hadzinica wrote: kuku mene dovijeka sa tobom
callmethebreeeze wrote:
svaka ozbiljna domacica mora imati kuhalo za vodu.
joj kad vam postavim sutra sarmu i podvarak sa ovcijom pastrvom ohohoooo
hadziniceeeeeee
Moderator: anex
hadzinica wrote: kuku mene dovijeka sa tobom
callmethebreeeze wrote:
svaka ozbiljna domacica mora imati kuhalo za vodu.

callmethebreeeze wrote:dok cekamo hanin podvarak, ja cu staviti sliku danasnje vecere: sos za tjesteninu od luka, bijelog luka, piripirija, sardela, persuna, paradajza, bosiljka, maslina i kapara. putaneska po zabarski.
![]()
a sad cu da zadajem piletinu u vinu.

hadzinica wrote:
( ladyblue je li rijec "poguzija"spada u neprikladne rijeci?.zbog ovog poguzija![]()
![]()
)

hana_montana wrote: malo sarmice
sorbet od crnog ribiza![]()
uh ja bih sad to pola boce sto je ostalocallmethebreeeze wrote:evo sad piletina u vinu. ja uzmem citavo pile i iskasapim ga. ono neupotrebljivo koristim za temeljac. a ove komade mariniram sa ruzmarinom, vinom, bijelim lukom. po receptu se preporucuje dan, ja sam imao samo par sati. ono vina sto ostane, a ostane po boce, se popije.![]()
kad je vakat onda izvadim pile, osusim ga, marinadu sacuvam. komade mesa uvalim u brasno i preprzim da dobije boju. onda izvadim meso i stavim sitno sjecen bijeli luk da se lagano dinsta. kad dobije finu boju u serpu stavljam incune ( i u proslom receptu su bili incuni) plus dvije konzerve paradajza, marinada i meso. pustim to da baci kljuc i onda stavim u rernu, koju sam na pocetku procesa zagrijao na 175 stepeni. to se krcka jedno sat i po. kad bude gotovo meso se spada s kostiju. ovo je treci put kako pravim ovo jelo i odlicno je.
![]()
preporucene cakzoom66 wrote:mislim da chak spada i u dozvoljene aktivnostihadzinica wrote: ( ladyblue je li rijec "poguzija"spada u neprikladne rijeci?.zbog ovog poguzija![]()
![]()
)
![]()
![]()
hadzinica wrote:sad zoveshana_montana wrote:hajte zene bujrum kod mene...sto ne zovnu prije 3 sata,da bezveze ne patim se
najs.Indigo-X wrote:Pizza mediterana,.... muz rekao "zadnja rijc tehnike"
ja se godinama izvlacim, jer mrzim renoviranja, ali ovog proljeca mi ne gine renoviranje kuhinje, izgleda.hadzinica wrote:AMIN!!!callmethebreeeze wrote:joj, znam i nasa je kuhinja mala. ja bih volio da imam ogromnu "da primi pet hiljada ljudi, sa dignutim casama".
ladyblue18 wrote:3 stranice debelog offtopica ociscene!![]()
pohvale za izvedbu, dokaz da i kuharica u pantolama umijecallmethebreeeze wrote:ovo je moja corba od lece, krompira i paradjza. kad se sve skuha dobro je staviti malo tecnog meda i nacjediti luka. dok se leca kuhala napravio sam pogacu od kukurznog brasna i spelta.