SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
radenska

#9351 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by radenska »

Ja tek otrila ovu podlogu za puder od catrice. Meni je odlicna, brzo upije i lice ( ko nema previse necisto) bude glatko kao papir. Na to puder dodje prekrasno, ja sam zadovoljna, bocica je bas mala a ta podloga ima roskastu boju i kosta oko 11 KM

[img][IMG]http://img508.imageshack.us/img508/6717/catrice.th.png[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]
jadran

#9352 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by jadran »

moze li neko preporuciti krmeu za lice, vise za zimu , za masnu koze???? hvalaaaa
male_okice

#9353 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

drage zene molim vas pomozite: trazim dobru hidrantnu kremu za svaki dan i dosla sam do ove tri: http://www.kozmo.hr/proizvod/lice-269/k ... 609319081/;
http://www.google.ba/imgres?q=Garnier+E ... ,r:24,s:24

i razmisljam o Afrodita sa kamilicom. Kakva su iskustva jel iko koristio? Narocito me zanima za ovu eveline izgleda mi zanimljivo ali me opet nekako strah jer nisam nikad od njih nista koristila, a kakva su iskustva sa holyplant markom (vidjela u apoteci hidrantna sa bademovim uljem) i Olay? I jos preporuka Dark glamour Dusche super miris veceras cemo vidjeti kakva je koza nakon tusiranja
BJB

#9354 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Dobro, ja sam inace ters i imam osjetljivu kozu, masnu T zonu, ostatak je normalan, uglavnom meni Afroditine kreme nimalo ne odgovaraju..Uzmi u Cm-u testere, znam da imaju pa isprobaj.
Od Garniera i L'oreala mi se osipa lice..Alverde sam isprobala sve i ne pasu mi..Nakratko jesu, al' onda pocnu sitne bubuljice..
Kao podlogu za podlogu sam koristila onaj Olay dnevni fluid, ali ne onaj nourishing, vec onaj obicni, sa onim nourishing mi se nije htjela podloga fino razmazati..
A od krema Vichy Aqualia Thermal Image, od nje mi lice bude super..
A u zadnje vrijeme koristim ovo, i odgovara mi Image
zamzija

#9355 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

E ovaj Eveline je super, jel to ima krema za lice u DM-u ?
BJB

#9356 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ima svasta...
Ja sam do sad probala onu za grudi, super..
Za lice Image nije losa...
Image nije losa, ima malo cudan miris...
Imageova mi nikako nije odgovarala..
Steta sto ne daju testere da se vidi kako lice reaguje na kremu barem 2-3 dana..
male_okice

#9357 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

BJB wrote:Ima svasta...
Ja sam do sad probala onu za grudi, super..
Za lice Image nije losa...
Image nije losa, ima malo cudan miris...
Imageova mi nikako nije odgovarala..
Steta sto ne daju testere da se vidi kako lice reaguje na kremu barem 2-3 dana..
kakva ti je ovo garden of nature goats milk? ja nesto razmiljam o njoj ali ne mogu tacno da vidim da li je ona samo hidrantna krema ili je i anti-wrinkle? jer meni ne treba anti-wrinkle jos, a ova kao hidrantna vodena vidjela sam samo da ima od 35-55 u dm-u kod nas i to je i na akciji 6,80 KM (mozda bih nju kupila mami jer i ona mi se zali da joj treba nova krema). Garnier je meni do unazad godinu dana super odgovarao sigurno sam vise od 5 godina koristila onu njihovu essentials sa cickom medjutim unazad zadnjih pola godine nikako nece da mi bude ono normalna ako ju namazem nece da upije po citav dan osjecam onako masnocu po licu :? sto prije nije bio slucaj. Kaze mi ova jedna teta sto radi u Avonu kao da mi se zasitila koza, mozda i je...uglavnom trazim novu...cm nema kod nas morala bih u banja luku a samo radi 1 testera karta za bus kosta koliko i kompletna krema :lol: tako da mi se to ne isplati.
Nadinka

#9358 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

male_okice wrote:drage zene molim vas pomozite: trazim dobru hidrantnu kremu za svaki dan i dosla sam do ove tri: http://www.kozmo.hr/proizvod/lice-269/k ... 609319081/;

i razmisljam o Afrodita sa kamilicom. Kakva su iskustva jel iko koristio? Narocito me zanima za ovu eveline izgleda mi zanimljivo ali me opet nekako strah jer nisam nikad od njih nista koristila, a kakva su iskustva sa holyplant markom (vidjela u apoteci hidrantna sa bademovim uljem) i Olay? I jos preporuka Dark glamour Dusche super miris veceras cemo vidjeti kakva je koza nakon tusiranja
Danas izbacujemo Olay dnevnu hidratantnu kao poklon, pa sacekaj, mozda budes sretna odbitnica :D
male_okice

#9359 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

Nadinka wrote:
male_okice wrote:drage zene molim vas pomozite: trazim dobru hidrantnu kremu za svaki dan i dosla sam do ove tri: http://www.kozmo.hr/proizvod/lice-269/k ... 609319081/;

Danas izbacujemo Olay dnevnu hidratantnu kao poklon, pa sacekaj, mozda budes sretna odbitnica :D
a gdje i sta trebam uciniti da je dobijem 8-)
Nadinka

#9360 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

male_okice wrote:
Nadinka wrote:

a gdje i sta trebam uciniti da je dobijem 8-)
Princip ce biti isti kao kod svih MZT poklona, dakle svi komentari,odnosno nickovi ucetvuju, izvlaci se slucajna odbitnica sa random.org.. u ove tri sedice cemo svake sedmice predstaviti i pokloniti po jednu Olay kremu za licu
yellow cat

#9361 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Kad smo kod Evelina, kupila sam u Didacu u BL njihov primer za lice i ostala paf.. perfektan je, ne traje baš 16 sati, ali je puder postojaniji na licu i duže vremena izgleda kao tek našminkano. Cijena oko 13 KM (čini mi se 12.50).

Image
Nadinka

#9362 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

yellow cat wrote:Kad smo kod Evelina, kupila sam u Didacu u BL njihov primer za lice i ostala paf.. perfektan je, ne traje baš 16 sati, ali je puder postojaniji na licu i duže vremena izgleda kao tek našminkano. Cijena oko 13 KM (čini mi se 12.50).

Image
cuj, to zvuci odlicno, je li 'tezak'? ja preko dana nosim toniranu kremu umjesto pudera, pa ne znam d ali bi mi valjalo ispod nje?

a evo i novi poklon, Olay dnevn krema:http://malezensketeme.com/post/9151

a jos je aktivan i onaj za Loccitane ako se neko nije prijavio :D
yellow cat

#9363 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

ma kakvi težak, sav je nekakav baršunast na koži i ne osjeti se da je na licu.. kažu da zatvara pore, ali meni je lice ok poslije njega, nisam primjetila ništa neobično, nemam nikakvih reakcija.
BJB

#9364 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

male_okice wrote: kakva ti je ovo garden of nature goats milk? ja nesto razmiljam o njoj ali ne mogu tacno da vidim da li je ona samo hidrantna krema ili je i anti-wrinkle? jer meni ne treba anti-wrinkle jos, a ova kao hidrantna vodena vidjela sam samo da ima od 35-55 u dm-u kod nas i to je i na akciji 6,80 KM (mozda bih nju kupila mami jer i ona mi se zali da joj treba nova krema). Garnier je meni do unazad godinu dana super odgovarao sigurno sam vise od 5 godina koristila onu njihovu essentials sa cickom medjutim unazad zadnjih pola godine nikako nece da mi bude ono normalna ako ju namazem nece da upije po citav dan osjecam onako masnocu po licu :? sto prije nije bio slucaj. Kaze mi ova jedna teta sto radi u Avonu kao da mi se zasitila koza, mozda i je...uglavnom trazim novu...cm nema kod nas morala bih u banja luku a samo radi 1 testera karta za bus kosta koliko i kompletna krema :lol: tako da mi se to ne isplati.
I ona Garden of nature goats milk je anti=wrinkle..Najbolje kad odes u DM ispred Eveline standa i biraj.
Meni cicak Garnier nikako nije odgovarala pa sam je bacila. Stavila je dvaput, lice mi se osulo..
Ova gore Eveline ljubicasta Rejuvenating elixir mi je bas za zime.
Gospoda Ministarka

#9365 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

E, da pitam, prije mozda mjesec dana u Modianu su imali popust od 20% na Bourjois kozmetiku, ima li gdje sad?
Michun

#9366 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

da li je iTko od vas koristio bare escentual all over (neku od nijansi)
male_okice

#9367 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

cisto da kazem za onu Eveline goats milk- sinoc se mazala i jutros, lice mi je pravo mekano od nje, brzo se upije ali opet zasad (poslije 1,5h mazanja) imam osjecaj da mi je lice onako opusteno nekako-tesko opisati ali nije kao sto mi je bilo kod Avene namazem se u 8h a u 10h jos uvijek imam osjecaj da mi je krema na licu onu tezinu, eh ovdje nije ta tezina u pitanju nego nesto kao tanki sloj necega sto je tako mekano :) ne pamtim kad mi je lice bilo ovako mekano. Nadam se da ce ostati i da ce biti ok, i mislim da bi ova krema bila dobra podloga za puder bas zbog toga sto ima ovaj kao sloj preko koze. eto ovo je prvi utisak pa vidjecu za 10-tak dana kako je.
dudu

#9368 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by dudu »

Gospoda Ministarka wrote:E, da pitam, prije mozda mjesec dana u Modianu su imali popust od 20% na Bourjois kozmetiku, ima li gdje sad?
Ja sam evo sad vidjela u mercatoru na dobrinji, u onoj njihovoj parfumeriji, imaju popust 20% na Deborah, od 1.11. do 15.11. ili tako nešto.
LONGMAN

#9369 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Je l ko koristio OVO cudo, bio u cm na akciji, a ja slucajno naletila hajd rekoh da probam?! Il je do moje koze il je do njega, nakon par sati kao i da ga nisam stavila, negdje nestane :-) :shock: Bas me iznenadio MF rekoh vjerovatno je do moje koze.

Image
BJB

#9370 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Image
Ovo je cudo..U onom setu je dosla bocica od 30ml..Kapljica je dovoljna da skine maskaru, sjenu sa podlogom al' nekako lagano...Mogu misliti koliko kosta ova boca od 125ml..Al' ako uzmete onaj set, ovo ce vas oboriti s nogu, osim maskare.
alica.k

#9371 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

BJB wrote:Image
Ovo je cudo..U onom setu je dosla bocica od 30ml..Kapljica je dovoljna da skine maskaru, sjenu sa podlogom al' nekako lagano...Mogu misliti koliko kosta ova boca od 125ml..Al' ako uzmete onaj set, ovo ce vas oboriti s nogu, osim maskare.
i ja se slazem...al sam potosila svoju tu malu bocicu davno...pa onda uzela ono green line isto dvofazno i isto djeluje :) samo druge boje.
BJB

#9372 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ma imam Nivea make-up remover ali nije to to, peckaju me oci od njega, od micelarne i ovoga nista..
Ovo Bi-facil mi je bolje cak i od micelarne..
A od Green line-e velis? E bas cu probati..Svejedno mi je koje je boje, samo nek je njezno prema ocima i trepkama.
Gospoda Ministarka

#9373 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

LONGMAN wrote:Je l ko koristio OVO cudo, bio u cm na akciji, a ja slucajno naletila hajd rekoh da probam?! Il je do moje koze il je do njega, nakon par sati kao i da ga nisam stavila, negdje nestane :-) :shock: Bas me iznenadio MF rekoh vjerovatno je do moje koze.

Image
Davno odustala od kompletne Max Factor kozmetike, kvalitetom su mi na nivou pijacarske kozmetike.
Nadinka

#9374 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

BJB wrote:Image
Jooj i meni je super i sve ga stedim :D bas moram provjeriti koliko kosta veca bocica :D
alica.k

#9375 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

BJB wrote:Ma imam Nivea make-up remover ali nije to to, peckaju me oci od njega, od micelarne i ovoga nista..
Ovo Bi-facil mi je bolje cak i od micelarne..
A od Green line-e velis? E bas cu probati..Svejedno mi je koje je boje, samo nek je njezno prema ocima i trepkama.
ne pece, mislim, meni je apsolutno isti efekat ko i ovo bi-facil, al puuuuno jeftinije.
Post Reply