Uklanjanje ožiljka

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

cordial

#51 Re: Uklanjanje ožiljka

Post by cordial »

Nemam vremena da citam sve postove, ali me zanima da li je iko radio lasersko uklanjanje oziljaka? Ako jeste - gdje, kakvi su rezultati, koliko kosta? Hvala....
Théa

#52 Re: Uklanjanje ožiljka

Post by Théa »

moja prijateljica je imala ozbiljan ozljak na licu koji je dobila teskom sobracajnom nesrecom, naravno tad nije znala za lasersko ljecenje. Ali nekon nekih 7-8 god uradila je lasersku terapiju 4-5 puta. ima dobar rezultat ali ne dovoljan. Jer je oziljak bio previse debeo.
zasto?

Rana je previse stara, sve sto se duze ceka to je gore za regeneraciju, onaj tko zeli da mu se rane ne vide, bilo bi bolje sto hitnije ljeciti i to nekoliko terapija po 5-10min.
cijene jedne terapije oko 100km

inace se preporucuje nakon carskog reza, rane ni na mapi. kao i smede mrlje od sunca sretno

laser je supe!
cordial

#53 Re: Uklanjanje ožiljka

Post by cordial »

Théa wrote:moja prijateljica je imala ozbiljan ozljak na licu koji je dobila teskom sobracajnom nesrecom, naravno tad nije znala za lasersko ljecenje. Ali nekon nekih 7-8 god uradila je lasersku terapiju 4-5 puta. ima dobar rezultat ali ne dovoljan. Jer je oziljak bio previse debeo.
zasto?

Rana je previse stara, sve sto se duze ceka to je gore za regeneraciju, onaj tko zeli da mu se rane ne vide, bilo bi bolje sto hitnije ljeciti i to nekoliko terapija po 5-10min.
cijene jedne terapije oko 100km

inace se preporucuje nakon carskog reza, rane ni na mapi. kao i smede mrlje od sunca sretno

laser je supe!
Bas ti hvala na informaciji. Imam i ja jedan oziljak na vratu. Da li znas gdje je tvoja prijateljica isla, u koji salon ili kod kojeg ljekara? Znas li ista o uklanjanju bora laserom, koliko je ucinkovito i koliko kosta? Hvala...
manki

#54 Re: Uklanjanje ožiljka

Post by manki »

E imam ja pitanje, malo sam čitao šta ste pisali/e, a nisam siguran baš u koju kategoriju ja spadam pa da pitam.

Imao sam na vratu pozada na potiljku neku ogromnu čibu, i istiskao sam je i gnjavio jer me je nervirala, i nakon izvjesnog vremena sam je isčeprkao skroz (živčo) raskrvario, pa bila krasta, pa otkinem krastu, pa raskrvarim, pa opet krasta, pa opet otkinem, pa istisnem, pa raskrvarim itd... :lol:

I sad mi je ostao pozada na vratu ožiljak, ja sam mislio da će biti onako ko flekica pa će nestati, ali mi je ostao baš onaj ožiljak roze boje isto da sam zgulio kožu negdje, ili da sam pao :-? onako je malo izbočen ožiljak, promjera centimetar možda, ali užasno me iritira pozada na vratu, roze boje.. Star je ožiljak 2-3 sedmice..

Mislio sam pokušati to s kremom, ima li ko kakav savjet?
manki

#55 Re: Uklanjanje ožiljka

Post by manki »

Iko? :-?
immuno

#56 Re: Uklanjanje ožiljka

Post by immuno »

Na tako svjez oziljak idealan je contratubex gel ili mast sta nadjes i mazi 1-2 sedmice i neizlazi suncu!sretno
manki

#57 Re: Uklanjanje ožiljka

Post by manki »

immuno wrote:Na tako svjez oziljak idealan je contratubex gel ili mast sta nadjes i mazi 1-2 sedmice i neizlazi suncu!sretno
Hvala puno! :)
harleyquinn

#58 Re: Uklanjanje ožiljka

Post by harleyquinn »

...
Adoxxx

#59 Re: Uklanjanje ožiljka

Post by Adoxxx »

Gdje u Sarajevu kupiti Melop E Saljic?

http://saljic.rs/melop-e/
Post Reply