Stil oblacenja...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
danas

Post by danas »

Soul_Sista wrote:
danas wrote:
Soul_Sista wrote:...ej viiidiii starki :) bila sam blizu da kupim takve ali crne :) I like :)
:D
a ja taman kupila zlatne pele... slicne ovoj 'plesacici'... :D :D :D
ma sve je to stvar ukusa a i navike :) ja tu naviku za stikle jednostavno nisam razvila ali ne kazem da nema lijepi cipela sa stiklom :D one moje u garderobi npr. :D
ja imam samo jedne tene... talijanske kozne reebok...
i one su mi za kad sjedim u avionu na dugom putu, a u njima ne znam da hodam bas najbolje :D :D :D
a nikad se nisam naucila da hodam u onim japankama, u flip-flops.... :-)

tacno kako kazes -- stvar ukusa i navike :-D
Last edited by danas on 22/08/2005 19:29, edited 1 time in total.
sojka

Post by sojka »

Zadig,
pa ne rece nam jesu li bezveze Cehinje?
Lace

Post by Lace »

ovo se zove kompromis

Image Image

danas

Post by danas »

Lace wrote:ovo se zove kompromis :D
ovo nije kompromis... ovo je mutacija... :D :D :D
Lace

Post by Lace »

jel to znaci da kada bi sad edu od svoje cure trazio da nosi tene a ona insistirala na stiklama i nabavila nesto slicno ovom...ona bi postala...mutant :D

meni je nekako draze da se u vezama desavaju kompromisi a ne mutacije :D
Lace

Post by Lace »

Image

FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

ORIGINIALNOST pod broj jedan. Uniformisano oblacenje me nikada nije privlacilo (da jeste zivjela bi u Kini :D).
Nevazno je sta osoba nosi, sve dok zna kako to da nosi. Boje nisu bitne sve dok predstavljaju nesto ili nekoga. Oblacenje je statement (izvinite, ne znam kako da kazem ovu rijec na Bosansakom) i ja volim ljude koji imaju sta da kazu i znaju kako da to kazu.

Moja omiljena gardaroba su uvijek panatalone, majice ili kosulje (pozeljno kombinovanje) i obuca koja je udobna. Posto zivim u US dostupne su mi sve moguce marke od kojih ne patim, jer ih niko ne prepoznaje (a nose se zbog toga da drugi pate kad ih vide, zar ne :D).
danas

Post by danas »

Lace wrote: meni je nekako draze da se u vezama desavaju kompromisi a ne mutacije :D
a gdje je integritet i tolerancija u vezama? :-)
a inace... ne mogu u tenama na posao...

PS @Lucy
izbor obuce u USA je jako slab. vecinom je to obuca napravljena u kini, neki plasticnjaci, da bog sacuva... :shock:
Lace

Post by Lace »

Image

ovakve me cekaju za koji mjesec :roll: :D

a nesto poput

Image

kad padne snijeg

ili

Image samo ne od ovog materijala :D
danas

Post by danas »

za snijega i farmerica:

Image

za posla na duge hlace (imam iste ove i do koljena, za nosit sa suknjom):

Image
sojka

Post by sojka »

Lace wrote:Image

ovakve me cekaju za koji mjesec :roll: :D

a nesto poput

Image

kad padne snijeg

ili

Image samo ne od ovog materijala :D
Ova dva zadnja para su moj stil.

Evo jos jedne nisu lose
Image
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

danas wrote:
PS @Lucy
izbor obuce u USA je jako slab. vecinom je to obuca napravljena u kini, neki plasticnjaci, da bog sacuva... :shock:
Ovo ti je malo preslobodna izjava i malo pretjerano generalizovana. Ne znam gdje ti kupujes obucu, ali ako je kupujes u Department Stores onda ne mozes ni ocekivati da kupis kvalitet. Ja svoju kupujem u Nine West, Of Broadway Shoes i jednom lokalnom butiku i obuca je fantasticna.
pitt

Post by pitt »

Al sto su muske (dobre) sunjalice skupe...... :D:D
danas

Post by danas »

Lucy01 wrote:
danas wrote:
PS @Lucy
Ovo ti je malo preslobodna izjava i malo pretjerano generalizovana. Ne znam gdje ti kupujes obucu, ali ako je kupujes u Department Stores onda ne mozes ni ocekivati da kupis kvalitet. Ja svoju kupujem u Nine West, Of Broadway Shoes i jednom lokalnom butiku i obuca je fantasticna.
sorry honey -- ali nine west obuca je SVA napravljena u kini. pogledaj unutrasnjost svojih pela, i vidjeces da lijepo pise "made in china'.... americke cipele nisu nesto narocito kvalitetne, jer se mahom prave u kini. vecina ima plasticnu postavu (hocu reci, sinteticku) i plasticni djon. nijedan, pa cak i najbolji nine west model se ne moze usporediti sa prosjecnom cipelom iz italije ili spanije. ovo je cinjenica, zao mi je sto te razocaravam... :-)

pristojne cipele ovdje pravi kenneth cole (ne reaction linija -- ta je takodje iz kine) nego originalna new york linija; onda donald pliner (uvezene iz italije), i enzo angilioni je imao dobre modele (koza i vani i unutra) dok ga nije kupio nine west i poceo praviti u kini. isto se desava i sa joan & david; kupio ih je nine west i vec su propali, od dobrih talijanskih modela sa koznom postavom i koznim djonom su poceli praviti plasticnjake... kada kazem 'plasticnjake' mislim na ove plasticne djonove i sinteticku postavu, koje su meni vrhunac uzasa.

to sto je nine west cipela mozda lijepa naoko nema puno veze, jer nije bas kvalitetna zbog ovih gorenavedenih stvari.
:-)
Last edited by danas on 22/08/2005 21:05, edited 1 time in total.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Lace

Post by Lace »

ma slatke su ove baletanke..imam jedne s minijaturnom peticom...izgledaju ko mini plesne cipele :D a imam i jedno 4 para tena i 4 para ravnih japanki....ali u stikli mi noga najbolje izgleda :D
Bumbar

Post by Bumbar »

Lace wrote:ma slatke su ove baletanke..imam jedne s minijaturnom peticom...izgledaju ko mini plesne cipele :D a imam i jedno 4 para tena i 4 para ravnih japanki....ali u stikli mi noga najbolje izgleda :D
jos ako na baletanke obuces suknju puni krug :-) :-)
flora.sa

Post by flora.sa »

OK, a sada ja...

do prije godinu dana, imala sam totalno drugačiji stil odijevanja, o dovog što imam danas, jer mi posao trenutno diktira, i stil oblačenja.(ali, da dodam, da mi se i sviđa)
Kada sam počela da radim, nisam imala, ama baš ništa, što bi odgovaralo mjestu gdje radim, tako da sam prvih 2-3 mjeseca, bukvalno posuđivala garderobu.
Ravne cipelice, suknje do koljena sa martama su mi bile zakon :D , a sada se jaaako dobro snalazim sa štiklama, koje sam opet jako zavoljela (mada imam porblem naći iste u Sa, jer mi je stopalo poprilično malo, pa se moram baš potruditi da bih našla neku elegantniju cipelu, jer dobavljači se ne trude da zadovolje tržište sa tim brojevima).
Ono što ja volim jesu, i dalje suknje do koljena, minjak nikako, to vbaš nikada nisam voljela...i njih nosim evo konstantno već 2 godine, čak i zimi na grilon-čarape.
Prijatelji kažu da nisam normalna, ali eto ja se ugodnije osjećam u suknji, nego u farmerkama, koje me nekako sputavaju.A i zimi, je puno praktičnije nositi suknju, jer onda nemam problema, kao većina, kojima pantole kupe vodu, pa su uvijek mokre.
sintetiku nikako ne volim, i nikada je ne kupujem..ne volim majice koje su do grla :D , više tako malo otvorenije, ali opet ništa vulgarno...jako volim ove "ludačke" košulje koje nisu na dugmad, nego na vezanje na leđima...za tim sam luda, kao i za suknjama, kojih mi nikada nije dosta.
I da ne zaboravim nakit...
to je nešto što stvarno obožavam, naravno bižuterija, koje kući imam ne znam ni sama...godinama skupljam, i imam od nekih otkačenih varijacija za dan, do orijentalnih, i elegantnih, ma za svaku priliku.
Time uvijek uokvirim svoj izgled.

Kod žena mrzim uniformiranost...plave oblajhane ili crne duge kose, plava sjena, plitke strach farmerice koje pucaju po šavovima, obučene na lakovane čizme, i majice sa šljokicama, ili ne daj Bože, nekim tigrastim ili kravljim printom.Fuj , jeftino do bola...
Što kaže prijateljica...sva je za 30 KM, i misli da je koka.
Takve pod hitno, na obuku kod E.Husedžinović..., koja svojim kreacijama najviše odgovara nekom mom ukusu, spoj elegantnog i orijentalnog...

kod muškaraca danju volim vidjeti, kargo hlače, sa nekom casul košuljom, ili majicom, i tenama, naveče, pa zavisi opet od prilike, mada opet, ne toliko elegantno...Ali ne volem, nikako spoj farmerki i sakoa...to mi je baš bezze...
Lace

Post by Lace »

i ja volim suknje do koljena i malo preko

Image

Image

Image

:)
Bumbar

Post by Bumbar »

Uh svidja mi se ova zadnja :-)
tigris

Post by tigris »

ja se nosim sportki farmerke i tene uglavnom.........joj imam jedne tole esprit sportske skroz siroke a gore se vezu pa sa obje strane ima prorez tako da izgleda kao ga nema gacica eto to je recimo sportski a i vrlo sexi bar meni.....tu i tamo me neko upita imas li gacice majke ti mislim nije nista vulgarno .....diskretno .....dovoljno za primjetiti..

eh sad frajeri uglavnom vise primjecuju cure koje nose te stiklice i dekolte i sintetiku hebi ga...one ko pevaljke i to....tu nema orginalnosti nema stila.......

po meni nema nista bolje kad cura obuce farmerke koje joj pravo dobro stoje a gore neka majicica pamucna ono ne preuska vec taman......

fajer isto farmerke ili sportske tole i majica....
originalnost nije lako postici......rijetko za koga mogu reci da ima originalan stil oblacenja ukljucujuci i sebe :(
Gazz

Post by Gazz »

A wrote:Zadig, ne znam da li si ti probavao zenine cipele pa znas da su neudobne :roll:
Meni je recimo teze provesti cijeli dan na potpuno ravnom, nego na umjerenoj stiklici (3 - 4 cm). Stiklica pomaze dobrom polozaju kicme, sjetite se onih super-sexi borosana papuca za bolnirarke - imaju malu petu.
Otkako poceh nositi ravne cipele, od prije godinu dana, taman od tad zavrsih na terapijama za kicmu :roll: Pa dok sam nosila cipelice s peticom od 16.god :D kicma mi bila uredu :D mislim i sad je, al'...

cipele s peticom The Best :D

dobre i ove suknjice sto jes-jes :-)
Lace

Post by Lace »

probaj naruciti

http://www.otto.hr

ustvari sad vidjeh da samo neko ko zivi na podrucju hrvatske moze naruciti :-?
Last edited by Lace on 23/08/2005 10:06, edited 1 time in total.
kalesijski slavuj

Post by kalesijski slavuj »

kod nas u kalesiji zene najvise vole nosit dimije. sto vise sara veca atrakcija i snaga privlacenja muskaraca! a dimije nikad iz mode ne izlaze...
FortunaBela

Post by FortunaBela »

U svakom stilu za (ženu) je bitno da zadrži ženstvenost, a kod muškarca da zrači muževnost....
Post Reply