Ljudi mene ubi u pojam ovaj probem stanovanja. Evo već dvije godine sam u Sarajevu kao podstanar , sa ženom i djetetom. Bili smo u jednom stan kirija ,250KM i poslije nekog vremena gazda, eto kao žao mu , dolazi nam reć da se njegov brat vraća iz amerike i eto mi bi trebali za 20 dana izaći odatle....
Poslije toga, furtutma , traženje drugog stana i nađem stan na alipašinom 14 sprat. Tu smo bili 5 mjeseci.... Prvo što sam pitao vlasnicu je da li je stan siguran na duži period. Kaže "jeste to je ono što i ja tražim"...
Neki dan mi se zgadilo sve

. Jutro , žena i mala još spavaju, a neko kuca n a vrata. „Dobar dan mi došli da pogledami stan , želimo ga kupiti „ Htjeo sam da bacim i njih i sebe sa 14-tog.
Šta sada da radim... išao sam u banku (raiffaisen gdje primam platu) i kaže službenik može kredit , sa hipotekom i jednim sudužnikom. Eh sad ja nisam skontao tačno šta znači sudužnik, jer ispada da taj plaća pola rate kredita zajedno sa mnom !!!
Sada mi treba stan u kojem bih bio par mjeseci pod kirijom, dok ne uganjam ovaj kredit i kupim stan..
Ja radim sam , ali mogao bi izdržati ratu i do 400KM. Jesu li pošteni ovi iz agencija za prodaju i koliko maksimalno uzimaju ? Ako je 1% kao što sam čuo , pristao bih na to