zar nije opštepoznata činjenica da koristimo 10% moždanog kapaciteta...crnokosa_girl wrote:S obzirom da koristimo samo 1% cijele mozdane mase, dobro je da smo i ovoliko postigli.
Na sta bi svjet licio da koristimo 10%, a nedajboze 90% ili 100% mozga?!
UM
Moderator: anex
- morti
-
štzngrm
nije problem naći odgovor u knjigama- problem je primijeniti savjet-
ali svakako to je početak- pojam 'mentalno obrazovan' je relativno mlad i podrazumijeva znanje o strukturi i radu mozga i uma. joge meditacije sport- to sve postaje higijena koju radi sve više ljudi-baš kao i pranje zuba- misli su stvarne i totalno zajebane- loše iskustvo učini da mozak ponavlja loše misli i ponese te loša energija- treba ubaciti u sistem pozitivne sugestije i misli, ali ebiga ubaci ih ako možeš u ovakvoj državi i društvu-
ali svakako to je početak- pojam 'mentalno obrazovan' je relativno mlad i podrazumijeva znanje o strukturi i radu mozga i uma. joge meditacije sport- to sve postaje higijena koju radi sve više ljudi-baš kao i pranje zuba- misli su stvarne i totalno zajebane- loše iskustvo učini da mozak ponavlja loše misli i ponese te loša energija- treba ubaciti u sistem pozitivne sugestije i misli, ali ebiga ubaci ih ako možeš u ovakvoj državi i društvu-
-
FortunaBela
Koliko sam ja samo tih knjiga pročitala, reci mi ko je napisao tu.hananah wrote:Fortuno procitaj knjigu "Carobnjakov Segrt" mislim da ces naci odgovor na svoje pitanje
A ti pročitaj Jasan odgovor iz duhovnog svijeta, Marie-Luise i Roberta Hahn..
-
štzngrm
posljednjih godina naučnici su se složili da su mogućnosti mozga neograničene i da koristimo manji procenat mozga nego što smo mislili-
i da svaka ćelija mozga ima svoju neovisnu inteligenciju-ako je baciš negdje ona će sam apokušati da se spoji sa drugi elementima kako bi preživjela-ludilo-zamisli da koristimo sve te naše inteligentne ćelije-
Volio bih čuti iskustva ljudi koji duže vrijeme meditiraju ili 'jogiraju'-
kako biti ovdje i sada
i da svaka ćelija mozga ima svoju neovisnu inteligenciju-ako je baciš negdje ona će sam apokušati da se spoji sa drugi elementima kako bi preživjela-ludilo-zamisli da koristimo sve te naše inteligentne ćelije-
Volio bih čuti iskustva ljudi koji duže vrijeme meditiraju ili 'jogiraju'-
kako biti ovdje i sada
-
FortunaBela
Hvala...hananah wrote:Evald Frisar - Carobnjakov Segrt, knjiga koja ostavlja bez daha
-
Xwoman
#33 Re: UM
Od upoznavanja sa "zakonom oktave" tesko da bi mi bilo sta drugo bilo potrebno da se lijepo druzimo Um i Ja.štzngrm wrote:koliko znate o svom mozgu-kako se nosite sa mislima-da li kontrolišete um-meditirate li-pijete li-šta-kuda gdje.............jedva zaustavi misao-
Nego, vidim tu i tamo neko spominje 'astral'. Zivo me zanima sta ste bitno iscupali iz tog iskustva. Moje je jedino 100% tvrdnja, zasnovana na empiriji, o postojanju paralelnih realnosti i relativnosti nasih ustaljenih dimenzija - prostora i vremena - no pod cije zakone strogo potpadamo dok smo u tjelesnom obliku ovih pretezno karbonskih jedinica.
PEACE