Vjencanja - all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#426 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Nisrin »

Sto se tice fotografa, MMS studio ima super ideje, veliki su kreativci, super radi i Jasmin kojeg je vec neko spominjao, a ako nekome treba neafirmisani sto takodjer dobro radi PP, imam ih zapravo vise i svi momci odlicno obave svoj posao, i snimanja i fotografisanja :D

Materijal je jakoooooo jeftin za pravljenje cvjetica, imate kod KIneza, til u metrazama itd, materijala za cvjetice imate po pijacama itd. ko ima vremena super ce para ustediti i jos se zabaviti!

Punooo su jeftiniji u Istconom Sarajevu- cvjecara KS u TOMu u Lukavici je za 0-50 KM jeftinija nego carsija sto se tice cvjetica, bidermajera itd...
U cvjecarama nude masne za kicenje auta, odnosno masne koje se zavezu na retrovizore automobila, 0-60 do 1 KM je masna u cvjecarama, a iste takve imate kod KIneza 10 komada za 1-5 KM ili 2 KM- kako gdje...one od tila su skuplje, njih nema svugdje, samo u cvjecarama i jedna je 1-20KM, ali zato je til jeftin i moze to svako sam napraviti, ukoliko ima vremena...
Nisrin

#427 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Nisrin »

Znate li gdje u Sarajevu ima podruma ili diskonta pica po nizim cijenama??
Spaken

#428 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Spaken »

Ima li gdje u Sarajevu ovakva vjencanica :D http://imageshack.us/photo/my-images/707/imageqqw.jpg/
Spaken

#429 Re: Vjencanje

Post by Spaken »

Ima li gdje u Sarajevu ovakva vjencanica :D http://imageshack.us/photo/my-images/707/imageqqw.jpg/
EiN

#430 sve za vjencanje

Post by EiN »

Narode pomozite :)

Vjencanje mi je krajem juna a jos uvijek nismo nista organizovali. Treba mi vasa pomoc oko prostora, mislili smo u Uniticu gore na spratu pa me zanima da li neko ima iskustvo sa tim restoranom jer nismo planirali puno zvanica mozda oko 45 ljudi, znaci da li je neko vec imao svadbu tamo i kakvi su vam utisci... Da li ima neko prijedlog za vjencanicu nista spektakularno, nesto najjednostavnije i laganije i ne previse skupo jer smo ograniceni s budzetom...
Pisite o svojim iskustvima i prijedlozima sve je dobro doslo :-D

Unaprijed hvala!!!
Pitarrr82

#431 Re: Vjencanje

Post by Pitarrr82 »

Ima li ovih savjetnika za vjencanja po gradu, ako nema da odmah skontam biznis? :mrgreen:
EiN

#432 Re: Vjencanje

Post by EiN »

evo ja sam ti prva musterija pa pocni odmah sa savjetima :lol:
Pitarrr82

#433 Re: Vjencanje

Post by Pitarrr82 »

EiN wrote:evo ja sam ti prva musterija pa pocni odmah sa savjetima :lol:

Cini mi se da u filmovima prvo pitaju za budzet pa eto da cujem budzet i idemo dalje :mrgreen:
EiN

#434 Re: Vjencanje

Post by EiN »

Imas li ikakvih informacija ili neko iskustvo sa restoranom Panorama u Uniticu :?
Pitarrr82

#435 Re: Vjencanje

Post by Pitarrr82 »

EiN wrote:Imas li ikakvih informacija ili neko iskustvo sa restoranom Panorama u Uniticu :?

Zadnjih par godina bas i ne, dok sam radio u UNITIC-u nesto prije znam da je bio dosta hvaljen restoran...
Dinora

#436 Re: Vjencanje

Post by Dinora »

Da li mi mozete reci vasa iskustva/preporuke za DJ-a ? Neka solidna cijena ? :D
sarajevo_84

#437 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by sarajevo_84 »

Spaken wrote:Ima li gdje u Sarajevu ovakva vjencanica :D http://imageshack.us/photo/my-images/707/imageqqw.jpg/
http://klix.ba/
damirc_sa

#438 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by damirc_sa »

Potrebna je mala pomoc. Potreban mi je neki lijep restoran ne velik za organizaciju vjencanja ali da je na prostoru opstine Ilidza. Posto zelim da mi maticar dodje u restoran uslov iz Opstine je da se restoran gdje ce biti vjencanje mora nalaziti na prostoru te Opstine. Dakle zamolio bih vas ako imate nekih prifjedloga oko restorana i to da napomenem da ce broj zvanica biti oko 40 dakle samo rucak ceremonija vjencanja i to je to.
sarajevo_84

#439 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by sarajevo_84 »

damirc_sa wrote:Potrebna je mala pomoc. Potreban mi je neki lijep restoran ne velik za organizaciju vjencanja ali da je na prostoru opstine Ilidza. Posto zelim da mi maticar dodje u restoran uslov iz Opstine je da se restoran gdje ce biti vjencanje mora nalaziti na prostoru te Opstine. Dakle zamolio bih vas ako imate nekih prifjedloga oko restorana i to da napomenem da ce broj zvanica biti oko 40 dakle samo rucak ceremonija vjencanja i to je to.
Ukoliko ti nije bitno da Opština vjenčanja bude baš Ilidža (mnogi ljudi misle da ako su prijavljeni npr. u Centru, moraju se i vjenčati u Centru), dakle možeš se vjenčati u bilo kojoj opštini. Samo matičar iz jedne opštine ne ide u restoran u drugu opštinu, nego gdje je restoran, odatle i matičar.
MoSa LjoŽe

#440 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by MoSa LjoŽe »

damirc_sa wrote:Potrebna je mala pomoc. Potreban mi je neki lijep restoran ne velik za organizaciju vjencanja ali da je na prostoru opstine Ilidza. Posto zelim da mi maticar dodje u restoran uslov iz Opstine je da se restoran gdje ce biti vjencanje mora nalaziti na prostoru te Opstine. Dakle zamolio bih vas ako imate nekih prifjedloga oko restorana i to da napomenem da ce broj zvanica biti oko 40 dakle samo rucak ceremonija vjencanja i to je to.
To je barem jednostavno, Brajlović.
maybelline

#441 Re: Vjencanje

Post by maybelline »

Zanimaju me iskustva sa bracnog putovanja onih parova koji su na njega otisli desetak dana nakon vjencanja, dakle prije nego sto je mlada uspjela da promijeni pasos i ostale dokumente - jeste li uopce mogli otici i kakve ste sve peripetije imali? Meni u MUP-u rekli kako ne bih smjela putovati nigdje prije nego sredim dokumente; zvali granicnu sluzbu, oni kazu da mozemo i da se preko biometrijskog pasosa ne moze vidjeti bracno stanje tj. promjena prezimena, pa sad ne znam ziva sta da radim :(
Shmizzla

#442 Pomoc za vjencanje(prostor,organizacija)

Post by Shmizzla »

Ne znam da li tema vac postoji,ako postoji izvinjavam se i molim za uputu ili link gdje da je nadjem.
Polako bih trebala da krecem sa organizacijom svoje svadbe koja bi trebala biti u septembru ove godine. Ono sto ne bih voljela je da svadba bude u nekom od ovih nasih silnih hotela koji daju jedino ful paket(prostor,hrana,pice)po visokim cijenama, nego bih ako je to moguce za naci u Sarajevu da iznajmimo samo prostor a ostalo da bude nase. Dolaze u obzir i prostori u okolini Sarajeva,jer smo i mladozenja i ja odavde i svi gosti pa ne bi bio problem malo se i provozati :)
Tako da raja bujrum sa savjetima i prijedlozima za prostor i organizaciju,ako je neko vec bio na takvoj svadbi,radio je ili ima bilo kakvih ideja i prijedloga,gdje to naci,sta bi trebalo,sta ne,na sta obratiti paznju,itd.
Zahvaljujem unaprijed i mislim da ce svaki komentar da mi bude od pomoci jer zaista nemam ni mrvicu iskustva :roll:
damirc_sa

#443 Re: Vjencanja - all about

Post by damirc_sa »

restoran Verdi na Breci, na moju zalost ja nisam uspio naci termin da bih ga iznajmio iako sam ih zvao 3 mjeseca prije vjenčanja, a prostor je prelijep, s tim da ti gazda dopusta da doneses sve svoje, a oni urade dekoraciju prostora.
kadinica

#444 Re: Pomoc za vjencanje(prostor,organizacija)

Post by kadinica »

Shmizzla wrote:Ne znam da li tema vac postoji,ako postoji izvinjavam se i molim za uputu ili link gdje da je nadjem.
Polako bih trebala da krecem sa organizacijom svoje svadbe koja bi trebala biti u septembru ove godine. Ono sto ne bih voljela je da svadba bude u nekom od ovih nasih silnih hotela koji daju jedino ful paket(prostor,hrana,pice)po visokim cijenama, nego bih ako je to moguce za naci u Sarajevu da iznajmimo samo prostor a ostalo da bude nase. Dolaze u obzir i prostori u okolini Sarajeva,jer smo i mladozenja i ja odavde i svi gosti pa ne bi bio problem malo se i provozati :)
Tako da raja bujrum sa savjetima i prijedlozima za prostor i organizaciju,ako je neko vec bio na takvoj svadbi,radio je ili ima bilo kakvih ideja i prijedloga,gdje to naci,sta bi trebalo,sta ne,na sta obratiti paznju,itd.
Zahvaljujem unaprijed i mislim da ce svaki komentar da mi bude od pomoci jer zaista nemam ni mrvicu iskustva :roll:
Svrzina kuća. Originalno, lijepo. Iznajmi se prostor, ostalo doneseš.
Ima i varijanta da se hrana povoljno nabavi, šta god želiš, nije preskupo.
Suzie Q

#445 Re: Vjencanje

Post by Suzie Q »

maybelline wrote:Zanimaju me iskustva sa bracnog putovanja onih parova koji su na njega otisli desetak dana nakon vjencanja, dakle prije nego sto je mlada uspjela da promijeni pasos i ostale dokumente - jeste li uopce mogli otici i kakve ste sve peripetije imali? Meni u MUP-u rekli kako ne bih smjela putovati nigdje prije nego sredim dokumente; zvali granicnu sluzbu, oni kazu da mozemo i da se preko biometrijskog pasosa ne moze vidjeti bracno stanje tj. promjena prezimena, pa sad ne znam ziva sta da radim :(
srećom kod nas nisu tako dobro uvezani. dokle god ne promijeniš osobnu podatci će ti biti nepromijenjeni. makar je u mom slučaju tako bilo a imam poznanice koje i nakon dvije godine braka još nisu promijenile dokumente. na granici ne spominjite brak i to je to. ako putujete avionom svakako gledaj da karta glasi na prezime koje ti je u dokumentima.

kad kreneš mijenjati dokumente, prvo ćeš osobnu a nakon nje sve ostalo jer će ti posvuda tražiti kopiju osobne (banka, zdravstveno npr), i planiraj da odvojiš dosta novca jer nema nikakvih povlastica.
dortmund86

#446 Re: Vjencanja - all about

Post by dortmund86 »

Pozdravi svima,

Mozete li mi vise reci o Hotel Sarajevu. Kakve su cijene? Ja sam cuo od jedne osobe da je 65km po osobi da je sve ukljuceno (zestoko pice, samo sarajevsko pivo, hrana, torta, 1 soba za mladence). Jeli mozda bolja varianta kupiti sam pice?
4zr4

#447 Re: Vjencanje

Post by 4zr4 »

sposa0408 wrote:Zna li neko za neki restoran ili hotel u Sarajevu za svečanu večeru povodom vjenčanja gdje se ne služi alkohol, osim Restoran Terasa, Hotel Bristol i Hotel Han na Bjelasnici (ne mogu zbog termina)??? Pleaseeee...:)
I mene to zanima, nadje li sta? Nama treba za sredinu augusta za istu priliku. :)
hamra

#448 Re: Vjencanja - all about

Post by hamra »

Zanima me neki hotel gdje bi se mogao iznajmiti apartman za mladence..
Da li je neko ima odredjeni prijedlog i znate li kako se krecu cijene.

Informacija mi je potrebna sto prije zbog rezervacije. Hvala :)
Shmizzla

#449 Re: Vjencanja - all about

Post by Shmizzla »

damirc_sa wrote:restoran Verdi na Breci, na moju zalost ja nisam uspio naci termin da bih ga iznajmio iako sam ih zvao 3 mjeseca prije vjenčanja, a prostor je prelijep, s tim da ti gazda dopusta da doneses sve svoje, a oni urade dekoraciju prostora.
kadinica wrote:Svrzina kuća. Originalno, lijepo. Iznajmi se prostor, ostalo doneseš.
Ima i varijanta da se hrana povoljno nabavi, šta god želiš, nije preskupo.
Hvala,obavezno cemo da obidjemo ove prostore,ideje su super :) Kako najbolje rijesiti problem hrane? Prijedlozi za catering,nabavku i pripremu hrane..ili da tetke kuhaju :mrgreen:
hausokokuce

#450 Bendovi za svadbu

Post by hausokokuce »

Pozdrav

Interesuju me bendovi koji pretezno sviraju zabavnu muziku, a da znaju i nesto malo vise orijentisano narodnoj muzici, sevdalinka pretezno :D. Da li imate neke preporuke? Kako bend kontaktirati, cijene, dojmovi, itd?

Hvala
Post Reply