Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mrs. zurbrigen wrote:ja ove threadove vise ne smijem gledati.
mamica spominje peksimete, a ja, ko neki mjesecar, u kuhinju i tavu na pec.
by the way, i ja sam veliki fan lubenica. pogotovo kad su vani visoke temperature.
i ja sam palacinke Jesmo poguzije
cime ih punite?
ja sam danas rucao punjene spinatom.
od slatkih najvise volim one prelivene orasima i medom. ali ne volim onaj odvratni smrad koji pravljenje palacinaka prozvede.
nutella i banane. ili cimet secer i apfelmus (kuhane, pasirane jabuke). ili marmelada - sipkova.
a sto se smrada tice, eto tako sad upravo smrdi moja kuhinja, a bogami i ja. al su peksimeti bili super. samo kuhinja sad izgleda... kad ja kuham, to izgleda ovako. http://www.youtube.com/watch?v=2B6bnUVb ... re=related
anais_nin wrote:a ti si iz druge hercegovine kod nas se za ichiju razvlaci nesto sto je malo deblje od jufke i pece u rerni, zatim raskomada, a pravi se s mesom, piletinom ili teletinom, necim sto "dobro pusti" da tijesto ne bude suho
uh, sto ovo spomenu.
najbolje bi ovo moja nana pripremi. ona bi jufke razvuci, i "susi" ih ili peci u pekari (nikad za ovo nije koristila elektricni sparet). znala ih je dosta napeci pa ostaviti za kasnije. .. a ja Fala bogu bila poguzija pa mi sve slatko bilo. al`ovo jelo je nesto najbolje sto sam jela (ako me sjecanje ne vara moja nane je to zvala potkriza ili pirjan).
anais_nin wrote:a ti si iz druge hercegovine kod nas se za ichiju razvlaci nesto sto je malo deblje od jufke i pece u rerni, zatim raskomada, a pravi se s mesom, piletinom ili teletinom, necim sto "dobro pusti" da tijesto ne bude suho
uh, sto ovo spomenu.
najbolje bi ovo moja nana pripremi. ona bi jufke razvuci, i "susi" ih ili peci u pekari (nikad za ovo nije koristila elektricni sparet). znala ih je dosta napeci pa ostaviti za kasnije. .. a ja Fala bogu bila poguzija pa mi sve slatko bilo. al`ovo jelo je nesto najbolje sto sam jela (ako me sjecanje ne vara moja nane je to zvala potkriza ili pirjan).
jaooooo, zamirisase mi
Moja rahmetli majka je ovo jelo zvala "jufcice"......Mama i dan danas napravi ali su majkine definitivno bile najbolje (mozda je do sporeta )
BTW. ovo sto vi zovete peksimeti moja mama zove lepinice
mrs. zurbrigen wrote:ja ove threadove vise ne smijem gledati.
mamica spominje peksimete, a ja, ko neki mjesecar, u kuhinju i tavu na pec.
by the way, i ja sam veliki fan lubenica. pogotovo kad su vani visoke temperature.
i ja sam palacinke Jesmo poguzije
cime ih punite?
ja sam danas rucao punjene spinatom.
od slatkih najvise volim one prelivene orasima i medom. ali ne volim onaj odvratni smrad koji pravljenje palacinaka prozvede.
ja ih uopce ne punim, nego umacemo u pavlaku, ajvar, marmeladu...
kad hocu da punim onda pravim one kiflice sa teme Recepti
cHupjahalic@ wrote:ja sam jela dosta kiselog kupusa, zavuci se u spajz i grabi u kanti cim sam stigla.
ima nas jos prije par godina smo skuzili da jedno pola kace spremimo malene kesice sitno naribanog kupusa tako smo ga kiselili vec spremljenog za "kradju" mmmmm nikad mi nije sladji kupus bio samo ubaci u zdjelu, zacini i samo jedem
namirnica koju najvise konzumiram i koju jedem uz sve zivo je luk znam samo jednu zeMsku osobu koja jede vise luka od mene isto hercegovacke krvi ona je gora od mene, i uz pizzu luk narucuje
anais_nin wrote:namirnica koju najvise konzumiram i koju jedem uz sve zivo je luk znam samo jednu zeMsku osobu koja jede vise luka od mene isto hercegovacke krvi ona je gora od mene, i uz pizzu luk narucuje
dobar je luk, ali tako je tesko isprati onaj miris iz usta kasnije.
ne znam je li iko spomenuo ovdje (vjerovatno niste posto u Bosni slabo iko zna sta je to ): pita sa kuhanim krompirima, po mogucnosti da se doda malkice sira u nju.
anais_nin wrote:namirnica koju najvise konzumiram i koju jedem uz sve zivo je luk znam samo jednu zeMsku osobu koja jede vise luka od mene isto hercegovacke krvi ona je gora od mene, i uz pizzu luk narucuje
dobar je luk, ali tako je tesko isprati onaj miris iz usta kasnije.
ne znam je li iko spomenuo ovdje (vjerovatno niste posto u Bosni slabo iko zna sta je to ): pita sa kuhanim krompirima, po mogucnosti da se doda malkice sira u nju.
ma sta doda malo sira zna se omjer kuhanog krompira i sira (a moze i drugih mlijecnih proizvoda) moja omiljena pita