Dragi forumasi,
imam pec u koju pa skoro da panj moze stati, problem je iduci, radije emisije toplote peci, a koja je nedaleko od TV-a strah me je da ne dodje do ostecenja, pa se pitam ima li iko ovdje na forumu iskustva, gdje i kako bi se mogla kupit neka haj da kazem samostojeca termoizolirajuca ploca, kojom bih blokirao emisiju toplote k TVu.
Da napomenem, ne postoji mogucnost da Tv premjestim, premjestim pec itd. kako je tako je.
Hvala na odgovorima
Termoizolirajuca ploca
Moderator: anex
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
- W0rM
#2 Re: Termoizolirajuca ploca
Ja foruma, kad je kakva glupost to se odmah javlja, komentarise, krvilo bi se, kad je sta pametno, svi se poklope usima, nema odgovora, tisina.
- mayab
#3 Re: Termoizolirajuca ploca
Koliko je to "nedaleko" u metrima, ili još bolje nacrtaj nam skicu....
Generalno, može to biti skoro pa bilo kakva ploča, koja će preuzeti dio toplote , i što je najbitnije smanjiti kolicinu toplote koja će doći do samog TV-a
Generalno, može to biti skoro pa bilo kakva ploča, koja će preuzeti dio toplote , i što je najbitnije smanjiti kolicinu toplote koja će doći do samog TV-a
- W0rM
#4 Re: Termoizolirajuca ploca
oko metar. znam da moze bilo kakva ploca, ali eto cuo sam da imaovakvih negdje kupiti pa zato pitammayab wrote:Koliko je to "nedaleko" u metrima, ili još bolje nacrtaj nam skicu....
- Maraschino
#5 Re: Termoizolirajuca ploca
Takve ploce pa jos samostojece ne postoje, vjerovatno jer nema puno takvih slucajeva kao sto je tvoj. Postoje one razne zastite za kamine od varnica, pepela i tako a nikako od toplote.
To moras sam osmisliti kao neki panel-sendvic koji je samostojeci. Dakle, treba ti tvrdi stiropor obostrano oblozen limom(toga ima gotovih sto se krovovi pokrivaju) i uradis stalak na koji ces to staviti. Nesto kao pregradna stijena 100cm sirine i 100-150cm visine ili nekih drugih dimenzija.
Ne znam situaciju pa mozda lupam bez veze.
To moras sam osmisliti kao neki panel-sendvic koji je samostojeci. Dakle, treba ti tvrdi stiropor obostrano oblozen limom(toga ima gotovih sto se krovovi pokrivaju) i uradis stalak na koji ces to staviti. Nesto kao pregradna stijena 100cm sirine i 100-150cm visine ili nekih drugih dimenzija.
- Rugafet
#6 Re: Termoizolirajuca ploca
Koristi regips kojim se oblažu kamini, mislim da je crveni (napraviš sendvić, unutra ide folija baš za to što tebi treba) nabaci ga fasadom i voila. Visinu, širinu, dužinu sam sebi štimaš djećeš šta bolje
- W0rM
#7 Re: Termoizolirajuca ploca
Maraschino wrote:Takve ploce pa jos samostojece ne postoje, vjerovatno jer nema puno takvih slucajeva kao sto je tvoj. Postoje one razne zastite za kamine od varnica, pepela i tako a nikako od toplote.
Hvala ekipa, cijenim vase odgovore i ideje. Ako ne umjednem sam uposlit cu nekog stolara posto nisam najvicniji s tim stvarima.Rugafet wrote:Koristi regips kojim se oblažu kamini, mislim da je crveni (napraviš sendvić, unutra ide folija baš za to što tebi treba) nabaci ga fasadom i voila. Visinu, širinu, dužinu sam sebi štimaš djećeš šta bolje
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno