i dalje ne znam sta jechuchumbamayumbe wrote:"orbitrek"debela wrote:sta je eliptical
Sobni bicikl
Moderator: anex
- danas
pa kao staza je, samo stopala nikad ne idu sa postolja, koje se okrece u elipticnim pokretima kao bicikl (joj jesam se pismeno izraziladebela wrote:sta je eliptical

Last edited by danas on 03/01/2007 17:08, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
Vjezbas u "stajacem polozaju", noge su ti na "pedalama", rukama se drzis za rucke koje su povezane sa pedalama, pravis kruzne mokrete, super sprava!debela wrote:i dalje ne znam sta jechuchumbamayumbe wrote:"orbitrek"debela wrote:sta je eliptical
-
King Kikapu
al je meni 80% kilometraze makadam i suma...od sarajeva do dubrovnika imam asfalta od hrasnog do babinog dola i od ivanjice do stradunastickitout wrote:stidi seKing Kikapu wrote:nemam iskustva sa sobnim ali sa brdskim imam oko 12000 km iskustva u posljednje dvije sezone.
-mozes izgubiti dosta kg u zavisnosti od tempa i trajanja vjezbanja.
-mozes zategnuti misice pogotovo noge i guzu.
-sto se tice ucestalosti vjezbanja ja sam svakim radnim danom popodne vozio na barice ili cavljak ukupno oko 30km od cega je trecina konstantan uspon za neka 2 do 2 1/2 sata. vikendom sam vozio ture sa dnevnom kilometrazom 80-120km. ti kreni sa pola sata dnevno pod srednjim opterecenjem a onda produzi i pojacaj opterecenje. samo budi redovna.
-and last but not least pise se bicikl, a ne biciklo.ja 12 milja napravim od Januara do Jula
amateru jedan
![]()
-
King Kikapu
kad sam se ja jednom na vrh bjelasnice ispenj'o biciklom...pa onda okren'o niz brdo ka konjicu...eeeeeedanas wrote:haj' se jos malo folirajte vas dvojica![]()
- stickitout
Sto jest, jest, makadam je zajebanKing Kikapu wrote:kad sam se ja jednom na vrh bjelasnice ispenj'o biciklom...pa onda okren'o niz brdo ka konjicu...eeeeeedanas wrote:haj' se jos malo folirajte vas dvojica![]()
-
King Kikapu
a nema skokova...a ja na jahorinu idem preko tilave, pa se spustim kroz sumu na celinu, pa zadam prema brusu, uhvatim se bob staze pa niz nju sjurcam, a onda lagano na sirokacu, pa na bistrik, pa nakav znojav i prljav na kafu u delikatesnustickitout wrote:Sto jest, jest, makadam je zajebanKing Kikapu wrote:kad sam se ja jednom na vrh bjelasnice ispenj'o biciklom...pa onda okren'o niz brdo ka konjicu...eeeeeedanas wrote:haj' se jos malo folirajte vas dvojica![]()
Meni je Igman preko Hadzica dusa pa onda na Jahorinu preko Trebevica, pa se onda preko Pala sjurim k'o kamikaza u Sarajevo a gori asfalt ispod mene
![]()
nego, koliko mozes navuc na spustu s igmana u vojkovice, ja 70 max, na 26x2.30 gumama sa ripnama na 3,5 bara. ti bi trebao moci preko 80 na svom biciklu.
- stickitout
Rekord mi je 98, s tim sto je moj bicikl 7,6 kg carbon monocoque ram, gume su 23x700 ali nije uopste preporucljivo, jednom me spuco bumbar zamal' me nokautiro nije
Ja konto da me coban kamenom zavalio
Mada sam na nekim trkama isao i brze, cak i 109 ali tad sam bio mladji i spremniji na vise rizika
Znao me je Jakub Durmisevic na nizbrdici prestici kao da stojim, covjece kakvu je taj frajer tehniku imao, nevjerovatno, ja idem max a on prozuji k'o strijela
Znao me je Jakub Durmisevic na nizbrdici prestici kao da stojim, covjece kakvu je taj frajer tehniku imao, nevjerovatno, ja idem max a on prozuji k'o strijela
-
King Kikapu
meni je na asfaltu rekord 84, na zemljanom putu sam navlacio 65, a na spustu sa skakavca u nahoravo na jednom dijelu sam navukao na 58 (ali se bajk toliko tresao, a i ja na njemu da uprkos prednjem ovjesu nisam siguran sta je pisalo) na ciklokompu.
uglavnom kad na dzombama predjem 50 zmnam dobiti grceve.
e da, mene nije spuco bumbar, al sam ja spuco u citroen i proletio mu glavom kroz sofersajbu.
uglavnom kad na dzombama predjem 50 zmnam dobiti grceve.
e da, mene nije spuco bumbar, al sam ja spuco u citroen i proletio mu glavom kroz sofersajbu.
-
mamica papucarka
evo i moj muz je isto tako aktivno kao i ti vozio bicikl, i kako je prestao (ozenio se, dobio djecu, ima vise posla) dobio je sigurno + 10 kgKing Kikapu wrote:nemam iskustva sa sobnim ali sa brdskim imam oko 12000 km iskustva u posljednje dvije sezone.
-sto se tice ucestalosti vjezbanja ja sam svakim radnim danom popodne vozio na barice ili cavljak ukupno oko 30km od cega je trecina konstantan uspon za neka 2 do 2 1/2 sata. vikendom sam vozio ture sa dnevnom kilometrazom 80-120km. ti kreni sa pola sata dnevno pod srednjim opterecenjem a onda produzi i pojacaj opterecenje. samo budi redovna.
-and last but not least pise se bicikl, a ne biciklo.
A sto je zanimljivo, uprkos nabacenim kilogramima, misici su ostali vam taki
evo, sad mi prijeti da ce opet krenut sa vozikanjem
-
mamica papucarka
#42 Re: Sobni bicikl
da ti kazem da je jedna moja forumska poznanica sa tom spravicom uspjela skinut 15 kg poslije poroda. Dnevno je vjezbala 45 minuta.zena21 wrote:E ovako... Posto se ne bavim nikakvim sportom niti fizickim aktivnostima, planiram da kupim sobno biciklo.
S kim god sam pricala o tome, svi kazu - ma to ti je ubleha, nista ne postizes s tim... bla, bla..., a u stvari niko nema nikakvog iskustva s ovim, nego je sve rekla-kazala![]()
Da li ima neko ko ima iskustva sa ovom spravicom i ko bi mi mogao odgovoriti slijedece:
- da li se mogu malo zategnuti misici
- da li se moze skinuti par kg
- koliko cesto bi trebalo vjezbati i koliko dugo
PS.Nemam vremena da idem na fitnes, tako da mi odgovara samo kucna varijanta.
Hvala
a opet znam nekoliko ljudi kojima bicikl sluzi za kupljenje kucne prasine
-
King Kikapu
savrseno ga razumijemmamica 31 wrote:evo i moj muz je isto tako aktivno kao i ti vozio bicikl, i kako je prestao (ozenio se, dobio djecu, ima vise posla) dobio je sigurno + 10 kgKing Kikapu wrote:nemam iskustva sa sobnim ali sa brdskim imam oko 12000 km iskustva u posljednje dvije sezone.
-and last but not least pise se bicikl, a ne biciklo.![]()
A sto je zanimljivo, uprkos nabacenim kilogramima, misici su ostali vam takiZategnuti
![]()
evo, sad mi prijeti da ce opet krenut sa vozikanjemnedostaje mu pravo
- zena21
#44 Re: Sobni bicikl
Uh mamice, ma ja cu kupiti pa sta bude... Ako mi se ne bude svidjelo, valjda cu moci prodatimamica 31 wrote:da ti kazem da je jedna moja forumska poznanica sa tom spravicom uspjela skinut 15 kg poslije poroda. Dnevno je vjezbala 45 minuta.zena21 wrote:E ovako... Posto se ne bavim nikakvim sportom niti fizickim aktivnostima, planiram da kupim sobno biciklo.
S kim god sam pricala o tome, svi kazu - ma to ti je ubleha, nista ne postizes s tim... bla, bla..., a u stvari niko nema nikakvog iskustva s ovim, nego je sve rekla-kazala![]()
Da li ima neko ko ima iskustva sa ovom spravicom i ko bi mi mogao odgovoriti slijedece:
Hvala![]()
a opet znam nekoliko ljudi kojima bicikl sluzi za kupljenje kucne prasine
-
mamica papucarka
#45 Re: Sobni bicikl
znam tipa koji je u pola noci posao u wc, zapeo za taj bicikl i slomio nozni prstzena21 wrote:Uh mamice, ma ja cu kupiti pa sta bude... Ako mi se ne bude svidjelo, valjda cu moci prodatimamica 31 wrote:da ti kazem da je jedna moja forumska poznanica sa tom spravicom uspjela skinut 15 kg poslije poroda. Dnevno je vjezbala 45 minuta.zena21 wrote:E ovako... Posto se ne bavim nikakvim sportom niti fizickim aktivnostima, planiram da kupim sobno biciklo.
Hvala![]()
a opet znam nekoliko ljudi kojima bicikl sluzi za kupljenje kucne prasine![]()
A sto dzaba dajes pare. Bolje ti je ici negdje u prirodu. Jedino ne znam da li ti ima ko cuvat djecu ili dijete???
- stickitout
Opasna je to naprava dooooobro razmisliti prije kupovineznam tipa koji je u pola noci posao u wc, zapeo za taj bicikl i slomio nozni prst