tartufi u BiH
Moderator: anex
-
jomupasa
#76 Re: tartufi u BiH
Imal neko ko otkupljuje imam jedan bijeli 195 grama tezak pronadjen 8.7. Nez sta cu sa njim
- Danguba
#77 Re: tartufi u BiH
isjeckaj ga fino na tanke listice pa osusi. jako dobar sa tjesteninom.
jbg, svi bi da se obogate na tartufima ali shvatite da to kod nas jos nije zazivilo. zadnja rupa u europi. mozda se neko pojavi da ih legalno otkupljuje a onda ce im i cijena pasti tako da...uvijek mi nahebemo.
p.s. u istri su na cijeni zbog blizine italijanske granice a i sami imaju slicnu kuhinju sa mnostvom dobrih specijaliteta gdje ih koriste.
jbg, svi bi da se obogate na tartufima ali shvatite da to kod nas jos nije zazivilo. zadnja rupa u europi. mozda se neko pojavi da ih legalno otkupljuje a onda ce im i cijena pasti tako da...uvijek mi nahebemo.
p.s. u istri su na cijeni zbog blizine italijanske granice a i sami imaju slicnu kuhinju sa mnostvom dobrih specijaliteta gdje ih koriste.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#78 Re: tartufi u BiH
jomupasa wrote:Imal neko ko otkupljuje imam jedan bijeli 195 grama tezak pronadjen 8.7. Nez sta cu sa njim
Da imas bar pol-kile pa hajd za 195g
U Italiji nemoze ih prodati, osim ako zeli 5 godina bajbuka da zaradi. U Istri manje vise isto, legalno ih prodai nemoze... U Sloveniji jos moze mada tamo je kupna moc sito i reseto... propali su ko Grcka. Francuzi mu nece dati ni 10% cijene tj vrijednosti svojih... U Svicarskoj ih nemoze prodati legalno... u Skandinaviji to ljudi jedu jednako kao i u BiH... malte ne ne benda to niko...
dao bi ti 300-350€ za pol-kg do 700 grama bijelih pod uslovom da ih cuvas u narmalnim uskovima ili 200-230€ za crne isto tako sto se cuvanja tice... ali nebi ti vise od 0,5 - 0,7kg kupio te max 4x godisnje
-
BLICXX
#79 Re: tartufi u BiH
Našla sam tartuf 500 gr bijeli, ali neznam šta sa njim.Gospodine ZVIZ postoji li mogućnost da me povežete sa tom osobom za koju mislite da bi mogla da ga otkupi.Da mi pošaljete broj porukom ili da me nekako povežete.Hvala
-
any20
#80 Re: tartufi u BiH
prodajem pola kilograma crnih tartufa,ako ima ko zainteresovan za odkup neka se javi ovde
- trcicu trceci
#81 Re: tartufi u BiH
je li bilo ove godine tartufa?
-
brlje
#82 Re: tartufi u BiH
Ima li da neko prodaje povoljno bijele tartufe?