradili bris grla i nosa. Sutra ce biti gotovi nalazi i u ponedjeljak idemo u vrtic. Neznam kako ce proci odlazak u vrtic a pretpostavljam da ce prva dva tri dana biti teskoza za mene i za njega. Ja nisam isla u vrtic i neznam kako je djeci u vrticu. Nadam se da ih vaspitacice "dobro paze". Pitala sam ih da li se moze desiti da djete odseta iz grupe i izade napolje bez nadzora. Jer se bojim. Pedagogica se tako nasmijala kao ma to je nemoguce. I tako je problem upisa rjesen, e sad je problem prilagodbe.
koliko godina ima djecak
zena21

Post by zena21 »

BINKA wrote:Nasla sam vrtic i vec smo uradili bris grla i nosa. Sutra ce biti gotovi nalazi i u ponedjeljak idemo u vrtic. Neznam kako ce proci odlazak u vrtic a pretpostavljam da ce prva dva tri dana biti teskoza za mene i za njega. Ja nisam isla u vrtic i neznam kako je djeci u vrticu. Nadam se da ih vaspitacice "dobro paze". Pitala sam ih da li se moze desiti da djete odseta iz grupe i izade napolje bez nadzora. Jer se bojim. Pedagogica se tako nasmijala kao ma to je nemoguce. I tako je problem upisa rjesen, e sad je problem prilagodbe.
Nista nije nemoguce, no nemoj odmah tako sve crno zamisljati... Naravno da je tesko u pocetku i za mame i za djecu, ipak ih ostavljamo nekim nepoznatim tetama na cuvanje...

Ja ima pozitivna iskustva iz vrtica... Moje oboje djece su isli... Jedno od 4 god i drugo od 5 napunjenih godina...

svima treba nekoliko dana da se adaptiraju na novu sredinu i na novi nacin zivota, ali sve to brzo prodje. Djeca se uklope puno lakse nego sto mi to mislimo.

Moja djeca su naucila puno toga, druzile se s djecom i bile su totalno spremne za skolu... Hrana je takodjer ok.

Eto, nadam se da sam bar malo pomogla da to gledas sa neke vedrije strane. Javi nam kako ide proces adaptacije. :)
BINKA

Post by BINKA »

Imam djecaka od tri i pol godine. Hvala, naravno da si me utjesila. Vazi javim Vam se iduce sedmice. Caos
Rania

Post by Rania »

Ja takodjer imam pozitivna iskustva iz vrtica. Moj decko je krenuo u vrtic sa pune dvije godine ali nije imao apsolutno nikakvih negativnih reakcija. Mislim da je sustina u tome da dobro pripremis dijete, da mu objasnis kad dolazis po njega i sta cete sve raditi poslije vrtica.

Isto tako mislim da je nesto teze kad se dijete prvi put odvaja od majke/roditelja - sto u nasem slucaju nije bio slucaj ;-).

Moj sin je vec godinu dana do tada ostajao sa tetom, i mislim da mu je bilo malo dosadno sa njom, tako da ga je veselo okruzenje puno djece drzalo vedrog i nasmijanog i u radosnom iscekivanju sljedeceg dana u vrticu. :)

Da zakljucim, skroz pozitvno iskustvo (jest da je bilo malo vise upala grla nego sto bi inace bilo, ali kad tad bi morao proci i kroz tu fazu)
Post Reply