Imam dvije grupe pitanja:
1) Imaju li neke stvari na koje se obavezno mora paziti prilikom tog spustanja plafona. Pri tome mislim na materijale, oblike i ostalo sto se ne treba koristiti ili je pozeljno da se korisiti. Od majstora je to jako tesko saznati jer oni uvijek hvale ono sto njima godi.
2) Ja bih volio nesto jednostavno ali efikasno sto se oblika tice. Ali je problem sto nikako da skontam kako bi to trebalo izgledati. Google odnosno pretrazivanje slika na temu "spusteni plafon" mi i ne pomaze jer mi se nista ne svijda od toga.
Takodjer ne bih volio osvjetljenje kao u disku tj. sa milion nekih boja (sto vidim da dosta ljudi sada radi u svojim stanovima).
Ja bih volio to indirektno svjetlo koristiti za sve osim za citanje ili situacije gdje treba jace i bolje osvjetljenej kada bi palio i to.
Znam ja da je to tesko ovako preko foruma, ali sve se nadam da ima ljudi koji su to radili i kod sebe u stanu pa vec raspolazu vecim znanjem i iskustvom ali idejama. Takodjer koliko da ocekujem da ce me kostati taj zahvat?
P.S.
Ovako to otprilike izgleda "na terenu". Izvinjavam se na amaterskom crtezu ali ne znam bolje