Tunis - marihuana
Moderator: anex
-
gevera071
#1 Tunis - marihuana
Putujem krajem mjeseca u tunis i zanima me dali je tamo legalna marihuana? Dali turisti mogu imati problema zbog konzumiranja iste? tnx
- nostalgicar
he he he ...a ovdje kao nije zabranjena ?!? Pusis li je ovdje ?
-
saveznica
Nije bas kao da mozes bilo gdje i bilo kada divati samo tako "ja sam turist i duvam"
ali npr na plazi mozes bez problema.
Ma kao i kod nas.
Gdje u svom gradu pusis, pusi i tamo, samo tamo imas i plazu na raspolaganju!
Zakljucak:
Kao i kod nas!
Ma kao i kod nas.
Zakljucak:
Kao i kod nas!
-
felichi
ono sto sam ja uzimao u tunisu je truba u odnosu na good old hercegovacku vutru, takode na svakom koraku te pokusavaju prevariti i podvaliti neku zemlju pod hasis, a nije sglave.
moj ti je savjet da nades kakvog konobara u hotelu, pa da vidis preko njega kakvu sematiku.
tako da ti je ta prica za vutru prevara jednako kao i njihovo odvratno bezalkoholno pivo.
moj ti je savjet da nades kakvog konobara u hotelu, pa da vidis preko njega kakvu sematiku.
tako da ti je ta prica za vutru prevara jednako kao i njihovo odvratno bezalkoholno pivo.
-
encian
nama je vodic rekao u SA ovako:
"ni slucajno. tamo mozete kupiti sto god hocete, ali ako vas uhvate na granici strpat ce vas u neki zatvor koji zvanicno ne postoji i nece vas tito izvuc. dok ste zivi pendreci i ostalo vas ne gine."
eto. sto se mene tice, ako te uhvate, jedan drogeras manje
"ni slucajno. tamo mozete kupiti sto god hocete, ali ako vas uhvate na granici strpat ce vas u neki zatvor koji zvanicno ne postoji i nece vas tito izvuc. dok ste zivi pendreci i ostalo vas ne gine."
eto. sto se mene tice, ako te uhvate, jedan drogeras manje
- ZZZlica
Mojne šuplje, ko nije bio ili pretpostavlja... razlike su velike pa i između Maroka (hašiša kol'ko hoćeš, veća zakonska tolerancija), Tunisa (krivično odgovaraš kao kod kuće, tj. u FBiH, za razliku od RS) i Egipta (slično kao u Tunisu)...
A opet imaš zemalja kao Indonezija, Malezija, Singapur gdje za to zaplatiš glavom (smrtna kazna, čak piše u vizi u pasošu, da se smrzneš!!!)
Što se tiče podvaljivanja, bezbeli da će levatu probati prodati zemlju umjesto šita, peršun ili origano umjesto vutre, ali ko ne zna kako šta izgleda i miriše će se zaletiti i kod nas...
Što se tiče "odvratnog bezalkoholnog piva" kojeg k'o biva "pokušaju uvaliti", fakat ne kontam... znaš li čitati? jel' ne piše 0% alkohola?
Tunižani imaju sjajno pivo (alkoholno), zove se CELTIA i decenijama se pravi po njemčkom receptu, imaju i odlična vina, Chateau Feriani, Sidi Saad i sl. a imaju i rakiju od smokava "Buhka"
A opet imaš zemalja kao Indonezija, Malezija, Singapur gdje za to zaplatiš glavom (smrtna kazna, čak piše u vizi u pasošu, da se smrzneš!!!)
Što se tiče podvaljivanja, bezbeli da će levatu probati prodati zemlju umjesto šita, peršun ili origano umjesto vutre, ali ko ne zna kako šta izgleda i miriše će se zaletiti i kod nas...
Što se tiče "odvratnog bezalkoholnog piva" kojeg k'o biva "pokušaju uvaliti", fakat ne kontam... znaš li čitati? jel' ne piše 0% alkohola?
Tunižani imaju sjajno pivo (alkoholno), zove se CELTIA i decenijama se pravi po njemčkom receptu, imaju i odlična vina, Chateau Feriani, Sidi Saad i sl. a imaju i rakiju od smokava "Buhka"
-
EI Presidente
Kod nas te radi jointa odvedu u stanicu, izlupaju, pa onda odes na sud i dobijes do 12 mjeseci uslovne. ako je ko i kod nas, onda ga yebi...saveznica wrote:Nije bas kao da mozes bilo gdje i bilo kada divati samo tako "ja sam turist i duvam"
Ma kao i kod nas.
Zakljucak:
Kao i kod nas!