Dodjem veceru
Sta ste sinoc sanjali?
Moderator: anex
-
rikardoreis
je li bilo prestrasno ili prestrašnodinchy84 wrote:Uh ja sam juce po danu sanjala presmijesan san. Uglavnom, ja izasla na date sa jednim profesorom jednog fakulteta (na koji ja ne idem, al ne bih da imenujem covjeka)Bilo je prestrasno
-
mamica papucarka
suti, ja se citav zivot bojim lifta. I godinama sam sanjala kako se vozim liftom, on ne staje, krov od zgrade se otvara i ja sa liftom izlijecem napolje.dinchy84 wrote:ma nije ovo nista, vjeruj mi kakvih sve ja snova imam, nebuloznih
I jednom podjem ja kod prijateljice na kaficu (ona stanovala u onim zgradama na Sopingu). I mrsko mi bilo pjeske, pa hajd rekh liftom cu pa sta bude. Udjem, pritisnem taj i taj sprat, lift krenu i ide, ide, ide... Prodje moj sprat
- lady midnight
mamice.... ovo je vec malo tvrdji orahmamica papucarka wrote:Gluho bilo, sinoc sanjam da ljude po gradu ganja King KongI bjezim ja, penjem se uz neko brdo, kad ce King pred mene i kaze mi "Idi donesi mi moju tasnu iz kafica"
![]()
![]()
![]()
I udjem ja u kafanu (majke mi ne lazem, stvarno sam ovo sanjala)vidim lijepa i elegantna tasnica lezi u cosku. Uzmem tasnicu, izadjem, dam je Kongu i kazem mu da ne dira one ljude u autu jer nisu losi. I on me poslusa, pusti me i uzme svoju menadzericu, digne je u zrak i podje bacat
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa zar je ovo normalno![]()
![]()
dakleM
interesantno je da pred king kongom bjezhish bash uz brdo... pa se pitam da li zaista hocesh da pobjegnesh ili da mu budesh blizhe, na njegovoj razini
uglavnom, zashtitnichki nagon dolazi do izrazhaja chak i u snovima, poshto ne dash na ljude u autu
za menadzhericu ne znam... mozhe biti da je ovo chisto po principu "muko moja preci na drugoga", a mozhe biti da si u dnu dushe socijalista koji bi rado da se obrachuna sa ovim korporacijskim mafijashima
pitt, nish' se ne boj
- GandalfSivi
Sanjam ja kao udarilo globalno zagrijavanje i doslo nam more haman do Sarajeva. I bas kontam buraz i ja otici okupati se, kad pocinje snijeg. Hajde rekoh, nema veze, ima tamo u plasteniku zatvoreni bazen, pa cemo tamo. I krenemo mi, ali ja skontam da sam zaboravio pasos i sve se sjeba...
-
mamica papucarka
dobra silady midnight wrote:mamice.... ovo je vec malo tvrdji orahmamica papucarka wrote:Gluho bilo, sinoc sanjam da ljude po gradu ganja King KongI bjezim ja, penjem se uz neko brdo, kad ce King pred mene i kaze mi "Idi donesi mi moju tasnu iz kafica"
![]()
![]()
![]()
I udjem ja u kafanu (majke mi ne lazem, stvarno sam ovo sanjala)vidim lijepa i elegantna tasnica lezi u cosku. Uzmem tasnicu, izadjem, dam je Kongu i kazem mu da ne dira one ljude u autu jer nisu losi. I on me poslusa, pusti me i uzme svoju menadzericu, digne je u zrak i podje bacat
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa zar je ovo normalno![]()
![]()
![]()
![]()
ali potrudicu se
:D
dakleMhmmmm... meni ovo izgleda kao odraz jako...arhaichnih strahova
:D:D priroda vs. civilizacija, ja bih rekla
:D a elegantna tashnica je spona izmedju ta dva svijeta
:D (ili mozhda ipak samo previshe listash trend na ovom forumu
:D:D) uglavnom, ti se ipak pokoravash prirodi
:D iz straha ili zbog necheg drugog, ne znam, ali se ne protivish
![]()
![]()
![]()
a znash je i ukrotiti, ako zatreba
:D:D
interesantno je da pred king kongom bjezhish bash uz brdo... pa se pitam da li zaista hocesh da pobjegnesh ili da mu budesh blizhe, na njegovoj razini:D
uglavnom, zashtitnichki nagon dolazi do izrazhaja chak i u snovima, poshto ne dash na ljude u autu:D:D
za menadzhericu ne znam... mozhe biti da je ovo chisto po principu "muko moja preci na drugoga", a mozhe biti da si u dnu dushe socijalista koji bi rado da se obrachuna sa ovim korporacijskim mafijashima:D:D
pitt, nish' se ne boj:D:D a shta si ti sanjao?
![]()
![]()
:D:D:D
menadzecica je bila losa osoba, pa ju je izbaco
nego, ja sam usla u kafanu i pitam neke likove "Dje King Kongova tasnica" i onda je ugledam u cosku
ja i muz se vec tri dana smijemo mom snu
- Saian
jes' , bice da je tolady midnight wrote: znachi, kao prvo, da se osjecash dobro u drushtvu konja![]()
:D:D
kao drugo, znachi da si promijenio pravac, ako ces s njima dalje (poshto su ti ishli u susret), i da se zbog toga osjecash dobroili pardon, ne.... ovo bi znachilo da se pitash ima li ti iko iza ledja
sad, da li da napadne ili chuva ledja, nije jasno
:D kao trece, da ne volish krajnosti
a pogotovo da ne zhelish, ili ne mozhesh, birati izmedju krajnosti, the middle ground is the safest place in the desert
![]()
-
Pearl
sinoc sanjam kako stojim na vrhu razvaljene kuce... kontam rat opet... nigdje nikoga...
dodje drug sa faxa da mi pokaze gdje ima naselje onih "na nasoj strani"...kad tamo, policije i specijalaca tona, cekaju.. odjednom neko vrisnu i na nas krenuse ovce, razvalise sve...
'bem ti proteste
:D
dodje drug sa faxa da mi pokaze gdje ima naselje onih "na nasoj strani"...kad tamo, policije i specijalaca tona, cekaju.. odjednom neko vrisnu i na nas krenuse ovce, razvalise sve...
'bem ti proteste
-
basicman
imaju 4 sna kojih se i sad sjecam:
1. negativan:
da sam bio na nekom jeko visokom i strmom krovu i da sam klizio niz taj krov a nisam imao sanse da se zaustavim i taj moment klizanja mi je trajao kao vjecnost... i ispod tog krova je bilo nebo i nista vise....
2. negativan:
bjezim od ubice koji ima pistolj i vec sam mu odmakao jedno minutu i po...
onda trcim kroz neki uski dugi hodnik bez prozora.... na kraju tog hodnika je sa ljeve strane neka mala prostorija, kao neki magacin.... ulazim i krijem se tu iza kutije....kontam da ga sacekam i vadim pistolj.... onda me hvata luda panika kada primjecujem da je pistolj bez ijednog metka.... ali ta panika sve vise raste iz sekunde u sekundu jer znam da cu on brzo doci a ja praznog pistolja....
3. pozitivan:
sanjao sam taj put da letim..... napolju je bilo neko ludo nevrjeme i orkanski vjetrovi.... tad sam izasao da prosetam i vjetar me je ponjeo al ne previsoko, nego samo mozda 10-tak metara od zemlje. osjetio sam da mogu da kontrolisem pokrete i da se spustim kad zelim ali i da opet uzletim. nikad mi se nije desilo da mi je san djelovao tako stvarno....taj put sam se probudio presretan ...
4. pozitivan i najaktuelniji: .... tipa rumenkovog.....najzesca akcija, ja i sestra jednog prijatelja.....poslje me bjese sram da popricam s curom kad sam je cuo
1. negativan:
da sam bio na nekom jeko visokom i strmom krovu i da sam klizio niz taj krov a nisam imao sanse da se zaustavim i taj moment klizanja mi je trajao kao vjecnost... i ispod tog krova je bilo nebo i nista vise....
2. negativan:
bjezim od ubice koji ima pistolj i vec sam mu odmakao jedno minutu i po...
onda trcim kroz neki uski dugi hodnik bez prozora.... na kraju tog hodnika je sa ljeve strane neka mala prostorija, kao neki magacin.... ulazim i krijem se tu iza kutije....kontam da ga sacekam i vadim pistolj.... onda me hvata luda panika kada primjecujem da je pistolj bez ijednog metka.... ali ta panika sve vise raste iz sekunde u sekundu jer znam da cu on brzo doci a ja praznog pistolja....
3. pozitivan:
sanjao sam taj put da letim..... napolju je bilo neko ludo nevrjeme i orkanski vjetrovi.... tad sam izasao da prosetam i vjetar me je ponjeo al ne previsoko, nego samo mozda 10-tak metara od zemlje. osjetio sam da mogu da kontrolisem pokrete i da se spustim kad zelim ali i da opet uzletim. nikad mi se nije desilo da mi je san djelovao tako stvarno....taj put sam se probudio presretan ...
4. pozitivan i najaktuelniji: .... tipa rumenkovog.....najzesca akcija, ja i sestra jednog prijatelja.....poslje me bjese sram da popricam s curom kad sam je cuo
- Tesssa
Joj moram vam prepricati san, doduse, nije bas "svjez", sanjala sam to prije jedno mjesec dana, i sjecam se samo jednog detalja
Ja sam u nekom hotelu sa prijateljicom i silazimo niz stepenice, a utom momentu se uz njih penje onaj pjevac Maroon 5
i ja ga okrznem zamenom i kazem mu "I'm sorry", a on meni onako rugajuci se "I'm sorry, I'm sorry" (bolje ovo uzivo znam prepricati)

Ja sam u nekom hotelu sa prijateljicom i silazimo niz stepenice, a utom momentu se uz njih penje onaj pjevac Maroon 5
- lady midnight
je li ti neko ovo vec protumachio?Tesssa wrote:Joj moram vam prepricati san, doduse, nije bas "svjez", sanjala sam to prije jedno mjesec dana, i sjecam se samo jednog detalja![]()
Ja sam u nekom hotelu sa prijateljicom i silazimo niz stepenice, a utom momentu se uz njih penje onaj pjevac Maroon 5i ja ga okrznem zamenom i kazem mu "I'm sorry", a on meni onako rugajuci se "I'm sorry, I'm sorry" (bolje ovo uzivo znam prepricati)
![]()
![]()
- lady midnight
eh superTesssa wrote:nije, tebe cekam![]()
![]()
- maccarona
odvrnula glavu
nekom bicu ili sta bjese... koji lici na frankenstajna
i kad sam ja tu glavusu rasklopila, pocela sam da vadim neke pivske flase iz nje
na njegovim rukama tetovaze, odvratne....a na stolici preko puta njega sjedi neka ovca
i on njoj stalno govori da ne kmeci, inace ce je zik
a ova nista, jos se i ruga. 
- Tesssa
znam jedan takav parmaccarona wrote:odvrnula glavunekom bicu ili sta bjese... koji lici na frankenstajna
![]()
![]()
i kad sam ja tu glavusu rasklopila, pocela sam da vadim neke pivske flase iz nje
na njegovim rukama tetovaze, odvratne....a na stolici preko puta njega sjedi neka ovca
i on njoj stalno govori da ne kmeci, inace ce je zik
a ova nista, jos se i ruga.