vjenčanice u Sarajevu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

daisy888

#1 vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

Ne znam da li je već tema postavljena na forumu, al mi se nešto ne da tražiti..pa da pitam, da li neko zna gdje se kvalitetno i povoljno mogu šiti vjenčanice u Sarajevu? Saloni su me razočarali, iznajmljivanje iole dobrih vjenčanica je preskupo, a ako se ipak i nadje nešto što se može priuštiti, onda je riječ o prastarim modelima...
hvala na pomoći
daisy888

#2 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

zar je moguće da niko ne zna :?
bebeSa

#3 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by bebeSa »

daisy888 wrote:Ne znam da li je već tema postavljena na forumu, al mi se nešto ne da tražiti..pa da pitam, da li neko zna gdje se kvalitetno i povoljno mogu šiti vjenčanice u Sarajevu? Saloni su me razočarali, iznajmljivanje iole dobrih vjenčanica je preskupo, a ako se ipak i nadje nešto što se može priuštiti, onda je riječ o prastarim modelima...
hvala na pomoći
Pokusaj u salonu na Trgu... e jbg ne znam kako se zove. Joj zablokirao mozak, kako da ti objasnim gdje se nalazi....Ako ides autom, u naselju prodjes pored nove dzamije na Mojmilu i sa desne strane ti ostane ona dvorana i djeciji centar, a sa lijeve TRG... (neki) pa u nizu lijevom 20 ak metara od ceste. Haj javi ako si skontala!!!!Sretno
daisy888

#4 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

pa dobro, ne bi trebalo biti teško naći. hvala na informaciji, definitivno ću otići :-D
LaCici

#5 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Ta teta na Trgu radi super :thumbup:
Ja sam svoju vjencanicu sila kod Haada i iskreno nisam bila prezadovoljna s obzirom da je kreator. Vrlo jednostavna je bila i platila sam je 380 KM. S obzirom da mi vise nije mogla posluziti prodala sam je ali je djevojka trazila odredjene korekcije prije nego je kupi i odnijela sam je bas toj krojacici na Trgu. Kada je vidjela haljinu rekla mi je milion stvari koje su se mogle puno bolje i kvalitetnije uraditi a njena cijena bi za takvu vjencanicu bila max 200 KM. I eto zeznula sam se, ali opet nisam bila ni previse razocarana vjencanicom samo bilo je detalja koji su mogli biti ljepsi. Generalno nemoj ici kod poznatijih dizajnera jer ces za veliki novac dobiti los kvalitet a i samo ces se nervirati zbog proba jer oni kao nemaju vremena pa te onda zovu u posljednji cas da probas kada vise ne mozes nista prepraviti. Ja sam bar sa Haadom izgubila po tom pitanju zivce da sam ga svaki dan zvala i maltreitirala jer me lik mjesec i po nije nazvao ni na jednu probu da dodjem. Zato, samo nadji dobru krojacicu, nikako dizajnera. ;)
daisy888

#6 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

super, znači da se neću pokajati ako posjetim tetu na Trgu. nego, gdje ste nabavile materijal za haljinu?
LaCici

#7 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Meni je Haad bio za sve zaduzen, imao je paletu sa materijalima i bojama i ja sam samo rekla koji hocu, on je nabavio, tako da to ne znam gdje ces nabaviti.
daisy888

#8 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

:-D Ok, hvala...danas u grad u potragu, definitvno
mashroom90

#9 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by mashroom90 »

LaCici wrote:Ta teta na Trgu radi super :thumbup:
Ja sam svoju vjencanicu sila kod Haada i iskreno nisam bila prezadovoljna s obzirom da je kreator. Vrlo jednostavna je bila i platila sam je 380 KM. S obzirom da mi vise nije mogla posluziti prodala sam je ali je djevojka trazila odredjene korekcije prije nego je kupi i odnijela sam je bas toj krojacici na Trgu. Kada je vidjela haljinu rekla mi je milion stvari koje su se mogle puno bolje i kvalitetnije uraditi a njena cijena bi za takvu vjencanicu bila max 200 KM. I eto zeznula sam se, ali opet nisam bila ni previse razocarana vjencanicom samo bilo je detalja koji su mogli biti ljepsi. Generalno nemoj ici kod poznatijih dizajnera jer ces za veliki novac dobiti los kvalitet a i samo ces se nervirati zbog proba jer oni kao nemaju vremena pa te onda zovu u posljednji cas da probas kada vise ne mozes nista prepraviti. Ja sam bar sa Haadom izgubila po tom pitanju zivce da sam ga svaki dan zvala i maltreitirala jer me lik mjesec i po nije nazvao ni na jednu probu da dodjem. Zato, samo nadji dobru krojacicu, nikako dizajnera. ;)
Adnan je jednoj sesrinoj prijateljici radio vjencanicu i njena je zaista bila predivna... Zasto mu ti nisi objasnila kakvu tacno haljinu zelis?
LaCici

#10 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Naravno da sam mu objasnila i sliku sam mu donijela, i ona je izgledala onako kako ja hocu ali je problem u kvaliteti jer je dio za struk mogao biti vise stegnut tako da ne visi, onda postava je bila uzasna, naprijed kraca sa strane duza tako da je virila ispod haljine, nije mi stavio ni dva sloja materijala da bi izgledala bogatije i da bi ljepse padala kako je bio dogovor. Ma on jednostavno nije imao vremena za moju haljinu i nije se dovoljno pozabavio a primio je narudzbu. Uglavnom bila sam ja krojem zadovoljna kao i svi koji su mi rekli da je savrsena ali bilo je ipak i propusta i sitnica koje su , s obzirom da je "poznati" dizajner, trebale biti odradjene profesionalnije. Nosila sam je njemu na prepravku da bi zavrsio tek dan prije vjencanja, sto me je uzasno nerviralo, jer sta da je jos gore ispalo a sutradan svadba?
Sve u svemu, nije se dovoljno pozabavio mojom haljinom i ispalo je tako kako jeste. Ali s obzirom da nisam osoba koja drami zbog takvih stvari, bila sam zadovoljna i sa takvom haljinom. Bitno je da sam se udala :D
mashroom90

#11 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by mashroom90 »

LaCici wrote:Naravno da sam mu objasnila i sliku sam mu donijela, i ona je izgledala onako kako ja hocu ali je problem u kvaliteti jer je dio za struk mogao biti vise stegnut tako da ne visi, onda postava je bila uzasna, naprijed kraca sa strane duza tako da je virila ispod haljine, nije mi stavio ni dva sloja materijala da bi izgledala bogatije i da bi ljepse padala kako je bio dogovor. Ma on jednostavno nije imao vremena za moju haljinu i nije se dovoljno pozabavio a primio je narudzbu. Uglavnom bila sam ja krojem zadovoljna kao i svi koji su mi rekli da je savrsena ali bilo je ipak i propusta i sitnica koje su , s obzirom da je "poznati" dizajner, trebale biti odradjene profesionalnije. Nosila sam je njemu na prepravku da bi zavrsio tek dan prije vjencanja, sto me je uzasno nerviralo, jer sta da je jos gore ispalo a sutradan svadba?
Sve u svemu, nije se dovoljno pozabavio mojom haljinom i ispalo je tako kako jeste. Ali s obzirom da nisam osoba koja drami zbog takvih stvari, bila sam zadovoljna i sa takvom haljinom. Bitno je da sam se udala :D
A zao mi je sto ti vjencanica nije bila onako kako si ju zamislila, jednog dana kad se budem udavala nadam se da ce mi vjencanica izlgledati i stajati onako kako ja budem zamisljala :)
Sad ti je uzalud o tome razmisljati, ali ubuduce ako budes nesto sila ili narucivala bices opreznija. A kao sto si rekla bitno je da si se udala:) Nadam se da ti je bracni zivot dobar i da je ublazio tugu za savsenom vjencanicom :)))) :-D
daisy888

#12 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

pa upravo sam zato i otvorila temu. očekuješ da, ako već šiješ vjenčanicu, ona bude savršena...baš onakva kakvu je zamisliš.
ima li neko možda iskustva s kupovinom preko interneta?
LaCici

#13 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Ma ja bih bila sretna i da sam u trenerci otisla na vjencanje, haljina je nebitna totalno, ali to skontas tek nakon vjencanja ;)
daisy888

#14 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

ma vjerujem, nakon sto to prođe, sve je više nebitno...al hajd ti to sad nama budućim mladenkama dokaži :-D
LaCici

#15 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Ma naravno, ja sam bila uzasna prije vjencanja jedva sam cekala da se sve zavrsi i da otputujem. Zelis da sve bude savrseno da ljudi budu zadivljeni i da im je udobno a najmanje u sustini mislis na sebe i na svoje zdravlje koje unistavas nerviranjem. Sad da se opet udajem svadbu nikad ne bih pravila, samo opstina, rucak sa roditeljima i kumovima i to je to. Ali opet kazem, dzaba je govoriti, to ces skontati tek kasnije. Koje sam pare bacila mogla sam otici na puno bolje i egzoticnije putovanje, umjesto sto sam nastojala da ugodim zvanicama, a uvijek ti se nadje neko kome nesto nije bilo ok ili te vise nikad ne nazovu. Eto, to je moje vidjenje, opusti se i nadam se da ce tvoja vjencanica biti bas onakva kako si je zamisljala ;)
daisy888

#16 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

upravo zato mi ni ne pravimo veliku svadbu...na kraju 90% ljudi koju dođu na vjenčanje nisu zadovoljni. a iskreno, pare mi se ne bacaju na to.
u svakom slučaju, hvala, i tebi puno sreće želim
LaCici

#17 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Kod mene je bilo 45 ljudi, nije bila velika svadba ali se iskreno kajem i zbog toga. Ali eto da bih udovoljila mami koja smatra da se ne moze tek tako otici od kuce, odlucila sam se za svadbu. Sad bih iskljucivo samo sebe slusala. Uglavnom, uzivaj u braku, jer je zaista to jedna institucija i najljepsa stvar koja se meni u zivotu do sada dogodila ;)
bebeSa

#18 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by bebeSa »

daisy888 wrote:pa upravo sam zato i otvorila temu. očekuješ da, ako već šiješ vjenčanicu, ona bude savršena...baš onakva kakvu je zamisliš.
Ni slucajno! Masu stvari ne mozes odraditi kako treba!!!!
bebeSa

#19 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by bebeSa »

Drage moje mladenke,
ja sam u braku 19 godina. Brat mi se zenio prije 2 godine. I na mom i na njegovom vjencanju bilo 200 zvanica. Zar mislite da smo ugadjali svima? Mi smo pravili svatove sa dobrom klopom i dobrom muzikom, gdje je bilo za sve po nesto. I svima je bilo Super! Najlakse je pogrijesiti kad radis nesto izmedju! Razumijem da financijska situacija nije naj, ali nemojte se zamarati sa misljenjima drugih. Ili zovite sviju pa im priredite ludu i nezaboravnu zabavu, ili nemojte zvati nikoga pa neka opet imaju o cemu pricati!A priznajem da je lijepo pogledati slike ili video poslije mnogo godina!!!
Sto se tice vjencanice, teta na Trgu je super! Moja snaha, prije dvije godine, obila grad, predgradje, okolinu, regiju, internet.... i na kraju zavrsila kod tete sve u 3 dana!!!! Preporuka!
Sretno
daisy888

#20 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

bebeSa wrote:
daisy888 wrote:pa upravo sam zato i otvorila temu. očekuješ da, ako već šiješ vjenčanicu, ona bude savršena...baš onakva kakvu je zamisliš.
Ni slucajno! Masu stvari ne mozes odraditi kako treba!!!!
Znači, ima i loših iskustava...a ja taman izabrala vjenčanicu, sve moguće mjere odredila :-D
Zar teta na Trgu u tako kratkom roku uspije sašiti vjenčanicu? meni i treba u kraćem roku
LaCici

#21 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Ne mora znaciti, znam dosta djevojaka koje su kupile haljinu preko interneta i bile prezadovoljne, samo je bitno da odredis dobro mjere.
daisy888

#22 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by daisy888 »

odlučeno, teta na Trgu. danas idem na dogovor, uzimanje mjera i svega ostalog:)
MajkoStoMeRodi

#23 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by MajkoStoMeRodi »

Cure, a kakav i gdje kupiti materijal za vjencanicu? Koji je najbolji za takve namijene?
LaCici

#24 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by LaCici »

Zavisi kakvu zelis vjencanicu. Ako hoces da ti pada ono elegantno, onda muslin. Ja sam svoju radila od muslina, i super je materijal pogotovo za ljeto, jer je lagan i ne znojis se u njemu a predivno pada, izgleda bas leprsavo.
_EMA_

#25 Re: vjenčanice u Sarajevu?

Post by _EMA_ »

daisy888 wrote:odlučeno, teta na Trgu. danas idem na dogovor, uzimanje mjera i svega ostalog:)
jesi li bila kod tete, jesi odlucila? Pratim Vas i ja jer ce i meni uskoro trebati... :)
Post Reply