suncane naocale
Moderator: anex
-
isx
#427 Re: suncane naocale
Uporedi polarizovana stakla na Persol naocalama i tim od 30KM.zippoo87 wrote:kako ljudi sami sebi opravdavaju visoku cijenu i ubjedjuju sebe da iako je nesto smece ali skupo smece,da je dijamant
evo ovaj video sto je kolega postavio najbolje oslikava monopol Luxotice na svjetskom trzistu i da sami kreiraju cijene i potraznju i sve ostalo...pokupovali su bukvalno sve u bransi naocala i sve se isto pravi,samo dizajn mijenjaju
dugo sam radio u opicarskoj bransi,znam stosta...a ljudi ko ljudi,obicne ovce
online naocala kakvih hocete do 30 KM,naravno polarizovane sve...nema sanse da se ne nadju neke koje ti odgovaraju
Pricas suplje price, bar bi ti trebao znati ako si radio u opticarskoj radnji da je to neuporedivo. Da ne govorimo o rucnoj izradi istih i kvaliteti okvira.
Slazem se da su fashion brendovi vecinom sranje glede kvaliteta okvira i stakala.
- mayab
#428 Re: suncane naocale
zna li ko da li je DM dobio ovogodisnju kolekciju sunčanih naocala po svojim prodavnicama?
-
isx
#429 Re: suncane naocale
Upravo tako.moonca wrote:Za jednokratnu upotrebu--
- Humljanin
#430 Re: suncane naocale
Koje su kvalitetne stranice za kupovinu đozluka preko neta?zippoo87 wrote:kako ljudi sami sebi opravdavaju visoku cijenu i ubjedjuju sebe da iako je nesto smece ali skupo smece,da je dijamant
evo ovaj video sto je kolega postavio najbolje oslikava monopol Luxotice na svjetskom trzistu i da sami kreiraju cijene i potraznju i sve ostalo...pokupovali su bukvalno sve u bransi naocala i sve se isto pravi,samo dizajn mijenjaju
dugo sam radio u opicarskoj bransi,znam stosta...a ljudi ko ljudi,obicne ovce
online naocala kakvih hocete do 30 KM,naravno polarizovane sve...nema sanse da se ne nadju neke koje ti odgovaraju
Baci dera koji link
- Nisrin
#431 Re: suncane naocale
moonca wrote:Nisrin wrote:
Ma nikako da nadjem neke polraizovane po NORMALNOJ cijeni, a da su dizajnom "mackaste" i da mi stoje...vidjet cu u Dojclandu
evo pogledaj ove - burberry i chanel -klasicne
druga slika - umjesto burberry je sa chanel-om i meni njeznije izgledaju na njoj --
Prve su dobre bas, druge ne (ko muha ce-ce)...dobila sam neke polarizovane, nisu lose, ali su ljepse one moje fake
-
Zoya
#432 Re: suncane naocale
Ja od fake naočala dobijem glavobolju. Ne znam kako je kod ostalih.
Evo 'mačkaste'

Evo 'mačkaste'

Last edited by Zoya on 12/04/2019 09:38, edited 1 time in total.
- Nisrin
#433 Re: suncane naocale
Zoya wrote:Ja od fake naočala dobijem glavobolju. Ne znam kako je kod ostalih.
I ja...zato sam i trazila preporuke...i to me uhvati glavobolja i boli me iznad usiju nakon 20ak minuta od nosenja istih...sad da li je fkt do stakala ne znam..inace, imam savrsen vid! Ali sam morala uzeti fake koliko su mocne.
Druge kupih u Parfois valjda nisu fake, pise na njima i UV400, 40KM..pa sad...
A ove polarizovane su 100% OK...ali da sa preodusevljena njima, nisam..
Savrsenstvo:

Last edited by Nisrin on 12/04/2019 09:39, edited 1 time in total.
- dobar osjecaj
#434 Re: suncane naocale
Ja sam dobila jedne takve naručene online i dugo vremena nisam kontala da mi izazivaju ne samo glavobolju, nego i neki užasan bol u očima. Inače nemam problema s vidom i ne bole me oči. Ne bih se više igrala s tim glupostima.Zoya wrote:Ja od fake naočala dobijem glavobolju. Ne znam kako je kod ostalih.
-
Zoya
#435 Re: suncane naocale
I ne treba se igrati. Također ne treba nikad uzimati naočale sa lilla ili crvenin staklima. Samo tamne braon ili crne. Ja kupila od Michael korsa prošle godine. Tako mi odmore oči. Mogu ti uslikati @Nisrin i dati kodu pa ako budeš išla gdje samo pokažeš kodu i nađu naočale.dobar osjecaj wrote:Ja sam dobila jedne takve naručene online i dugo vremena nisam kontala da mi izazivaju ne samo glavobolju, nego i neki užasan bol u očima. Inače nemam problema s vidom i ne bole me oči. Ne bih se više igrala s tim glupostima.Zoya wrote:Ja od fake naočala dobijem glavobolju. Ne znam kako je kod ostalih.
- Nisrin
#436 Re: suncane naocale
Zoya wrote:I ne treba se igrati. Također ne treba nikad uzimati naočale sa lilla ili crvenin staklima. Samo tamne braon ili crne. Ja kupila od Michael korsa prošle godine. Tako mi odmore oči. Mogu ti uslikati @Nisrin i dati kodu pa ako budeš išla gdje samo pokažeš kodu i nađu naočale.dobar osjecaj wrote:Ja sam dobila jedne takve naručene online i dugo vremena nisam kontala da mi izazivaju ne samo glavobolju, nego i neki užasan bol u očima. Inače nemam problema s vidom i ne bole me oči. Ne bih se više igrala s tim glupostima.Zoya wrote:Ja od fake naočala dobijem glavobolju. Ne znam kako je kod ostalih.
Moze, ako imas fotogr i naocala..idem uskoro u Dojcland, mislila sam uzeti mozda i ove TF
-
Zoya
#437 Re: suncane naocale
MK 6014 (Punte Arenas). Imaš crne, imaš braon i nisu skupe puno, oko 120-130 eura. Mislim da je to sasvim pristojna cijena. Ukucaj tu kodu u Google i izbaciće ti sliku.
-
maliq53
#438 Re: suncane naocale
Pa ako kupujete na trafici fejk noname naocale logicno je da ce vas citava glava zaboliti... Ja licno narucio za 20-30KM neke "brendirane" sa aliexpressa koje su polarizovane i nikad nikakvih problema. Jeste nivo izrade okvira na nesto manjem nivou nego ove skupe izvikane ali realno nije to toliko losije da ovi moraju dizati cijena iznad 200KM pa i iznad 300KM... Rade to zato jer im se moze a ne sto to zaista toliko kosta...
- dobar osjecaj
#439 Re: suncane naocale
Ove od kojih mene bole oči su naručene po tom principu koji ti opisuješ. Ne hvala. Istina je da su cijene neopravdano visoke ali može se naći i po pristojnim cijenama naočale iza kojih stoji provjeren proizvođač i od kojih neće boliti ni oči ni glava. To nije stavka na kojoj bi štedila.maliq53 wrote:Pa ako kupujete na trafici fejk noname naocale logicno je da ce vas citava glava zaboliti... Ja licno narucio za 20-30KM neke "brendirane" sa aliexpressa koje su polarizovane i nikad nikakvih problema. Jeste nivo izrade okvira na nesto manjem nivou nego ove skupe izvikane ali realno nije to toliko losije da ovi moraju dizati cijena iznad 200KM pa i iznad 300KM... Rade to zato jer im se moze a ne sto to zaista toliko kosta...
- 512MB
#440 Re: suncane naocale
Kad kupujete naocale tri stvari trebate pazit, inace moze imati poslijedice za zdravlje:
1. Min UV400 zastita (CE znak na okviru)
2. Odsjaj min Kat 3 (nema veze sa polarizacijom)
3. Kvalitet okvira (elasticnost)
Ni polarizacija nije losa, pogotovo ako se koriste u voznji, a ni boja (tamno, svijetlo, crvene, zute, ...) naocala neigra nikakvu ulogu.
Ni polarizacija nije losa, pogotovo ako se koriste u voznji, a ni boja (tamno, svijetlo, crvene, zute, ...) naocala neigra nikakvu ulogu.
-
moonca
#441 Re: suncane naocale
...ce--ce muhaNisrin wrote:
Prve su dobre bas, druge ne (ko muha ce-ce)...dobila sam neke polarizovane, nisu lose, ali su ljepse one moje fakeVidjet cu u Dojclandu kakav je izbor...
.....a, tako.....ja ne volim sa tim spicastim oblikom, opet... Plava osoba je probala ce--ce naočale i njeno lice mi je izgledalo ljepše s istim.
Naočale i aute ne volim kupovati/ birati.......
- Nisrin
#442 Re: suncane naocale
Ma meni nije do toga sta koliko volim, nego sta mi stoji/ne stoji, a ne stoji mi 99%
I mora mi LIJEPO na oko biti..i naocale i auto i cojk i sve 
-
moonca
#443 Re: suncane naocale
hm...i ugodjaj , dodir sa licem....npr -chanel kvalitet osjetis u ruci kada ih drzis ... ne skripe kada ih stavljas.... i tak..
..eh..sad.. auto mi nije bitan --
..eh..sad.. auto mi nije bitan --
-
addy_sa
#444 Re: suncane naocale
Samo Baros i Occulto za naocale 
-
moonca
#445 Re: suncane naocale
--ja sam moje omiljene kupila preko interneta -- bilo mi je dovoljno kako su izgledale na lutki -modelu, druge u shopu sa pomocu strucnjaka - i nisam zadovoljna... 
-
Zoya
#446 Re: suncane naocale
Ovo sve stoji osim zadnjeg. Ja sam u više navrata čula/gledala na televiziji a to je i jedna moja poznanica optičar potvrdila da 'obojena' stakla nisu zdrava za oči.512MB wrote:Kad kupujete naocale tri stvari trebate pazit, inace moze imati poslijedice za zdravlje:
- 512MB
#447 Re: suncane naocale
Zbog cega?
-
Zoya
#448 Re: suncane naocale
Nešto zbog sunčevih zraka kada dođu u dodiru sa ljubičastim ili crvenim staklima.
- 512MB
#449 Re: suncane naocale
E to prvi pur cujem 
-
tr_ba
#450 Re: suncane naocale
Elton Dzon nebi vidio bijele macke do sada da je tako...Zoya wrote:Nešto zbog sunčevih zraka kada dođu u dodiru sa ljubičastim ili crvenim staklima.