Vjencanja - all about
Moderator: anex
-
girl
#301 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
bila je lijepa basta u uni nekad, a sad ne znam da li ima jos negdje. golf tereni ljeti imaju divan ambijent, ali meni se bas licno nisu svidjeli za vjencanje. jer im je iscjepkan prostor. zato je hrana fenomenalna, i sve ostalo je uredjeno "s ukusom".
-
LaCici
#302 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Mislim da je ovaj post od Maybach malo pretjeran, ispade da se ovdje organizuju samo seljacka vjencanja. Ima itekako lijepih ambijenata sa bastama i odlicnom hranom.
- Henry Chinaski
#303 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Što veća očekivanja, to veće razočarenje. 
- hadzinicasa
#304 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Avlija? ako ti se Karkin smilujeMaybach wrote:Zene drage,vjencanje koje ja prizeljkujem izgleda je skoro pa nemoguce u SA odrzati.Nije mi toliko do broja zvanica,u principu bih zeljela manje vjencanje bez rodbine i ljudi koje nikako ili rijetko vidjam,ali neko zaista sa elegancijom i ukusom.Problem ovog grada je sto ne posjeduje takve svadbene salone,odnosno nikakve svadbene salone,sa bastom da ne spominjem.Ima li jos neko ko na svom vjencanju ne prizeljkuje meso sa raznja ili plasticne flase na stolu?Bez uvrede ikome,ukusi su razliciti.
-
girl
#305 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
imas predivnu bastu u hotelu sarajevo ako ti ne dolazi puno ljudi. hrana osrednja.
- HAVANA
#306 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Mala basta-lijepa basta...
-
Ambrozija
#307 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Moja rodica je imla vjencanje u Klubu Afrika na Stupu, bilo je prelijepo. Doduse bio je avgust, organizacija je bila na vrhunskom nivou, a klub Afrika ima bazen i bastu pa je sve to upotpunilo dogadjaj, pogotovo kad je noc pala.
Nikakvih plasticnih flasa i casa nije bilo
Nikakvih plasticnih flasa i casa nije bilo
-
Maybach
#308 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Golf tereni su opcija.Idealno bi bilo nesto poluotvorenog tipa.Mislim da se jako lijepo vjencanje moze organizovati na otvorenom,cak i pod satorima,u ljetnom periodu,samo treba imati mogucnosti.Sto se hrane tice meni je dovoljan i dobar catering,ima jedna firma koja to dobro radi.Najveci problem po meni je adekvatan prostor,i opcenito losa ponuda hrane i pica,jer ako u jednom objektu imas jedno,nemas drugo i sve tako.
- CherryLips
#309 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Maybach,pretjera ga ti vala. Bila sam na vjencanjima i po restoranima i hotelima,nigdje plasticnih casa,raznja ni seljakluka. Sve sa ukusom i po mjeri,sa odlicnom hranom i picem,nema toga sto se ne moze dogovoriti.
Jos ako ce biti manje zvanica kao sto kazes,izbor ti je odlican...nemoj se u startu bezze nervirati...
Jos ako ce biti manje zvanica kao sto kazes,izbor ti je odlican...nemoj se u startu bezze nervirati...
-
teatanic
#311 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Ako neko ima br.tel. Jasmina Agovica, neka mi posalje, please...I iskustvo sa muzikom... 
-
hurmasica
#312 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
interesujeme gdje i za koliko (najjeftinije)se moze organizirati svadba u sarajevu, za tridesetak ljudi?
-
teatanic
#313 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Puno hvala forumasicama: mimoza, saany i Lara-sa! Pomogle ste mi svojim iskustvom i sugestijama tako da sad mirno mogu cekati "taj" dan 
-
teatanic
#314 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Ako kojoj buducoj mladoj treba super uradjen bidermajer i dekoracija sale - po vasim zeljama ili njihovim sugestijama, preporucujem cvjecaru u Merkuru na Otoci. Super rade i nisu preskupi.
-
sannaa
#316 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Karen wrote:Torta, drugi kat BBI, onaj cafe slastičarna. Mi smo uzeli 3 kata, crno-bijela čokolada, sir i borovnice, glazura od bijele čokolade. To je bio pun pogodak, i danas pričaju o torti. Bila je 150 km.
Kako mi je bila svadba u sklopu Bosnia hotela, cvijeće je naručeno iz njihove cvjećare, u sklopu.
Nama su svirali Blavorsi, no baš zato što smo tražili isključivo rock muziku, i tu smo se složili. Znam da ne sviraju ništa osim toga.
Mozda se kasno ukljucujem u temu. Zanima me za koliko ljudi je bila ta torta? Torte su fantasticne i mislila sam da su puno skuplje. Meni bi trebala torta za odprilike 180 ljudi pa me zanima da li je od 3 kata dovoljna.
Hvala
-
raffaelaa
#317 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Molim sve forumase, interesuje me fotograf za slikanje tokom vjencanja ima li neko preporuku? iskustva ? 
-
mimoza
#318 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Imas ppraffaelaa wrote:Molim sve forumase, interesuje me fotograf za slikanje tokom vjencanja ima li neko preporuku? iskustva ?
-
nova_korisnica
#319 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO
Imas na fb: dz.c. & dz.c. Wedding Photography ili potrazi lika dzenan cengic na fb...vidjela sam da je dobio i nekih nagrada za svoje radove, a i radi lijepe slike vjencanja...ako ti treba detaljan info, javi...
Pozz
Pozz
- Magarece_godine
#320 Re: Vjencanje
Ja cuo da u Suncu ne valja taj rucak za 25 KM ... ebem ti formalnosti ...
Imal neki resotran/hotel pa i bašta sa neograničenom ponudom jela i pića za 40-45 KM po osobi ?
Imal neki resotran/hotel pa i bašta sa neograničenom ponudom jela i pića za 40-45 KM po osobi ?
- jaca-maca
#321 Re: Vjencanje
@Pitarrr82
Je li se to zenis?
Je li se to zenis?
-
Nucleux
#322 Re: Vjencanje
Najbolja varijanta je da kupite vlastito pice. Ja sam kupio pica za 900 KM (svadba 60-tak osoba) i vratio za 300 KM, znaci doslo me oko 600 KM pice.
Nemojte pretjerivati sa izborom, meni je recimo otislo 12 flasa kole, dok recimo Fantu i Schwepps niko nije pio. Isto tako, bezveze uzeo 10 flasa zestokog pica, otisla samo jedna. Ubjedljivo najvise se pilo vino.
Nemojte pretjerivati sa izborom, meni je recimo otislo 12 flasa kole, dok recimo Fantu i Schwepps niko nije pio. Isto tako, bezveze uzeo 10 flasa zestokog pica, otisla samo jedna. Ubjedljivo najvise se pilo vino.
-
Karen
#323 Re: Vjencanje
Moj forgraf isto je on bio, prepreprezadovoljna sam.mimoza wrote:Drage moje,despina wrote:ima onaj čiko što inače svira vikendom u meksičkom restoranu Caballero, mislim da je on 300 km, svirao je mom drugu na svadbi.
a što se tiče snimatelja.... hmmm.... dobri fotografi su skupi, tu mislim na one umjetničke fotke koje su baš baš dobre. ali koštaju preko 1000 km. snimatelj kamerom ti je u prosjeku 400 km.
nije jeftino, pa ti vidi hoćeš li se ženiti
http://www.bulbartstudio.com/
fotograf, Jasmin Sakovic toplo preporucujem, super slike, imaju onaj neki fini momenat, pojedinosti na pp.
-
Suzie Q
#324 Re: Vjencanje
u Hercegovini je stolica od 45 do 50KM ali je u tu cijenu uključeno svo jelo i piće (hladne plate i uštipci, juha, šnicle u sosu s prilozima, pečenje, ponegdje ujutro oko 2-3h posluže biber meso, uz to negdje sladoled ili voćna salata ili palačinke) torta je negdje od restorana na poklon a negdje ne.
stvarno me iznenađuje da u Sarajevu za iste novce ne uključuju i piće.
stvarno me iznenađuje da u Sarajevu za iste novce ne uključuju i piće.
- kadinica
#325 Re: Vjencanje
U hotelu Hollywood je stolica 55 KM, uključen ručak, torta, piće (nemaju neke vrste, ali to naglase pa se može donijeti).