Svadbena torta - kakvu zelite? gdje naruciti?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

InfraRedRidinghood wrote:Jel' se to za Puff Daddyja udaješ? :shock: :-)
Ma nije joj ni on dovoljan :)

U sljedecem postu ocekujem da trazi slasticarne koje prave torte sa minimalno 8 spratova :lol: :lol: :lol:
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Zanima me i kakva jaja zeli za tortu, u ovakvim slucajevima poput nje ona obicna kokosija ne prolaze jer nisu u modi :lol: u najmanju ruku ocekujem da ce to biti jaja rijetkih ptica iz Japana :lol: ili mozda jaja od noja :lol: , uglavnom akcenat je na ovome
Vazno je da je to slasticarna koja zaista cijeni detalje
:lol: :lol: :lol:
sulesavic

Post by sulesavic »

Èemusveovo?
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Ovo samo potvrdjuje da forum nije kakav je bio nekada davno, i gdje su forumasi mogli da se obrate i traze pomoc.

Sretno u trazenju torte. :)
Last edited by cHupjahalic@ on 13/10/2007 11:25, edited 1 time in total.
melb26sa

Post by melb26sa »

Probaj u Azri http://www.azra.ba - mozda imaju/hoce uraditi kako trazis.
chuchumbamayumbe

#6 Re: Svadbena torta - kakvu zelite? gdje naruciti?

Post by chuchumbamayumbe »

Candy_Cane wrote:Pokusavam pronaci slasticarnu bilo gdje u BiH koja pravi torte po narudzbi.
Zelim tortu prekrivenu cokolanim fondant-om, sa bijelim ljiljanima isto tako od fondant ili cak marcipana da "padaju" preko jedne strane torte.
Vazno je da je to slasticarna koja zaista cijeni detalje - vazno za izradu cvijeca koje gore spomenuh. Nemam priliku za obilazenje brojnih slasticarni. Predlozite mi najbolje. Unaprijed hvala.
Kod koga ste vi narucili svoje torte, kako izgledaju ili kakve biste zeljeli na svojoj svadbi?
KUP na Brinjado 4.
debela

Post by debela »

nausnica

Post by nausnica »

Što odmah sviju morate ismijavati :sad: :( . Zar je tako teško radovati se tuđoj sreći :? ...Ah da, ovo je Bosna

Sretno s tortom i udajom, žao mi je što nemam ama baš nikakve informacije koje ti mogu pomoći.
sulesavic

Post by sulesavic »

Ovo je, pretpostavljam, veæ rije¹eno...
surajaa

#10 Re: Svadbena torta - kakvu zelite? gdje naruciti?

Post by surajaa »

Candy_Cane wrote:Pokusavam pronaci slasticarnu bilo gdje u BiH koja pravi torte po narudzbi.
Zelim tortu prekrivenu cokolanim fondant-om, sa bijelim ljiljanima isto tako od fondant ili cak marcipana da "padaju" preko jedne strane torte.
Vazno je da je to slasticarna koja zaista cijeni detalje - vazno za izradu cvijeca koje gore spomenuh. Nemam priliku za obilazenje brojnih slasticarni. Predlozite mi najbolje. Unaprijed hvala.
Kod koga ste vi narucili svoje torte, kako izgledaju ili kakve biste zeljeli na svojoj svadbi?
Potpuno opravdano razmisljanje nekog ko zeli da organizuje i kroji svoje vjencanje po svojim uzusima i idejama...a to je valjda samo kod nas "van zdrave pameti" U Americi, npr. ukoliko je u pitanju organizovanje velikih svadbenih ceremonija, uz sav posao, koji jedna takva manifestcija nosi, dan prije samog vjencanja, napravi se proba svega ono kako bi to trebalo izgledati..

Nedavno sam bila na jednoj poprilicno velikoj svadbi, sve je bilo super, sem prostora koji je odisao dahom minulog komunizma (dugi tamni paravani, crvene stolice, bijeli stolnjaci) i torte koja je "mirisala" po margarinu i jeftinim ukrasima od secera...i uglavnom je ostajala nepojedena...

Ne znam bas za nekog ko bi ti mogao kreirati to sto ti zelis...mozda da pokusas u slasticarni Saraj Bosna, smjestenoj kod zgrade u kojoj se nalazi trznica. Njihovi kolaci su ukusni i zaista lijepo izgledaju, mozda u dogovoru s njima, postignes ono sto si zamislila, sretno :)
mali Ninja

Post by mali Ninja »

pokusaj otici u palmu, oni prave dosta skupe kolače a vjerujem da vrijede ;)
ODVRATAN_i_GADAN

#12 Re: Svadbena torta - kakvu zelite? gdje naruciti?

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

chuchumbamayumbe wrote:
KUP na Brinjado 4.
Ovaj mi broj nesto sumnjiv...
neutral

Post by neutral »

Candy_Cane wrote:
melb26sa wrote:Probaj u Azri http://www.azra.ba - mozda imaju/hoce uraditi kako trazis.
Odlicno, hvala! Simpaticno mi je ovo sto pise na njenoj stranici: "...jer ovo nije samo slasticarna za kolace, ovo je bajka za djecu i odrasle".

neces se pokajati... odkad sam je otkrila prije 8 godina vise ne pravim torte :) ..jer su njene torte kao da ih napravis kuci...
sirotanovic

Post by sirotanovic »

InfraRedRidinghood wrote:
cHupjahalic@ wrote:Ovo samo potvrdjuje da forum nije kakav je bio nekada davno, i gdje su forumasi mogli da se obrate i traze pomoc.

Sretno u trazenju torte. :)
Jah, ovi novi što su šljegli na forum su silno bešćutni i ne prepoznaju kad stvarno gori. :zzzz:
Slasticarna Azra kao i Palma su moje preporuke na osnovu podebelog iskustva :D

A ovi stari forumasi, kad smo ih vec spomenuli, kopaju ugalj u Banovicima. Kazu, da su se bez dlake na jeziku bunili protiv sistema pa ih je vlast jednog po jednog za kaznu poslala na kopanje; nesto kao prinudni rad. Od tada se mnogim gubi svaki trag.
van Basten

Post by van Basten »

Da, mislim da su već obuhvaćene sve moguće varijante u odgovorima ispred. Možda i ta sarajbosna, ali dva najveća zicera su Palma i Azra. Azra radi isključivo narudžbe isključivo torti tako da bi mogli biti skloni "pojedinačnom pristupu", bez nekih šablona. Negdje sam čak čuo da torte zaista prave u kućnim uslovima, ali me nemoj držati za riječ. Probao sam par njihovih dijela i zaista su bile ukusne...
palma opet opravdava ime i tradiciju... vremenom im kolači i torte uopšte ne gube na kvaliteti, naprotiv, pa ako su u mogućnosti da ti udovolje željama zaista mogu biti dobar izbor
Post Reply