Svadba

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Svadba

Post by PipiDugaDevetka »

Pejton, 16.09.2006.-Frka neopisiva
pod mojim prozorima. Snimljeno web kamerom:
Image
Bar 50 vozila došlo po mladu u mojoj ulici. Blokirali ulicu.
Volim kad se narod veseli, nisu pucali, nije bilo puno
preglasne muzike. Sve je trajalo relativno kratko, 3-4 sata.
Opet, meni bljutavo na ovako turbulentnom vaktu i
zemanu toliki novac "skrhati" na svadbu.
_BosanaC

#2 Re: Svadba

Post by _BosanaC »

PipiDugaDevetka wrote:Pejton, 16.09.2006.-Frka neopisiva
Image
Hajd sto ga skrhas, al sto ga skrhas da bi ti sutra price pricali i zivot zagorcavali oni na koje si ga skrhao...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Ovako, skromno:
Image
in medias res

Post by in medias res »

Meni ja svadba fuuujjjj..........nikad je ne bih napravila, radije bih otisla na kakvo dobro putovnje........
bila sam na tonu nekakvih svadbi, a ubjedljivo mi je najgora scena bila pred maticarem kada su svatovi poceli dovikivati, reci ne, reci da, stani mu na nogu, pa se na kraju nije ni culo ono "DA".......zalosno sve skupa
black-cat

#5 Re: Svadba

Post by black-cat »

PipiDugaDevetka wrote:Pejton, 16.09.2006.-Frka neopisiva
Image

:D :D strasno :D :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

PipiDugaDevetka wrote:Ovako, skromno:
Image
:lol:

Mlada je vec ubijena u pojam ( drzanje ). :lol:

in medias res : Cuj, reci "Ne"... :razz: ( uticaj safunica na svijest gradjanstva ) :lol:
in medias res

Post by in medias res »

Cuj, reci "Ne"... :razz: ( uticaj safunica na svijest gradjanstva ) :lol:[/quote]

Bice da je tako, primitivizam u svakom slucaju.... :( :(
A sta je strasnije od svega: uzmu kredit da naprave svadbu..........e to mi nikad nece biti jasno.....
slatkusina

Post by slatkusina »

svadbu je lijepo napraviti (jer to se desava jednom u zivotu- kako za koga ali recimo jednom)....svi koji je nisu imali su zalili kasnije....
ja sam imala malu svadbu, skromnu, uopste nisam dizala kredite niti trosila neku veliku lovu, fino, porodicno okupljanje, najblizi prijatelji...restoran i to je to...bez ikakvih seljackih upadica, nagazi, reci ovo ili ono...sve je bilo jako mirno i intimno i zaista prelijepo...cak sta vise kada sam to sve gledala kasnije nisam mogla vjerovati da je sve lijepo bilo...
bolje je imati svadbu jer mi zene smo poznate po tome da hocemo da budemo u vjencanici a one koje kazu da to ne bi kasnije zazale...imam nekoliko starijih prijateljica oko sebe koje su razmisljale ma necu , bolje pare ovdje ili ondje, ma ne treba vjencanica dok sada kazu treba da to covjek pamti.....
a par se svakako moze dogovoriti za lovu i ne treba decko da sve to placa...pola-pola i tada je sve lijepo....provjereno:)))
in medias res

Post by in medias res »

Eh i ja bih tako nesto, bez velike pompe, i naravno da bih voljela obuci vjencanicu......bez toga ne ide........ipak je to jednom........bar ides s tom namjerom :P
I naravno pola-pola!!!!
melb26sa

Post by melb26sa »

Ja sam sad vidjela prolaz kolone vozila kroz Ferhadiju (koja bi inace trebalo da je pjesacka ulica) - svadba je u pitanju naravno. Samo me interesuje ko im je dao dozvolu da to urade? :?
zena21

Post by zena21 »

Zao mi je kad se potrefi vrijeme kao danas - a svadba :(
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

u nas je svadba pravi biznis.
organizraš večeru za 300-400 ljudi, i na kraju još zaradiš oko 15 000- 20 000 KM.

Onda taj novac čitav život vračaš, ali bez kamate...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

slatkusina wrote:svadbu je lijepo napraviti (jer to se desava jednom u zivotu- kako za koga ali recimo jednom)....svi koji je nisu imali su zalili kasnije....
ja sam imala malu svadbu, skromnu, uopste nisam dizala kredite niti trosila neku veliku lovu, fino, porodicno okupljanje, najblizi prijatelji...restoran i to je to...bez ikakvih seljackih upadica, nagazi, reci ovo ili ono...sve je bilo jako mirno i intimno i zaista prelijepo...cak sta vise kada sam to sve gledala kasnije nisam mogla vjerovati da je sve lijepo bilo...
bolje je imati svadbu jer mi zene smo poznate po tome da hocemo da budemo u vjencanici a one koje kazu da to ne bi kasnije zazale...imam nekoliko starijih prijateljica oko sebe koje su razmisljale ma necu , bolje pare ovdje ili ondje, ma ne treba vjencanica dok sada kazu treba da to covjek pamti.....
a par se svakako moze dogovoriti za lovu i ne treba decko da sve to placa...pola-pola i tada je sve lijepo....provjereno:)))
eto, ja nisam imala vjencanicu i ne zazalih. :oops:
Saraswati

Post by Saraswati »

Trebali ste danas vidjeti svatove po Ferfadiji :D

E, to se zove svadba... :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

prijateljica kada se udavala bacila je prema nama (tada neudatim) onaj buket. I zavrsio je u onom potoku kod opcine centar :lol: :lol:
Post Reply