Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zubi wrote: ↑17/05/2025 11:28
uopste ne vdim gdje je, u kojoj zemlji a ne sta detaljnije.
pise aleksandrovac
Pozdrav svima, evo i meni kaze preuzeto od carine u Aleksandrovac:
Shipping details
In Transit
Taken from the sender
Aleksandrovac;78250
May 19, 2025, 23:04
Import Customs Handover
May 19, 2025, 8:01
Customs clearance completed
May 19, 2025, 8:00
Being checked at customs
May 17, 2025, 11:00
Picked up by Customs clearance company
May 16, 2025, 9:00
Sto li sad ide tamo? Da ne ide na banjalucki aerodrom?
zubi wrote: ↑17/05/2025 11:28
uopste ne vdim gdje je, u kojoj zemlji a ne sta detaljnije.
pise aleksandrovac
Pozdrav svima, evo i meni kaze preuzeto od carine u Aleksandrovac:
Shipping details
In Transit
Taken from the sender
Aleksandrovac;78250
May 19, 2025, 23:04
Import Customs Handover
May 19, 2025, 8:01
Customs clearance completed
May 19, 2025, 8:00
Being checked at customs
May 17, 2025, 11:00
Picked up by Customs clearance company
May 16, 2025, 9:00
Sto li sad ide tamo? Da ne ide na banjalucki aerodrom?
Kod sviju je tako stici ce u par dana.
Zna li neko koja firma u Sarajevu za dostavu ne salje SMS na dan dostave jer mi jednom lik u pidzami i civilnom autu dovukao paket nikakve obavjesti ?
Ja imam dva paketa koja mi trebaju stići, za jedan je status "package arrived at airport" od 13. maja, a drugi order shipped 13.maja. Nikad mi nije ovoliko zaglavio do sad, ne znam sta im se desava.
dzeko1 wrote: ↑20/05/2025 16:33
Ja imam dva paketa koja mi trebaju stići, za jedan je status "package arrived at airport" od 13. maja, a drugi order shipped 13.maja. Nikad mi nije ovoliko zaglavio do sad, ne znam sta im se desava.
Meni poletio 10.05. i nikad još nije sletio, naravno ne zna ni TEMU ni M-ONE šta je bilo.
Evropska unija predložila je fiksnu naknadu od dva eura za milijarde malih paketa poslanih direktno na domove ljudi, koji trenutno uglavnom dolaze iz Kine
Danas stigle 2 haljine, 2 kupaća kostima i majica. Haljine i kupaći super, majica veća dva broja. A naručila sam sve iste veličine.
Euroexpress odjednom više ne isporučuje na adresu, nego da pokupim s paketomata, psovala sam i Temu i dostavu i sve, jer sam upala u dio grada u kojem je totalni krkljanac poslije 16 h.
banjaluka078 wrote: ↑21/05/2025 18:51
Danas stigle 2 haljine, 2 kupaća kostima i majica. Haljine i kupaći super, majica veća dva broja. A naručila sam sve iste veličine.
Euroexpress odjednom više ne isporučuje na adresu, nego da pokupim s paketomata, psovala sam i Temu i dostavu i sve, jer sam upala u dio grada u kojem je totalni krkljanac poslije 16 h.
Moraju isporuciti na adresu, nego oni tako ucjenjuju kao mozete danas na paketomat a ako necete... cekajte danima
dječak sa šibicama wrote: ↑21/05/2025 19:54
Moraju isporuciti na adresu, nego oni tako ucjenjuju kao mozete danas na paketomat a ako necete... cekajte danima
Nazvala call centar, kažu "sad nam je takav ugovor s Temuom" ili tako neka nebuloza.
Prije desetak dana druga firma uredno dostavila na vrata.
banjaluka078 wrote: ↑21/05/2025 18:51
Vi imate u BL barem paketomate
Kad sam poslom tamo imam blizu stana paketomat na Nes petrolu pa je to super stvar.
banjaluka078 wrote: ↑21/05/2025 18:51Euroexpress odjednom više ne isporučuje na adresu, nego da pokupim s paketomata, psovala sam i Temu i dostavu i sve...
Šta piše u ugovoru kojim si platila tu nabavku, Banja Luka ili tvoja kućna adresa? Pravilo je da pošiljalac mora izvršti dostavu robe na napisanu adresu - ako je to samo grad, onda lokalni dostavljač može racionalizirati svoje troškove transporta "isporukom" na paketomatima, ima pravo. Ako je napisana kućna adresa, tako se mora i dostaviti, jer je tako i plaćeno.
Šta piše u ugovoru kojim si platila tu nabavku, Banja Luka ili tvoja kućna adresa? Pravilo je da pošiljalac mora izvršti dostavu robe na napisanu adresu - ako je to samo grad, onda lokalni dostavljač može racionalizirati svoje troškove transporta "isporukom" na paketomatima, ima pravo. Ako je napisana kućna adresa, tako se mora i dostaviti, jer je tako i plaćeno.
Uvijek su mi iste postavke kad naručujem, kućna adresa, nikad ne biram neku drugu opciju.
Stoji mi paket na bh. aerodromu od 13 maja. Trebam li se zabrinuti?
Nikad nije duze stajao na aerodromu,rekoh da nije kakav problem sa carinom,ali vrijednost je 38 maraka.
anex_12 wrote: ↑22/05/2025 12:41
Stoji mi paket na bh. aerodromu od 13 maja. Trebam li se zabrinuti?
Nikad nije duze stajao na aerodromu,rekoh da nije kakav problem sa carinom,ali vrijednost je 38 maraka.