Sta volite da jedete
Moderator: anex
-
incognito071
pace, tripice, burek, sitni, sarma u japraku, tarhana, grah......sve od stare naravno.... 
-
mamica papucarka
meni je danas zagorila cijela serpa graha na sporetu. Sve sam prolila u wc. Nemas pojma kako mi kuca smrdiĆelava cura wrote:joj kad ti rece da volis sveblack wrote:volim sve![]()
jedino sto ne volim i sto ne bih probala nizasta na svijetu jegrah
muka mi od mirisa grahaodmah me kiselina pocne muciti
Volim povrce, piletinu, voce pa crveno meso..bijeli hljeb ne volim i od njega me boli zeludac, samo crni smijema sladoled najvise volim...naravno sve ovo poslije punjenih paprika
one su najbolje
ja sto ne volim jesti jeste janjetina. Ono, ona ima super ukus, ali ja nikad ne mogu jesti janjetinu ako sam gledala kako se okrece na raznju. I ovako je izbjegavam. Jedem je jednom u dvije godine (ma ni toliko
Za mene se uvijek na tako tim slavljima posebno sirnica savijala
e, jos ne volim onaj krajiski specijalitet koji se zove Bumbar (iznutrice
Ja to ne bih probala kad bi me ko pistoljem gonio
- danas
joj moja je majka pravila nesto, kao naan indijski... tanko razvuce obicno tijesto za hljeb, pa stavi gore na plotnu od onog starinskoh sporeta na drva... ajooooj...anais_nin wrote:eh kad mamica pravi, onda mi nema nista milije od pogacedanas wrote:japrak sarmice, gibanicu, dolmice... kad mamica napravi...![]()
![]()
![]()
![]()
-
rikardoreis
Volim sve sto se kuha, bere i pece 
-
pesak
ja ne volim ni dinju...podseca me na lubenicu...Ćelava cura wrote:ni ja ne volim lubenicu..al' zato dinju volimpesak wrote:ja mrzim lubenice..stomak mi se prevrne. bezim iz prostorije u kojoj se jedu lubenice.mmmm
@mamica papucarka, nek ti je grah izgoriogdje ces grah nedeljom
-
brzi gonzales
a ovo volim ponekad da zasladim 
sutlijaaaaaaaaaaaaaaaaa , puding,

sutlijaaaaaaaaaaaaaaaaa , puding,
Last edited by brzi gonzales on 21/01/2008 16:51, edited 1 time in total.
-
be highirly
goldenlily wrote:
Jedna je janjetina,jedina...
a jedino tikvenicu i prasu ne volim tj ne jedem nikako
- ja_cura_
herka, kao herka! pod ruku s mojom mamom, i ona je herka kao i ti, dobila prije neki dan od sestre iz mostara domaci pekmez od smokava, ja majke mi nikad bolji nisam jelaanais_nin wrote:
ja mnogo volEm punjene SUSENE paprikei to po mogucnosti one sto malo "pale"
![]()
![]()
a posebno mjesto u mom srcu ima CHERVISHmada to rijetko imam priliku jesti jer ove mladje generacije to ne praktikuju, zadnji put sam imala zadovoljstvo to konzumirati prije 3 godine
![]()
a slatkozna se
SMOKVARA
a ove zime jedemo samo punjene susene paprike, opet joj sestra poslala punu kesu, nikad ih potrositi... ko kad dole u hercegovini sunca imate i na izvoz, pa se sve susi.... neka, neka, dobre su, nemaju susene paprike kozicu kao kad pravis punjene paprike od svjezih paprika.
p.s.de me podsjeti samo sta je chervish?
-
callmethebreeeze
#46 Re: Sta volite da jedete
u principu sve.brzi gonzales wrote:Hajde da vidim sta volite da jedete, vasa omiljena jela
jedino sto mi pada na pamet od jela koja ne volim je poznati krajiski "specijalitet" bumbar. e, to mi je gadno, cudo jedno.
takodjer nemam zelju da jedem iznutrice, glavuse i sl
- SsTtEeLlAa
Sve vrste pita,al krompirusa mi je nekako na br.1 
-
brzi gonzales
- Tesssa
Meso ne jedem i ne volim
Volim povrce na sve moguce nacine. Volim razno razne pite, peciva, pogace....mlijecne proizvode sve (cak i one najsmrdljivije sireve
).
Volim i razno razne deserte
.Vanilija i kokos su mi najdrazi. Ipak, kad jedem banana split, posutu ugrijanim visnjama izgubim se totalno 
Volim i razno razne deserte
-
brzi gonzales