Prijašnjih sam godina redovito koristio uslugu VF kućne dostave. Bili dosta dobri u usluzi ali i cijeni. Otkad ih preuzeo Konzum sve krenulo naopako. Počeli naplacivati uslugu dostave, od 2-4 KM (nije puno ali je stvar principa), a i cijene im se povećale.
U to vrijeme Mercator bio skuplji i išao bih samo kad bi bilo nešto na akciji. Danas sam u Mercatoru svakog utorka. Uspoređujem sad cijene s računa iz Mercatora i na interenetu Konzuma.
artikal Konzum - Mercator
mlijeko svjeze 1,53 - 1,43
jogurt tečni 1,65 - 1,59
omekišvač 6,89 - 6,25
ab kultura 1,59 - 1,55
fanta orange 1 l 1,69 - 1,60
Somat prašak 18,95-16,99
ulje sms maslinovo 13,99-13,77
čokolino 1kg 11,49-12,99
Znači, od 8 artikala koje kupujem 7 je jeftinije u Mercatoru a jedan u Konzumu. I JOŠ VAŽNO, UTORKOM DOBIJEM 10% POPUSTA U MERCATORU. Ja ne budi lijen, redovito i radim shopping utorkom.
Bio im dobar kupac (recimo 500 KM u to vrijeme - sad bi bilo više), a oni me odbili...Gdje je tu logika i poslovna politika! A nije da više volim Slovence od Hrvata...
U Konzumu skuplje nego u Mercatoru
Moderator: anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: U Konzumu skuplje nego u Mercatoru
Pišu novine da bi sh. roba trebala biti još jeftinija,...Sad, tačno koja, ne znam...jer nema više carine prema CEFT-i.
I ja se snabdijevam u velikim tržnim centrima u nadi da tamo ima više inspekcijskih kontrola. Zagledam da li su im kokošija jaja u rashl. gondolama ili ''nako'', čitam sadržaj na pakovanjima, pa ako nešto ''prokljuvim'', to ne kupujem. Eto, u Interexu na HIPP2 mlijeku ima dodatni natpis, deklaracija, koju je stavio uvoznik u BiH, nema asterixa* koji označavaju koji od sastojaka je BIO (Organic) proizvodnje, dok na samom originalu pakovanja stoji oznaka i pečat BIO. Hajd' ti znaj, da li je HIPP2 BIO ili obično mlijeko u prahu za djecu.
Nije me briga ko proizvodi, samo da je kvalitetno i zdravstveno (hemijski i organoleptički) ispravno.
GDJE JA U BIH MOGU KUPITI OVO:

Piletina iz organskog uzgoja.
Ne pitam za cijenu, neka je i 30KM/kg!
I ja se snabdijevam u velikim tržnim centrima u nadi da tamo ima više inspekcijskih kontrola. Zagledam da li su im kokošija jaja u rashl. gondolama ili ''nako'', čitam sadržaj na pakovanjima, pa ako nešto ''prokljuvim'', to ne kupujem. Eto, u Interexu na HIPP2 mlijeku ima dodatni natpis, deklaracija, koju je stavio uvoznik u BiH, nema asterixa* koji označavaju koji od sastojaka je BIO (Organic) proizvodnje, dok na samom originalu pakovanja stoji oznaka i pečat BIO. Hajd' ti znaj, da li je HIPP2 BIO ili obično mlijeko u prahu za djecu.
Nije me briga ko proizvodi, samo da je kvalitetno i zdravstveno (hemijski i organoleptički) ispravno.
GDJE JA U BIH MOGU KUPITI OVO:

Piletina iz organskog uzgoja.
Ne pitam za cijenu, neka je i 30KM/kg!
-
d2
#3 Re: U Konzumu skuplje nego u Mercatoru
rimac wrote:Prijašnjih sam godina redovito koristio uslugu VF kućne dostave. Bili dosta dobri u usluzi ali i cijeni. Otkad ih preuzeo Konzum sve krenulo naopako. Počeli naplacivati uslugu dostave, od 2-4 KM (nije puno ali je stvar principa), a i cijene im se povećale.
ista stvar potpuno i kod mene, prvo su poceli zajebavati sa dizanjem minimalne cijene kupovine, pa cu poceli zajebavati sa vremenima narudzbe i isporuke a sada vidim da su otisli i korak dalje ...
ja sam u VF usao mozda 2-3 puta nakon sto ih je Konzum kupio, u zadnje vrijeme imam Drvopromet pred kucom (vise ne pustaju srbijanski turbo folk nakon sto sam ih zadnjih put pitao jel im DJ iz Čačka) a ako vec idem kod nekoga od "velikih" onda odem u Merkator... Prosli put sam se slucajno zatekao bas u utorak i stvarno je bila masa ljudi... Svidja mi se sto je dobar izbor, nisi osudjen na jednu tjesteninu recimo nego ih ima bar 10-15.
Konzum - vozdra.