SNOVI

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

flora.sa

#1 SNOVI

Post by flora.sa »

Sanjate li dok spavate?...Da li su vasi snovi lijepi ili ruzni?...Koliko cesto imate nocne more?...Da li se vasi snovi ostvaruju?...Vjerujete li u sanovnike? Da li volite da tumacite vase snove?...Desava li vam se da dva ili vise puta sanjate isti san?...I inace, volite li da sanjate i otvorenih ociju???
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Snove najcesce zaboravljam, nekad mi se u sekvencama vracaju, nekad cak sanjam i iste snove par puta, nekad legnem sredjen pa ne znam jel san il je java.....
anais_nin

#3 Re: SNOVI

Post by anais_nin »

flora.sa wrote:Sanjate li dok spavate?...Da li su vasi snovi lijepi ili ruzni?...Koliko cesto imate nocne more?...Da li se vasi snovi ostvaruju?...Vjerujete li u sanovnike? Da li volite da tumacite vase snove?...Desava li vam se da dva ili vise puta sanjate isti san?...I inace, volite li da sanjate i otvorenih ociju???
ja obicno sanjam u filmovima :lol: :D bez zeze, kod mene su snovi dugometrazni filmovi...nekad crno-bijeli, cesce u koloru...nocne more imam samo kad je neki nevjerovatno stresan period...

bilo je momenata kad su snovi imali veze s javom....imala sam fazu kad sam zapisivala snove odmah ujutru...eto to mi bilo nesto cool.... :D

ma ja sam rodjeni sanjar, i budna sanjam :D

uh sinoc sam imala neopisivo intenzivan san...sanjala sma da sam trudna...ono momenat do poroda, stomak do zuba, ali citav san nikako da se porodim :lol: :D koma ziva

nego flore sta si to ti sanjala? :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Sanjam (uglavnom samo kada spavam :D) i snovi su uglavnom u boji i to skoro uvijek jake i živahne boje... najčešće sanjam prirodu, poljanje i sve što ide uz to...

Jedno vrijeme sam imala noćne more, tj. teške snove (prije par godina) ali taj period je srećom prošao :)

Volim da tražim značenje sna jer vjerujem da snovi imaju neko svoje značenje... :)
PR80.

Post by PR80. »

Sanjam i vecinom su to neki akcioni snovi. :D Snovi su mi puni nekih planiranja, zakasnjenja, trcanja, skakanja... rijetkost da sanjam nesto opusteno. Ali inace sam puna energije pa je dobro da me snovi tako slome. :D
A da ne pisem ovdje koliko buncam i pricam dok spavam. :D
Lace

#6 Re: SNOVI

Post by Lace »

flora.sa wrote:Sanjate li dok spavate?...Da li su vasi snovi lijepi ili ruzni?...Koliko cesto imate nocne more?...Da li se vasi snovi ostvaruju?...Vjerujete li u sanovnike? Da li volite da tumacite vase snove?...Desava li vam se da dva ili vise puta sanjate isti san?...I inace, volite li da sanjate i otvorenih ociju???
moja drugarica sanja...serije...mislim nebulozne snove u nastavcima...sanjala je 3 dijela 3 noci uzastopno :D
danas

Post by danas »

ja uvijek sanjam jedan te isti san... :roll:
a posto je nadasve bizaran i posto sam ga vec opisala na ovom forumu :D
to je to :D od mene :D
bug

Post by bug »

mora da sam preskocila, ako je mora :D moram da cujem :DD:
bug

Post by bug »

ah da zaboravih :D najbizarniji :D san koji sam ikad usnila i :D necu ponoviti vjerovatno :D moja sestra u svemirskoj kapsuli :D koja se tako otkacila :D s neke stanice :D luta svemirom :D ne znam kakvu pozadinu ima al' :D ne mrzim je :D:D
sorge_sa

Post by sorge_sa »

sanjo da sam na ljetovanju u fildzanu......lezaljka, cvike suncane, suncobran, a svud oko mene fildzan :D :P .........da li sam normalan? :D :-D :lol: 8) :razz:
danas

Post by danas »

bug wrote:mora da sam preskocila, ako je mora :D moram da cujem :D
neka... :roll:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

sorge_sa wrote:sanjo da sam na ljetovanju u fildzanu......lezaljka, cvike suncane, suncobran, a svud oko mene fildzan :D :P .........da li sam normalan? :D :-D :lol: 8) :razz:
:roll: Nisi ! :lol:
irfan2

Post by irfan2 »

sorge_sa wrote:sanjo da sam na ljetovanju u fildzanu......lezaljka, cvike suncane, suncobran, a svud oko mene fildzan :D :P .........da li sam normalan? :D :-D :lol: 8) :razz:
ne :D ....i pored toga sanjas tamo neke nebulozne sne :D ...
PR80.

Post by PR80. »

danas wrote:
bug wrote:mora da sam preskocila, ako je mora :D moram da cujem :D
neka... :roll:
Ne znam ni ja sta je u pitanju. :-? :? :roll:
St.Germain

#15 Re: SNOVI

Post by St.Germain »

ja sanjam skoro svaku noc.. Lijepi su vecinom...samo su cudni. Nocne more nemam nikad- snovi se ne ostvaruju, oni su samo ogledalo smjese svijesti (prozivljenog) i podsvijesti (zaboravljenih dozivljaja i neispunjenih zelja)...U sanovnike i bajkace ne vjerujem i ne drzim puno do intelekta ljudi koji u njih vjeruju. Desavalo mi se da se nadjem u istim situacijama u dva razlicita sna koja vremenski jedan od drugog leze i po par godina. Volim da sanjam i otvorenih i zatvorenih ociju.

dobra tema :)
Mladen

Post by Mladen »

San je produzena java,
za mudre kljucic i tajni jezik jave...
SKOJ

Post by SKOJ »

San je produzena java,
za mudre kljucic i tajni jezik jave
upravo tako, mada vjerujem da simboli u snovima imaju razlicito znacenje za razlicite ljude.
:zzzz:
anais_nin

#18 Re: SNOVI

Post by anais_nin »

St.Germain wrote: ja sanjam skoro svaku noc.. Lijepi su vecinom...samo su cudni. Nocne more nemam nikad- snovi se ne ostvaruju, oni su samo ogledalo smjese svijesti (prozivljenog) i podsvijesti (zaboravljenih dozivljaja i neispunjenih zelja)...
za mene povezanost snova s javom nema konotaciju vidovnjastva...vise je to proces podsvijesti koji nam glasno sapne u snovima nesto sto smo skapirali na javi, nesto sto sami svojim mozgom predvidjamo, ali iz nekog razloga ne mozemo ili ne zelimo to sebi priznati javi :roll:
flora.sa

Post by flora.sa »

ma nista posebno anais nisam sanjala, samo sam malo htela da skrenem tok diskusija na forumu sa teskih tema na malo lakse...

mada u nacelu imam razlicite snove...i lijepe, i cudne, i nebulozne, besmislene, ali i nocne more...ovisno o periodima...

najgori su mi snovi, a sanjala sam i to skoro svakonocno, jedan preiod, su snovi u kojima se pojavljuju zmije...vjerovatno zato sto imam fobiju od zmija, koja se replicira i u moje snove..

nekada sanjam i u serijama, probudime se, i kada ponovo zaspem nastavim tamo gdje sam stala...

nebulozni, besmisleni snovi, nisu ni za pricu, to je strasno, nemaju veze sa vezom...

a nocne more su opet posebna prica...u posljednje vrijeme njih najvise sanjam, i budim se bukvalno vristeci, sestra je istraumirana zbog toga...

a sanjam li budna...naravno, ne bih ja bila ja da ne sanjam i budna...najvise ujutro kada se probudim odmorna, i kada leskarim u krevetu, tada si dam oduska, i to zna trajati, i trajati...nekada i po dva sahata :D :D

vjerujem li u sanovnike...ne bas, ali volim ponekad ipak malo proviriti u isti, ako si zelim protumaciti neki simbol koji me bas interesira...

sanjam i snove koje mi se ostvaruju...

jesam li nesto zaboravila???

ako jesam dodam poslije...

da, voljela bih da znam i kako vjera objasnjava tj. tumaci nase snove, da li kao neku poruku ili...????

hajte ljudi, budite malo aktivniji na ovoj temi, da vidimo sto vi i o cemu vi sanjate????
mačak u čizmama

#20 Re: SNOVI

Post by mačak u čizmama »

anais_nin wrote:

uh sinoc sam imala neopisivo intenzivan san...sanjala sma da sam trudna...ono momenat do poroda, stomak do zuba, ali citav san nikako da se porodim
i ja sam puno puta sanjala da sam pred porođajem :shock:
godinama mi se taj san ponavlja...

interesantno...:)
anais_nin

#21 Re: SNOVI

Post by anais_nin »

mačak u čizmama wrote:
anais_nin wrote:

uh sinoc sam imala neopisivo intenzivan san...sanjala sma da sam trudna...ono momenat do poroda, stomak do zuba, ali citav san nikako da se porodim
i ja sam puno puta sanjala da sam pred porođajem :shock:
godinama mi se taj san ponavlja...

interesantno...:)
moja nena odmah uhvatila objasnjavat....ma to ti je neka velika tegoba koje ne mozes da se rijesis :lol: :D u narodu je chapri kao kad sanjas trudnocu ili malu dijecu to znaci neku teskocu ili brigu... :D

i meni se zna desavati da sanjam da sam trudna...i nekad zna biti ne bas prijatan san, vjerovatno jer na javi nemam trenutno bas puno afiniteta ka tom stanju, ali ovaj put je san bio pravoooooooo prijatan :D jedino su me ledja ujutru bolila :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

Ova tema mi je poznata :D a sanjam kad spavam ali neredovno :D međutim znam ko ima noćne more šest godina :D :D a šta sanjaju i to znam ali to nije tema :D :D
xygirl

Post by xygirl »

jao, ja sanjala da mi je neka djevojka ukrala lancic koji sam dobila kao poklon od momka... i ja je prebijem k`o vola u kupusu uzmem joj ga i onda skontam da to nije taj moj nego neki drugi lancic koji je jako slican ovome :roll:
jest me stid... :D:D
rumenko

Post by rumenko »

aha...sanjam u nastavcima....tako sam se ustimo da prekinem san 10 sec prije nego mi sat zazvoni...onda nastavim sljedece vece...veceras je 328 epizoda....bas me interesuje sta ce biti....
in&san

Post by in&san »

rumenko wrote:aha...sanjam u nastavcima....tako sam se ustimo da prekinem san 10 sec prije nego mi sat zazvoni...onda nastavim sljedece vece...veceras je 328 epizoda....bas me interesuje sta ce biti....
:lol: :lol:
Post Reply