Sta ste sinoc sanjali?
Moderator: anex
- The Nightwatchman
smanji droge pasha i uplati sebi na planini negdje odmorBeslija wrote:
E ovo je fakat jebeno...... Evo sta sam sanjao sinoc.
- Sjedim u bolnici. Krv na zidovima kao da je neko crtao najbolje djelo zivota. Svaka šara perfektna , negdje je jaca boja , negdje svjetlija. Na desnoj strani bolnicka kolica sa svom opremom , ali onaj zastor malo ukrivljen. Sagnem se da popravim i ucinim to. Pri povratku u uspravni polozaj , osjetim nesto iza sebe. Lagano se okrenem i uocim papir koji pluta po zraku i kao pero spusti se na vec pomalo prljavu stolicu.
Pruzim ruke onako umorno i prikucim papir sebi. Otvorim ga. Nista osim znaka i malog natpisa koji govori " Okreni krug , dozvoli mraku da vlada " . Znak je malo ogreban , bolje reci izrezan neravnomjerno. Kao da je neko noktima pokusao nesto napisati , ali nije uspio. Naravno u obliku je Kruga. Nesto kao pentagram. Bacio sam papir iz ruke jer sam ugledao zenu na vratima. Znate , ona vrata zelena, pravo bolnicarska.Nasmijala se i predstavila se:
" Cao , Aida sam ja , kako se ti zoves ?"
Pruzajuci ruku vidio sam isti znak na njenom laktu.
Promucao sam:
" Alen , zovem se Alen "
Morao sam slagati ime , znak je bio isti , zbunjeno sam gledao u njene oci. Opet se nasmijala. Njen smjeh me podsjetio na onaj prvi miris proljeca.Ali nesto joj ima u ocima. I da , nosila je knjigu. Knjiga koja je bila crna, nema oznaka.
....
- anais_nin
meni je ova tvoja slika trenutno realnostevy wrote:anais_nin wrote:sanja li iko ovde ista?osim pustih otoka
ja skroz rijetko sanjam ili se barem ne sjecam snovaali odkako spavam koliko i sav normalan svijet citavih 8 sati sanjam svaku noc i uvijek sanjam istu osobu koju nisam vidjela vec duze vremena
to ne bi bilo tako strasno da snovi nisu tako realni i intenzivni da se probudim i tacno sve "osjetim"
veceras me strah u krevet
![]()
![]()
a ovih dana bas nisam u fazonu pustih otokameni bi vise odgovaralo ovako nesto
- anais_nin
sad cu zarobiti koliko mogu ove ciste bijeline u jednu fotografiju, dobro zapakovati, staviti masnu i posaljemevy wrote:anais_nin wrote:meni je ova tvoja slika trenutno realnostgledam je kroz prozor
![]()
ja sam se tako pozelila snijegakod mene ga nema nikako
ne budi skrtica i posalji mi malo
- anais_nin
magija, magijaevy wrote:anais evo ga padanapokon neko ko ispuni svoja obecanja
ali mi nije jasno kako si ovo izvela
![]()

al zato mi je svijet snova
- River_isle
ne sjecam se sna, ali zamah nogom koji sam ponovila vise puta bio je zastrasujuci po okolinu pa sam bila probudjena
ako onako sutam i u javi, odo u fudbalere 
-
gitara_77
Ja sam imala pravo los san sinoc.
Sanjala sam neku zenu kako pravi sihir i baca ga na mene. U snu sam imala neku crnu haljinu na sebi i kako je ona bacila taj sihir na mene, po haljini su mi se rasule neke male bijele mrve.
Sva sam drhtala kad sam se probudila.
Jel neko zna sta ovaj san znaci?
Sanjala sam neku zenu kako pravi sihir i baca ga na mene. U snu sam imala neku crnu haljinu na sebi i kako je ona bacila taj sihir na mene, po haljini su mi se rasule neke male bijele mrve.
Sva sam drhtala kad sam se probudila.
Jel neko zna sta ovaj san znaci?
-
pesak
tako sam ja sanjala da mi jedna romkinja uzima energiju, pretvara se u besno crno pseto sa crvenim ocima i kida mi levu nogu, napada...i posle sam se gadno razbolela...i ta romkinja se stvarno bavila crnom magijom i mislim da joj je neko platio za mene.
eto, delovalo, a ja u to ne verujem.
mislim da ta tvoja magijasica nema pojma...nista ti ne moze...s obzirom na bele mrljice...
eto, delovalo, a ja u to ne verujem.
mislim da ta tvoja magijasica nema pojma...nista ti ne moze...s obzirom na bele mrljice...
-
pesak
e, stvarno, provalila sam zenu da krije neke igle, vunice, lutkice, stali, po fiokama...casna rec. videla sam joj izraz lica kad sam izasla iz bolnice, brada joj je zadrhtala, bila je strasno uplasena mojim izgledom. jer sam bila bukvalno kost i koza. 45 kila.a visoka sam dosta.
ne verujem u vcrnu magiju i nije mi jasno kako je mogla uticati posto ne verujem. do tada sam bila skroz zdrava. i leva strana tela mi je bila obolela.
ona to zaista radi. sanjala je. odmah se razbolela na smrt. jedv a se izvukla.
jedino ako je bio neki neverovatan splet okolnosti.
medjutim, energija postoji.
ne znam.
ne volim bas da se secam tog perioda.
ne verujem u vcrnu magiju i nije mi jasno kako je mogla uticati posto ne verujem. do tada sam bila skroz zdrava. i leva strana tela mi je bila obolela.
ona to zaista radi. sanjala je. odmah se razbolela na smrt. jedv a se izvukla.
jedino ako je bio neki neverovatan splet okolnosti.
medjutim, energija postoji.
ne znam.
ne volim bas da se secam tog perioda.
-
pesak
moram da priznam da , kad je sve pocelo, ja sam pokusavala da delujem na glavnog strumfa zlim mislima...da ga onesposobim da ubija ljude...tako sam svake noci, pre spavanja zamisljala...
ali nista nije vredelo...samo se na mene okrenulo...ako to postoji.
ali nista nije vredelo...samo se na mene okrenulo...ako to postoji.
-
mamica papucarka
Gluho bilo, sinoc sanjam da ljude po gradu ganja King Kong
I bjezim ja, penjem se uz neko brdo, kad ce King pred mene i kaze mi "Idi donesi mi moju tasnu iz kafica"
I udjem ja u kafanu (majke mi ne lazem, stvarno sam ovo sanjala
)vidim lijepa i elegantna tasnica lezi u cosku. Uzmem tasnicu, izadjem, dam je Kongu i kazem mu da ne dira one ljude u autu jer nisu losi. I on me poslusa, pusti me i uzme svoju menadzericu, digne je u zrak i podje bacat
pa zar je ovo normalno

I udjem ja u kafanu (majke mi ne lazem, stvarno sam ovo sanjala
pa zar je ovo normalno
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
znal iko šta se desi ako sanjate da pišete