umjetnost zivljenja na bh nacin

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
havetinja

#1 umjetnost zivljenja na bh nacin

Post by havetinja »

po svim statistikama po kvalitetu zivota mi smo na dnu evrope i nedje u rangu sa sirotinjskim africkim drzavicama. :(

a ipak, kad se okrenem na ulici...masa novih luksuznih automobila. svega ima , mecki, bmw-a, porsea, jaguara, a eto, pojavio se i jedan nov ferari (znam, znam ciji je).
plac za gradnju kuce na ljepsoj lokaciji u gradu je bar 200.000 km , a kuce i vile nicu ko lude.

kad prodjes ferhadijom, ko da si u sred pariza ili ..u milanu bar. sve napucano, dotjerano, niko ne nosi suncane cvike ispod 3 glave.

pa ljudi, kako to moze u zemlji i gradu gdje je prosjecna plata 500-600 maraka i gdje zvanicno ne radi 40 posto stanovnistva.

tako da..to je zaista umjetnost zivljenja :wink: ...koja ja nikako da savladam, pa ...ako bi me neko ljubazno uputio :cry:, jer red je, jebiga,ja ipak zaradjujem nesto vise od bh prosjeka :cry:
Stari

Post by Stari »

Hm....ja ti tu ne mogu nimalo pomoci....ja ovdje u Svedskoj...radim puno radno vrijeme i imam prosjecnu platu (no pos'o k'o sto vidis nije bas pravise tezak..al' to nije tema) i imam srednji stan, toyou corollu staru 15 godina, i normalnu ishranu i odijevanje.....i to te je to.

Jaguar,Mercedes...i tako to ....[{( :-) :-) ...hej-haj brigade :-) :-) hej-haj ruke mlade:-):-) ])} ehehehehe....jaooo sine mitre.....

A tek Ferari ....
horoz

Post by horoz »

To sto se vidi na Ferhadiji i sl. nije ni 0,0005% bosanske populacije. Probaj otici samo malo iz grada Sedrenik, Faletici, Nahorevo... Ima vila al' vise ima bijede.
bhtr14

Post by bhtr14 »

ovo ljeto sam imala sanse da se spustim do Sarajeva .. Sarajevo sto puta bolje od Zenice.. Zenica pravi haos, nema niko ni te dvije marke za kafu .. upozorili me starci da se ne rasipam i ne dijelim milostinju prosjacima ... ko je gladan ne prosi ...
jad i bjeda..
CiCiban

#5 Re: umjetnost zivljenja na bh nacin

Post by CiCiban »

[quote="havetinja"]po svim statistikama po kvalitetu zivota mi smo na dnu evrope i nedje u rangu sa sirotinjskim africkim drzavicama. :(

a ipak, kad se okrenem na ulici...masa novih luksuznih automobila. svega ima , mecki, bmw-a, porsea, jaguara, a eto, pojavio se i jedan nov ferari (znam, znam ciji je).
plac za gradnju kuce na ljepsoj lokaciji u gradu je bar 200.000 km , a kuce i vile nicu ko lude.

kad prodjes ferhadijom, ko da si u sred pariza ili ..u milanu bar. sve napucano, dotjerano, niko ne nosi suncane cvike ispod 3 glave.

[quote]

ako obratis paznju na psihicki profil ovih sRRetnika :D mozda i tebe iznenada obasja sunce sRRece i mira :)
Post Reply