Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
meni se svidja... velika sam pristalica minimalizma... volim ciste linije... simetriju (mada ne obavezno)... tako da me uopste japan i njihov stil u svemu odusevljava
kuca je genijalna kako ne vidite sta je covjek uradio.. napravio je vrt u sred kuce i svaki pogled okrenuo na njega, a guzu je okrenuo ka ulici .
mora da je velika uZZivancija gledati kada kisa pada.. mozes go izaci na mostic i tusirati se.. raditi sta god ti padne na pamet.. i nikada ne moras voditi racuna o tome da ce te neko vidjeti potpuna privatnost
i sve to na parceli sirine 4 m .. i to u onakvom kvartu
.. he locked out the LuDDnica :D
Evo još jedna kuća koja mi se sviđa, i opet jedan japanac. Ime mu je Shigeru Ban. Radi se o kući od papira. Naravno, konstrukcija je čini mi se drvena ali je opna papirnata. Skenirajte, ove kutije koje se mogu vozati po kući su ustvari sobe.
Naked House, Kawagoe i Japan su ime i mjesto kuće, te zemlja.
aaaaaaaa tatami sobe . ljeti izneses u vrt.. ii spavanaaaaC :):) .ili ih sloze poslije dorucka
ako nekome i padne na pamet da zamjeri zbog nedostatkaa privatnosti..neka odmah pomisli na tradicionalnu japansku kucu i pregrade od navostenog papira i odmah ce se nasmijesiti jer ce procitati poruku arhitekte..
i da! svi oni koji kažu da su ove kuće hladne neka zamisle svoje stanove bez namještaja, pa ako dobiju približnu atmosferu neka opet kažu da je hladnjikavo.