Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ima na National Geografic kanalu serijal pod nazivom Taboo gdje tako prikazuje svakakve gadosti Da se zaprepastis sta se u nekim dijelovima svijeta radi
citala sam, mislim da se o tome pricalo prosle godine, kako se svicarska nadigla da zastiti bernardince (kao svoje nacionalno blago), jer su ih kinezi prodavali pod 'delikatesu'. i onda ne cude bolesti koje stizu od zutih (ali ovo je vec rasizam i sad ce me izbrisati)
Onaj kineski konobar nije znao engleski i umjesto išaretom ja ga priupitah onomatopejom, pokazujući na ostatke mesa, šta sam jeo?
Prvo sam mukao kao krava, pa meketako kao koza i ovca, roktao kao gico i...svaki put mi je išaretom odrčino odgovarao. Kod njih klimanje glavom gore-dolje znači, yok.
Na kraju mi je, ipak, od govorio: Waw, waw, waw...
stopala od patke....'nako s noktima...ko cips...to mi je ponudjeno jednom prilikom...sreca imao sam jednog kolegu koji je vec imao iskustva pa mi je isaretio glavom sta da jedem a sta ne da ne bi uvrijedio kineze koji su nas izveli na rucak....mislim da je najbolje zadrzati se na rizi i sosovima kad je kinez u pitanju...
Ma i ovi sto postoje za Human nisu nesto puno bolja u praksi, sve fino na papiru pa i kad postoji jaka jurisdikcija onda uglavnom ekonomija koci...ili se nema para ili idu u pogresan pravac ili ti pogresne dzepove a zivotinje ni na tapeti... Ne znam ako si procitao onaj clanak o bacenim ovcama, negdje u Bosni sad se ne sjecam tacno gdje...ko se o tome brine?