Šta činiti...
Moderator: anex
-
bez
#1 Šta činiti...
u situaciji kad više ništa nema smisla... ja sam cijeli život bila vedro stvorenje, da bih odjednom zapala u depresiju. traje već četiri mjeseca, pa se više ne mogu tješiti da je faza koja prolazi. više ne razgovaram s ljudima, ne izlazim, otaljavam posao, izbjegavam momka - jednostavno mi sve izgleda glupo, nepotrebno i isprazno. raduje me još samo spavanje. osim toga, nikakvih emocija. što je najgore, nema nikakvog pravog problema u mom životu! šta mi je činiti..?
-
Belminator
Ja sam mislio da jedini ja imam tih problema. Obicno mi to dođe sa pocetkom proljeca i tada mi u nekoj mjeri smeta pa skoro sve sto me okruzuje i nastojim pobjeci od ljudi koliko toliko, zatvoriti se u sebe samoga. No na kraju kad se trznem iz tog sranja onda nastojim vratiti sve te ljude koje poznajem a koje sam svojim postupcima odjebao od sebe. No sreca pa imaju razumijevanja prema meni pa uglavnom svi kazu; ma ja Belminatora volim pa taman da je i od govana...
Last edited by Belminator on 24/10/2005 00:06, edited 2 times in total.
- Soul_Sista
...mozda treba da pricas sa nekim...psihologom.bez wrote:a kako se ti izvuces iz toga????????
...odgovor na pitanje; treba vremena i rada na tome da se izvuces, nije jednostavan proces ali je moguce.
..vid mene ko psiholog
-
Belminator
Eh to ti zaboravih reci, jednostavno pustis da prođe... mene obicno popusti tamo pred august a sahvata me u martu otprilike... Ma mislim da je to sve razumljivo i normalno sta vise kad pogledas u kakvom okruzenju i kakvoj dosadnoj sredini zivimo, naravno ima tu dosta i do nas. Ako si recimo tip pustolova, s vremena na vrijeme tezis za promjenama pa sad mi reci kakve ti promjene ovo drustvo ( ne znam gdje zivis ali recimo da si u BiH kao i ja ) moze ponuditi, stavise uskraceni smo i za najnormalnije stvari za razliku od mladih u nekim normalnim zemljama. Jednostavno moram malo pobjeci od svega kako bi mi za neko vrijeme opet to postalo interesantno...
-
Belminator
Imamo mi psihologa na forumu nick joj je Ananis_nin 
-
Edna21
Mozda imas neke dzinne(neko ti bacio sihre) u sebi,posjeti hodzu vidjet ces da ce ti biti bolje.Nemoj sada reci "ja u te gluposti ne vjerujem",mnogi tako misle ali poslje vide istinu..ja licno sam imala slicno iskustvo.A ako nemas hodzu u blizini onda poslusaj suru Beqare (mozes je na internetu) pa vidi rekacije.
selam
selam
-
Belminator
A ja u to fakat ne vjerujem ... Nekada je ovde u mom ulazu, jos dok sam bio klinac, zivjela jedna stara baba, katolkinja sto je nevazno ali mozda ima veze sa tim njezinim sejtanlucima, no nije se mirisala ni sa kim u ulazu pa ni sa mojima. Tako da je jedne prilike donijela nekakva jaja gatala na njih i ostavila pred mojim vratima. Tada sam naravno najprije pokupio ta jaja, otisao na njezin sprat i razlupao ih od njezina vrata... i danas se na moje duboko izvinjenje novom, normalnom vlasniku tog stana nadziru fleke na vratima.
-
Edna21
To ti je osjecaj koji nemozes opisati ako je neko sretan on je to iz neopisljivog razloga...tako ja mislimbez wrote:bez uvrede, ali ja u to stvarno ne vjerujem. a hodža u sarajevu koliko hoćeš. a hajd vi meni recite: zbog čega ste vi zadovoljni i kako to postižete? šta vas čini sretnim?
Ima ljudi koji imaju sve ali su opet nesretni,znaci ne radi se o materijalnim stvarima.
ps:to sa hodzom ti preporucujem stvarno jer taj tvoj slucaj je tipican za one kojima je nabacen sihr..no ti odluci kako zelis.Ako u to nevjerujes onda posjeti psihologa..a ja licno vjerujem da oni ne pomognu bas tako.Samo te puste da pricas pola sata i onda na kraju kuci,bar to meni tako izgleda
http://www.lijecenje-kuranom.com za sve koji se interesuju u lijecenje kuranom
-
hananah
Probaj pozitivno razmisljati
Doduse moras bas jaka u tome biti jer je Bosna sama od sebe postala svaki dan sve depresivnija i depresivnija, prao cudo kad neko nije depresivan 
Belminatoru pusa da ti uljepsam dan bar danas, ma bar satak jedan
Belminatoru pusa da ti uljepsam dan bar danas, ma bar satak jedan
-
Belminator
Hvala Hano i tebi pusa velikaaaaaaa...
Joj moram ti priznati da mi je danas dan truba zesca kako sam ustao evo me buljim pred racunarom. Jedva cekam 7 sati da idem sa jaranom na kafu, nisam ga vidio 3 mjeseca, no nije razlog moj bijeg od stvarnosti koji sam koji post ranije spomenuo vec on upisao faks pa kaze ubi ga bolonjska metoda
Joj moram ti priznati da mi je danas dan truba zesca kako sam ustao evo me buljim pred racunarom. Jedva cekam 7 sati da idem sa jaranom na kafu, nisam ga vidio 3 mjeseca, no nije razlog moj bijeg od stvarnosti koji sam koji post ranije spomenuo vec on upisao faks pa kaze ubi ga bolonjska metoda
-
Edna21
Vjerovati u islamski lijek ne znaci da vjerujemo u takve stvari koje ti spominjes...gatanje je samo budalastinja i nemoze se porediti sa islamskim lijecenjuBelminator wrote:A ja u to fakat ne vjerujem ... Nekada je ovde u mom ulazu, jos dok sam bio klinac, zivjela jedna stara baba, katolkinja sto je nevazno ali mozda ima veze sa tim njezinim sejtanlucima, no nije se mirisala ni sa kim u ulazu pa ni sa mojima. Tako da je jedne prilike donijela nekakva jaja gatala na njih i ostavila pred mojim vratima. Tada sam naravno najprije pokupio ta jaja, otisao na njezin sprat i razlupao ih od njezina vrata... i danas se na moje duboko izvinjenje novom, normalnom vlasniku tog stana nadziru fleke na vratima.
-
Belminator
Dobro moram ti vjerovati jer obzirom da sam ti ja tri godine pred rat dosao kuci i pitao staru; mama koje sam ja nacionalnosti pitaju me djeca u skoli a ja ne znam da im odgovorim... tako da na osnovu samog mog odgoja mozes zakljuciti koliko znam o tome, pa nije iskljuceno da sam pobrkao stvari... No nisam lijecenje islamom poredio sa gatanjem, vec to bacanje sihri, no ne znam... ne bi da se provaljujem dalje. Nemoj me sad shvatiti kao ateistu boze sacuvaj, covjek bez metafizike nije normalna osoba i zaista kao takav ne bi mogao podnijeti sam pojam smrti koji nas na kraju ceka... Ali moje vjerovanje je da postoji neka sila iznad ljudi, iznad svega, ako je svi ljudi zovu Bog ok zovem je i ja... ali isto tako moram biti iskren sa sam u bogomolju usao samo dva puta u zivotu. Prvi put u Turskoj u cuvenu Aja Sofiju, drugi put u Italiji u Reggio Emiliji, htio sam da vidim prekrasne crteze u njoj i upao sam u los trenutak te bio i previse neoprezan i bucan pa sam ljudima prekinuo misu, uh i sad se sledim kada vratim film na pogled onog popa i prisutnih...
- maccarona
#19 Re: Šta činiti...
bez wrote:u situaciji kad više ništa nema smisla... ja sam cijeli život bila vedro stvorenje, da bih odjednom zapala u depresiju. traje već četiri mjeseca, pa se više ne mogu tješiti da je faza koja prolazi. više ne razgovaram s ljudima, ne izlazim, otaljavam posao, izbjegavam momka - jednostavno mi sve izgleda glupo, nepotrebno i isprazno. raduje me još samo spavanje. osim toga, nikakvih emocija. što je najgore, nema nikakvog pravog problema u mom životu! šta mi je činiti..?
-
FortunaBela
#20 Re: Šta činiti...
Prvi korak ti je da odeš kod psihijatra i da počneš piti nešto za depresiju...bez wrote:u situaciji kad više ništa nema smisla... ja sam cijeli život bila vedro stvorenje, da bih odjednom zapala u depresiju. traje već četiri mjeseca, pa se više ne mogu tješiti da je faza koja prolazi. više ne razgovaram s ljudima, ne izlazim, otaljavam posao, izbjegavam momka - jednostavno mi sve izgleda glupo, nepotrebno i isprazno. raduje me još samo spavanje. osim toga, nikakvih emocija. što je najgore, nema nikakvog pravog problema u mom životu! šta mi je činiti..?
-
SHOCK
Posjeti nekog psihijatra. Vjerovatno će ti propisati neke antidepresive. Nevjerovatno je koliko je to meni pomoglo. Piju se dugo, nakon 15-ak dana osjetiš prve rezultate, ali ja sam posle svega bio preporođen, ponovo se radovao nekim običnim životnim stvarima. To ti je danas sasvim normalno. Sretno.
-
Sarafcina
#22 Re: ©ta èiniti...
bez wrote:u situaciji kad vi¹e ni¹ta nema smisla... ja sam cijeli ¾ivot bila vedro stvorenje, da bih odjednom zapala u depresiju. traje veæ èetiri mjeseca, pa se vi¹e ne mogu tje¹iti da je faza koja prolazi. vi¹e ne razgovaram s ljudima, ne izlazim, otaljavam posao, izbjegavam momka - jednostavno mi sve izgleda glupo, nepotrebno i isprazno. raduje me jo¹ samo spavanje. osim toga, nikakvih emocija. ¹to je najgore, nema nikakvog pravog problema u mom ¾ivotu! ¹ta mi je èiniti..?
Otidji na KCUS na onkologiju i provedi par sati. Popricaj s ljudima.
Popricaj s ljudima koji zaista imaju problema (teska bolest, siromastvo i sl), pokusaj da im pomognes onoliko koliko mozes.
Tada malo pokusaj da sagledas svoju situaciju.
-
rajvosa
#23 Re: Šta činiti...
Savjet;bez wrote:u situaciji kad više ništa nema smisla... ja sam cijeli život bila vedro stvorenje, da bih odjednom zapala u depresiju. traje već četiri mjeseca, pa se više ne mogu tješiti da je faza koja prolazi. više ne razgovaram s ljudima, ne izlazim, otaljavam posao, izbjegavam momka - jednostavno mi sve izgleda glupo, nepotrebno i isprazno. raduje me još samo spavanje. osim toga, nikakvih emocija. što je najgore, nema nikakvog pravog problema u mom životu! šta mi je činiti..?
Nemoj da se povlacis pred sobom ..to nije dobro i moze rezultirati agorafobijom..
Obavezno moras da imas hobi, radi nesto, treniraj neki sport/ plivanje/ joging/ bilo sta, pokusaj da budes aktivna...Postani clan nekog planinarskog drustva, pokusaj osvojiti par bosanskih visova......okupiraj se i dokazi sebi i drugima svoj kvalitet..
Nasi djedovi i pradjedovi su prolazili kroz depresije takodjer al rad i borba za prezivljavanjem ih je odrzao na nogama..Danas , svi mi smo malo razmazeni i mozemo si priustiti depresiju...
Procitaj biografije par uspjesnih ljudi , to ce ti dati motiv.Nemoj da se identificiras sa losim ,.....uzmi sebi dobar primjer...
Psiholog, vjeruj mi nije ti potreban.Ako imas nekog bliskog prijatelja da mu se mozes od srca otvoriti i reci sve sta ti smeta i sta smatras nepravdom to ce biti dovoljno...Dakle u modernom svijetu psiholog zamjenjuje mjesto dobrog, komsije , prijatelja il kolege.....
Medikamenti..Nemoj slucajno da koristis bilo koju vrstu antidepresiva to ti netreba
Sve najbolje ,,vidim osmjeh na tvome licu vjeruj mi
Pozdrav
-
Danger
Hmmm Ako je to kod tebe prosedure godisnja koja traje 6 mjeseci, ti imas onda malo ZESCI problem....Belminator wrote:Eh to ti zaboravih reci, jednostavno pustis da prođe... mene obicno popusti tamo pred august a sahvata me u martu otprilike... Ma mislim da je to sve razumljivo i normalno sta vise kad pogledas u kakvom okruzenju i kakvoj dosadnoj sredini zivimo, naravno ima tu dosta i do nas. Ako si recimo tip pustolova, s vremena na vrijeme tezis za promjenama pa sad mi reci kakve ti promjene ovo drustvo ( ne znam gdje zivis ali recimo da si u BiH kao i ja ) moze ponuditi, stavise uskraceni smo i za najnormalnije stvari za razliku od mladih u nekim normalnim zemljama. Jednostavno moram malo pobjeci od svega kako bi mi za neko vrijeme opet to postalo interesantno...
A za 'bez' SOLUCIJA --> izadji medzu RAJU i OPUSTI SE...PUSTI MOZAK na pasu. Ne zaboravi jednom zivis i na kraju krajeva sta god te muci trenutno za neko vrijeme to ce da bude sve uredu!