Stan smo renovirali i uselili prije nekih pola godine. Sa prvim jesenjim kisama pojavila se vlaga na vanjskom zidu ... u stvari fleka se pojavljuje na mjestu gdje se spajaju 2 zida (i to cijelom duzinom tog sastava, isti problem imaju i u stanu sprat nize). Imate li preporuku kako to rijesiti ili barem ublaziti? Stan je na 11. spratu pa u svom aranzmanu ne mogu uraditi nista sto se tice fasade.
Problem br 2. - Iako redovno placam naknadu za odrzavanje, Sarajevostan nije voljan uraditi nista jer nas ulaz vec godinama vuce neki dug (od 52 stanara, 10 ne placa odrzavanje i taj dug se popeo na nekih 6000 KM) i to im je izgovor da ne rade bukvalno nista osim odrzavanja lifta. Moze li me neko prosvijetliti kakva su onda moja prava? Zar nije obaveza Sarajevostana da basmebrigakako rijesi problem redovnim platisama … a ne da ih ‘kaznjava’ zbog komsija koji ne placaju?
Vlaga + problem sa Sarajevostanom
Moderator: anex
-
suncokret
mi smo imali problem vlage ali u stanu se pojavila na jednom zidu
i mi smo zvali sarajevostan, cini mi se da su provjerili da mi placamo
dakle samo nas stan a ne citavu zgradu
dosli i rijesili problem, utvrdili da vlaga dolazi iz kupatila tj. od vode koja se nekim cudom slijevala niz kadu, mi dodali jos silikona na rubove i isusili zid
po njihovim savjetima
e sad ne znam kako rijesiti problem citave zgrade ali ja bi ih zvala u svakom slucaju ako redovno placam
i mi smo zvali sarajevostan, cini mi se da su provjerili da mi placamo
dakle samo nas stan a ne citavu zgradu
dosli i rijesili problem, utvrdili da vlaga dolazi iz kupatila tj. od vode koja se nekim cudom slijevala niz kadu, mi dodali jos silikona na rubove i isusili zid
po njihovim savjetima
e sad ne znam kako rijesiti problem citave zgrade ali ja bi ih zvala u svakom slucaju ako redovno placam