suncane naocale

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
moonca

#426 Re: suncane naocale

Post by moonca »

Za jednokratnu upotrebu-- :smeker:
isx

#427 Re: suncane naocale

Post by isx »

zippoo87 wrote:kako ljudi sami sebi opravdavaju visoku cijenu i ubjedjuju sebe da iako je nesto smece ali skupo smece,da je dijamant :D

evo ovaj video sto je kolega postavio najbolje oslikava monopol Luxotice na svjetskom trzistu i da sami kreiraju cijene i potraznju i sve ostalo...pokupovali su bukvalno sve u bransi naocala i sve se isto pravi,samo dizajn mijenjaju
dugo sam radio u opicarskoj bransi,znam stosta...a ljudi ko ljudi,obicne ovce :D

online naocala kakvih hocete do 30 KM,naravno polarizovane sve...nema sanse da se ne nadju neke koje ti odgovaraju
Uporedi polarizovana stakla na Persol naocalama i tim od 30KM.

Pricas suplje price, bar bi ti trebao znati ako si radio u opticarskoj radnji da je to neuporedivo. Da ne govorimo o rucnoj izradi istih i kvaliteti okvira.

Slazem se da su fashion brendovi vecinom sranje glede kvaliteta okvira i stakala.
mayab

#428 Re: suncane naocale

Post by mayab »

zna li ko da li je DM dobio ovogodisnju kolekciju sunčanih naocala po svojim prodavnicama?
isx

#429 Re: suncane naocale

Post by isx »

moonca wrote:Za jednokratnu upotrebu-- :smeker:
Upravo tako.
Humljanin

#430 Re: suncane naocale

Post by Humljanin »

zippoo87 wrote:kako ljudi sami sebi opravdavaju visoku cijenu i ubjedjuju sebe da iako je nesto smece ali skupo smece,da je dijamant :D

evo ovaj video sto je kolega postavio najbolje oslikava monopol Luxotice na svjetskom trzistu i da sami kreiraju cijene i potraznju i sve ostalo...pokupovali su bukvalno sve u bransi naocala i sve se isto pravi,samo dizajn mijenjaju
dugo sam radio u opicarskoj bransi,znam stosta...a ljudi ko ljudi,obicne ovce :D

online naocala kakvih hocete do 30 KM,naravno polarizovane sve...nema sanse da se ne nadju neke koje ti odgovaraju
Koje su kvalitetne stranice za kupovinu đozluka preko neta?
Baci dera koji link :D
Nisrin

#431 Re: suncane naocale

Post by Nisrin »

moonca wrote:
Nisrin wrote:
Ma nikako da nadjem neke polraizovane po NORMALNOJ cijeni, a da su dizajnom "mackaste" i da mi stoje...vidjet cu u Dojclandu :D

evo pogledaj ove - burberry i chanel -klasicne

Image

druga slika - umjesto burberry je sa chanel-om i meni njeznije izgledaju na njoj --

Image

Prve su dobre bas, druge ne (ko muha ce-ce)...dobila sam neke polarizovane, nisu lose, ali su ljepse one moje fake :D Vidjet cu u Dojclandu kakav je izbor...
Zoya

#432 Re: suncane naocale

Post by Zoya »

Ja od fake naočala dobijem glavobolju. Ne znam kako je kod ostalih.

Evo 'mačkaste' :-D

Image
Last edited by Zoya on 12/04/2019 09:38, edited 1 time in total.
Nisrin

#433 Re: suncane naocale

Post by Nisrin »

Zoya wrote:Ja od fake naočala dobijem glavobolju. Ne znam kako je kod ostalih.

I ja...zato sam i trazila preporuke...i to me uhvati glavobolja i boli me iznad usiju nakon 20ak minuta od nosenja istih...sad da li je fkt do stakala ne znam..inace, imam savrsen vid! Ali sam morala uzeti fake koliko su mocne.
Druge kupih u Parfois valjda nisu fake, pise na njima i UV400, 40KM..pa sad...
A ove polarizovane su 100% OK...ali da sa preodusevljena njima, nisam..

Savrsenstvo:
Image
Last edited by Nisrin on 12/04/2019 09:39, edited 1 time in total.
dobar osjecaj

#434 Re: suncane naocale

Post by dobar osjecaj »

Ja sam dobila jedne takve naručene online i dugo vremena nisam kontala da mi izazivaju ne samo glavobolju, nego i neki užasan bol u očima. Inače nemam problema s vidom i ne bole me oči. Ne bih se više igrala s tim glupostima.
Zoya

#435 Re: suncane naocale

Post by Zoya »

dobar osjecaj wrote:
Ja sam dobila jedne takve naručene online i dugo vremena nisam kontala da mi izazivaju ne samo glavobolju, nego i neki užasan bol u očima. Inače nemam problema s vidom i ne bole me oči. Ne bih se više igrala s tim glupostima.
I ne treba se igrati. Također ne treba nikad uzimati naočale sa lilla ili crvenin staklima. Samo tamne braon ili crne. Ja kupila od Michael korsa prošle godine. Tako mi odmore oči. Mogu ti uslikati @Nisrin i dati kodu pa ako budeš išla gdje samo pokažeš kodu i nađu naočale.
Nisrin

#436 Re: suncane naocale

Post by Nisrin »

Zoya wrote:
dobar osjecaj wrote:
I ne treba se igrati. Također ne treba nikad uzimati naočale sa lilla ili crvenin staklima. Samo tamne braon ili crne. Ja kupila od Michael korsa prošle godine. Tako mi odmore oči. Mogu ti uslikati @Nisrin i dati kodu pa ako budeš išla gdje samo pokažeš kodu i nađu naočale.

Moze, ako imas fotogr i naocala..idem uskoro u Dojcland, mislila sam uzeti mozda i ove TF :D
Zoya

#437 Re: suncane naocale

Post by Zoya »

MK 6014 (Punte Arenas). Imaš crne, imaš braon i nisu skupe puno, oko 120-130 eura. Mislim da je to sasvim pristojna cijena. Ukucaj tu kodu u Google i izbaciće ti sliku.
maliq53

#438 Re: suncane naocale

Post by maliq53 »

Pa ako kupujete na trafici fejk noname naocale logicno je da ce vas citava glava zaboliti... Ja licno narucio za 20-30KM neke "brendirane" sa aliexpressa koje su polarizovane i nikad nikakvih problema. Jeste nivo izrade okvira na nesto manjem nivou nego ove skupe izvikane ali realno nije to toliko losije da ovi moraju dizati cijena iznad 200KM pa i iznad 300KM... Rade to zato jer im se moze a ne sto to zaista toliko kosta...
dobar osjecaj

#439 Re: suncane naocale

Post by dobar osjecaj »

maliq53 wrote:Pa ako kupujete na trafici fejk noname naocale logicno je da ce vas citava glava zaboliti... Ja licno narucio za 20-30KM neke "brendirane" sa aliexpressa koje su polarizovane i nikad nikakvih problema. Jeste nivo izrade okvira na nesto manjem nivou nego ove skupe izvikane ali realno nije to toliko losije da ovi moraju dizati cijena iznad 200KM pa i iznad 300KM... Rade to zato jer im se moze a ne sto to zaista toliko kosta...
Ove od kojih mene bole oči su naručene po tom principu koji ti opisuješ. Ne hvala. Istina je da su cijene neopravdano visoke ali može se naći i po pristojnim cijenama naočale iza kojih stoji provjeren proizvođač i od kojih neće boliti ni oči ni glava. To nije stavka na kojoj bi štedila.
512MB

#440 Re: suncane naocale

Post by 512MB »

Kad kupujete naocale tri stvari trebate pazit, inace moze imati poslijedice za zdravlje:

1. Min UV400 zastita (CE znak na okviru)
2. Odsjaj min Kat 3 (nema veze sa polarizacijom)
3. Kvalitet okvira (elasticnost)

Ni polarizacija nije losa, pogotovo ako se koriste u voznji, a ni boja (tamno, svijetlo, crvene, zute, ...) naocala neigra nikakvu ulogu.
moonca

#441 Re: suncane naocale

Post by moonca »

Nisrin wrote:

Prve su dobre bas, druge ne (ko muha ce-ce)...dobila sam neke polarizovane, nisu lose, ali su ljepse one moje fake :D Vidjet cu u Dojclandu kakav je izbor...
...ce--ce muha :lol: .

.....a, tako.....ja ne volim sa tim spicastim oblikom, opet... Plava osoba je probala ce--ce naočale i njeno lice mi je izgledalo ljepše s istim.

Naočale i aute ne volim kupovati/ birati....... :run:
Nisrin

#442 Re: suncane naocale

Post by Nisrin »

Ma meni nije do toga sta koliko volim, nego sta mi stoji/ne stoji, a ne stoji mi 99% :D I mora mi LIJEPO na oko biti..i naocale i auto i cojk i sve :D
moonca

#443 Re: suncane naocale

Post by moonca »

hm...i ugodjaj , dodir sa licem....npr -chanel kvalitet osjetis u ruci kada ih drzis ... ne skripe kada ih stavljas.... i tak..

..eh..sad.. auto mi nije bitan -- :lol:
addy_sa

#444 Re: suncane naocale

Post by addy_sa »

Samo Baros i Occulto za naocale 8)
moonca

#445 Re: suncane naocale

Post by moonca »

--ja sam moje omiljene kupila preko interneta -- bilo mi je dovoljno kako su izgledale na lutki -modelu, druge u shopu sa pomocu strucnjaka - i nisam zadovoljna... :lol:
Zoya

#446 Re: suncane naocale

Post by Zoya »

512MB wrote:Kad kupujete naocale tri stvari trebate pazit, inace moze imati poslijedice za zdravlje:

1. Min UV400 zastita (CE znak na okviru)
2. Odsjaj min Kat 3 (nema veze sa polarizacijom)
3. Kvalitet okvira (elasticnost)

Ni polarizacija nije losa, pogotovo ako se koriste u voznji, a ni boja (tamno, svijetlo, crvene, zute, ...) naocala neigra nikakvu ulogu.
Ovo sve stoji osim zadnjeg. Ja sam u više navrata čula/gledala na televiziji a to je i jedna moja poznanica optičar potvrdila da 'obojena' stakla nisu zdrava za oči.
512MB

#447 Re: suncane naocale

Post by 512MB »

Zbog cega?
Zoya

#448 Re: suncane naocale

Post by Zoya »

Nešto zbog sunčevih zraka kada dođu u dodiru sa ljubičastim ili crvenim staklima.
512MB

#449 Re: suncane naocale

Post by 512MB »

E to prvi pur cujem :zoka:
tr_ba

#450 Re: suncane naocale

Post by tr_ba »

Zoya wrote:Nešto zbog sunčevih zraka kada dođu u dodiru sa ljubičastim ili crvenim staklima.
Elton Dzon nebi vidio bijele macke do sada da je tako...
Post Reply