Sta jedete na poslu?
Moderator: anex
-
barby02
#152 Re: Sta jedete na poslu?
I niko da spomene Kolibu
aaaaaaa
pizza fino tanka a sendvic sa piletinom ili suhim mesom , mrak. Samo narucujemo al ja ne znam gdje se nalazi
,Elem imam mob. 062 50 60 70
jesu skuplji al dooobri 
pizza fino tanka a sendvic sa piletinom ili suhim mesom , mrak. Samo narucujemo al ja ne znam gdje se nalazi
,Elem imam mob. 062 50 60 70
Last edited by barby02 on 01/03/2009 00:17, edited 1 time in total.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#154 Re: Sta jedete na poslu?
RIZVA wrote:ja istopim sebi kaurme na poslu
jel je topis na suncu ili ti se pregrijava procesor pa turnes kaurmu da povuce toplotu sa coolera
- Toto
#156 Re: Sta jedete na poslu?
Namazi su “namirnica” sa kojima mozete prosiriti izbor jela za dorucak ili rucak u firmi. Mogu posluziti kao dodatak postojecem sendvicu ili jelu ili i sami biti glavno jelo.
Ako u firmi ili kuci imate mikrovalnu mozete jako mnogo ustediti na vremenu..
Moji omiljeni saltanet namazi
Stolacki namaz
Ovaj namaz je na bazi patlidzana kojeg variram sa raznim sastojcima koje imam u frizideru.
Priprema
Patlidzan i paprike izbockati cackalicom i ispeci u rerni 200C/20min. Oguliti patlidzane i paprike, pomjesati ih, dodati zacine koje volite (saransak/bijeli luk, maslinu, so, biber majdons/person. itd). Smjesu izgnjeciti viljuskom dok ne dobijete masu pogodnu za mazanje.
Kad imam vecu kolocini patlidzane i paprika protisnem kroz rucnu presu za pravljenje krompir pirea . Ova presa je posebno prikladna kad ne zelite guliti paprike.
Mozete koristiti i stapni mikser.
Ovaj namaz koristitim ovako pripremljen ili u njega dodam isjeckano tvrdo kuhano jaje i/ili sira Torotana i/ili vrhnje itd. Namaz ponesem od kuce, na Ostroscu kupim svjeze kifle ili lepine i od toga napravim sendvic. I sve spucam do Sarajeva.
Travnicki namaz
Vrhove mlade koprive i spanjaka blansirati, ocjediti, dinstati na maslacu, dodati bijeli luk i zaciniti. Kad je gotovo izrendati travnicki sir i pomjesati sa zeljem.
Ovaj namaz razmazem po unutrasnjosto lepine zagrijem sve skupa koju sekundicu u mikrovalnoj. Ovog mogu i kad sam najbolniji.
Prijedorski namaz
Tikvu ispeci u rerni ili mikrovalnoj. Zaciniti, izgnijeciti viljuskom ako se zeli napraviti namaz i preliti sa jogurtom. Nadolmiti lepinu sa ovim i ponijeti na posao.
Ovaj namaz dobro ide uz dimljenu cuterinu.
Neretljanski namaz
Namaz je na bazi svjeze ili konzervirane ribe, skoljki, rakova, kozica i ostalih plodova mora uz dodatak mladog sira ili fete i omiljenih zacina.
Priprema svjeze ribe
Mariniriani filet ribe poloziti na alufoliju koju ste prethodno namazali uljem. Dodati preko ribe neko zacinsko bilje koje volite uz ribu (persun, bjeli luk, koja maslina, koji kap vina itd). Od folije napraviti fisek 2-3 puta veci od velicine ribe i tako ga zatvoriti da sto manje moze iz njega izlazit pare koja ce se stvarat u fiseku. Fisek staviti u zagrijanu rernu i ribu ispeci.
Ova tehnika spremanja ribe je zahvalna: jer je brza; ne mirise cijeli komsiluk; ne morate visiti iznad ribe dok se sprema.
Ohladjenu ribu iskomadati na sitno i pomjesati sa mladim sirom dodati svjez ili kiseli krastavac - sitno isjeclan . Mozete ovo isprepadati i u blenderu ali ja to ne koristim.
Ovaj namaz volim sa krekerima
Svi ovi namazi mogi stajati dan dva u frizideru a ako se ne iskoriste kao namazi mogu biti dodatak nekom obroku. Ja ih najcesce pridodan uz supe ili corbe.
Ako u firmi ili kuci imate mikrovalnu mozete jako mnogo ustediti na vremenu..
Moji omiljeni saltanet namazi
Stolacki namaz
Ovaj namaz je na bazi patlidzana kojeg variram sa raznim sastojcima koje imam u frizideru.
Priprema
Patlidzan i paprike izbockati cackalicom i ispeci u rerni 200C/20min. Oguliti patlidzane i paprike, pomjesati ih, dodati zacine koje volite (saransak/bijeli luk, maslinu, so, biber majdons/person. itd). Smjesu izgnjeciti viljuskom dok ne dobijete masu pogodnu za mazanje.
Kad imam vecu kolocini patlidzane i paprika protisnem kroz rucnu presu za pravljenje krompir pirea . Ova presa je posebno prikladna kad ne zelite guliti paprike.
Mozete koristiti i stapni mikser.
Ovaj namaz koristitim ovako pripremljen ili u njega dodam isjeckano tvrdo kuhano jaje i/ili sira Torotana i/ili vrhnje itd. Namaz ponesem od kuce, na Ostroscu kupim svjeze kifle ili lepine i od toga napravim sendvic. I sve spucam do Sarajeva.
Travnicki namaz
Vrhove mlade koprive i spanjaka blansirati, ocjediti, dinstati na maslacu, dodati bijeli luk i zaciniti. Kad je gotovo izrendati travnicki sir i pomjesati sa zeljem.
Ovaj namaz razmazem po unutrasnjosto lepine zagrijem sve skupa koju sekundicu u mikrovalnoj. Ovog mogu i kad sam najbolniji.
Prijedorski namaz
Tikvu ispeci u rerni ili mikrovalnoj. Zaciniti, izgnijeciti viljuskom ako se zeli napraviti namaz i preliti sa jogurtom. Nadolmiti lepinu sa ovim i ponijeti na posao.
Ovaj namaz dobro ide uz dimljenu cuterinu.
Neretljanski namaz
Namaz je na bazi svjeze ili konzervirane ribe, skoljki, rakova, kozica i ostalih plodova mora uz dodatak mladog sira ili fete i omiljenih zacina.
Priprema svjeze ribe
Mariniriani filet ribe poloziti na alufoliju koju ste prethodno namazali uljem. Dodati preko ribe neko zacinsko bilje koje volite uz ribu (persun, bjeli luk, koja maslina, koji kap vina itd). Od folije napraviti fisek 2-3 puta veci od velicine ribe i tako ga zatvoriti da sto manje moze iz njega izlazit pare koja ce se stvarat u fiseku. Fisek staviti u zagrijanu rernu i ribu ispeci.
Ova tehnika spremanja ribe je zahvalna: jer je brza; ne mirise cijeli komsiluk; ne morate visiti iznad ribe dok se sprema.
Ohladjenu ribu iskomadati na sitno i pomjesati sa mladim sirom dodati svjez ili kiseli krastavac - sitno isjeclan . Mozete ovo isprepadati i u blenderu ali ja to ne koristim.
Ovaj namaz volim sa krekerima
Svi ovi namazi mogi stajati dan dva u frizideru a ako se ne iskoriste kao namazi mogu biti dodatak nekom obroku. Ja ih najcesce pridodan uz supe ili corbe.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#157 Re: Sta jedete na poslu?
A sta cemo mi koji smo bez posla!?
U koju mi vrstu spadamo!?
Da li mi imamo pravo na obrok!?

- kinu
#158 Re: Sta jedete na poslu?
odgovori:corolla02 wrote:A sta cemo mi koji smo bez posla!?
1. pronaći posao
2. u besposlenu
3. kad se zaposlite
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#159 Re: Sta jedete na poslu?
Kako ti mislis naci posao kad...na samom birou, na ulaznim vratima stoji: NEZAPOSLENIM ulaz ZABRANJEN!kinu wrote:odgovori:corolla02 wrote:A sta cemo mi koji smo bez posla!?
![]()
1. pronaći posao![]()
2. u besposlenu![]()
3. kad se zaposlite
- tamara*
#160 Re: Sta jedete na poslu?
Ovo zvuči super, samo u varijanti za posao bez bijelog luka. Može i bez putera, manje kalorijaToto wrote: Travnicki namaz
Inače, na poslu tj. u kancelariji ne jedemo, a hrana sa mirisima ne dolazi u obzir. Odem negdje na kifle ili lagane sendviče, salate...A ovo sa koprivom moram probati, zvuči ekstra.
- kinu
#161 Re: Sta jedete na poslu?
corolla02 wrote:Kako ti mislis naci posao kad...na samom birou, na ulaznim vratima stoji: NEZAPOSLENIM ulaz ZABRANJEN!kinu wrote:odgovori:corolla02 wrote:A sta cemo mi koji smo bez posla!?
![]()
1. pronaći posao![]()
2. u besposlenu![]()
3. kad se zaposlite
- Toto
#162 Re: Sta jedete na poslu?
@babyline
ubra li ti koprive
ubra li ti koprive
- Toto
#163 Re: Sta jedete na poslu?
zar nije bio niko na pijaci ko to prodaje??babyline wrote:nisam bila u priliciToto wrote:@babyline
ubra li ti koprive
- Compact
#164 Re: Sta jedete na poslu?
Na poslu jedem pedale i sijalice, k'o Kareli! 
- HAVANA
#165 Re: Sta jedete na poslu?
jOFLA wrote:Konzervu masne ribe (skuša, losos, sardine), sa dvije jabuke ili kruške, ili četri breskve.
Protjera li te kad?
- Toto
#167 Re: Sta jedete na poslu?
Bitno je da se ispravno jede

- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#168 Re: Sta jedete na poslu?
u zadnje vrijeme jedem u grilu Spid na Grbavici (odmah kod novootvorenog DM-a)
dobra im piletina pravo
dobra im piletina pravo
-
nova_korisnica
#169 Re: Sta jedete na poslu?
danas mi nesto bila prahnula salata da pojedem na pauzi za rucak!! nesto mi se ne jedu sendvici, paste i ostalo...
radim na marin dvoru i kontam hajd mozda u mutvaku ima dobra salata...otvorim stranicu i pogledam izbor..ima pileca, taman super! odsetam do njih, kupim (cijene na stranici se ne podudaraju sa cjenovnikom u radnji) i donesem u kancelariju...koje razocaranje!!!!
ovo pise na stranici:
Pileća salata
(Iceberg salata, paradajz, krastavac, pikantna piletina,
orijent dressing, svježe pečeno pecivo) .......................................................... 4 KM
i isti taj opis i na naruci.ba....
samo tu ima jedna mala caka: iceberg salata je kod njih kupus!
krstavca dobijete jednu krisku, a paradajza dobijete malo vise..cak vam maksuz odrezu krisku sa onim zelenim na vrhu (sto svi normalni ljudi bacaju, narocito ako je promjera 1cm)
sto se tice piletine..iskreno se nadam da je sve bila piletina...bilo je neko meso narezano na sitne, sitne komadice (vjerovatno da ne biste raspoznali o kakvom se otpadu radi) i toga mozda jedna supena kasika, onako malo posuta po "iceberg salati" i kamuflirana orijent dresingom...
jedino sto stima u ovom opisu je ovo sjveze peceno pecivo...ostalo
tako da je mutvak sto se tice salata ODRON!! i nikada je vise sigurno necu ni naruciti tamo!!!
napisala bih im mail i poslala sliku sta je salata a sta kupus, ali su to pametno uradili pa na strancii nema nikakvog kontakta osim mobitela...
eto..prijatno...
radim na marin dvoru i kontam hajd mozda u mutvaku ima dobra salata...otvorim stranicu i pogledam izbor..ima pileca, taman super! odsetam do njih, kupim (cijene na stranici se ne podudaraju sa cjenovnikom u radnji) i donesem u kancelariju...koje razocaranje!!!!
ovo pise na stranici:
Pileća salata
(Iceberg salata, paradajz, krastavac, pikantna piletina,
orijent dressing, svježe pečeno pecivo) .......................................................... 4 KM
i isti taj opis i na naruci.ba....
samo tu ima jedna mala caka: iceberg salata je kod njih kupus!
krstavca dobijete jednu krisku, a paradajza dobijete malo vise..cak vam maksuz odrezu krisku sa onim zelenim na vrhu (sto svi normalni ljudi bacaju, narocito ako je promjera 1cm)
sto se tice piletine..iskreno se nadam da je sve bila piletina...bilo je neko meso narezano na sitne, sitne komadice (vjerovatno da ne biste raspoznali o kakvom se otpadu radi) i toga mozda jedna supena kasika, onako malo posuta po "iceberg salati" i kamuflirana orijent dresingom...
jedino sto stima u ovom opisu je ovo sjveze peceno pecivo...ostalo
tako da je mutvak sto se tice salata ODRON!! i nikada je vise sigurno necu ni naruciti tamo!!!
napisala bih im mail i poslala sliku sta je salata a sta kupus, ali su to pametno uradili pa na strancii nema nikakvog kontakta osim mobitela...
eto..prijatno...
- Toto
#170 Re: Sta jedete na poslu?
Bolani. Afganistanska kuhinja.
Nesto kao nasa lepina filovana tikvom, spanjakom ili namazima od susenog paradajza i lece/sacivice.

Ovo je granap gdje pazarim. Inace se radi o vrlo uspjesnom malom biznisu sa lepinama i domacim svjezim namazima bez konzervansa.

A ovo je firma
http://www.bolaniandsauce.com/products.php?pid=2
Nesto kao nasa lepina filovana tikvom, spanjakom ili namazima od susenog paradajza i lece/sacivice.

Ovo je granap gdje pazarim. Inace se radi o vrlo uspjesnom malom biznisu sa lepinama i domacim svjezim namazima bez konzervansa.

A ovo je firma
http://www.bolaniandsauce.com/products.php?pid=2
-
Nedim_Scofield
#171 Re: Sta jedete na poslu?
Moj babo i amidja drze ascinicu Nur i zahvaljuju se na pohvalama bujrum dodjite i sami ste procitali kakvi su zaista hrana je super oni su u pofalicima kontakt telefon 225-883....Bujrum
- Toto
#172 Re: Sta jedete na poslu?
Pole krompira
pola glavice kisela kupusa
salsa ko zeher ljuta

pola glavice kisela kupusa
salsa ko zeher ljuta

-
(ne)forumas
#173 Re: Sta jedete na poslu?
blago vama... a ja ko zadnji levat jedem zivce na poslu
- bez_ideje
#174 Re: Sta jedete na poslu?
(ne)forumas wrote:blago vama... a ja ko zadnji levat jedem zivce na poslu
Kad sam vani i gladna zderem one zitarice da me malo drze....Ne jedem vani odavno
- dadoka84
#175 Re: Sta jedete na poslu?
Kod mene obicno ide na kasiku ;D
Grah, corbica piletina, sitni cevap, corbica teletina, bosanski lonac, cufte sa prilogom, i snicla sa gljivama ;D Vrlo rijetko pita ili pizza. Najskuplje jelo 5 km.
Pozdravio sam se sa pekarama, u jednoj sam i fasovao trovanje tako da pazim gdje i sta jedem.
Grah, corbica piletina, sitni cevap, corbica teletina, bosanski lonac, cufte sa prilogom, i snicla sa gljivama ;D Vrlo rijetko pita ili pizza. Najskuplje jelo 5 km.
Pozdravio sam se sa pekarama, u jednoj sam i fasovao trovanje tako da pazim gdje i sta jedem.