Vjencanja - all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
saany

#276 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by saany »

Ovko,prvo da kazem da sam vjencanicu skoro pa nasla :)) Sto se tice restorana, moj dragi je rekao da on to u potpunosti preuzima na sebe, kad nadje nesto sto bi nam odgovaralo ja cu imati duznost samo da potvrdim da li odgovara :))Vec ima 2-3 opcije,u pregovorima je..
Ovdje na forumu na temi mislim "muzika na svadbi" sam vidjela da neka djevojka - Sabina nudi pomoc (nadam se da joj ne smeta sto je ovdje spominjem) Stvarno mi je mnogoooo pomogla, dala nam je i preporuku za muziku. Nasli smo se s tim momcima sinoc,i bilo je prijatno iznanedjenje. Ovo ljeto smo bili na jednoj svadbi gdje su oni nastupali i pravo nam je lijepo bilo. Stvarno je muzika bila za 10. Pri tom su jaaako povoljni. Tako da problem muzika-rijesen :)) Eto,ostaju nam jos neke sitnice, ali se nadam da cemo i to malo po malo rijesiti..:))
teatanic

#277 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by teatanic »

minche85 wrote:Eh ovo je vjerovatno moj zadnji post do iza svadbe :) Svadba mi je sad u subotu, pa evo sta ja uradih: Svadba mi je u hotelu Sarajevu, sala je predivna, stolovi isto, moze se izabrati boja stolnjaka, salveta i sl. i zaista divno izgleda, nema potrebe ni za kakvim balonima, cvijecem, mada sam ja samo uzela balon iznenadenja u kojem dode malih balona sa nasim imenima i konfetima, to se instalira na plafon i poslije jednim pritiskom na dugme pukne i ti mali baloni ispadnu. Na stolove (koji su okrugli) sam stavila po kuglu sa cvijecem, na svaki sto po jednu. To je kostalo 6 KM po stolu, u cvjecari Nerina u Robotu. Kitnju sam sama kupila i pravila. Tako da me izaslo 140 KM za 250 ljudi, i 40 auta. Za 3 dana je gotova bila kitnja, nas ar cura sjelo i radilo. Sve se ima kupiti u novim zgradama u Buća Potoku, prodavnica se zove Lumen. Ima sve, odcvjetica, ljepila, iglica, korpe a stavrno su povoljni. Vjenčanicu sam uzela u Atelier Sposa za 500 KM i predivna je (bar meni :) U hotelu Sarajevo smo dobili apartman gdje cemo prenociti tu noc poslije svadbe i svi ga hvale pa vidjet cemo :) Tortu smo u Azri uzeli za 500 KM. Fotografa smo nasli za 500 KM i snima i slika (broj u PP moze dobiti koga zanima). Eto, ostalo je sad cekat i utiske pisem poslije svadbe :)
I? Utisci? Nadam se da je sve proslo i bolje nego sto si zamisljala :)
minche85

#278 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by minche85 »

teatanic wrote:
minche85 wrote:Eh ovo je vjerovatno moj zadnji post do iza svadbe :) Svadba mi je sad u subotu, pa evo sta ja uradih: Svadba mi je u hotelu Sarajevu, sala je predivna, stolovi isto, moze se izabrati boja stolnjaka, salveta i sl. i zaista divno izgleda, nema potrebe ni za kakvim balonima, cvijecem, mada sam ja samo uzela balon iznenadenja u kojem dode malih balona sa nasim imenima i konfetima, to se instalira na plafon i poslije jednim pritiskom na dugme pukne i ti mali baloni ispadnu. Na stolove (koji su okrugli) sam stavila po kuglu sa cvijecem, na svaki sto po jednu. To je kostalo 6 KM po stolu, u cvjecari Nerina u Robotu. Kitnju sam sama kupila i pravila. Tako da me izaslo 140 KM za 250 ljudi, i 40 auta. Za 3 dana je gotova bila kitnja, nas ar cura sjelo i radilo. Sve se ima kupiti u novim zgradama u Buća Potoku, prodavnica se zove Lumen. Ima sve, odcvjetica, ljepila, iglica, korpe a stavrno su povoljni. Vjenčanicu sam uzela u Atelier Sposa za 500 KM i predivna je (bar meni :) U hotelu Sarajevo smo dobili apartman gdje cemo prenociti tu noc poslije svadbe i svi ga hvale pa vidjet cemo :) Tortu smo u Azri uzeli za 500 KM. Fotografa smo nasli za 500 KM i snima i slika (broj u PP moze dobiti koga zanima). Eto, ostalo je sad cekat i utiske pisem poslije svadbe :)
I? Utisci? Nadam se da je sve proslo i bolje nego sto si zamisljala :)
Eh, evo javljam se ja napokon...udata i sretna :) i bez tih briga oko pripreme vjencanja :P salim se :)
Sve je bilo predivno...zadovoljna sa svim, ali jedino sto vam mogu reci: budite sretne taj dan i uzivajte jednostavno...i bicete najljepsa mlada :) Ja znam da su poslije svadbe samo svi hvalili mladu, jer je bila toliko nasmijana. Vjerujte time cete privuci najvecu paznju..Ja zaista nisam skidala osmijeh sa lica...sve mi je bilo ravno do mora, nisam se sekirala ni zasta..Ljudi su se veselili a ja sam imala oci samo za mog dragog pored mene...I poslije niko ne pamti ni haljinu, ni tortu vec kako je mlada bila lijepa i vesela :) Sto se mene tice mogla je svadba trajati 3 dana :) A kad se sjetimprije svadbe na sedmicu sam mislila da cu dobiti slom zivaca od svega a na kraju ipak sve suuuuuper bi. Bilo mi je preko 250 ljudi na svadbi a opet sam svima i prisla i popricala i bas mi je ugodno bilo...A na kraju slag na torti veliki apartman u hotelu Sarajevo koji smo dobili od njih na koristenje tu noc kao dar. Ne bih izlazila iz apartmana :)
Svima vam sretno posebno mojoj dragoj Gospodi Ministarki :)
Gospoda Ministarka

#279 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Gospoda Ministarka »

minche85 wrote:Svima vam sretno posebno mojoj dragoj Gospodi Ministarki
Hvala Minche :kiss:
CherryLips

#280 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by CherryLips »

Ja bih sve sad ponovila,taj mi je dan tako brzo prosao.... :)
sarajevo_84

#281 Re: Vjencanje

Post by sarajevo_84 »

sanguinaria wrote:a za tortu.... odes u azru i probas tortu kakvu zelis, uvijek imaju komad-dva za prodaju, poneses kuci i skontas jel to sta zelis. ja sam tako probala iz 2-3 slasticarne, i iz hotela sarajevo, i odlucili se za azru, najukusnija je bila, a cijena u 20-30 KM u konacnoj racunici za svadbu i nije bila bitna:)

neka bude sretno i slatko:)
U Azri izabereš kakav želiš izgled torte, a okus je uvijek reform, jer ona je jedino dovoljno čvrsta da podnese spratove. :D
Qler

#282 Re: Vjencanje

Post by Qler »

Za moje vjencanje napravljeno je 9 torti od 32cm. Izaslo me je smijesno jeftino jer mi je jaran kuhar i samo sam materijal platio, a od 200 ljudi koliko je bilo u svatovima svi su se slozili da su torte vrhunske bile :) Valjda maksuzija :) U glavnom meni bila najbolja varijanta :)
Ambrozija

#283 Re: Vjencanje

Post by Ambrozija »

...
Pitarrr82

#284 Re: Vjencanje

Post by Pitarrr82 »

Da ne bude samo o tortama, ima li neka preporuka za neki bend za svadbu :D?

Prije svega narodna a onda sva ostala muzika...
despina

#285 Re: Vjencanje

Post by despina »

Pitarrr82 wrote:Da ne bude samo o tortama, ima li neka preporuka za neki bend za svadbu :D?

uvijek se isti bendovi vrte na svadbama, tifa selam, zlaja & bacardi bend, gonzo.

cijena je od 700 do 900 km
Pitarrr82

#286 Re: Vjencanje

Post by Pitarrr82 »

despina wrote:
Pitarrr82 wrote:Da ne bude samo o tortama, ima li neka preporuka za neki bend za svadbu :D?

uvijek se isti bendovi vrte na svadbama, tifa selam, zlaja & bacardi bend, gonzo.

cijena je od 700 do 900 km

Znaci nesto manje definitivno, ima li neka preporuka za ovo?

Mozda i za nekog jeftinijeg snimatelja?
despina

#287 Re: Vjencanje

Post by despina »

ima onaj čiko što inače svira vikendom u meksičkom restoranu Caballero, mislim da je on 300 km, svirao je mom drugu na svadbi.

a što se tiče snimatelja.... hmmm.... dobri fotografi su skupi, tu mislim na one umjetničke fotke koje su baš baš dobre. ali koštaju preko 1000 km. snimatelj kamerom ti je u prosjeku 400 km.

nije jeftino, pa ti vidi hoćeš li se ženiti :D
Pitarrr82

#288 Re: Vjencanje

Post by Pitarrr82 »

Burme, srebrne? Mislim gdje ima finih naravno :mrgreen:
CherryLips

#289 Re: Vjencanje

Post by CherryLips »

Ima radnja u Zlatarskoj ulici gdje ciko pravi po narudbi,al sad da me ubijes ne mogu se sjetiti kako se zove. Uglavnom od Slatkog coseta kad ides je na lijevoj strani,od radnje zlatara Novalije je jedno druga,treca...
Ako uspijem naci vizitku u kuci,pisem tacno ko i gdje...
Pitarrr82

#290 Re: Vjencanje

Post by Pitarrr82 »

CherryLips wrote:Ima radnja u Zlatarskoj ulici gdje ciko pravi po narudbi,al sad da me ubijes ne mogu se sjetiti kako se zove. Uglavnom od Slatkog coseta kad ides je na lijevoj strani,od radnje zlatara Novalije je jedno druga,treca...
Ako uspijem naci vizitku u kuci,pisem tacno ko i gdje...

Becart? http://becart.ba/

Ako mislis na tu svakako sam mislio danas tamo otici :)
mimoza

#291 Re: Vjencanje

Post by mimoza »

despina wrote:ima onaj čiko što inače svira vikendom u meksičkom restoranu Caballero, mislim da je on 300 km, svirao je mom drugu na svadbi.

a što se tiče snimatelja.... hmmm.... dobri fotografi su skupi, tu mislim na one umjetničke fotke koje su baš baš dobre. ali koštaju preko 1000 km. snimatelj kamerom ti je u prosjeku 400 km.

nije jeftino, pa ti vidi hoćeš li se ženiti :D
Drage moje,

http://www.bulbartstudio.com/

fotograf, Jasmin Sakovic toplo preporucujem, super slike, imaju onaj neki fini momenat, pojedinosti na pp.
CherryLips

#292 Re: Vjencanje

Post by CherryLips »

eeee jeste,upravo je ta radnja za srebro.. :)
Pitarrr82

#293 Re: Vjencanje

Post by Pitarrr82 »

CherryLips wrote:eeee jeste,upravo je ta radnja za srebro.. :)

Da, vidio sam da imaju finog nakita i da se radi po narudzbi i prema zeljama :)
jasko_ja

#294 Re: Vjencanje

Post by jasko_ja »

Da se i ja upisem i priupitam koju?

Za svadbu od recimo 130 ljudi da li je isplatnije kupiti svoje pice (prodavnica, podrum pica i sl), ako postoji mogucnost dogovora da se visak vrati ukoliko ga bude.
Npr. ukoliko je stolica 50 KM, meni je 25-30 KM, sto znaci da ostaje 20-25 KM po osobi za pice, odnosno 2600-3250 KM. Zar to nije prevelik budzet za pice? I da li u ovom slucaju moram angazovati svoje konobare da sluzi moje pice ili to rade domaci konobari ?
A odgovaralo bi mi i da neko podijeli sa mnom kako je organizovao svoje vjencanje.
Gdje je bilo slavlje?
Sta je uključivalo u cijenu?
Kakva je bila usluga?
Klopa?
Neka preporuka za muziku za solidne pare i sl.
hvala
Pitarrr82

#295 Re: Vjencanje

Post by Pitarrr82 »

Mozda neko ovdje bude znao, kako doci do nekih trubaca, mogu i ulicni :D?
sarajevo_84

#296 Re: Vjencanje

Post by sarajevo_84 »

jasko_ja wrote:Da se i ja upisem i priupitam koju?

Za svadbu od recimo 130 ljudi da li je isplatnije kupiti svoje pice (prodavnica, podrum pica i sl), ako postoji mogucnost dogovora da se visak vrati ukoliko ga bude.
Npr. ukoliko je stolica 50 KM, meni je 25-30 KM, sto znaci da ostaje 20-25 KM po osobi za pice, odnosno 2600-3250 KM. Zar to nije prevelik budzet za pice? I da li u ovom slucaju moram angazovati svoje konobare da sluzi moje pice ili to rade domaci konobari ?
A odgovaralo bi mi i da neko podijeli sa mnom kako je organizovao svoje vjencanje.
Gdje je bilo slavlje?
Sta je uključivalo u cijenu?
Kakva je bila usluga?
Klopa?
Neka preporuka za muziku za solidne pare i sl.
hvala

Hotel Sunce u Vogošći

Ručak + jedno piće i kafa = 25 KM
Sve ostalo što se popije pića umanje ti za 10%.

Usluga na nivou, imaju 3 sale, izabereš koja ti najviše paše, ljudi su izuzetno ljubazni, sve se možeš dogovoriti s njima, unaprijed ostaviš neku kaparu, po završetku svadbe ostalo, mladenci dobiju gratis noćenje sa doručkom u hotelu.

Ako nađem moj meni, napisaću naknadno, što se mene tiče bilo je savršeno, i još da dodam da sam i ja otišla po preporuci i nisam se ni najmanje pokajala.

Sretno, pozz.

www.hotel-sunce.ba
PeshtA

#297 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by PeshtA »

da se i ja tuspasim ... za jedno 2 mjeseca akoBogda se "vjesam" :) nismo jos odredili datum cim draga diplomira krecemo sa organizacijom i sprovedbom plana ....

CCa 160 zvanica planiram

Koliki su realni izdatci za tu kolicinu ljudi ... imam super dobru ponudu sto se tice prostora i hrane to smatram relativno rjesenim, oni su mi sami sugerisali da je bolje da pice sam organizujem

Muziku takodjer i fotografa

Pice me najvise interesuje koliko 160 ljudi moze popiti s obzirom da nisam ni ja bas u cvijetu mladosti i sva moja raja su ustvari parovi 30+40+ koji se nadam se bar nece opijati kao tinejdzeri ... otprilike njih 70% pije ... ostalo ne ...

Koja je realna cijena nekih kulturnih civilizovanih pozivnica ...
Cijena ukrasa za cca 70 auta

hvala
Maybach

#298 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Maybach »

Zene drage,vjencanje koje ja prizeljkujem izgleda je skoro pa nemoguce u SA odrzati.Nije mi toliko do broja zvanica,u principu bih zeljela manje vjencanje bez rodbine i ljudi koje nikako ili rijetko vidjam,ali neko zaista sa elegancijom i ukusom.Problem ovog grada je sto ne posjeduje takve svadbene salone,odnosno nikakve svadbene salone,sa bastom da ne spominjem.Ima li jos neko ko na svom vjencanju ne prizeljkuje meso sa raznja ili plasticne flase na stolu?Bez uvrede ikome,ukusi su razliciti.
LaCici

#299 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by LaCici »

Sta fali restoranu i ambijentu na golf terenima? Meni je to bas elegantno i sa ukusom.
girl

#300 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by girl »

Maybach wrote:Zene drage,vjencanje koje ja prizeljkujem izgleda je skoro pa nemoguce u SA odrzati.Nije mi toliko do broja zvanica,u principu bih zeljela manje vjencanje bez rodbine i ljudi koje nikako ili rijetko vidjam,ali neko zaista sa elegancijom i ukusom.Problem ovog grada je sto ne posjeduje takve svadbene salone,odnosno nikakve svadbene salone,sa bastom da ne spominjem.Ima li jos neko ko na svom vjencanju ne prizeljkuje meso sa raznja ili plasticne flase na stolu?Bez uvrede ikome,ukusi su razliciti.
ja sam bila na eto pa bar nekoliko vjencanja, nit sam vidjela plasticne case nit meso sa raznja, nit sam kad cula da je tako bilo kod nekoga.
Post Reply