Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ma tako sam i mislila, samo sa zescom je malo teze, svi bi nesto drugo i tako malo po malo nakupi se 15-tak flasa razlicite zeste... Ali eto znaci piva i vino glavni
westica wrote:ma tako sam i mislila, samo sa zescom je malo teze, svi bi nesto drugo i tako malo po malo nakupi se 15-tak flasa razlicite zeste... Ali eto znaci piva i vino glavni
Zato i kazem, mi smo imali kiselu, razne sokove, pivo i vino i domacu rakiju koja je inace stajala u buretu nesto vise od 10god cekajuci na to neko vjencanje ...
Da sam sada kupovao za svakog covjeka posebno ko sta voli piti trebalo bi mi kao sto ti kazes 15tak razlicitih pica, s druge strane nisam znao sve ljude na vjencanju i ne znam kako ko reaguje na zestoko , ovako je dobro proslo iznenadjujuce mnogo bijelog vina je otislo i te domace rakije nekih 6, 7 litara
Curly.LOVE wrote:
A sto se tice fotografa, meni je nekako zao dati tolike pare za fotografe :/
Ma i meni je, necu ih ni dati vjerovatno, ali su stvarno ove slike divne na stranici mms studija.
Od svih stavki za organizaciju vjencanja, smatram da se na fotografu najmanje treba stediti! Kad se to sve zavrsi ostace ti lijepe uspomene (u glavi) i oni momenti koje je fotograf uhvatio! Ja jako rado pogledam svoje fotografije i svi kojima ih pokazem su odusevljeni. Ako ti treba fotograf u Sa, javi da ti preporucim dvojicu cije radove znam i koji su me odusevili. Nemoj ocekivati neke odlicne fotografije za 200-300 KM
Radije preraspodijeli budzet da ti ostane malo vise za fotografa..moja prijateljica je imala super vjencanje i svadbu i relativno skupo to i platila, ja kad sam vidjela slike sa vjencanja nisam mogla da vjerujem kakvog je amatera angazovala...bolje sam ja slike napravila sa svojim malim aparatom, nego on sa svojom kamerom i taj je kostao 350 KM...ne kazem da je cijena mjerilo, ali je mozda dobar orjentir...u svakom slucaju pogledaj radove i dogovori se!
Curly.LOVE wrote:
A sto se tice fotografa, meni je nekako zao dati tolike pare za fotografe :/
Ma i meni je, necu ih ni dati vjerovatno, ali su stvarno ove slike divne na stranici mms studija.
Od svih stavki za organizaciju vjencanja, smatram da se na fotografu najmanje treba stediti! Kad se to sve zavrsi ostace ti lijepe uspomene (u glavi) i oni momenti koje je fotograf uhvatio! Ja jako rado pogledam svoje fotografije i svi kojima ih pokazem su odusevljeni. Ako ti treba fotograf u Sa, javi da ti preporucim dvojicu cije radove znam i koji su me odusevili. Nemoj ocekivati neke odlicne fotografije za 200-300 KM
Radije preraspodijeli budzet da ti ostane malo vise za fotografa..moja prijateljica je imala super vjencanje i svadbu i relativno skupo to i platila, ja kad sam vidjela slike sa vjencanja nisam mogla da vjerujem kakvog je amatera angazovala...bolje sam ja slike napravila sa svojim malim aparatom, nego on sa svojom kamerom i taj je kostao 350 KM...ne kazem da je cijena mjerilo, ali je mozda dobar orjentir...u svakom slucaju pogledaj radove i dogovori se!
Ako nekome treba fantastican fotograf za vjencanje, moj prijatelj radi drama dobro, mogu vam dati njegove podatke za facebook, ima postavljeno par albuma (za koje je dobio dozvolu od mladenaca) pa da pogledate kako radi. Javite mi se na PP
Una ragazza wrote:Ja imam jedno pitanje vezano sa serijatsko vjencanje, ko se razumije u ovo, hvala unaprijed na odgovoru!
Dakle, mogu li imati kumu i kuma na serijatskom vjencanju?? Po logici bi trebalo moci, ali nisam sigurna.
Neko ima slicnu situaciju? Znaci, najbolja drugarica i rodjak su u pitanju.
LP
za serijatsko vjencanje ti je potrebno da imas dva kuma ili jednog kuma i dvije kume (ne mogu 4 zene, mora biti bar jedan muskarac).
sad, da li ce da ti kumovi na serijatskom vjencanju biti isti kumovi sa opštinskog + dodatna kuma, ili ces neke skroz druge da uzmes to je do tebe.
Poenta je sto ne pravimo civilno/opstinsko vjencanje ovdje, uzimamo se u nekim dalekim krajevima pa bih onda kumu koju bih uzela na opstinsko/civilno (da se desava ovdje),kad se vratimo uzela za serijatsko + jedan muskarac, a sa druge strane je jedan muskarac, tako da imamo neobicnu kombinaciju - dva muskarca i zensko za svjedoke i to je super!
Pitali smo neke ljude iz te branse i oni kazu nije problem
ibrik wrote:Da probam malo osvježiti temu...preporuke za salon od nekih 150 do 200 zvanica? Ima li neko iskustva sa restoranom hotel Braća Mujić? Bio sam tamo i sala nije uopšte loša, ali interesuje me kakva su iskustva s njima? Vidim da ima tema,ali niko nista konkretno nije napisao!?
Ako tražiš povoljnije, onda hotel Saraj, a hotel Sarajevo je duplo skuplji
Koliko je stolica u Saraju( i sta sve spada u cijenu),a koliko u Sarajevu?
Poenta je sto ne pravimo civilno/opstinsko vjencanje ovdje, uzimamo se u nekim dalekim krajevima pa bih onda kumu koju bih uzela na opstinsko/civilno (da se desava ovdje),kad se vratimo uzela za serijatsko + jedan muskarac, a sa druge strane je jedan muskarac, tako da imamo neobicnu kombinaciju - dva muskarca i zensko za svjedoke i to je super!
Pitali smo neke ljude iz te branse i oni kazu nije problem
cini mi se da ne moze tako, da su 2 muskarca i jedna zena.
Poštovani, ne znam da li ima tema na forumu, ali mi je potrebna pomoc. Trebaju mi iskustva Vaša sa restoranima ili hotelima u Sarajevu koji primaju u svoje svadbene sale 250 gostiju i da mi kažete lokacije i nazive istih. Istražujem već par dana ali svi kapaciteti sala su manji od trazenih.
Hvala unaprijed.
Tesko da nasi restorani imaju takve kapacitete, tako da je definitvno rjesenje hotel. Zavisi od plateznih mogucnosti, ali znam da je Hollywood jedan od najboljih sto se svega tice osoblja, hrane, usluge itd. Takodje, jako dobar je i hotel Sarajevo (nalazi se kod nekadasnje firme ZICA).